Pyramid - казината имат черен списък с клиенти които не бива да бъдат допускани да играят. Този черен списък има цена и тя не е никак ниска, той струва доста пари. Има хора които са съумели да използват мощността на човешкия мозък, а той е доста по мощен от платките все още. Възможно е и по този начин да се печели, не казвам че от тази експертна система ще произлезе нещо печелившо - гарантирано, но има гарантирано печеливши - 100%. 100% ти гарантрам че начина по който разсъждава Матеев може да бъде ядрото на печеливша система, но трябва да се настрои включително да се използва и най мощната възможна изчислителна машина, само тя може да вижда напред във времето и става въпрос за части от секундата, но изменението на цената не е толкова бързо а изменението на възможностите умножава тази скорост невероятно . Сега ми искай гаранция че няма да бъдеш вписан в черния списък, мога да ти гарантирам че ще влезеш с двата крака в него като прочетеш какво е написал да тук Матеев и го разбереш а всеки може да го разбере - ако не го разбереш просто го чети многократно и ще стане, после използвай това което написах то е още по лесно и ако се досетиш че с Метатрейдъра няма да стане но може да стане с друга програма която той може да управлява за да виждаш как се развиват вероятностите ще бъдеш възнаграден с това да си в черния списък. Пазара го даржат такива които би трябвало да са в черния списък и допускат такива които не са в него за да си печелят от тях пари. Иначе за пари трябва да се работи, доста хора така ги изкарват парите си.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Концепция за печеливша търговия на Матеев
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМай пак зле се изразих /ЧНГ на всички, прочее!/:
Думата ми беше за нещо различно. Аналогията е с "електронното правителство". Предсказанията и ПМО, изградени единстквено на исторически натрупан опит са 100% достоверни за минало време. Какво става при революционни ситуации, когато нещо внезапно внедрява нов параметър? Работила с-мата с 10, примерно, компанията отн.нова, само 3-5 год след IPO, а внезапно, навлиза 11-ти параметър? Чакаме ХХ години да видим натрупване? Работата е там, че в N+1-мерните пространства зависимостите са не само повече, ами и по-сложни. Една човешка групичка, ако се издъни, й биеш шута и дори може в затвора да я вкараш, т.к. от това, тя /като персона всеки и вкупом/ ще страда. Т.е., ТОГАВА, една оставка и/или и уволнение има смисъл. А сега, се прехвърляме в света на платките. Е, бОли ги тях ... някой кАбел ги бОли, че теб те натиснали политически, примерно, или си ги изключил и дори потрошил. Пука им. ЗА ТАЗИ отговорност питах, не за гаранции за 100% успех. Естествено е, такива има само за минало време.
С една дума смятам че няма смисъл да се купуват алгоритми. Иначе алгоритъма винаги може да спре да бъде печеливш, но ако си го създал сам или поне го разбираш как работи има шанс да го поправиш, а ако просто си го купил - гориш.
Коментар
-
Май пак зле се изразих /ЧНГ на всички, прочее!/:
Думата ми беше за нещо различно. Аналогията е с "електронното правителство". Предсказанията и ПМО, изградени единстквено на исторически натрупан опит са 100% достоверни за минало време. Какво става при революционни ситуации, когато нещо внезапно внедрява нов параметър? Работила с-мата с 10, примерно, компанията отн.нова, само 3-5 год след IPO, а внезапно, навлиза 11-ти параметър? Чакаме ХХ години да видим натрупване? Работата е там, че в N+1-мерните пространства зависимостите са не само повече, ами и по-сложни. Една човешка групичка, ако се издъни, й биеш шута и дори може в затвора да я вкараш, т.к. от това, тя /като персона всеки и вкупом/ ще страда. Т.е., ТОГАВА, една оставка и/или и уволнение има смисъл. А сега, се прехвърляме в света на платките. Е, бОли ги тях ... някой кАбел ги бОли, че теб те натиснали политически, примерно, или си ги изключил и дори потрошил. Пука им. ЗА ТАЗИ отговорност питах, не за гаранции за 100% успех. Естествено е, такива има само за минало време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМоже да е малко закъсняло но, да споделя: Струва ми се, става замяна на познаването на /определен/ пазар с общото "познание за пазар" и автоматизиране вземането на решения. ОК. Но, къде ще се пренесе отговорността в случай автоматизирано приведено в действие решение на ...алгоритъм, съставен от едного, купен от другиго, и осъществявал "сделки" за трети, ако нещо се обърка? Има ли някакъв способ да се "вгради интуиция" в нежива система? Сделка може да наруши и нечии не само финансови, но и други интереси, в т.ч. политически, патентно-правни и т.н. Стане ли издънка - а все някога ще -, кой и как ще отговаря? Или -дадохме ти го да "ползваш, както е". Експертът, написал софта и продал нещото, никак ли не отговаря за политиките на собственото си дете?
