IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сребро (Ag) и добиващи сребро компании по света и у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Въпросът е, че за да се получи здравословна пазарна среда е нужно да има съответната регулация. От Естония лесно ще си поръча, който иска, но въпросът е да може да го продаде в България без да е нужно да се прави на лисица в OLX или някоя друга платформа. В момента ако идеш в тавекса с кленов лист ще ти го изкупят на 27-29 кинта , което е доста неизгодно, но няма и как да е друго, защото пазар на практика няма.
    да се сдобия със сребро на пазарни цени досега съм открил два начина:
    1) аукциони - лесно се намират сребърни бг монети проба 800 и голям тираж
    2) купуваш дялове на някой физически тръст като спрот
    http://sprottphysicalbullion.com/sil...mium-discount/

    към момента 0.24% премия

    лично аз в момента държа малко сребърни монети и акции в Golden Arrow - имат 25% от мината Pirquitas/Chinchillas в Аржентина, седмата най-голяма сребърна мина в света

    това което ме притеснява за купуването на сребро е, че пазара е мн манипулиран и от друга страна към 2/3 от добива не е като основна суровина, а като вторична при медни, никелови, цинкови и златни мини. самото търсене на сребро също не расте много и цената е ниска въпреки, че физическия пазар е в дефицит от десетилетие:

    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Въпросът е, че за да се получи здравословна пазарна среда е нужно да има съответната регулация.
      Направо ме смайва това изречение.

      Коментар


      • Въпросът е, че за да се получи здравословна пазарна среда е нужно да има съответната регулация. От Естония лесно ще си поръча, който иска, но въпросът е да може да го продаде в България без да е нужно да се прави на лисица в OLX или някоя друга платформа. В момента ако идеш в тавекса с кленов лист ще ти го изкупят на 27-29 кинта , което е доста неизгодно, но няма и как да е друго, защото пазар на практика няма.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Според мен пазара на сребро има бъдеще в Бг. Който инвестира знае от къде да си го купува без ДДС. Фирми от Естония имат развита мрежа за доставки.
          Проблема е в съхраняването му.Обемно е и като напълниш няколко каси в трезора с килограми сребро всеки нов абонамент на каса си е разход
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

          Коментар


          • Сребро (Ag) и добиващи сребро компании по света и у нас

            Хиляди години среброто е вървяло 'ръка за ръка' със златото като форма на пари. Пускам тази тема за колегите, които имат интерес в сребото и добиващите дружества.

            Според вас има ли бъдеще пазара на сребро в България при положение, че има 20% ДДС върху среброто като обикновена стока, докато при златото за инвестиционни цели ДДС е 0. В Германия,Австрия,Естония и други Европейски държави ( също и в САЩ и Канада) сделките със сребро се третират както сделките със злато и няма ддс. Има ли смисъл да се води дискусия с Държавата да регулира среброто по подобие на златото, за да се раздвижи пазара на сребро у нас и да се развие някаква култура в населението да диверсифицира спестяванията си с малко ценни метали. Прави ми впечатление gold.de i silver.de колко много посредници и колко много магазини в Германия купуват и продават (без ддс) инвестиционни продукти от сребото,злато а и от платина. Германците са модерна и напредничава нация, но прави впечатление, че там държавата не се стреми да ограничи този пазар, а едва ли не го насърчава.... защо тогава у нас никой от властимащите не копира немския опит, а пазара на сребро се убива в зародиш.

            погледнете котировките на тавекс , за да добиете представа....

            среброто има доста повече приложение в редица производства и според мен не трябва да се подценява като актив съхраняващ стойност.
            съотношението 1 унция злато кум 1 унция сребро е на почти рекордни нива...1 : 76 (83 беше началото 2016)

            поздрави и успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
          Working...
          X