IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
    Нямам много време да се занимавам но накратко:
    1. Както виждаш предния ми пост показва уважение. Това "с разбирам повече" няма да го коментирам, но сам се компрометираш по този начин.

    . Както прослувото шампанско очевидно е било рано да се отваря, така и миналото лято ти стана прекомерно мечи, като всичко там завърши с "нищо, стопче". Двоен ти е стандарта, но наистина не ми занимава с безсмислени спорове.

    2. Дори да стигне до 1150, това просто ще означава, че твоя сетъп е бил правилен в случая, което не гарантира, че ще е така следващият път. Аз продължавам да твърдя, че докато 1285-1300 задържа има предпоставки за катапултиране с потвърждение пробив на 1370. Това е!
    Не , сетъп , модел .
    По времето на този модел , съм имал и мечи и бичи ''сетъпи''
    А , това със стопчето е .........жалко направо .............
    Аз говоря с теб за видове модели , трендове ......
    Ти се опитваш , безпомощно да цакаш .........със един мой тридневен трейд .........
    Е , щом слизаш толкова ниско времево ............да ти кажа сега : '' нищо , таргетче ....от 1350 /до тук ''

    И пак , манипулативен и изкривяващ ..........
    Защо само 1150 ми преписваш бе, защо само него слагаш на кантара срещу твоето.... Рали ...............

    Срещу твоето рали трябва да сложиш 1350 или както писах още миналата година , най много 1480......
    1150 ще е следствие на горенаписаните цифри ................
    Така че , никакво компрометиране няма ,............а си баш ''по-разбирам''
    За сега :
    мойто ' '1350 (1480) / 1150 '' срещу твойто '' Рали за нови върхове'' ...................

    Накрая ще остане само ЕДИН ....

    Коментар


    • Нямам много време да се занимавам но накратко:
      1. Както виждаш предния ми пост показва уважение. Това "с разбирам повече" няма да го коментирам, но сам се компрометираш по този начин. Колкото не сме видели върховете от 1010-2011, толкова не сме видели и 1150. Както прослувото шампанско очевидно е било рано да се отваря, така и миналото лято ти стана прекомерно мечи, като всичко там завърши с "нищо, стопче". Двоен ти е стандарта, но наистина не ми занимава с безсмислени спорове.

      2. Дори да стигне до 1150, това просто ще означава, че твоя сетъп е бил правилен в случая, което не гарантира, че ще е така следващият път. Аз продължавам да твърдя, че докато 1285-1300 задържа има предпоставки за катапултиране с потвърждение пробив на 1370. Това е!

      Коментар


      • Такаа...

        БАЦЕ, на няколко пъти се заричам, но този път определено смятам да спаня заканата си на тема дали ще се ходи до 1150 или не
        Това не го разбрах , дай пак , че е интересно какво се заричаш.....

        На първо място, на никого не е интересно и на второ, действително е дракане при положение, че използваме сходни методи, имаме еднакви по-дългосрочни очаквания, но не и за пътеката.
        -Пак бъркаш . Сигурен съм , че поне на 5 човека им е супер интересно .....
        - Всички , всички имаме еднакви по-дългосрочни очаквания . ПЪТЕКАТА до там , обаче , е важна ....
        - Аз не се ''дракам'' . Излагам предположенията си , които до сега се осъществяват , а ти ми опонираш 10 месеца със някакво рали , което го НЯМА . От 10 месеца подкрепите и съпротивите за които пишеш са в диапазон 1250 / 1350 ........ но иначе нонстоп ..РАЛИ
        - Явно методите ни не са сходни .....Мойте са по-точни
        И все пак, дракането го започваш ти с шампанските и прочее - виждам, същото правиш и със стамбата.
        Приятели ли сте ? Или ползвате ''сходни'' методи ....
        Пак казвам , не можеш да наричаш ''дракане'' , когато някой по знаещ , поправя своите по-неопитни колеги
        Ако си чел оттам темата си видял , че със уважение съм му показал някой грешки ...... като на теб
        Е , сега .....когато обявиш един връх за многогодишен , а то качи за два месеца още 500 пипса ...... , може и малко майтап . Още повече ако аз съм предвидил и писал за покачването . И там , малко като при тебе - праволинейност ..Е сега му чета последния пост . Да - това може да стане , но не със 100% решителност , както е написано . Има поне още 3 варианта със същата вероятност за изпълнение ......Но , колегиално ще го изчакам