Докторът ти казва какво колко да взимаш, в листовката на лекарството ти пише колко е най-ефективно за теб ... и накрая човек решава да поеме контролът в собствените си некомпетентни ръце - кой е виновен, когато стане 100% бъдещ фал?
Всяко алго има точни параметри за даден пазар, ако реши човек да своеволничи и още по-малкото, ако не е бектестанал промените, то кой трябва да е виновен, ако почне да губи?Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМоже да е малко закъсняло но, да споделя: Струва ми се, става замяна на познаването на /определен/ пазар с общото "познание за пазар" и автоматизиране вземането на решения. ОК. Но, къде ще се пренесе отговорността в случай автоматизирано приведено в действие решение на ...алгоритъм, съставен от едного, купен от другиго, и осъществявал "сделки" за трети, ако нещо се обърка? Има ли някакъв способ да се "вгради интуиция" в нежива система? Сделка може да наруши и нечии не само финансови, но и други интереси, в т.ч. политически, патентно-правни и т.н. Стане ли издънка - а все някога ще -, кой и как ще отговаря? Или -дадохме ти го да "ползваш, както е". Експертът, написал софта и продал нещото, никак ли не отговаря за политиките на собственото си дете?
От философска и морална гледна точка въпросът стои така: някой иска да прави пари от пазара автоматизирано (т.е. го мързи или пък не знае как да печели на пазара), и в същото време не иска да поема риск и търси някаква гаранция. Е това вече е наглост - мързел, некомпетентност и претенции за гаранция. Следващите желания на този индивид биха били да не е нужно да има компютър, а софтуерът да се хоства, да не е нужно да плаща предварилно, а на изплащане и само ако има печалба по-голяма от вноските, да не е нужно да търси в интернет въпросния софтуер, а създателите му сами да откриват клиентите си.
Този въпрос за гаранцията, всъщност е проявление на противоречието алчност-страх: алчни сме да използваме алгоритъм да печелим, но ни е страх от загубите и искаме гаранция.
Въпросът с интуицията е интересен. In-tuition означава "без обучение", а всъщност всички алгоритми работят със история на котировките, които са все едно учебник.
- 1 like
Коментар
-
Може да е малко закъсняло но, да споделя: Струва ми се, става замяна на познаването на /определен/ пазар с общото "познание за пазар" и автоматизиране вземането на решения. ОК. Но, къде ще се пренесе отговорността в случай автоматизирано приведено в действие решение на ...алгоритъм, съставен от едного, купен от другиго, и осъществявал "сделки" за трети, ако нещо се обърка? Има ли някакъв способ да се "вгради интуиция" в нежива система? Сделка може да наруши и нечии не само финансови, но и други интереси, в т.ч. политически, патентно-правни и т.н. Стане ли издънка - а все някога ще -, кой и как ще отговаря? Или -дадохме ти го да "ползваш, както е". Експертът, написал софта и продал нещото, никак ли не отговаря за политиките на собственото си дете?
