IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

    ааа за много години Бацов .... Рептилете с печатницата не моат ме съборат и на 2800 стин и ше си взеем това дет ми се пада ако ще С.Корейско да е .... а ланеца чака позивна на полусъединител ....
    E , до 2800 -ок .
    Ама Тромпета каза ,че иска ДАУ-МАУ на 30К , което е горе-долу 3300 в СП-то .
    До там държиш ли ...имаш ли авоари ...да не стане ''кво стана''
    Тоя е с огромно его и ще го направи като нищо.
    За една година качи 6 К , само за последните 30 дни - 1К .....
    Нема свършване мастилото ....
    Last edited by RUBLA; 13.01.2018, 11:20.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
      Май няма кой знае какво да се обсъжда.
      Mи долу горе е така.
      Тая година всичко засега по старому, като миналата.
      YTD:

      Spy & djia 4.2 % QQQ 5.6%
      EM 5.5
      Mtum 5.8
      Tlt - 1.8
      Gold 2.8%

      uup - 1.255
      fxe + 1.55

      Коментар


      • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
        Е , каквото и да си приказваме , както и да се майтапим с прогнозите си ....... тази тема не заслужава да е на 4 -та страница !!!
        Гледам , че съм последният писал в темата на 31.12 .......... така че
        ЧЕСТИТА ВИ НОВА ГОДИНА ( с 12 дена закъснение )
        Живи и здрави със семействата до 7 колЕно ...
        За сериозните неща - Бог с нас !!!
        За другите - '' кой кък го акъл учи '' - викаше дедо ми ......... !!!
        ааа за много години Бацов .... Рептилете с печатницата не моат ме съборат и на 2800 стин и ше си взеем това дет ми се пада ако ще С.Корейско да е .... а ланеца чака позивна на полусъединител ....
        Last edited by RUBLA; 13.01.2018, 11:18.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
          Момента малко или много е уникален: всиюко ръсте, по една или друга причина, всички ставаме все по-богати и по-уверени в това което правим. Накрая за едни или други, повеюе или по-малко ще има здрав рев и възгласи .
          Грешка, не съществува такъв момент. Написаното сочи, че заплатите намаляват, а това според мен завършва винаги по един начин..
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

          Коментар


          • Май няма кой знае какво да се обсъжда. Както подчертаха някои в темата, до 75% от ръста на AU е предизвикан от движенията на US долара (в останалите валути ръста на цената на златотот е много по-малък), а по нататъшния ръст според мен ще зависи изцяло от поведението на китайците и японците, външния дълг на САЩ и други фактори. Момента малко или много е уникален: всиюко ръсте, по една или друга причина, всички ставаме все по-богати и по-уверени в това което правим. Накрая за едни или други, повеюе или по-малко ще има здрав рев и възгласи от типа "аз казах ли ви?!".

            8,12% от портфейла ми е концентриран в този метал. Пазарувах на 1245 USD. Продължавам да прдавам акции на всеки следващ връх, купувам още метал при корекциите.

            Коментар


            • Да, затишието е уникално. Чак си помислих за момент, че има нова тема. Като си спомня за къде по- малки движения от тези през последните 2-3 дена какви дискусии имаше... Мишо е в Биткоин темата.... ама всички останали...
              Last edited by grey; 12.01.2018, 23:10.

              Коментар


              • ОБАЧЕ СПОРЕД МЕН ЕВРЕЙЕЧАААААААААААААААТА

                МНОУ ОБИЧАТ 1358

                БУТАЙ ДО СВЕЩЕТНОТО 1358 ЕВРЕИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