        Добре би било да проявяваш повече "колегиалност" понеже много добре знаеш, че това не е точна наука
        Здрасти ! Кой от 10 месеца тръби , че НЕМА НАЧИН -- ралито почва

        Между другото, хубав цитат беше извадил - този, в който те поздравявам. Честно казано не помня кога е било и как съм го изиграл - сигурно съм добавил хеджове за малко, но трябва да е било пропукване за много малко и веднага да е направило нов импулс на минутна, защото ми се губи като момент.
        Хехехе ...... разсмя ме . Поздрави ме на 28.09 и основна позиция ти стана спускане до 1150 . Даунтренда продължи да 12.12 - ебаси минутната графика (ако съм те разбрал)
        Та така еxxs - и .....
        Аз имам по голямо основание да кажа '' Абе , ти защо се дракаш с мен , 10 месеца и ми пишеш за това РАЛИ ''
        по простата причина , че за това време сме стигнали само до цифрата , която ми е в 1/5 от постовете :
        1350 .
        И като кажа : '' Корекция от текущи '' --- тя тръгва като сопол
        Един съвет и от мен :
        Проявявай уважение , когато усетиш , че някой разбира повече .........

        Коментар


        • БАЦЕ, на няколко пъти се заричам, но този път определено смятам да спаня заканата си на тема дали ще се ходи до 1150 или не. На първо място, на никого не е интересно и на второ, действително е дракане при положение, че използваме сходни методи, имаме еднакви по-дългосрочни очаквания, но не и за пътеката. И все пак, дракането го започваш ти с шампанските и прочее - виждам, същото правиш и със стамбата. Добре би било да проявяваш повече "колегиалност" понеже много добре знаеш, че това не е точна наука. Между другото, хубав цитат беше извадил - този, в който те поздравявам. Честно казано не помня кога е било и как съм го изиграл - сигурно съм добавил хеджове за малко, но трябва да е било пропукване за много малко и веднага да е направило нов импулс на минутна, защото ми се губи като момент.

          По темата:
          За златото имаме вторична подкрепа при 1320. Докато сме над нея, има възможност за директно катапултиране.
          Основните подкрепи обаче са:
          Злато: 1285-1300
          Сребро 15,85-16,00

          Докато те държат, катапултирането за мен е по-вероятният вариант. Потвърждение е пробив на съпротивата при златото, от която се връщахме толкова много пъти.
          При пробив на тези основни подкрепи, най-вероятно натискът ще остане мечи за още няколко месеца.

          Допълнтиелно:
          1. Много ми се иска доларът, ако не да направи ново дъно, то поне да коригира до 1.15. Това категорично по-добре се вписва в сценария на баце, но мое правило е да се стремя да не се влияя от други графики.
          2. Дау добре си коригира и вероятно има да прави поне още едно дъно, засега се очертава между 22400 и 23000. Хубаво е да се има предвид, че оформя доста стабилен крак нагоре към 30000 към края на годината. Чак оттам можем би ще видим една тлъста 20-30% корекция, близка до нивата, където ще свърши тази. Интересно е да видим как ще го ирае златото по време на това вероятно рали: да не вземе да стане "хедж" отново, но по-скоро не.
          П.С. Относно точка 2: има малки шансове текущата корекция да се превърне във въпросната "тлъста" и да слезе чак до 20000 /което са 20-30% от върха/, преди да тръгнем отново към 30000. Но пак казвам, шансовете са много малки. Ако до края на годината стигнем таргетите ок. 30000, другата година имаме Брексити и хиляди други неща, с които да се обясни една корекция