Коментар
-
Не ви е необходим супер мощен хардуер, както и за работата на един управляващ търговски блок не му е необходима пълната база от данни на "фракталните" структури които са анализирани. На търгуващият блок му трябва да следи само за конкретен набор от пазарни модели/състояния които да знае по каква логика да отиграе. Понеже отделих около 30 минути да измъкна нещо което може да покрие спреда ви давам конкретен линеен модел от едно ниво:
В евро-долар работите единствено и само с цените на кръгла минута - т.е. поне до някъде да подрежете шумотевицата дето ви я вкарва алгоритъма за котировки на брокера и една камара други непазарни фактори. Това означава че предприемате действия единствено и само на кръгла минута - няма тикове, няма мили-секунди - ЦПУ-то дреме и върши някаква работа само веднъж на 60 секунди. Инструмента е евродолар и модела който търсите е 90 пипса покачване без да е правена 15 пипсова корекция (в контекста на темата това ви е сегмент А). След което трябва да имате 45 пипсов спад за сегмент Б (без да сме го коригирали с 15 пипса) и в този момент имате 57% вероятност следващите 15 пипса да са нагоре. Семпло, просто и дава около 2 пипса ПМО за последните 10 години - проблемът е че въпросният модел се среща средно веднъж в месеца и е равен на спреда:
Ако добавите една камара допълнителни параметри историята няма да ви е достатъчна или няма да получите статистически значима извадка. А едноминутните барове от преди 2006-та не стават за анализ, но това е друга тема.
п.п. Нещо новата версия на форума си прави с картинките каквото и хрумнеLast edited by vgc; 30.12.2016, 13:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА правени ли са поне приблизителни разчети колко време (или цикли, сделки и т.н.)би му трябвало на този експерт за самообучение в разпознаването на ПМО в една или друга конфигурация на системата /с N , M или K параметри, където това са различни цели числа, >>1 / и дали това самообучаване би било ...прехвърляемо "по наследство"с цел, примерно, да се доставя /или продава/ системата с някакво ниво експертност, или примерно, отделно да се доставят ъпгрейти на крайния, мързелив трейдър? Някак самото понятие ми се асоциира с потребител /на чужди натрупвания, сиреч, паразит/ а те са мързелива каста )
- Мен а приори може да ме отпишете от подобно множество /не ми е по душа/ но, на някой етап, все ще бъдат зададени въпроси от подобен ключ. Затова и питам.
Системата е базирана 100% на исторически данни. За да "обучиш" системата трябва да имаш пълната (или колкото се може повече) история на цените за конкретен инструмент ( всеки един тик, със съответните, време, цена, обем, посока.....) .....и алгоритъма сканира тази база данни, и открива всички зависимости които се отклоняват от нормалното статистическо разпределение. (Тоест моментално изгражда статистика за отделните пътища във фракталната матрица по които цената има склонност да преминава най-често като всеки от тези пътища получава ранг. (%, или пипсове...))
И със всеки нов тик, тази база данни се обновява и увеличава.....а статистиката се ъпдейтва в реално време.
В същото време, алгоритъма сканира текущата фрактална матрица (за отделните времеви интервали) и ако засече че цената се движи по някой от пътищата който има висок ранг в статистиката, то тогава отваря сделка в тази посока и държи сделката отворена докато цената не се отклони от този път.....Според правилото за по дългата корективна вълна.
Ако нещо не съм разбрал, Матеев да ме поправи. А в случай че нищо не съм разбрал.........е ами здраве да е
Last edited by alphaomega; 30.12.2016, 01:04.
Коментар
-
А правени ли са поне приблизителни разчети колко време (или цикли, сделки и т.н.)би му трябвало на този експерт за самообучение в разпознаването на ПМО в една или друга конфигурация на системата /с N , M или K параметри, където това са различни цели числа, >>1 / и дали това самообучаване би било ...прехвърляемо "по наследство"с цел, примерно, да се доставя /или продава/ системата с някакво ниво експертност, или примерно, отделно да се доставят ъпгрейти на крайния, мързелив трейдър? Някак самото понятие ми се асоциира с потребител /на чужди натрупвания, сиреч, паразит/ а те са мързелива каста )
- Мен а приори може да ме отпишете от подобно множество /не ми е по душа/ но, на някой етап, все ще бъдат зададени въпроси от подобен ключ. Затова и питам.Last edited by Pyramid; 29.12.2016, 23:45.
Коментар
-
Mateev, алгоритъма който си намислил може би е някаква базова форма на https://en.wikipedia.org/wiki/Q-learning
Потърси в google 'reinforcement learning for trading'
Коментар
Коментар