IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не се случва за първи път, който следи пазара от повече време , знае че зависимостите се изкривяват, до вчера лихвата бута, неска дига; аз предлагам евро 1,25; злато 13-1400... се тая

Коментар

• Положението тук е сюрреалистично вече.

Имаме нова догма от днес:
      Hikes are generally bad for stocks, somewhat bad for the US dollar, and bullish for 10-year yields and commodities...

Но ще трябва да свикваме и с тази май. Нищо че рали имаше и при акциите - сигурно са се объркали. Но може да свърши работа една трета от нея тая година - предостатъчно за да се превърне в аксиома за 99% от писачите тук.
      Аз си питах ей така два-три пъти каква реакция да очакваме тази вечер - тишина. Имаме вече и първото мнение, което споделя колко очевиден а развоят СЛЕД като се е случил. Чакаме и останалите.

За съжаление, и тази тема беше направена на нищо. Поогледах и други теми из форума и не мисля, че има място, където мога да се включа. Преустановявам каквито и да е публични писания тук. Останалите могат да се развихрят. Колкото и да ми се иска да отворя нечии очи, сблъсъкът с комбинация от самочувствие и свръхнепозваване на материята, съчетано с отсъствието на две конкретни приказки, не ми се отразяват добре.

Ако някой друг е следил постовете ми и има интерес да следи развитието на последната ми прогноза, може да ми пише на лично за ъпдейт. Ще отговоря максимално бързо. Казвам го, защото няколко човека ми пишат без да съм ги виждал да коментират тук. Просто в случай, че има и други...

Успех и повече практически приложими неща да се изговарят тук пожелавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
        разбирачорите и АНАЛизаторите биха ли ми обяснили защо като вдигнаха лихвите и еврото тръгна нагоре. охоххохоохоххохо ай наздраве Екс няма кво да се хабиш с тея шматки
        повече от ясно е защо еврото се качва - за да може такива като тебе да пишат в темата за златото. иначе се случва точно това което се очаква..."новината" е калкулирана и следва лека и приятна сурвачка на силно късите в евро.

при този ход на лихвите в САЩ е нормално да видим по-ефтино Евро преди ЕЦБ да се активизира и да вдигне лихвените проценти, но по никой начин това не значи, че утре ще има паритет евро-долар.

сега го обясни с технически анализ...там винаги за всяко движение има абсолютно резонен отговор...ако нещо не излиза просто се превключва таймфрейма до постигане на търсеният резултат.

успех
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Уф
          Някой да казва вече, че стана време за лягане
          що след като дигнаха лихвите, и ни оставиха с впечатлението за още два пъти до края на годината. Което по принцип си е десния диапазон на очакваното (ако приемем, че в ляво няма нито лихва нито очаквания за повишение на лихва) се случиха всички тия неща.
          Ако може да обясни и защо доходността по облигациите падна. Щото от там нататък аз мога да скалъпя също някакво обяснение.

Ама по-принцип най-добре ги казвайте тия неща преди решението да излезе. Имаше някаква вероятност по-голяма от 50 за това решение - само да имаше кой да подскаже навреме.

Коментар

не аз знам защо се вдига и затова имам дълги от преди няколко дни
            Брей, да не бачкаш във ФЕД нещо? Сега остава и да кажеш че си знаел за вдигането на лихвите Не знаех че сме имали такива хора във форума
            А иначе да, можеш и мен да питаш защо се качва еврото и ще ти отговоря. Въпроса е ти откъде си знаел предварително, че ще вдигнат лихвите та да откриеш позиция "отпреди няколко дена" ?
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ей такива постове са ми любимите. Ако не знаеш, защо се качва еврото можеш просто да попиташ
              теб ли да питам?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Е що, толкова чудно ли ти се вижда това. Я провери какво се случи със зеления след предните 2 декемврийски хайка.
                не аз знам защо се вдига и затова имам дълги от преди няколко дни

