IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Лаик съм, но тази вероятност не ми се струва да е "истинската" вероятност. Това не е ли вероятност базирана на мнението на пазара?

Възможно е двамата да говорите за различни неща.
    Това, поне доколкото виждам от телефона, е залога, който му предоставя издателят на опцията, изхождайки от собствените си цели, които съвсем не е задължително да са обвързани с печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

А ма ти си ме коригирай. Аз съм много далече професионално от това и е напълно възможно да греша. Доколкото чета ти си май най-навътре в соса от целия изказал се досега планктон, кат в планктона слагам и себе си най-отпреде
      е Боце цели тренда и сделките са не мое го игнорираме що си е право право, останалите също .... по принцип всеки е прав за дадена сделка на 100% само времето е фактор друго нищо .....

Коментар

Лаик съм, но тази вероятност не ми се струва да е "истинската" вероятност. Това не е ли вероятност базирана на мнението на пазара?

Ако вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.
        Истинска вероятност е той колегата после обясни какво се включва. Ако е за 1 месец е една ако е за една година е друга. Само,че дали тая вероятност е реална е друг въпрос. Специално върхи валутните опции там е ясно,че разни големи играчи ще задвижат кадето искат цената за да се упражни или не дадена опция независимо дали шанса е бил 90% или 10%. За индексите е друго все пак те се движат от цените и измененията на акциите, там може тези вероятности да имат някаква тежест

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

мхм точно, само където ти "буриш" леко в изчисленията защото май жълтото нещо беше на 1290+спред нещо такова не е било на 1288 но приема се айде няма да прайм цигански работи за 3 бройки .....
          А ма ти си ме коригирай. Аз съм много далече професионално от това и е напълно възможно да греша. Доколкото чета ти си май най-навътре в соса от целия изказал се досега планктон, кат в планктона слагам и себе си най-отпреде

Коментар

Добре, обаче low today e 1293.8 според CNBC. Ще остане над 1288 пак не се вписва.
            ми ок де айде над това нещо 1294, така добре ли е ? ....

Коментар

Идеята бе по-проста. Движение нагоре или надолу. Не повече от това.
              мхм точно, само където ти "буриш" леко в изчисленията защото май жълтото нещо беше на 1290+спред нещо такова не е било на 1288 но приема се айде няма да прайм цигански работи за 3 бройки .....

Коментар

нье не е на мнението на никой, това е изчислено на базата време и движение/волатилност на актива, къде би отишло евентуално в тоя диапазон както пише за random walk БляБля, но пак не е сигурно че точно там ше финишираме, защото ако се развихри SPXa и скокне над 2610 то тогава вероятността се преизчислява спрямо оставащите дни ....

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Ако вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.
                абе стига с тия пушки ей тц тц .... ей само пищови ви в главата, дай нещо например че в един бордел вместо 9 компаньонки си сложил 6 ..... така по бива .....
                Last edited by michaelis12; 12.10.2017, 16:53.

Коментар

Добре, обаче low today e 1293.8 според CNBC. Ще остане над 1288 пак не се вписва.

Коментар

ми ок направи си един лист със 100 сделки и пиши всеки ден, печели / не печели и накрая ше видим резултата, но като го гледам днеска пак нагоре и кво става 4 поредни ама както ходи нагоре така може и да се върне обратно .... макар, че вчера беше малко на кантар то през нощта е върнало нагоре Но има една дупка горе на 1339 и трябва да мине оттам по някое време ....
                    Да видиме дали ще изкара до 1300 и после малко наопаки ....
                    Статистики за стари движения по дни ако някъде да речем за миналата година решават задачката вместо да кибичим сто дни. Според мен си прав. Логично е казаното от теб.

Коментар

Този залог не влиза в рамките на купувам на Х и после продавам на Х+a или X-b.

Ще стои над 1288 много усложнява нещата и замъглява идеята дали правите пари или стоите на нулата.

Коментар

След дълги наблюдения, тълпата отбелязва, че когато нося синя риза, слагам 5-6 патрона. Започват да вярват, че има зависимост и да залагат съответно на тази "зависимост".

Обаче аз съм далтонист и не си знам цвета на ризата

Коментар

ей ти тука пример за 87% вероятност, че след 15 дена SPXa няма ще е под 2610

Last edited by Misho ILIEV; 12.10.2017, 16:18.

Коментар

• ей ти тука пример за 87% вероятност, че след 15 дена SPXa ще е под 2610

а я глей тука като се лепнеш до текуща цена на индекса вероятността как се е променила .....

P.S. Probability of Profit (POP)
                            Last edited by michaelis12; 12.10.2017, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Последен опит. Не всяко 100 нагоре е равновероятно на всяко 100 надолу.

+1+1+1+1 не е равновероятно с
                              +1+1-1+1+1+1 и въпреки че все дават +4, второто е много по-малко вероятно.

Идеята на рандъм уолка е, че разпределението на цените е фрактално и както всяка снежинка в небето е уникална, така и всяка комбинация от тикове е непредсказуема. Противопоставяйки се по този начин на техническия анализ, който има амбицията да предсказва бъдещото поведение на цената, изхождайки от миналото.

50/50 е ОК, ако сме се разбрали, че е синоним на случайност на някакво разговорно или махленско ниво.
                              аз знам идеята на случайните цени с фракталите каква е и фибоначи числа и дъна на хърст и елиот вълни и незнам си кви още звездобройства, но това си остава теория на вероятностите, а 50/50 е че нещо има 50% шанс да поеме в дадена посока за Х време към Х цена, защото има само две такива посоки .....

Коментар

ма то тия неща ги пише в линка дет съм постнал преди ве, къде виде да сравнявам 100 пункта нагоре с 10К надолу ?!? нема такова нещо има 100 нагоре, но има и 100 надолу.
                                Последен опит. Не всяко 100 нагоре е равновероятно на всяко 100 надолу.

+1+1+1+1 не е равновероятно с
                                +1+1-1+1+1+1 и въпреки че все дават +4, второто е много по-малко вероятно.

Идеята на рандъм уолка е, че разпределението на цените е фрактално и както всяка снежинка в небето е уникална, така и всяка комбинация от тикове е непредсказуема. Противопоставяйки се по този начин на техническия анализ, който има амбицията да предсказва бъдещото поведение на цената, изхождайки от миналото.

50/50 е ОК, ако сме се разбрали, че е синоним на случайност на някакво разговорно или махленско ниво.

Коментар

Working...
                                X