IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.varchevbrokers.com/водещи...чете-на/
    Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

А за инвестирането в напомпените и издути индекси кавички няма???Нали!!!
      Индексите ужким се страхуват от вдигане на лихви но сега е точно наобратното..преди 2 годин пропадаха че невиждаха "инвеститорите"преспектива в акциите а сега заеми земат да пазаруват като за последно и края се не види
      Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Не мога да предвидя накъде ще ходи златото. Само казвам, че според мене е скъпо и е по-логично да търгне надолу в един недалечен момент. Също лихвите би трябвало да тръгнат нагоре, което няма да е добре за златото. Отслабващия долар може да подкрепи малко, но според мене само временно. Качването на останалите суровини, особено металите, също може да подкрепи, но според мене пак само временно.

Но може пък и да греша. Може търсенето на злато в последните 10-15г. структурно да се е променило значително в сравнение с последните 500 години, примерно защото възникващите пазари имат повече ресурс и желание да "инвестират" в злато. (Не мога да устоя на изкушението да сложа кавичките )
        А за инвестирането в напомпените и издути индекси кавички няма???Нали!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

И сега накъде...къв беше тоя зор да скъсяват като има път нагоре
          Не мога да предвидя накъде ще ходи златото. Само казвам, че според мене е скъпо и е по-логично да търгне надолу в един недалечен момент. Също лихвите би трябвало да тръгнат нагоре, което няма да е добре за златото. Отслабващия долар може да подкрепи малко, но според мене само временно. Качването на останалите суровини, особено металите, също може да подкрепи, но според мене пак само временно.

Но може пък и да греша. Може търсенето на злато в последните 10-15г. структурно да се е променило значително в сравнение с последните 500 години, примерно защото възникващите пазари имат повече ресурс и желание да "инвестират" в злато. (Не мога да устоя на изкушението да сложа кавичките )

Коментар

Хайде сега кажете, че не познавам
            И сега накъде...къв беше тоя зор да скъсяват като има път нагоре
            Last edited by Stone_Kold; 01.05.2017, 20:00.
            Вся Власть Советам

Коментар

Без нищо да разбирам от технически анализ мога да кажа, че ако стигне 1258 това е силна индикация, че ще стигне и до 1257.
              Хайде сега кажете, че не познавам

Коментар

• КНДР разполага с четвъртата по численост армия в света - над 1 000 000 военнослужещи и още около 7 000 000 в запас. Военните сили на страната са оборудвани с 810 самолета, 8,6 хиляди артилерийски подразделения, 5,5 хиляди системи за залпов огън и 4,3 хиляди танка и бронирани машини. Флотът на Северна Корея пък разполага с 60 000 души персонал, 250 кораба от различен тип и 70 подводници.

8 000 000 численост на армията

а в бг се подиграват със Ким а всъщност бг е пълен фарс и комедия с дебатите 1 или 2 изтребителя да купят като покупката на 2 употреба самолет води страната до фалит хахахах при това корея е под санкции и ужким е изостанала
                Last edited by Stone_Kold; 01.05.2017, 14:29.
                Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

Тръмплина разбра че Ким не е кадафи садам или асад и там ще има страшен отпор
                  Чичо Дончо е пич голем .Великата американска армия мое се бие сал срещу беззащитни индианци жени и деца въпреки трилионите долара.Навсякъде по света ги пердашат.
                  Last edited by Andi11; 01.05.2017, 14:34.

Коментар

Алчноста на западните елити тласка света към ядрена война.Държейки изкуствено икономиките си на системи и наливайке трилиони те изкривяват световната икономика довеждайки я до абсурди.Война ще има и ще почне от Азия.Но ще се разпростре по целия свят.А златото чака.....................
                    Ми то един човек им каза в оонету че ако си мислят че на тяхна територия и този път няма да се води война са се объркали.Беше им обещана и екстрата тоя път да усетят силата на мъката и болката

Коментар

Алчноста на западните елити тласка света към ядрена война.Държейки изкуствено икономиките си на системи и наливайке трилиони те изкривяват световната икономика довеждайки я до абсурди.Война ще има и ще почне от Азия.Но ще се разпростре по целия свят.А златото чака.....................
                      Тръмплина разбра че Ким не е кадафи садам или асад и там ще има страшен отпор
                      Вся Власть Советам

Коментар

• Алчноста на западните елити тласка света към ядрена война.Държейки изкуствено икономиките си на системи и наливайке трилиони те изкривяват световната икономика довеждайки я до абсурди.Война ще има и ще почне от Азия.Но ще се разпростре по целия свят.А златото чака.....................