          П.С.2
          Напрежението между Русия и Запада било по-голямо от това през Студената война, обаче златото не е разбрало. А как хубаво щеше да се впише 30-40% рали с този повод. Дано когато се случи, да има поне толкова разумен повод да се обясни движеието, въпреки че слепите фундаменталисти не ги бърка - някой fbi агент да подаде оставка и златото да хвъркне, ще са склонни да му го препишат. Но така е, липсата на критично мислене ги позволява тези неща.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

            Долара не може да бъде заменен от друга подобна хартиена валута. Това го знаят всички. Ако ще му се противопоставят истински им е нужно макар и малко процентово златно покритие. Тогава светът ще възприеме новият емитент като печатар на световна валута.
            Златото няма шанс да бъде покритие на никоя валута, хеле пък световна такава. При сегашната парадигма на финансовите пазари.
            Това финансовите корифеи са го знаели винаги и затова е направено всичко възможно златото да не бъде използвано като покритие.

            Съществуването на понятието "лихва" прави невъзможно използването на златото като покритие на някаква валута в дългосрочен план. Лихвата иска появата на нови пари, и не се съобразява с количеството налично и потенциално възможно за добиване злато (ограничен ресурс).
            Айнщайн е казал, че капитализираната лихва е по-мощно оръжие от атомната бомба.
            А комбинацията "банкиране с частичен резерв" + "лихва" не дава никакъв шанс на златото (физическото такова).
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Долара може много по-лесно да се пропука, ако примерно Щатите осер@т някой аспект във взаимоотношенията им с някоя от държавите в петрохватката им (СА най-вече) - както може би е тръгнало с прехвалените им Пейтриъти за защита на СА...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

                А колко ще е в юани петрола в същото време ?
                А в крпитовалутата на Мадуро подкрепена от резервите в река Ориноко? Малко хора знаят, но първото пропукване в петродолара е в средата на деветдесетте. Макар и малка незначителна пукнатина. Долара не може да бъде заменен от друга подобна хартиена валута. Това го знаят всички. Ако ще му се противопоставят истински им е нужно макар и малко процентово златно покритие. Тогава светът ще възприеме новият емитент като печатар на световна валута.

                Коментар







                • Само я споменах и потече.
                  Last edited by БАЦЕ; 28.03.2018, 22:16.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                    Така , да обясня защо това ниво 1350/60 е толкова важно и повтаряно от мен толкова време !!!
                    Изглежда наистина важно. За 7 месеца 4 пъти атакувано и нито веднъж пробито.
                    Като не може нагоре ще се ходи нанадоле май....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                      Как ти звучи петрол на 200 долара. Невъзможно нали??? Дори най-богатите фанатзий не биха могли да си го представят.
                      А колко ще е в юани петрола в същото време ?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                        Как ти звучи петрол на 200 долара. Невъзможно нали??? Дори най-богатите фанатзий не биха могли да си го представят.
                        това може да стане след като хамерика е развяла белия флаг.
                        тези цени са им ОК но може да го натистнат и яко надолу , за да тормозят лилпута ... обаче наливат вода в мелницата на китайците... та търси се баланс
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                          Съжалявам .............Даже промених с още 2 години в ущърб на ''Нефтените империи''.........
                          Ше чакат .......... нищо не зависи от тях ..................
                          https://www.bloombergtv.bg/video/dal...ra-na-jpmorgan

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                            Съжалявам .............Даже промених с още 2 години в ущърб на ''Нефтените империи''.........
                            Ше чакат .......... нищо не зависи от тях ..................
                            Не ги подценявай. Могат да извадят доста аса. Във всеки случай ще става много интересно навсякъде.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                              Нефтените империи нямат време да чакат дотогава. Така мисля аз.
                              Съжалявам .............Даже промених с още 2 години в ущърб на ''Нефтените империи''.........
                              Ше чакат .......... нищо не зависи от тях ..................

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                                Разбира се , че ще бием върха над 150 ....................
                                Някога .................
                                Но първо ....е похода към низините - 25 $ ...
                                След още , няколко пробити долара - ръст ...........
                                Пробив над 150 $ , към 2020/22 ..........................
                                Нефтените империи нямат време да чакат дотогава. Така мисля аз.

                                Коментар

                                Working...
                                X