IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
    Мишо, първо липсваше всякаква конкретика в това, което пиша. Сега и шарлатанин станах. Невъзможността ти да напишеш нещо качествено по темата не ти се отразява съвсем добре и проявяваш доста ниски страсти.

Никак не обичаш да се напомнят фактите. Знаеш кой мълчи пред тях, но ти си го голям от Тях - ти не мълчиш. А фактите са, че от началото на годината:
    1. Създаде се темата "Дау 20к - опасна територия", когато бяхме на около 19500. Там ясно писах, че сетъпът е за масивно рали, което да ни отведе до минимум 20500, което се и случи. Тогава затворих позиции, а ралито продължи, като изненада дори и мен с интензитета си.
    2. Стигайки до 21100 казах, че импулсът се усеща "безкраен" и това е времето, в което корекция ще започне. Описах я. Корекцията започни дни по-късно.
    3. Описах ясно спускането оттам до 20450, от което казах, че предпочитам рали до поне 20850, където и затворих позициите.
    4. Сега сме на 21000. И продължавам: следващите 500 точки оттук, ще предопределят и следващите 500 точки, като както казах - моето предпочитание е те да са надолу.
    5. Декември 2016 златото достигна до 1140 и споделих, че е в зона за купуване. Намери дългосрочно дъно 20тина долара по-късно.
    6. Март месец 2017 отново от 1230 споделих, че сме в зона за добавяне на дълги позиции според мен. Казах и, че 1195 е абсолютното дъно за пазара, ако този бичи пазар ще го бъде. Да напомням ли къде намери пазарът дъно? Да, на 1195.
    7. А сега казвам, че за себе си виждам третата възможност за добавяне на дълги позиции (и/или премахване на хеджовете от върха според вида стратегия) около тези нива. Абсолютното дъно, за да бъде валиден бичи пазарът е 1185, но засега предполагам, че няма да се стигне дотам. Т.е. от тези нива аз виждам възможност да се случи рали, което да ни отведе към върховете от Август идните месеци с потенциал за рали, което да ни остави със зяпнала уста, ако този връх се пробие по-късно през годината.

Това свърших аз за 4 месеца. Кажи ми, Мишо, какво каза ти с твоите хиляди мнения? Подозирам, че проблемът ти, че пиша тук е личен. Нямам представа дали съм свалил авторитета ти тук, казвайки че само плямпаш без нищо да казваш и наистина представа си нямаш за какво говориш. Или може би някакъв материален интерес съм ти нарушил, нямам представа.

Напомням само, че прогнозите, които правя, не са самоцелни. Моята теза е да прокрамирам валидността на техническия анализ като средство за инвестиране и търгуване на финансовите пазари. Опитах се да го направя по всевъзможни начини - включително и показвайки ви графики по време на световни войни, упостошителни природни бедствия, терористични актове, ядрени атаки - НЕВЪЗМОЖНО е да намерите подобни явления на дългогодишна графика, на който и да е инструмент. Опитах и да ви напомня историята - и индекси и метали са се качвали и падали с долара, качвали и падали с лихвените проценти и т.н. и т.н.

Ако всичко, което съм опитал да направя, за да подкрепя тезата си, не може да накара всеки поне да се размисли, то наистина е жалко. От Мишо никога не видях теза, а още по-малко подкрепа. Само безумни нападки и коментари от рода "Златото ми се струва скъпо". Това е професионално мнения.

И ако нещо е загуба на време - то не е очакванията ми за пазара, а воденето на спор с теб. Спирам.
    +10
    Вся Власть Советам

Коментар

• Мишо, първо липсваше всякаква конкретика в това, което пиша. Сега и шарлатанин станах. Невъзможността ти да напишеш нещо качествено по темата не ти се отразява съвсем добре и проявяваш доста ниски страсти.

