Първоначално изпратено от needtoknowmore
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Образование за Трейдъри!?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ добре, дай някаква стратегия която работи Някаква на която може да се научи човек и да печели - няма такава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха - като спечелиш нещо от тези стратегии се обади вече почти 20 години слушам някакви лаици как ще използват еди си каква стратегия да правят яко кинти - всичките фалираха
Щом за 20 години не си се научил, че губенето не е следствие на стратегията(ако е с математическо положително очакване), то те разбирам, що отхвърляш нещата. Пак казвам, отхвърлянето на нещо, не променя реалносттаМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеПредполагам се сещаш, че няма да седна да обучавам безплатно хора във форума - някак си не етично е към всички който до сега са ми платили да ги обучавам, пък и времето за губене нямам.
Дадох линк по долу, може да си купиш отделен модул, но щото ме пита ще ти кажа:
Advanced Patterns - изцяло в консолидация
Strucutre Trading - с тренд и срещу тренд
Съветвам те да прочетеш някоя от книгите на Jack Schwager -http://jackschwager.com/ преди да пишеш, че няма стратегии и всичко е безсмислено. Но, ако ти е по лесно си повтаряй, че няма стратегии и всичко е безсмислено, това по само себе си няма да промени нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеот укипедиа
Dennis managed pools of capital for others in the markets for a while, but withdrew from such management in the spring of 1988 after his clients suffered heavy losses. In the Black Monday stock market crash of 1987, he reportedly lost $10 million,[8] with a total of $50 million reportedly lost in 1987–1988.[2] In 1990 his firm settled investor complaints of his failure to follow his own rules, for over $2.5 million, without admitting or denying any wrongdoing.[9] He also managed funds for some time in the mid and late 1990s, closing these operations after losses in the summer of 2000.
Ето рисърчни и за този маргинал https://www.ireallytrade.com/ където прави от 10к 1 милион с реални пари - https://en.wikipedia.org/wiki/Larry_R._Williams
Ако искаш чети и тук - http://antonkreil.com/
Това не е векторина печели ли и не и кой печели или не - в нета ако се направи малоумен рисърч може се изкарат десетки ако не стотици примери на отидиран трак рекорд така, че не хващам драмата, ви. А темата май е с друг фокус?Last edited by needtoknowmore; 28.09.2016, 13:57.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеНе, доказва, че под 40% от времето печелиш и не губиш със замах и пак генерираш печалба в лонг терма.
.......
Dennis managed pools of capital for others in the markets for a while, but withdrew from such management in the spring of 1988 after his clients suffered heavy losses. In the Black Monday stock market crash of 1987, he reportedly lost $10 million,[8] with a total of $50 million reportedly lost in 1987–1988.[2] In 1990 his firm settled investor complaints of his failure to follow his own rules, for over $2.5 million, without admitting or denying any wrongdoing.[9] He also managed funds for some time in the mid and late 1990s, closing these operations after losses in the summer of 2000.Last edited by ceneto; 28.09.2016, 13:51.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ добре, дай някаква стратегия която работи Някаква на която може да се научи човек и да печели - няма такава. Което пък прави всякакво обучение за трейдинг безсмислено - просто няма на какво да бъдат научени хората
Дадох линк по долу, може да си купиш отделен модул, но щото ме пита ще ти кажа:
Advanced Patterns - изцяло в консолидация
Strucutre Trading - с тренд и срещу тренд
Съветвам те да прочетеш някоя от книгите на Jack Schwager -http://jackschwager.com/ преди да пишеш, че няма стратегии и всичко е безсмислено. Но, ако ти е по лесно си повтаряй, че няма стратегии и всичко е безсмислено, това по само себе си няма да промени нищоМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеНе, доказва, че под 40% от времето печелиш и не губиш със замах и пак генерираш печалба в лонг терма.
