Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Маи намери дънце при 1227 ?
www.tradingview.com/chart/GOLD/page-7/ тук има много виждания и идеи на къде ще иде златото и всеки го вижда през неговата призма и графикиВся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
И все пак екс го считам за надежден като постове и информативен......къде отиде ив макса дето знаем всички кви ги дрънкаше
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Много взехте да издребнявате, което не носи никаква стойност на участниците. Изказването на мнения е полезно стига да не се мерят пиш...те и да се твърди, АЗ видиш ли ги знам най-добре нещата.
За протокола аз лично търгувам основно технически, но съм последният човек който ще твърди че анализа има прогностична стойност. Дава определено предимство ако се използва както трябва, но да се дават прогнози в точни цифри и дати е смехотворно.
Относно инвестирането, бях останал с впечатление, че си дългосрочен по каноните на портфейлната теория.
Коментар
-
Според мене Баце повече познава, защото златото наистина отиде под 1200, пък 1300 май не видяхме, нито над
Помисли малко. Баце е влязъл шорт за под 1200, таргетът му се е изпълнил, той е направил някаква печалба. Ти казваш, ще ходи на 1300, даже на 1360, даже на 1400 и даже още много по-нагоре. Значи да речем, влизаш ти дълъг на 27 февруари на $1260, когато сте обсъждали с Баце (приемам, че ти като гений в търговията си нацелил най-ниската за деня цена). И после какво? Ти си въобразяваш, че си щял да продадеш на 1293.75 ли? Дори и така да беше, щеше да си направил някакви си 2.7%. Но и това нямаше да направиш, защото като стигна 1293.75 не каза, че е време за затваряне, а че ще катери още нагоре. Сиреч, щеше или да направиш нула или да си затворил на загуба. Или, предвид на увереността ти, че златото ще лети в космоса, още щеше да го държиш.
Това, че за последните четири месеца си влязъл в Дау малко над 20 000 и си затворил на 20 500 е друга смехория с подобен резултат - под 2.5% нагоре. И то, сигурен съм, си го направил с някаква много малка част от парите ти. Така че като цяло, предполагам, си направил по-малко от 1% нагоре.
Гледам, много си писал навремето в темата на the architect. Предполагам, доста си научил там. Ние сега се учим от него в темата NYSE. Окей, явно не си трол. Но щом не си, още по-зле, бих казал. Ако беше тролче, поне поведението ти щеше да има рационално обяснение. А сега какво да си помисля за тебе...
И последно, нямам нищо против да се упражняваш в писане на неща, които според тебе са анализи. Просто, на фона на това което пишеш, крайната ти арогантност и нападките, с които започна от самото начало, и които не са спирали, няма как да не предизвикат ирония, сарказъм и насмешка.
За протокола аз лично търгувам основно технически, но съм последният човек който ще твърди че анализа има прогностична стойност. Дава определено предимство ако се използва както трябва, но да се дават прогнози в точни цифри и дати е смехотворно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според мене Баце повече познава, защото златото наистина отиде под 1200, пък 1300 май не видяхме, нито над
Помисли малко. Баце е влязъл шорт за под 1200, таргетът му се е изпълнил, той е направил някаква печалба. Ти казваш, ще ходи на 1300, даже на 1360, даже на 1400 и даже още много по-нагоре. Значи да речем, влизаш ти дълъг на 27 февруари на $1260, когато сте обсъждали с Баце (приемам, че ти като гений в търговията си нацелил най-ниската за деня цена). И после какво? Ти си въобразяваш, че си щял да продадеш на 1293.75 ли? Дори и така да беше, щеше да си направил някакви си 2.7%. Но и това нямаше да направиш, защото като стигна 1293.75 не каза, че е време за затваряне, а че ще катери още нагоре. Сиреч, щеше или да направиш нула или да си затворил на загуба. Или, предвид на увереността ти, че златото ще лети в космоса, още щеше да го държиш.