Никак не обичаш да се напомнят фактите. Знаеш кой мълчи пред тях, но ти си го голям от Тях - ти не мълчиш. А фактите са, че от началото на годината:
      1. Създаде се темата "Дау 20к - опасна територия", когато бяхме на около 19500. Там ясно писах, че сетъпът е за масивно рали, което да ни отведе до минимум 20500, което се и случи. Тогава затворих позиции, а ралито продължи, като изненада дори и мен с интензитета си.
      2. Стигайки до 21100 казах, че импулсът се усеща "безкраен" и това е времето, в което корекция ще започне. Описах я. Корекцията започни дни по-късно.
      3. Описах ясно спускането оттам до 20450, от което казах, че предпочитам рали до поне 20850, където и затворих позициите.
      4. Сега сме на 21000. И продължавам: следващите 500 точки оттук, ще предопределят и следващите 500 точки, като както казах - моето предпочитание е те да са надолу.
      5. Декември 2016 златото достигна до 1140 и споделих, че е в зона за купуване. Намери дългосрочно дъно 20тина долара по-късно.
      6. Март месец 2017 отново от 1230 споделих, че сме в зона за добавяне на дълги позиции според мен. Казах и, че 1195 е абсолютното дъно за пазара, ако този бичи пазар ще го бъде. Да напомням ли къде намери пазарът дъно? Да, на 1195.
      7. А сега казвам, че за себе си виждам третата възможност за добавяне на дълги позиции (и/или премахване на хеджовете от върха според вида стратегия) около тези нива. Абсолютното дъно, за да бъде валиден бичи пазарът е 1185, но засега предполагам, че няма да се стигне дотам. Т.е. от тези нива аз виждам възможност да се случи рали, което да ни отведе към върховете от Август идните месеци с потенциал за рали, което да ни остави със зяпнала уста, ако този връх се пробие по-късно през годината.

Това свърших аз за 4 месеца. Кажи ми, Мишо, какво каза ти с твоите хиляди мнения? Подозирам, че проблемът ти, че пиша тук е личен. Нямам представа дали съм свалил авторитета ти тук, казвайки че само плямпаш без нищо да казваш и наистина представа си нямаш за какво говориш. Или може би някакъв материален интерес съм ти нарушил, нямам представа.

Напомням само, че прогнозите, които правя, не са самоцелни. Моята теза е да прокрамирам валидността на техническия анализ като средство за инвестиране и търгуване на финансовите пазари. Опитах се да го направя по всевъзможни начини - включително и показвайки ви графики по време на световни войни, упостошителни природни бедствия, терористични актове, ядрени атаки - НЕВЪЗМОЖНО е да намерите подобни явления на дългогодишна графика, на който и да е инструмент. Опитах и да ви напомня историята - и индекси и метали са се качвали и падали с долара, качвали и падали с лихвените проценти и т.н. и т.н.

Ако всичко, което съм опитал да направя, за да подкрепя тезата си, не може да накара всеки поне да се размисли, то наистина е жалко. От Мишо никога не видях теза, а още по-малко подкрепа. Само безумни нападки и коментари от рода "Златото ми се струва скъпо". Това е от професионалиста.

И ако нещо е загуба на време - то това не е споделянето на очакванията ми за пазара, а воденето на спор с теб. Спирам.
      Last edited by exxs; 04.05.2017, 13:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Получава му се сейлсмъншипа Ако му се получваше сега щяхме да гъделичкаме 1360. Пък той не знае кога трябва да влезе, дали да излезе, дали да купи още. Умен е той, защото не търгува - знае че не го може. Това му го признавам.

Щом си от форекс клуба (good luck with that ) трябва да си гледал Крейл? Той казва, че докато не заемеш позиция нищо не разбираш от търговия с активи.

А проблемът при Екс е, че дори литература не е прочел.
        Да ти кажа честно за първи път го чувам тоя Крейл и ми е и все тая какъв е нали ти казах, че аз вестници, списания, АНАЛизатори и хороскопи не чета. Мисля че повече няма какво да си кажем така че приключвам дискусията

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
          Нема кво да се лъготим всите сме на една и съща рулетка само че казано с по красиви думи като инвеститори и борса.....нищо не зависи от нас и всеки вижда и разбира графиките според неговата призма и виждания а всички знаем че рулетката е манипулирана от тези с многото трилиони
          Прав си затова като видим възможност за печалба трябва да я използваме и да си приберем нашето

Коментар

• Нема кво да се лъготим всите сме на една и съща рулетка само че казано с по красиви думи като инвеститори и борса.....нищо не зависи от нас и всеки вижда и разбира графиките според неговата призма и виждания а всички знаем че рулетката е манипулирана от тези с многото трилиони
            Вся Власть Советам

Коментар

Получава му се сейлсмъншипа Ако му се получваше сега щяхме да гъделичкаме 1360. Пък той не знае кога трябва да влезе, дали да излезе, дали да купи още. Умен е той, защото не търгува - знае че не го може. Това му го признавам.

