If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кога ще става тоз рестарт по борсите че ми се изчака чакалото
Всички чакат рестарт.Наблюденията са ми че обикновено става това което не се очаква.Може ли системата в този си вид с всички дългове да просъществува?Според мен може и това е най-вероятния сценарий.Ако се върнем назад в годините предполагам че достигането на първия трилион държаван дълг на САЩ е бил посрещнат с коментари подобни на днешните за началото на края.Стабилноста на системата зависи от основния гарант-АРМИЯТА НА САЩ.Докато тя е най-силната армия в света САЩ ще могат да възпоизвеждат сегашния модел с трупане на дългове.Дори Китай и Русия и част от останалия свят да се отделят в независима икономическа зона с всички произтичащи от това неща,системата ще продължи да работи защото е в интерес на властващия англосаксонски ЕЛИТ.Надпреварата ще бъде с времето.На САЩ им трябват няколко десетилетия да направят скок равен от историческа гледна точка на Великите Географски Открития от 15 и 16 век.Създаване на бази и разработване на ресурсите на близкия до Земята Космос.Това е и спасението на сегашния финансов модел.Напрактика се откриват безгранични възможности за инвестиции и финансова експанзия.Освен всичко друго САЩ има и научнотехническия потенциал да успее.Това от което САЩ има нужда е ВРЕМЕ.Няколко десетилетия.Затова сегашната система ще се крепи с всички възможни средства.
имам предвид нещо от сорта на 2008-ма, но сега ще удари доста по-твърдо, защото правителствата са супер задлъжнели + ЦБ са пълни с боклуци, които уж отдавна трябваше да са разчистили..
представи си хипотетично, че утре или след 1 година падне Дойче... това ще е равносилно на такова цунами по пазарите, че накупилите консервативно на текущи нива или 2016 нива средни...ще имат да чакат десетилетие (ако не и 2-3) докато 'излязат' на кота 0... само защото са инвестирали консервативно...2016-17та.
това имам под рестарт... дойче ако падне е по-зле от това да кацнат марсианци в москва.
поздрави
Берти дядо ти руснак а ти пращаш марсианците в Москва...Това цунами дет се е задало дано не доведе до война.Аз очаквам така да разтръска светът че живите ще помнят до края на дните си......Ние сме на прага на съвсем нов свят нямащ нищо общо с днешния.Ние сме на прага....Ще има фалит на света фалит на досегашния начин на живот ще бъде процес и ще трае над 10 години
Тоз път няма да има рестарт на борсите а край.С капитализма лихвите и другите простотии се приклщчва.Ще има нова финансова система нямаща нищо общо с досегашната
Ееее, ама ти си търпеливО, нали! Ще почакаш още малко и после само лягаш по гръб и наблюдаваш как се пълнят сметките. ))
Освен това, аз не познавам жена, която не може сам-сама да рестартира, която и да било /на практика - всяка/ система. Мисля, че не греша.
имам предвид нещо от сорта на 2008-ма, но сега ще удари доста по-твърдо, защото правителствата са супер задлъжнели + ЦБ са пълни с боклуци, които уж отдавна трябваше да са разчистили..
Пълни са с трежърита и senior MBS. Малко пресилено е да се каже, че са боклуци. Федът, примерно, прави доста добри печалби от инвестициите си.
представи си хипотетично, че утре или след 1 година падне Дойче... това ще е равносилно на такова цунами по пазарите, че накупилите консервативно на текущи нива или 2016 нива средни...ще имат да чакат десетилетие (ако не и 2-3) докато 'излязат' на кота 0... само защото са инвестирали консервативно...2016-17та.
Повечето деривати в Европа минават през central counterparties (CCPs), които имат изисквания за initial и variation margin. Дилърите на OTC деривати също искат марджин. Според мене с тези деривати се вдига много шум за нищо. Истинското цунами би дошло от фалита на CCP-тата. Но за сега те са супер регулирани и в момента се мисли как да се направи така, че да са като скала в бурните финансови океани.
това имам под рестарт... дойче ако падне е по-зле от това да кацнат марсианци в москва.
поздрави
Представи си, че ти беше един богат немец в нацистка Германия с акции от по 1% в Siemens, Thyssen-Krupp, Hugo Boss, Schindler и Volkswagen. 1945 идва абсолютният рестарт. Но ти пак щеше да си останеш богат с по 1% в тези компании.
Не знам какъв рестарт имаш предвид, но ако е атака от извънземни или потоп, тогава и златото може да не помогне ;-)
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
коментираните стратегии са супер, НО има едно голямо НО... след последните години на брутални харчове от страна на правителства, население (развития свят) в момента има една много сериозна задлъжнялост..едно напрежение, което аз лично не виждам как може да остане до безкрай без някакви сериозни драми
та в този ред на мисли една такава балансирана система може да има много грозен старт (визирам идните 2-5 години) и после да е нужно десетилетие само да се компенсират щетите.