Това, че за последните четири месеца си влязъл в Дау малко над 20 000 и си затворил на 20 500 е друга смехория с подобен резултат - под 2.5% нагоре. И то, сигурен съм, си го направил с някаква много малка част от парите ти. Така че като цяло, предполагам, си направил по-малко от 1% нагоре.
Гледам, много си писал навремето в темата на the architect. Предполагам, доста си научил там. Ние сега се учим от него в темата NYSE. Окей, явно не си трол. Но щом не си, още по-зле, бих казал. Ако беше тролче, поне поведението ти щеше да има рационално обяснение. А сега какво да си помисля за тебе...
И последно, нямам нищо против да се упражняваш в писане на неща, които според тебе са анализи. Просто, на фона на това което пишеш, крайната ти арогантност и нападките, с които започна от самото начало, и които не са спирали, няма как да не предизвикат ирония, сарказъм и насмешка.Вся Власть Советам
- 1 like
Коментар
-
БАЦЕ, ясно си спомням мнението ти от тогава.
Беше от типа "слизаме категорично под 1200. От 1200 можем да видим връщане до 1240 и оттам пак за нови дъна". Пазарът едва проби 1200 и след това направи нов връх при 1300, както казал може би месец преди това. И накрая казваш "Видя ли, слязохме под 1200". Несериозно е.
Кажи какво мислиш сега? Върховете от лятото на миналата година няма да видим според теб, а накъде тогава?
По темата: в идеалния сценарий този следобед следва да сме видели дъното при 1225. Ако ще оставаме в по-високите нива на зоната, 1220 е хубаво да задържи. Това е допълнителен ориентир. Голямата картина остава такава, че оттук до 1185 може да се намери дъно на практика във всеки момент. Под 1185, предполагаемият бичи тренд от края на 2015 би станал една сериозна въпросителна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Нищо чудно наистина....
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
Сега нищо чудно пак ОКОЛО него да се запрем.
Че и по надоле
А върхо от юли 2016 - може ,ама некой друг път . Ще ти звънна
Total global investment demand for gold saw a first quarter drop of 34% from the same period a year ago, said a report from the World Gold Council released Thursday.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеГ-н Мишо, казах Ви вече, че ще се престраша с реалната търговия едва когато достигна висотите на конкретиката, която е така типична за вашите коментари. Дотогава съм на демо! Казвате не търгувате и дори не инвестирате в злато (интересно имайки предвид активността ви тук). Може ли да знаем с какво търгувате вие в крайна сметка? Не знам как не е станало ясно с цялата тази конкретика. Със сигурност в мен е проблемът.
ЕД, бих те посъветвал да прочетеш мнението ми, на което си отговорил, още веднъж. Както и това преди него. Ако все още имаш същия въпрос, може би е по-добре просто да игнорираш какво пиша.
БАЦЕ, уважавам всяко мнение. А ти още ли шортиш за под 1200?
Жорка, не е нужно да има "изненада" с президента, за да има изненада на пазара. : )
По темата:
Отново всеки мрази металите. Така най-обичам. Тези дни /днес и утре/ следва да капитулираме. Когато се обяви евентуалната победа на Макрон другата седмица, не е изключено да видим още натиск надолу, колкото тълпата да се хвърли тотално във филма, че ракурсът е надолу. И точно тогава...БУМ - новият импулс нагоре, който обещава да е доста мощен. И отново - мога ли да греша? Разбира се! Вероятностите обаче превръщат този трейд за следващите 2-3 месеца в почти греховен за изпускаве /лично мнение/. Подкрепите надолу са близко, шансът да задържат е добър, а потенциалът за сериозно рали е страхотен. Не мисля, че ще мине много време докато разберем дали съм прав.
За Дау - с движението което наблюдаваме, очевидно промяна няма. Чакаме пробив. До 21400 сме в зона за корекцията, която съм описал.
Успех другата седмица. Обещава да е интересна.
Това 1200 , което споменаваш всеки път с името ми , беше за трендчето от 27.02 /13.03 .
И тогава СЛЕЗЕ под 1200 за където бях зашортил , а ти викаше : нема начин
Сега нищо чудно пак ОКОЛО него да се запрем.