                Коментар


                • Е , каквото и да си приказваме , както и да се майтапим с прогнозите си ....... тази тема не заслужава да е на 4 -та страница !!!
                  Гледам , че съм последният писал в темата на 31.12 .......... така че
                  ЧЕСТИТА ВИ НОВА ГОДИНА ( с 12 дена закъснение )
                  Живи и здрави със семействата до 7 колЕно ...
                  За сериозните неща - Бог с нас !!!
                  За другите - '' кой кък го акъл учи '' - викаше дедо ми ......... !!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                    Странен е този сайт. Блокираните хора се отблокират след около месец и чета, значи, за специфични музикални вкусове. И гледам, о, бацето има афинитет към определени музикални форми. Нали са празници - ето поздрав и от мен за него специален:

                    https://youtu.be/LflrKXL022U
                    Мерси селенке,
                    но не ми хареса .....макар че афинитетът ми към музикални форми е доста широк.
                    Още повече че пише че е от Евровизия
                    А това е най педалския конкурс, който може да съществува.
                    Песничката ми е специално за екса без да имам "афинитет" към нея....
                    Но виж теб, как веднага те е подтикнала да ме поздравиш с нещо друго..... разчувствала те е, така да се каже
                    Ама защо пък и да се правя на сноб?
                    В определени моменти, на определени места, при определен градус и ... Ивана става...

                    Коментар


                    • Преди да изпратим тази година, позволявам си да дам общи насоки за очакванията ми за пазарите през 2018. Ще се опитам да структурирам така, че да даде ясни насоки за възможно най-дълъг период от 2018.

                      За златото и комплекса мога да кажа отново, че затвори годината на изключително интересно ниво - на основните си съпротиви. Съпротивите са както следва:
                      Злато: 1306-1315
                      Сребро: 17,20-17,40
                      Барик Голд /основен представител, на който смятам, че може да се оповаваме за голяма част на миньорите като цяло/: 14,60-15,10
                      Импулсивен пробив на тези нива е първата стъпка, която ще подскаже, че сме във фазата на голямото рали. Импулсивен ще рече, че е хубаво от тези съпротиви да видим леко връщане, след което да бъдат категорично пробити с дневно затваряне над тях. Ако действително сме във фазата на ралито, в рамките на не много време /месец-два/, следва да се стигне и до втората последна стъпка за потвърждаване: категоричен пробив на върховете от Август-Септември 2016. След втората стъпка на потвърждение, до може би 12-18 месеца голяма част от комплекса вероятно ще достигне много близо до историческите си върхове от 2011 /среброто може да запази изоставането си и да остане малко по-далеч/.
                      Две изключително важни неща за прогнозата горе:
                      1. Докато не видим поне стъпка 1 изпълнена, вариантът за по-ниски нива от дъното през Декември е технически валиден, но засега за мен значително по-малко вероятен. При евентуално счупване на дъната от Декември, действително може да се очаква едно по-мечо тримесечие, преди корекцията най-накрая да завърши. Пак напомням обаче, че засега това е по-слабо вероятно, а ако видим изпълнена и поне стъпка 1: съвсем!
                      2. Моментът, в който имаме висока степен на вероятност, че сме във фазата на мощно рали /поне след стъпка 1, а по-конесрвативните могат да изчакат и за евентуален пробив на 2016-Август върховете/, не следва да се вижда отдръпване при златото по-голямо от 2-4% (до 5% за среброто), в който и да е момент. Случването на такова отдръпмане вероятно ще означава, че се разиграва друг патерн - всъщност точно това е прекрасното в тези "сетъп-ове" - крият огромен потенциал и липсата на огромният очакван интензитет лесно може да уличи патерна като нерегулярен. Накратко казано: р/р коефциентът е наистина уникален.


                      Надявам се е било достатъчно информативно и конкретно. В заключение: Злато и компания отново начертаха сетъп за мощното рали, което очаквах през 2017. Ще дадат много сериозна заявка при изпълнение на стъпка 1, а при изпълнение на стъпка 2 сетъп-ът ще е технически на 100% "в ход". През цялото време не трябва да се отдава повече от 2-4%, за да не разваля сетъпа, като таргет ще са нивата ок. върха от 2011 за златото и Барик Голд, среброто - може би няма да се доближи толкова. Но докато сме под началните съпротиви, все още не трябва да се изключва вероятността корекцията да е вход и да видим по-ниски нива през първото тримесечие, особено ако през Януари видим пробив на дъното от Декември.

                      Дау:

                      Много по-трудно ще е да се предвиди как ще завърши 2018 година. Причините са основно, че нито може да се предвиди кога ще започне отдръпването, нито колко време ще продължи то. За размера на корекцията - вероятно няма да е повече от 6-12% от текущи нива, като аз лично бих предпочел да я видя още в първото тримесечие. След това вероятно ще започне нов бичи импулс с нови исторически върхове. Но като цяло, поради това, че сега завършваме годината на голям връх и твърде вероятно преди корекция, като краен резултат Дау едва ли ще завърши годината в толкова зелено, както тази.