ще кажете, че съм много ченоглед, но се плаша като гледам популизма, който е залял европа и сащ .... това няма да свърши добре.
та въпроса е не дали системата е ок , а голямата система дали няма да ни изненада с един здравословен рестарт...виж тогава едно балансирано порфолио ще направи чудеса.
поздрави и успех на всички
Представи си, че ти беше един богат немец в нацистка Германия с акции от по 1% в Siemens, Thyssen-Krupp, Hugo Boss, Schindler и Volkswagen. 1945 идва абсолютният рестарт. Но ти пак щеше да си останеш богат с по 1% в тези компании.
Не знам какъв рестарт имаш предвид, но ако е атака от извънземни или потоп, тогава и златото може да не помогне ;-)
Само че сме в перманентен бичи пазар откакто съществува етф-а (2012)!
2015та имаше леко покашляне на акциите и спада там е 65% (или 39% за годината)! Когато обаче влезем в продължителен и дълбок спад ще стане интересно за наблюдение, но не съм сигурен, че искам да съм вътре
това е готино за шортене при мечи пазар или в по-сериозни корекции
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
2015та имаше леко покашляне на акциите и спада там е 65% (или 39% за годината)! Когато обаче влезем в продължителен и дълбок спад ще стане интересно за наблюдение, но не съм сигурен, че искам да съм вътре
Абсолютно,и на мен ще ми е много интересно как ще се държи контангото на фючърса при по-продължителен мечи пазар, но подозирам, че доста бързо ще се адаптира и резултатите ще са малко под тези от 2014-2016
2015 drawadown-a е 65%. Мога да си представя какво би било 2008ма?!?!
++
Това са продукти дето са от 5-6г само на пазара.
Щом могат в бичи пазар да се спихнат 3пъти за 5-6г и то по 3-4 пъти - то в следващата 2000 или 2008г значи минимум 10 пъти е гаранте...
Както и да го ребалансираш - все си в киреча най вероятно.
Aко изобщо нещо от тази група си заслужава да се играе кратко/средносрочно - това е ZIV ( двойно по малка вола в сравнение с UVXY / XIV) и то не самостоятелно, а в комбинация с TMF / EDV или като месечна ротационна стратегия.
Ами тъй като си на приличен деливъридж- горе-долу същото би било От създаването му месечната му доходност е 3,75 % със стандартно отклонение 17,47%, на годишна база доходността почти догонва отклонението. Една умерено агресивна стратегия/ежемесечно ребалансиране- 20% инвестиран, 80% кеш/ ти дава 12,63 % годиншна доходност с 13,68 дроудаун..
Ами тъй като си на приличен деливъридж- горе-долу същото би било От създаването му месечната му доходност е 3,75 % със стандартно отклонение 17,47%, на годишна база доходността почти догонва отклонението. Една умерено агресивна стратегия/ежемесечно ребалансиране- 20% инвестиран, 80% кеш/ ти дава 12,63 % годиншна доходност с 13,68 дроудаун..
Ето ти още малко храна за размисъл- само с 2 актива- SVXY и кеш, и периодично ребалансиране, имаш по-добра доходност за единица поет риск от всички варианти на микса.
Оф, това е като влакче на ужасите
Да видим сега...
Пак не е иделано, но се вижда поне.
[ATTACH=CONFIG]n3183013[/ATTACH]
Още един интересен факт. Най-добрите фонд мениджъри стоят близо 100% инвестирани голяма част от времето, за да не изостават от пазара (друг е въпроса дали са добре диверсифицирани). И когато намерят интересна тема да кажем идентифицират потенциал в определен сектор или актив влизат с ливъридж, за да изтеглят екстра алфа за портфейла.
Друг подход за екстра доходност се опитах да подскажа в предишни постове, но от графиката на Мишо мога лесно да го демонстрирам. От баровете се вижда, че при акциите максималния спад (риск) за едногодишен период е 39% при CAGR – 11.1%. При бондовете спада е 8% и CAGR 6%.
На RISK ADJUSTED база е по-добре да се инвестира с ливъридж в бондове вместо в акции. При ливъридж 5:1, CAGR би била 30% (6*5) при макс риск 40% (8*5). Или изкарвате 3 пъти по-висока доходност на годишна база за същия поет риск!
Това разбира се не е препоръка, а само пример за това че трябва да се разсъждава извън конвенционалното мислене и клишета, които сме учили в университета.
Коментар