Че и по надоле
А върхо от юли 2016 - може ,ама некой друг път . Ще ти звъннаLast edited by БАЦЕ; 04.05.2017, 15:29.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеМишо, първо липсваше всякаква конкретика в това, което пиша. Сега и шарлатанин станах. Невъзможността ти да напишеш нещо качествено по темата не ти се отразява съвсем добре и проявяваш доста ниски страсти.
Никак не обичаш да се напомнят фактите. Знаеш кой мълчи пред тях, но ти си го голям от Тях - ти не мълчиш. А фактите са, че от началото на годината:
1. Създаде се темата "Дау 20к - опасна територия", когато бяхме на около 19500. Там ясно писах, че сетъпът е за масивно рали, което да ни отведе до минимум 20500, което се и случи. Тогава затворих позиции, а ралито продължи, като изненада дори и мен с интензитета си.
2. Стигайки до 21100 казах, че импулсът се усеща "безкраен" и това е времето, в което корекция ще започне. Описах я. Корекцията започни дни по-късно.
3. Описах ясно спускането оттам до 20450, от което казах, че предпочитам рали до поне 20850, където и затворих позициите.
4. Сега сме на 21000. И продължавам: следващите 500 точки оттук, ще предопределят и следващите 500 точки, като както казах - моето предпочитание е те да са надолу.
5. Декември 2016 златото достигна до 1140 и споделих, че е в зона за купуване. Намери дългосрочно дъно 20тина долара по-късно.
6. Март месец 2017 отново от 1230 споделих, че сме в зона за добавяне на дълги позиции според мен. Казах и, че 1195 е абсолютното дъно за пазара, ако този бичи пазар ще го бъде. Да напомням ли къде намери пазарът дъно? Да, на 1195.
7. А сега казвам, че за себе си виждам третата възможност за добавяне на дълги позиции (и/или премахване на хеджовете от върха според вида стратегия) около тези нива. Абсолютното дъно, за да бъде валиден бичи пазарът е 1185, но засега предполагам, че няма да се стигне дотам. Т.е. от тези нива аз виждам възможност да се случи рали, което да ни отведе към върховете от Август идните месеци с потенциал за рали, което да ни остави със зяпнала уста, ако този връх се пробие по-късно през годината.
Това свърших аз за 4 месеца. Кажи ми, Мишо, какво каза ти с твоите хиляди мнения? Подозирам, че проблемът ти, че пиша тук е личен. Нямам представа дали съм свалил авторитета ти тук, казвайки че само плямпаш без нищо да казваш и наистина представа си нямаш за какво говориш. Или може би някакъв материален интерес съм ти нарушил, нямам представа.
Напомням само, че прогнозите, които правя, не са самоцелни. Моята теза е да прокрамирам валидността на техническия анализ като средство за инвестиране и търгуване на финансовите пазари. Опитах се да го направя по всевъзможни начини - включително и показвайки ви графики по време на световни войни, упостошителни природни бедствия, терористични актове, ядрени атаки - НЕВЪЗМОЖНО е да намерите подобни явления на дългогодишна графика, на който и да е инструмент. Опитах и да ви напомня историята - и индекси и метали са се качвали и падали с долара, качвали и падали с лихвените проценти и т.н. и т.н.
Ако всичко, което съм опитал да направя, за да подкрепя тезата си, не може да накара всеки поне да се размисли, то наистина е жалко. От Мишо никога не видях теза, а още по-малко подкрепа. Само безумни нападки и коментари от рода "Златото ми се струва скъпо". Това е от професионалиста.
И ако нещо е загуба на време - то това не е споделянето на очакванията ми за пазара, а воденето на спор с теб. Спирам.
(Един такъв по-делови въпрос да ти задам.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеинтересно. еврейчетата са сложили бомбата на дневна 1234. много сте бързи в тестването на долните бомби беееееееее еврейчета . хяхяхяхяя.Вся Власть Советам
Коментар
Коментар