                      Долар:
                      Златото и компанията му до голяма степен затвориха годината на съпротивите си, а доларът е близо до доста сериозна подкрепа. Честно казано, колкото и да не съм по форекса, смятам че е време за едно нелошо коригиране на горе с поне 7-8%. Ами колкото и да не съм фен на корелациите, трудно ми е си представя златото да изпълни стъпка 1 и 2, докато доларът си прави едни прилични 8% поскъпване. Би било наистина явно смазване на корелацията, а при пазарите обикновено не се случва така - обикновено привидно корелацията я има, но като се върнеш година назад разбираш, че всъщност не е там - нещо като доларът и златото през 2016. И двете завършват годината в зелено, но кой забеляза?!
                      Та да завършим и тук с едно заключение, защото доларът наистина може да внесе объркване в ситуацията: В идеалния вариант на долара му предстои поскъпване от нива близки до текущите и при това златото може да не предприеме стъпка 1 така лесно. Въпросът стои дали доларът ще може да си извърши поскъпването, а златото и комплекса да запазят сила и да не падат под дъната си от Декември. Ако това ниво падне, вероятно на долара ще му бъдат предоставени още 2-3 месеца, при които "на спокойствие" да поскъпне 7-8%. Абе интересно ще става с тази корелация...не мисля, че й остана много време и на нея, вероятно само още едно тримесечие.



                      Поздрави, успех и приятно посрещане на 2018!

                      Коментар


                      • Странен е този сайт. Блокираните хора се отблокират след около месец и чета, значи, за специфични музикални вкусове. И гледам, о, бацето има афинитет към определени музикални форми. Нали са празници - ето поздрав и от мен за него специален:

                        https://youtu.be/LflrKXL022U

                        Коментар


                        • И аз съм убеден, че все някога златото, ще е на 1500.

                          Коментар


                          • баце, не те имах за манипулатор като колегата ти, но започвам да се замислям..все пак бих те оправдал със самовглъбеността ти.
                            Ти можеш да кажеш 1150 и като направи рали 10% да не е кой знае какво.
                            Още когато отворих "шампанското" над 1306, казах че ралито трябва да е изключително мощно т.е. да не позволява повече от 3-4-% отдръпвания. Ами стигнахме до 1360 и до момента, в който не задържа 1306 по пътя обратно, стана ясно, че ралито явно се отлага и шампанското се затваря - ДА. Или на твой език "нищо, стопче". Значи за теб може да има "нищо, стопче" през месец-два, за другите не - а? Двоен ти е аршинът, приятелю.
                            И това е единственото, което можеш да кажеш - несъстоялото се "мега рали", за което аз говоря от 4 месеца. Кажи за двете дъна съответно на 2 и 7 долара /съответно 30тина минути преди да се случи едното и 2-3 дни преди да се случи другото/. Тези дъна така и не се пробиха. Ама нищо, важното е само, че затворихме шампанското и ралито не беше 30%, а 16%. Нека това да е важното тогава.
                            Пак казвам, засега склонен съм да мисля, че не е умишлено, просто проблеми с обективността. Съратникът ти обаче е завършен манипулатор/лъжец.

                            По-късно днес, ще се опитам да пусна по-подробно ключовите нива, които виждам.


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Спомням си прогнози за невероятно рали до 1500 и нагоре, което ще започне при достигане на ниво от 1260 (в началото на годината). После като това не стана, началото на ралито беше обявено при достигане на 1310. Имаше и шампанско тогава...
                              И......специално за exxxs -и

                              https://r3---sn-nvm-cxbl.googlevideo...04E10E958CCB60

                              Коментар


                              • Спомням си прогнози за невероятно рали до 1500 и нагоре, което ще започне при достигане на ниво от 1260 (в началото на годината). После като това не стана, началото на ралито беше обявено при достигане на 1310. Имаше и шампанско тогава...

                                Коментар

                                Working...
                                X