Щом си от форекс клуба (good luck with that ) трябва да си гледал Крейл? Той казва, че докато не заемеш позиция нищо не разбираш от търговия с активи.

Само перуката да нападне Ким и ще иде и над 1360 ама нещо го мисли много
              Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение

Въпроса не е да четеш само литература, а да я разбираш и практикуваш правилно, което на Екс му се получава, явно е умно момчето така че вместо да го нападате може да се учите от него. Аз например не съм прочел нито една книга на тема Форекс и не виждам смисъл, защото колкото повече книги четеш на тая тема толкова повече ще се объркаш

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  Пуснах едно златце и от бруталното 1234567
                  Късо нали
                  Вся Власть Советам

Коментар

• Пуснах едно златце и от бруталното 1234567

Коментар

• http://www.varchevbrokers.com/защо-с...да-купу/
                      Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение

Въпроса не е да четеш само литература, а да я разбираш и практикуваш правилно, което на Екс му се получава, явно е умно момчето така че вместо да го нападате може да се учите от него. Аз например не съм прочел нито една книга на тема Форекс и не виждам смисъл, защото колкото повече книги четеш на тая тема толкова повече ще се объркаш
                        Може би ти слагат хомота с четенето на книгите и ставаш придвидим а съответно и лесна плячка
                        Вся Власть Советам

Коментар

• Global gold demand in Q1 2017 was 1,034.5t. The 18% year-on-year decline suffers from the comparison with Q1 2016, which was the strongest ever first quarter. Inflows into ETFs of 109.1t, although solid, were nonetheless a fraction of last year’s near-record inflows. Slower central bank demand also contributed to the weakness. Bar and coin investment, however, was healthy at 289.8t (+9% y-o-y), while demand firmed slightly in both the jewellery and technology sectors.

Investment in bar and cons grew by 9% year over yearMuch of this growth came from China, where retail investment was up 30%, breaching 100t for only the fourth time on record.

Looking towards the longer-term trend, demand for gold among central banks has broadly slowed since reaching a peak of 174.9t in mid-2014. This lower rate of purchases is likely to continue throughout 2017.
                          Last edited by intint; 04.05.2017, 08:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Ще ме извиняваш че се намесвам в спора! Но ще си позволя един съвет. Проблемът на хората, които се опитват да прогнозират е че като прочетат малко литература си мислят, че са намерили светия граал. Може и да звучи интересно за четене но написаното от екс няма никаква практическа стойност. Цитирам един от най-великите в този занаят пък изводите ще си ги направиш сам (когато узрееш разбира се). It's not important whether you are right or wrong but how much you make when you are right or lose when wrong (цитата е по спомен).

Коментар

Ти като не си лаладжия казваш ли кога взимаш? Сега трябва яко да се набухаш, защото сме баш на "подкрепата", откъдето следва як отскок към 1400 и нагоре.
                              Казах че не търгувам злато, само евро/долар и индекси

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                нещата са доста замазани... затишие пред буря, която не е ясно кога ще дойде насам. започват да говорят масово за нормализиране на лихвените нива, за ограничаване и намаляване портфолиото на ФЕД с дървета... но всичко това не ми пасва с политиката на Тръмп, която вероятно ще докара по-голям дефицит от обонго.... идея си нямам къде ще избие, но без здраво друсане няма да минем.

или тръмп ще 'предоговори' дълга под дулата на пушките или ще има световна инфлация ... все в полза на златото

е има и трети сценарии ФЕД вдига лихвите, Тръмп балансира бюджета, САЩ обръща външнотърговското салдо на + ... Гърция си връща дълговета, Япония почва да расте. Китай намира решение за балоните си.... и един мърмот завива шоколада

лека
                                Аз имам по хубав сценарий....ким праща ядрените ракети по саш и съюзниците му в париж печели жената а тръмплина умира от инфаркт а ние сме богати
                                Вся Власть Советам

Коментар

Working...
                                X