Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
А ма ти си ме коригирай. Аз съм много далече професионално от това и е напълно възможно да греша. Доколкото чета ти си май най-навътре в соса от целия изказал се досега планктон, кат в планктона слагам и себе си най-отпреде
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Лаик съм, но тази вероятност не ми се струва да е "истинската" вероятност. Това не е ли вероятност базирана на мнението на пазара?
Възможно е двамата да говорите за различни неща.
Ако вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
мхм точно, само където ти "буриш" леко в изчисленията защото май жълтото нещо беше на 1290+спред нещо такова не е било на 1288 но приема се айде няма да прайм цигански работи за 3 бройки .....
Коментар
-
Добре, обаче low today e 1293.8 според CNBC. Ще остане над 1288 пак не се вписва.
Коментар
-
Идеята бе по-проста. Движение нагоре или надолу. Не повече от това.
Коментар
-
Лаик съм, но тази вероятност не ми се струва да е "истинската" вероятност. Това не е ли вероятност базирана на мнението на пазара?
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.Last edited by michaelis12; 12.10.2017, 16:53.
Коментар
-
Идеята бе по-проста. Движение нагоре или надолу. Не повече от това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
ми ок направи си един лист със 100 сделки и пиши всеки ден, печели / не печели и накрая ше видим резултата, но като го гледам днеска пак нагоре и кво става 4 поредни ама както ходи нагоре така може и да се върне обратно .... макар, че вчера беше малко на кантар то през нощта е върнало нагоре Но има една дупка горе на 1339 и трябва да мине оттам по някое време ....
Да видиме дали ще изкара до 1300 и после малко наопаки ....
Коментар
-
Този залог не влиза в рамките на купувам на Х и после продавам на Х+a или X-b.
Ще стои над 1288 много усложнява нещата и замъглява идеята дали правите пари или стоите на нулата.
Коментар
-
Ако вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.
Обаче аз съм далтонист и не си знам цвета на ризата
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеей ти тука пример за 87% вероятност, че след 15 дена SPXa няма ще е под 2610
Ако вземем примера с руската рулетка, представи си, че съм сложил 6 патрона от 9. Обаче една тълпа от наддавачи агрегирано смята, че вътре има само 3 патрона (примерно защото нося синя риза и от там мнозинстовто вади заключението, че ще сложа само 3 патрона ) и на тази база се разиграват залагания.Last edited by Misho ILIEV; 12.10.2017, 16:18.
Коментар
-
ей ти тука пример за 87% вероятност, че след 15 дена SPXa ще е под 2610
а я глей тука като се лепнеш до текуща цена на индекса вероятността как се е променила .....
P.S. Probability of Profit (POP)Last edited by michaelis12; 12.10.2017, 16:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Последен опит. Не всяко 100 нагоре е равновероятно на всяко 100 надолу.
+1+1+1+1 не е равновероятно с
+1+1-1+1+1+1 и въпреки че все дават +4, второто е много по-малко вероятно.
Идеята на рандъм уолка е, че разпределението на цените е фрактално и както всяка снежинка в небето е уникална, така и всяка комбинация от тикове е непредсказуема. Противопоставяйки се по този начин на техническия анализ, който има амбицията да предсказва бъдещото поведение на цената, изхождайки от миналото.
50/50 е ОК, ако сме се разбрали, че е синоним на случайност на някакво разговорно или махленско ниво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениема то тия неща ги пише в линка дет съм постнал преди ве, къде виде да сравнявам 100 пункта нагоре с 10К надолу ?!? нема такова нещо има 100 нагоре, но има и 100 надолу.
+1+1+1+1 не е равновероятно с
+1+1-1+1+1+1 и въпреки че все дават +4, второто е много по-малко вероятно.
Идеята на рандъм уолка е, че разпределението на цените е фрактално и както всяка снежинка в небето е уникална, така и всяка комбинация от тикове е непредсказуема. Противопоставяйки се по този начин на техническия анализ, който има амбицията да предсказва бъдещото поведение на цената, изхождайки от миналото.
50/50 е ОК, ако сме се разбрали, че е синоним на случайност на някакво разговорно или махленско ниво.
Коментар
Коментар