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                          Здравейте,
                          Традиционно ще кажа накратко какви са последните ми очаквания за Дау и златото.
                          Започвам с индекса и традиционно, ще се обърна към г-н Мишо, за когото видях, че отново е имал претенции към това, което пиша. Г-н Мишо, датата беше сложена, за да бъда обективен кога е написан оригиналният цитат. А и искате конкретна дата и дъно до пипа – това не е ли малко много за един празнословец, чийто думи са лишени от всякаква конкретика, като мен?
                          Както и да е, една кратка ретроспекция на случилото се. Това смятах аз:

Това, което се случи е че Дау направи дъно ок. 10 точки под 20450 – направи го заедно с SPX. След това и двете започнаха рали, което за Дау беше около 200 точки, преди да започне обръщането. По време на обръщането, впечатление ми направиха две неща: MACD при Дау остана силен и SPX не направи ново дъно – от това, което направи заедно с Дау на 20440. В такива ситуации (при дивергенции на индикатори и особено при дивергенции на двата индекса), за мен винаги е удачно да се изчака поне докато и другият индекс не потвърди посоката. С други думи „пропадането” с 80-90 точки под подкрепата тълкувах като „шейкаут” на слабите позиции и се оказах прав. Писаха ми тук на ЛС веднага след пробива на 20450, дали сега ще сме надолу и споделих какво смятам:

Отсега накъде? Засега всичко се развива по начина, който „предпочитах”. Макар, че пазарът нямаше пречки да пробие подкрепата си и последната най-мълниеносна част от корекцията да се развие тази седмица, той избра да ни предостави 400те точки рали, за които аз тайно /или не толкова/ се надявах. Очевидно вече сме в зоната, от която въпросната последна част от корекцията да започне. Подкрепите съм ги казвал много пъти – няма да се повтарям. Ще кажа само, че веднъж започнала, може да стане наистина страшничко и рязко – 20000 е вероятно да не задържи поради интензитета, който очаквам. Смятам, че основната задача на пазара тук е глупавите пари да си кажат „Най-накрая – кризата дойде”. И точно тогава някъде между 19000 и 20000 /не мога да бъда по-конкретен преди да видя как ще се развие/ да се намери дъно, от което да направим поне още един връх над 22000 по-късно тази година.
                          И нека все пак напомня: технически е възможно вече да имаме дъно и да сме по пътя към въпросния връх. Основна индикация за това ще е пробив над 21400. Но моите наблюдения е, че масата отново стана с бичи очаквания, а знаем какво пазарът обича да прави с масата – оттам и предпочитаният за мен сценарий е, че съвсем скоро ни очаква сериозно спускане.

Златото – няма кой знае какво ново. Основна подкрепа за започналата корекция е 1237-1239. Пробив може да доведе и до тестване на дъното от 1195 с евентуален лек пробив до 1185. Но засега основното ми очакване е 1237-1239 да задържи. След това, знаете – казал съм къде ориентировъчно можем да сме през Май-Юни и какво ще се случи ако (когато) пробивът на върха от Август миналата година се пробие.
                          И нека напомня – да, наистина не се интересувам каква ще е политическата обстановка или кой ще спечели изборите във Франция. Очакванията ми са такива, каквито са, независимо от тези събития. Подкрепите, които съм споменавал, са показали до колко са стойностни и личното ми мнение е, че е доста самонадеяно да се иронизират, но всеки си знае.

Поздрави и успех!
                          П.С. Въпреки че не вярвам изборите във Франция или каквито и да е други избори и решения, да предизвикат движенията в определена посока, те биха могли да бъдат един добър катализатор – независимо от резултата им. С други думи ще е наистина интересно, ако победител е Макрон и това „отключи” корекцията. Надявам се да се случи, защото винаги с интерес чета как господата фундаменталисти обясняват движението - разбира се, винаги след като се случи!!. Този път си мисля, че ще заложат на стандартното „Пазарът е предвидил Макрон да победи с тазседмичното рали и сега при евентуална победа – това ще отиграно вече”. Но това е нищо – представете си сега пазарът да е по патерна, който се е насочил директно към нов връх оттук и го изпълни успоредно с победа на Льо Пен – тогава ще трябва да се хвърлят повече усилия в натъкмяването, но виж - при Тръмп им се получи. За тяхна радост едва ли ще се наложи да хвърлят подобни кански усилия, тъй като и победата на Льо Пен, и въпросният патерн за нов връх над 22000 директно оттук, са малко вероятни в момента.
                          Значи отиваме над 1300 на златото
                          Вся Власть Советам

Коментар

• https://www.oanda.com/forex-trading/...rex-order-book
                            Вся Власть Советам

Коментар

• Здравейте,
                              Традиционно ще кажа накратко какви са последните ми очаквания за Дау и златото.
                              Започвам с индекса и традиционно, ще се обърна към г-н Мишо, за когото видях, че отново е имал претенции към това, което пиша. Г-н Мишо, датата беше сложена, за да бъда обективен кога е написан оригиналният цитат. А и искате конкретна дата и дъно до пипа – това не е ли малко много за един празнословец, чийто думи са лишени от всякаква конкретика, като мен?
                              Както и да е, една кратка ретроспекция на случилото се. Това смятах аз:

Начална индикация са започване на "страшната" корекция е пробив на 20450 - този пробив практически може да се случи по всяко време, но аз предпочитам сценария в който виждаме поне 350-400 точки рали от днешното дъно.
                              Това, което се случи е че Дау направи дъно ок. 10 точки под 20450 – направи го заедно с SPX. След това и двете започнаха рали, което за Дау беше около 200 точки, преди да започне обръщането. По време на обръщането, впечатление ми направиха две неща: MACD при Дау остана силен и SPX не направи ново дъно – от това, което направи заедно с Дау на 20440. В такива ситуации (при дивергенции на индикатори и особено при дивергенции на двата индекса), за мен винаги е удачно да се изчака поне докато и другият индекс не потвърди посоката. С други думи „пропадането” с 80-90 точки под подкрепата тълкувах като „шейкаут” на слабите позиции и се оказах прав. Писаха ми тук на ЛС веднага след пробива на 20450, дали сега ще сме надолу и споделих какво смятам:

Ако си следил прогнозите ми, сигурно знаеш, че последното ми очакване беше: предпочитам от 20450 да видим рали от поне 400 точки, като обаче няма никакви пречки 20450 да бъде пробито и това да отключи по-резкия спад от корекцията. Това, което се случи напрактика е, че видяхме 200 точки рали точно от 20450, а след това го пробихме.
                              Впечатление прави обаче че SPX не проби дъното, което направи миналата седмица заедно с ДАУ при 20440. В такива ситуации аз обикновено решавам да приема SPX за водещия индикатор. С други думи все още не мога да заключа, че няма да има връщане до минимум 20800 докато и SPX не си пробие дъното, както направи Дау вчера
                              Отсега накъде? Засега всичко се развива по начина, който „предпочитах”. Макар, че пазарът нямаше пречки да пробие подкрепата си и последната най-мълниеносна част от корекцията да се развие тази седмица, той избра да ни предостави 400те точки рали, за които аз тайно /или не толкова/ се надявах. Очевидно вече сме в зоната, от която въпросната последна част от корекцията да започне. Подкрепите съм ги казвал много пъти – няма да се повтарям. Ще кажа само, че веднъж започнала, може да стане наистина страшничко и рязко – 20000 е вероятно да не задържи поради интензитета, който очаквам. Смятам, че основната задача на пазара тук е глупавите пари да си кажат „Най-накрая – кризата дойде”. И точно тогава някъде между 19000 и 20000 /не мога да бъда по-конкретен преди да видя как ще се развие/ да се намери дъно, от което да направим поне още един връх над 22000 по-късно тази година.
                              И нека все пак напомня: технически е възможно вече да имаме дъно и да сме по пътя към въпросния връх. Основна индикация за това ще е пробив над 21400. Но моите наблюдения е, че масата отново стана с бичи очаквания, а знаем какво пазарът обича да прави с масата – оттам и предпочитаният за мен сценарий е, че съвсем скоро ни очаква сериозно спускане.

Златото – няма кой знае какво ново. Основна подкрепа за започналата корекция е 1237-1239. Пробив може да доведе и до тестване на дъното от 1195 с евентуален лек пробив до 1185. Но засега основното ми очакване е 1237-1239 да задържи. След това, знаете – казал съм къде ориентировъчно можем да сме през Май-Юни и какво ще се случи ако (когато) пробивът на върха от Август миналата година се пробие.
                              И нека напомня – да, наистина не се интересувам каква ще е политическата обстановка или кой ще спечели изборите във Франция. Очакванията ми са такива, каквито са, независимо от тези събития. Подкрепите, които съм споменавал, са показали до колко са стойностни и личното ми мнение е, че е доста самонадеяно да се иронизират, но всеки си знае.

Поздрави и успех!
                              П.С. Въпреки че не вярвам изборите във Франция или каквито и да е други избори и решения, да предизвикат движенията в определена посока, те биха могли да бъдат един добър катализатор – независимо от резултата им. С други думи ще е наистина интересно, ако победител е Макрон и това „отключи” корекцията. Надявам се да се случи, защото винаги с интерес чета как господата фундаменталисти обясняват движението - разбира се, винаги след като се случи!!. Този път си мисля, че ще заложат на стандартното „Пазарът е предвидил Макрон да победи с тазседмичното рали и сега при евентуална победа – това ще отиграно вече”. Но това е нищо – представете си сега пазарът да е по патерна, който се е насочил директно към нов връх оттук и го изпълни успоредно с победа на Льо Пен – тогава ще трябва да се хвърлят повече усилия в натъкмяването, но виж - при Тръмп им се получи. За тяхна радост едва ли ще се наложи да хвърлят подобни кански усилия, тъй като и победата на Льо Пен, и въпросният патерн за нов връх над 22000 директно оттук, са малко вероятни в момента.

Last edited by exxs; 29.04.2017, 11:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от stefanganchev Разгледай мнение
                                Здравейте, пиша във връзка с предишния си пост. Искам да уточня, че става въпрос за спекулация със злато, а не инвестиция. Моля, след като уточних, да ми препоръчате свестен брокер, който да предлага добри условия за търговия със злато. Благодаря още веднъж.
                                Всеки бъкет предлага търговия със злато. Избери си един от многото. Вече сам си реши за ливъриджа. Можеш да ходиш и на истински брокер и да търгуваш фючърси, ЕТФ-и или акции на златни компании. В общи линии казал си - еВе ми се. А не казваш русо ли, младо ли, женско ли или даваш дупе.

Коментар

Working...
                                X