@Равновесие, проблема на тази стратегия е че тренд следващата и има ниска успеваемост - като цяло трейдърите ще губят повече сделки от колкото печелят и това малко или много действа над емоциите, а има още н броя стратегии с по-голяма вероятност и пригодени за всеки различен трейдинг стил - това, че не работи на Денис стратегията е мит - все едно да каже, че не работи тренд трейдингът
Който си мисли, че има стратегия за всеки и всеки пазар и всяка пазарна ситуация и да печели винаги ... то по-добре да пише писмо до дядо Коледа да му я изпрати тази стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеи историята на Ричърд Денис, какво доказва, че когато пазара е благоприятен печелиш и като се промени губиш и то със замах така да се каже....
@Равновесие, проблема на тази стратегия е че тренд следващата и има ниска успеваемост - като цяло трейдърите ще губят повече сделки от колкото печелят и това малко или много действа над емоциите, а има още н броя стратегии с по-голяма вероятност и пригодени за всеки различен трейдинг стил - това, че не работи на Денис стратегията е мит - все едно да каже, че не работи тренд трейдингът
Който си мисли, че има стратегия за всеки и всеки пазар и всяка пазарна ситуация и да печели винаги ... то по-добре да пише писмо до дядо Коледа да му я изпрати тази стратегия.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Много ми е забавно да чета коментари, от хора коментиращи теми, които не разбират с доводите на Талеб, който изпозлва проста статистика и математика пречупена през филосфията ... хайде нещо ново и невиждано се откри. А най-забавното ми е че той самият в момента има толкова общо между трейдингът колкото и квантовата механика ... Що не отворите някоя книга за трейдъри от трейдъри или просто си направете елеменатарно проучване за Ричърд Денис и неговият експирмент ... повторен по късно от Лекс Ван Дам ... не ще говорите случайни събития и Талеб, където завалият всичко го знаят с неговият Черен Лебед базиран на случайни събития обшит в книга ...
А иначе по тема за курс предлагам този цялостен курс http://promos.tradeempowered.com/transformation/
Ако можете си го позволите и вложите от себе си време и усилия то е въпрос на време да научите уменият на трейдингътМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Моделът си му работи със сигурност. Просто при 5% доходност и ако човек иска да задели 1/3 за подобен модел, предполагам че повечето слагат доста по-малко от 1/3 но като пример си е ок - трябва да има нетно богатство от към 50 милиона. А при 1% доходност му трябва 240 милиона
Модел който работи само за милиардери някак си не е много практичен
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahИмах удоволствието да присъствам на семинар воден от Талеб и Пол Уилмът миналата година (2 пълни дни само двамата лектори). Ще започна, че съм наистина голям почитател на Талеб и все още харесвам много от идеите му. Някой от тях прилагам в реалният живот.
Обаче, съм разочарован от действията на Н. Талеб. Въпреки големите му претенции, самият той не е скин ин дъ гейм.
Лично го попитах още тогава - ясно ми отговори, че от години не търгува по никакъв начин, имал наложена някаква забрана и само подпомагал със съвети някого. Нищо сериозно.
- Страшно суетен човек, въпреки претенциите му, че не се интересува от мнението на хората около себе си.
- Плюскаше като разпран на масата, въпреки че "постеше" според думите му.
- Той напълно отрече всякаква компютърна мощ. Според него - един трейдър няма никаква нужда от друг освен от един лаптоп (макбук).
- Това с вдигането на тежести е пълен ташак, човека тежи най малко 110-120 килограма. А вдига 136 килограма (300 lbs) Това е изключително слабо постижение. Лично аз при моите 75 кг, тягата ми на макс е 130 килограма.
Целта ми тогава беше, преди да скоча дълбоко в опциите и да се захвана с тях като инвестирам следващите си 5-6 години в обучение и търгуване с тях (отказах се от това начинание още тогава). Но и към момента виждам, как Талеб се е отдал предимно на обучения дори заедно с един куп българи: http://www.realworldrisk.com/
Нищо против нямам против Талеб или Уилмът, ама и двамата не си изкарват парите с търгуване (Уилмът дори го беше срам да си признае, че се е омазал яко с фонда който е управлявал).
От тогава съм много по скептичен към всякакви светила на всякакви пазари. Но не съм и очаквал да е друго яче. Лично аз не вярвам, този който има кокошка, която снася златни яйца, да я заколи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahИмах удоволствието да присъствам на семинар воден от Талеб и Пол Уилмът миналата година (2 пълни дни само двамата лектори).Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар