IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
    Защо скача?Не трябваше ли да пада?
    Нищо ти продавай не ги слушай
    Вся Власть Советам

Коментар

• Защо скача?Не трябваше ли да пада?

Коментар

• И последно. Отговор на въпроса: "Макрон печели. Ами сега златото ако не задържи подкрепите, а не видим корекция при индексите, ще признаеш ли, че фундаментът е от значение".

Няма как да призная нещо подобно. Това, което мога да призная е, че не съм прочел правилно знаците на пазара. Той е щял да направи същото с или без победата на Макрон - просто това е катализаторът. Всъщност докато за Дау, както отдавна съм казал, технически е възможно да няма корекция, макар въобще да не ми се струва вероятно за момента и особено докато не пробием 21400, то пробив на златото под 1185 ще ме обърка доста сериозно. Признавам, че ако се случи, ще ми е нужно доста време от порядъка на седмица-две, за да се опитам да разбера накъде сме се запътили. Но както вече казах и в предния пост, ново дъно под 1050 далеч не би изглеждало толкова абсурдно, колкото сега.

Успех!
        Last edited by exxs; 07.05.2017, 22:36.

Коментар

• Така, докато не сме отворили и малко по-подробен ъпдейт за предстоящите седмици.

Злато
          Продължавам да смятам, че сме в процес на намиране на дъно преди следващия импулс нагоре да започне. Зоната, в която е в рамките на удачното да намерим дъно продължава да е 1212-1225. Поради волатилността, която може да видим не изключвам и малко по-ниски нива, стига да не се задържим в тях. Начални индикации, че сме намерили дъно са пробив на 1237 (подкрепата сега е съпротива), а след това – 1255, и разбира се – пробив на върха от миналия месец при 1295. От друга страна дневно затваряне под 1210 би ме разтревожило, а такова под 1185 ще инвалидира потенциала за рали, който следя, и ще сложи огромна въпросителна над бичия пазар, отваряйки възможност за ново дъно под 1000.

Дау
          Продължавам да смятам, че сме в зоната на корекцията, като отново казвам, че може да е доста стръмно спускане. За съжаление от сега е много, много рано да се определи подкрепа за корекцията. Диапазонът е доста широк: между 700 и 1500 точки т.е. между 20300 и 19500 като перфектният вариант е да задържим около 20000. Както казах вече – трудно е да се определи и въобще не изключвам по-ниски нива от 20000 поради това, че корекцията може да е доста стръмна. От друга страна – дневно затваряне над 21400 и вероятно сме се запътили за нов връх около 22300. Засега не очаквам да се разиграе подобно директно рали.

Евро/долар
          Който се интересува от технически анализ, може би е видял в темата за „Валутна търговия”, че се говори за намиране на връх. Макар да не следя двойката толкова отблизо, определено и аз виждам потенциалът за спускане към ново дъно около паритета. За да се инвалидира този потенциал за мен е нужно дневно затваряне над 1.12. Споменавам валутната двойка, защото е наистина интересно как златото има сетъп с таргет върховете от миналото лято (и евентуално нещо много по-внушително при негов пробив), а еврото – потенциал за ново дъно под 1.03. Ще наблюдаваме кое и как ще се разиграе.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

?????????????Ба си разсъжденията....Ми кат остарееш?
            Ти ако имаш деца болногледачи ли си си отгледал?ако доживея до старост ще пия всеки ден докъто умра по бързо и така но се съмнявам че ще доживея до степен че ще ми трябва гледач
            Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
              Парите трябва да носят пари и да се спекулира с тях и не мисля да оставям на който и да е каквото и да е...по скоро бих завещал каквото имам на зоопарк на животните но никога не бих оставил нищо дори на детето си ако някога имам в което се съмнявам много просто защото не разбирам живота така че да се женя и деца да има предпочитам отшелник да съм до край
              ?????????????Ба си разсъжденията....Ми кат остарееш?

Коментар

• http://www.varchevbrokers.com/златот...-пробив/
                Вся Власть Советам

Коментар

• Здравейте,

Преди да изкажа мнението си движенията, които предстоят според мен, ще се заема с една тема, която леко беше засегната през изминалите постове. А именно: имат ли новините значение за пазара и докъде?

Ако трябва да се определи кратко, точно и ясно дали новините могат да променят дългосрочния тренд на пазара, отговорът би бил високо, ясно и звучно НЕ!

Когато говорим за краткосрочни движения обаче в рамките на няколко седмици или месец, значението на новините би могло да се определи по-скоро като, как да го кажа, абсолютно също толкова НЕЗНАЧИТЕЛНО!!

И понеже през последната година не бяхме лишени от наистина важни новини, подготвил съм ви две графики за демонстрация. Но преди да стигнем до тях, нека почна малко по-отдалеч. Когато говорим за една новина, това какво значение би могла да окаже върху пазара, логично е да се търси в две направления:
                  1. Какъв ще е ефектът и върху икономическата, политически или социална конюнктура
                  2. Доколко очаквана е тя.

Не е трудно да се досети човек, че най-голям ефект върху пазара би имала новина от много важно значение за бъдещето на икономически или политически строй, както и такава, която е съвсем неочаквана от пазара.

Ами бяхме "благословени" с две такива новини миналата година, което е сравнително често между другото. Това беше изборът Англия да напусне ЕС и изборът на САЩ да избере определян от много като "лунатик" за президент. За степента на важност и това до колко бяха изненада не смятам, че трябва да има излишни спорове. Но нека сега видим графиките.

Нека разгледаме Дау:

Напомням че първо се случи решението за Грексит през Юни, а след това изборът на Тръмп през есента на миналата година. И двата елемента са оградени, като съм посочил подкрепите отдолу. Виждам, че след дъното, което пазарът "неочаквано" намери през Февруари на 2016 запачва бичия импулс, който никак не е слаб! Това - БЕЗ НОВИНА! След това следва период на консолидация - корекция, с ясно изразена подкрепа при първата червена линия в ляво. И сега забележете - новина, която е неочаквана и съвсем некалкулирана в пазара го връхлита и той прави Какво?? Ами да - подкрепата е пробита за около 8 часа и след това бичият импулс се възобновява. Малко по-късно, през есента, виждаме, че този импулс е последван от абсолютно същия вид корекция - консолидация. Подкрепата отново е лесно да се определи - случава се това, което никое проучване не показа - Тръмп беше избран. И пазарът какво направи? Ами да - подкрепата беше пробите за 4-8 часа, и след това бичият импулс се преподнови с още по-голяма сила поради "пре-реагирането".

Това бяха сред големите изненади на 2016-та и далеч не всяка година се случват такива. Ако можете да видите нещо необичайно в графиката, свързано с тях, поздравления - имате добро въображение. Дори, ако проявите малко повече наблюдателност - ще забележете, че точно след тези "епохални" събития се поставят доста дългосрочни дъна - противно на всякаква логика или фундамент! Това, че след като се случат нещата, екипът на фундаменталистите ще извади вода от 9 кладенеца, за да ви каже защо така е станаЛО, е друг въпрос.

Но нека видим и златото:

Същите събития. Виждаме, че при първото бичия цикъл отдавна е започнал още от началото на годината. Това, което се случва при новината за Брексит е просто движението да се катализира и да се достигне до таргета много по-бързо, а малко след това да започне и корекцията. Това противоречи на всяка логика - несигурността тъкмо е нахлула в главите на хората заради неочаквания резултат и пред златото тепърва трябава да се открият нови хоризонти - така казваха фундаменталистите тогава - НО УВИ! При Тръмп не беше по-различно откъм фундамент. Ако немислимото и Тръмп спечели се случи, отново трябваше да търсим златото в небесата. Да, обаче корекцията вече беше започнала. И само вижте какво направи златото - проби съпротивата точно за няколко часа /графиката е 4-часова/ и след това започна стремглава корекция надолу, която се дължи именно на това "пререагиране" заради новината.

Изводът: две от най-изненадващите и значими събития за годината, изкараха пазара от "пътя" за има-няма един следобед, преди той отново да си поеме предопределената посока и то в повечето случаи с още по-голяма сила.

Вкаравайки това в днешната конюнктура, какво можем да очакваме. Дали можем да се "страхуваме" за подобно "мащабно" изкривяване на индексите и златото от пътя им. Лично аз, не мисля, че утре ще наблюдаваме даже и подобни мимолетни пробиви на подкрепи или съпротиви. Между другото, дори за мен сега е лесно да им се пресмивам, но в деня, в който се случват изглеждат доста шеметни - макар и за 4 часа, златото тогава проби съпротивата си с около 45 долара мисля, а Дау джоунс подкрепата си с около 400 точки. Но да се върна на темата - можем ли да очакваме нещо толкова "шеметно" утре? Лично аз не мисля. Първо - защото новината е несравнима с двете, които описах в поста. Второ - не мисля, че ще има изненада и ще спечели Льо Пен. А дори и да има, това би било изиграло вида катализатор от сетъпа при "Брексит" за златото и просто ще достигнем до таргетите си една идея по-бързо.

Постът стана дълъг. Затова ще напиша по-конкретно за прогнозите в отделен коментар. : )
                  Last edited by exxs; 07.05.2017, 17:29.

Коментар

Никога
                    Никога не казвай никога

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Най-искрено ти пожелавам едно мъничко детенце в огромните ти ръце!
                      Ще видиш, колко бързо ще промениш мисленето си
                      Никога
                      Вся Власть Советам

Коментар

Парите трябва да носят пари и да се спекулира с тях и не мисля да оставям на който и да е каквото и да е...по скоро бих завещал каквото имам на зоопарк на животните но никога не бих оставил нищо дори на детето си ако някога имам в което се съмнявам много просто защото не разбирам живота така че да се женя и деца да има предпочитам отшелник да съм до край
                        Най-искрено ти пожелавам едно мъничко детенце в огромните ти ръце!
                        Ще видиш, колко бързо ще промениш мисленето си

Коментар

• Парите трябва да носят пари и да се спекулира с тях и не мисля да оставям на който и да е каквото и да е...по скоро бих завещал каквото имам на зоопарк на животните но никога не бих оставил нищо дори на детето си ако някога имам в което се съмнявам много просто защото не разбирам живота така че да се женя и деца да има предпочитам отшелник да съм до край
                          Вся Власть Советам

Коментар

Тук казвате че златото е в дълъг низходящ борсов тренд а съветвате хората да пазарауват наполеони кенгура и фердинанди като дългосрочна инвестиция и запазване на покупателната способност на парите за в бъдеще...??
                            ED и аз така казваме. Други казват друго.

Принципно, не съветвам да се купува злато. Но ако се купува за внуците, тогава няма значение къде ще е златото след 5-6 години. Също ако човек е силно притеснен от апокалиптични картини и не може да спи спокойно, ако златото носи спокойствие на ума, тогава може да се купи като едно скъпо хапче за сън. В крайна сметка спокойните нерви са добре за здравето, а здравето е най-важното в живота.

А който иска да прави пари от краткосрочното движение на цената на златото попада в категорията търсач на силни усещания. Кросове на moving avareges, свещички, новини. Защо не и това ако доставя удоволствие?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Така е само че с голямата депресия се е получил т.н деливъридж (фалити, отписвания, данъци за богатите и пр.) а сега ги отлагат с идеята да се отложи неизбежното. За да има ръст трябва да има два основни фактора - 1/ увеличаващи се потребители в работопособна възраст, които да имат кеш за харчене и 2/ растящ дълг, който на практика е етново пари в системата. И двата фактора липсват в момента или поне стагнират. С вдигането на лихвите в един момент бондовете ще станат по-привлекателни за инвеститорите и за акциите ще дойде времето за корекция.
                              Ти сам казваш, че тябва да има растящ дълг. От 2010 насам в САЩ има деливъридж на домакинствата. Ето графика, която показва дълга на домакинствата спрямо БНП:

https://fred.stlouisfed.org/series/HDTGPDUSQ163N

Свиването на частният дълг ако не се компенсира с държавен дълг би довело до икономически спад. Тъй като разходът на един е доход за друг, ако всички заедно започнат да спестяват, няма да има доход. Ще има икономика със затихващи функции.

По време на голямата депресия САЩ влизат в капана на дефлационната спирала. Деливърижда води до по-ниско потреление, съкращаване на работни места, още по-голямо свиване на потреблението, фалити, намаляване на дохода на домакниствата и печалбите на фирмите, дефлация и от там, парадоксално, увеличаване на дълговото бреме като процент от дохода на домакинствата, което от своя страна води до още по-голямо свиване на потреблението в опит да се платят дълговете.

Ако американците бяха следвали ликвидационистите-либерали (тези, които са се кефили на фалитите и са казвали, колкото повече фалити, толкова по-мощно възстановяване ще последва) американската икономика сигурно щеше да си остане в перманентна криза доста десетилетия.

Между другото, виж и тази графика. Показва какъв процент от дохода на домакинствата отива за погасяване на дълг. Нивото е рекордно ниско поне от 1980г. насам:

https://fred.stlouisfed.org/series/TDSP

(Ясно ми е, че много опростявам нещата. Примерно изобщо не засягам глобалните дисбаланси или структурните проблеми от застаряването на населението в развития свят и навлизането на изкуствения интелект и роботизацията. Но няма как да атакувам всички проблеми в един пост. dddd много разбира и добре обяснява.)

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                              С вдигането на лихвите в един момент бондовете ще станат по-привлекателни за инвеститорите и за акциите ще дойде времето за корекция.
                              В един момент, да. Но този момент може да е много далече във времето. Когато лихвите по облигациите тръгнат нагоре, много инвеститори ще искат да ги продадат, особено дългите дюрации (US 10YR, 20YR, 30YR), за да избегнат загубата на капитал. Ще бъде кървава баня за инвеститорите в облигации. Едиствено пенсионните фондове и застрахователите ще купуват облигациите с увеличена доходност като топъл хляб, защото те държат до матуритет.

Иначе, вдигането на лихвите увеличава веднага дисконтирането. Както споменах в по-предния пост, Jori сметна, че 1% нагоре при доходносността на облигациите води до 8.65% спад при акциите (при равни други условия).
                              Last edited by Misho ILIEV; 07.05.2017, 09:54.

Коментар

• Тук казвате че златото е в дълъг низходящ борсов тренд а съветвате хората да пазарауват наполеони кенгура и фердинанди като дългосрочна инвестиция и запазване на покупателната способност на парите за в бъдеще...??
                                Вся Власть Советам

Коментар

Working...
                                X