Първоначално изпратено от sssaaa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеКато гледам цената на физическото жълто в ЛЕВ, все се чудя, кой и къде го гледа че цената му падала?
Спомням си преди няколко години купих и на 1866лв и на 2044лв.... сега чакам....чакам.... ама няма такава цена за нова покупка... айде да пада на 666$, както е рекъл Мишето (1500-2000лв), та да купя още малко.....
Мише, я кажи кога ще е горе долу това за 666$, че да си направя ритметиката...Вся Власть Советам
Коментар
-
Като гледам цената на физическото жълто в ЛЕВ, все се чудя, кой и къде го гледа че цената му падала?
Спомням си преди няколко години купих и на 1866лв и на 2044лв.... сега чакам....чакам.... ама няма такава цена за нова покупка... айде да пада на 666$, както е рекъл Мишето (1500-2000лв), та да купя още малко.....
Мише, я кажи кога ще е горе долу това за 666$, че да си направя ритметиката...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Краят на света е нещо различно от края на един особен вид световни паразити. Не мисля, че някой сериозно се готви за край на света. Ограничаването на властта на шепа паразити обаче наближава.
Мишо, малко е оф топик, но според мен има връзка с темата.
Бе споменал, че преценката ти за Дойче се е оказала неточна. Какво си очаквал да се случи там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеАпропо, ДойчеБанк я закрепиха (както Гърция (и Италия сега)), защото така решиха отвъд океана.
Дойче още тогава имаха провизии за съдебни разходи за над 5млрд. евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Точно в момента чета едни стари броеве на ФТ. В лондонското сити работят 2.2 милиона души в сферата на финансовите услуги. От тях 421 000 са банкери, а 477 000 са консултанти. Като стана дума за паразити...
За Дойче смятах, че нищо особено няма да стане и, че акциите са за купуване на 10 евро. Купих, но пазарът се паникьоса на следващия ден и аз барабар с пазара и продадох на малка загуба, мисля на 9.9. Иначе се оказах прав, сега щях да съм 63% нагоре.
Апропо, ДойчеБанк я закрепиха (както Гърция (и Италия сега)), защото така решиха отвъд океана.
Когато решат или когато не могат вече да устискат всички пробойни на всички фронтове, истината ше излезе наяве.
За какво да се разтърсва системата, когато могат да си карат по старому ?
А, какво пише във ФТ за четирите амер щата дето не могат да си гласуват бюджетите шот не стигат парите ?„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Краят на света е нещо различно от края на един особен вид световни паразити. Не мисля, че някой сериозно се готви за край на света. Ограничаването на властта на шепа паразити обаче наближава.
Бе споменал, че преценката ти за Дойче се е оказала неточна. Какво си очаквал да се случи там?
За Дойче смятах, че нищо особено няма да стане и, че акциите са за купуване на 10 евро. Купих, но пазарът се паникьоса на следващия ден и аз барабар с пазара и продадох на малка загуба, мисля на 9.9. Иначе се оказах прав, сега щях да съм 63% нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеРазбирам, че има куп хора, които жадуват да дойде края на света. Които са изключили рационалното мислене и се подхравнат с безумни тези от Зиро хедж. Купили са и злато и в общия случай са загубили пари от тази супер сигурна инвестиция.
Добрите новини са две:
- от злато не се губи много (и ако се държи достатъчно дълго може да се запази стойност)
- тезата за края на света може да стане самосбъдваща се прогноза, ако има достатъчно хора, които да тласнат нещата в тази посока, но за сега са малцинство и в момента започват да губят почва под краката.
Бе споменал, че преценката ти за Дойче се е оказала неточна. Какво си очаквал да се случи там?Last edited by Selena; 05.07.2017, 23:12.
Коментар
-
Само казвам, че можеш сам да се избавиш от собствения си ад.
А ако прочетеш книгата, ще видиш, че някои са били жертви и преди и след като са влезли в лагера, а други не са били въпреки че са намерили смъртта там.
Така или иначе, от тоя живот жив не се излизаВся Власть Советам
- 1 like
Коментар
-
Прочети "Man's Search for Meaning" на Виктор Франкл. Човекът е оцелял в Аушвиц и разказва интересни неща за човешката природа.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
Ни виж за милионите дето не са оживяли в лагерите защото не са били висша раса
А ако прочетеш книгата, ще видиш, че някои са били жертви и преди и след като са влезли в лагера, а други не са били въпреки че са намерили смъртта там.
Така или иначе, от тоя живот жив не се излиза
Коментар
-
Прочети "Man's Search for Meaning" на Виктор Франкл. Човекът е оцелял в Аушвиц и разказва интересни неща за човешката природа.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
Oди му кажи на телето че само си е избрало да го утрепат и такъв му е начина на мислене
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
При тебе положението е по-плашещо отколкото си мислех! Тотално промит. Тотално!
Първо, пазарите не са малоумни, просто масата винаги е в грешка. Това е исторически доказано и няма какво да го коментираме!
Второ дори и без манипулация, често купуващите са тези, които го правят с активите на нечий пенсии, а не със собствените си пари, а основният им довод за едно или друго решение, е че мислят, че другите ще мислят по еди какъв си начин след дадена новина!
Проблемите на тези банки са показател за банковата система и икономиката в Италия, като цяло. Тяхната рекапитализация единствено отлага банкова паника към момента, но не я отменя за близкото бъдеще!
Не съществува икономическа ситема, в която стопанско-финансовите грешки да не бъдат заплащани. ЕЦБ може да купува облигации на частни компании, а Италия да гради държавен капитализъм, но това доказано не може да решава проблеми, така, че цената да не бъде платена. Пробвали са го и Римската империя, Пробвали са го и в СССР, в момента го пробва и Венецуела...
Коментар
-
Разбирам, че има куп хора, които жадуват да дойде края на света. Които са изключили рационалното мислене и се подхравнат с безумни тези от Зиро хедж. Купили са и злато и в общия случай са загубили пари от тази супер сигурна инвестиция.
Добрите новини са две:
- от злато не се губи много (и ако се държи достатъчно дълго може да се запази стойност)
- тезата за края на света може да стане самосбъдваща се прогноза, ако има достатъчно хора, които да тласнат нещата в тази посока, но за сега са малцинство и в момента започват да губят почва под краката.Last edited by Misho ILIEV; 05.07.2017, 20:29.
Коментар
Коментар