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Манията по лалетата няма нищо общо със златния стандарт - това е стандартно търсене и предлагане, да не говорим, че е изключение от правилото, до не малка степен. А че златотот е пари, може да видиш от инфлацията в Испания и Еврпа след откиването на Новия свят и всичкото му злато и сребро - заливат те с валута, получава се инфлация, какво по-ясно от това, ама сега му викат количествени улеснения и имаш дефлация - ха сега пък ти ми обясни това как се получава?
                  Разликата е в това че като са открили новото злато, то просто е влязло в системата, без някой да го дължи на някой. Получил се е дисбаланс и от там инфлация. Сега новите пари не се вземат от никъде, както златото от великите географски. Те са просто нов дълг.

Коментар

разбирачорите и АНАЛизаторите биха ли ми обяснили защо като вдигнаха лихвите и еврото тръгна нагоре. охоххохоохоххохо ай наздраве Екс няма кво да се хабиш с тея шматки
                    Ей такива постове са ми любимите. Ако не знаеш, защо се качва еврото можеш просто да попиташ

Коментар

Е що, толкова чудно ли ти се вижда това. Я провери какво се случи със зеления след предните 2 декемврийски хайка.

Hikes are generally bad for stocks, somewhat bad for the US dollar, and bullish for 10-year yields and commodities...

Коментар

• Рипка ле рипка ле рипка

Коментар

• разбирачорите и АНАЛизаторите биха ли ми обяснили защо като вдигнаха лихвите и еврото тръгна нагоре. охоххохоохоххохо ай наздраве Екс няма кво да се хабиш с тея шматки

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Твърдиш, че феновете на златото са идиоти и не са способни да преценяват адекватно риск и доходност и затова трябва да си купуват злато за да се предпазват от безграничната си глупост. Аз не бих ги подценявал толкова. Мисля, че много преувеличаваш.
                            Ако днес имам 1200 долара, колкото е една унция. Разсъждавам по следния начин!
                            Аз нямам доверие на банките, то няма и доходност там, и не виждам смисъл да инвестирам на набалончен фондов и всякакъв друг пазар. Мога да затворя пари в буркани, но пък не знам какво ще решат политиците за книжните копюри, когато кепенци пуснат банките. В момента когато дойде финансовия армагедон и се завъртят всякакви ти там QEта буквално за ДНИ, единия вариант е да купувам боклуци само и само да съхраня някаква стойност от КЕШа в буркани или да си купя днес една монетка, която евентуално да ми съхрани стойност. И в едни по-спокойни дни да мога да се разпореждам с някакъв ресур.

На мен това ми са разсъжденията и до толкова ми стига акъла да си управлявам моите пари, които към момента са ми свободни и не са ми необходими да ги инвестирам, с оглед да си разширя бизнеса. Който смята, че има по-умни и находчиви идеи, да действа!

п.п.
                            Предполагам, че си ме писал към феновете на златото! (в тоя контекст ти разсъждавам)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Твърдиш, че феновете на златото са идиоти и не са способни да преценяват адекватно риск и доходност и затова трябва да си купуват злато за да се предпазват от безграничната си глупост. Аз не бих ги подценявал толкова. Мисля, че много преувеличаваш.
                              Трябва да се прави разлика между способност да се генерира паричен поток и инвестирането на парите.Можещите да създават парични потоци търсят най-вече сигурност в реализацията им.Е ако се спечели и нещо отгоре добре дошло.Времената в момента са вълчи и опазването на капитала е по-важно от моментната или средносрочната печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

И те така....
                                Иди го кажи на тези дето депозираха в една капълдисъла българска банка с 3 букви, в търсене на НЕНУЛЕВА доходност.
                                Кажи го и на тези дето 2007 ипотекираха апартаменти в търсене на НЕНУЛЕВА, доходност на БФБ.

Коментар

Working...
                                X