Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Част сме от заговора на Картела
Ей сега ще притичам до масонската ложа да ми дадат още наставления
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Именно. Неизяснено ми остава обаче друго. Защо е този бяс към златото. Ако бе така безобидно, едва ли щяхме да се занимаваме туканка...
Коментар
-
А какво ги бърка тези, които не вярват, че е така? Има си теми за акции и прочее. Но те са тук ... къде ги стяга чепика?
Ей сега ще притичам до масонската ложа да ми дадат още наставления
- 1 like
Коментар
-
А какво ги бърка тези, които не вярват, че е така? Има си теми за акции и прочее. Но те са тук ... къде ги стяга чепика?Айде де........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Златото 5000 години е синоним на пари.В общество в което има пари е въпрос на свобода и предимство пред другите да ги имаш.Предимство да си избереш партньора.Предимство да осигуриш добър старт на потомството си.Предимство да правиш това което искаш така както искаш.Парите са вълшебната пръчица от приказките .Златото е синоним на богатство и най-чист израз на термина пари.Зад него седят 5000 години ВЯРА че е синоним на богатство и просперитет.
Коментар
-
Именно. Неизяснено ми остава обаче друго. Защо е този бяс към златото. Ако бе така безобидно, едва ли щяхме да се занимаваме туканка...
Коментар
-
Кредити и заеми е имало и при златния стандарт.Аз не съм написал че няма да се създават мощности.Най-големия бум-Индустриалната Революция от 19 в. се е състояла успешно в условия на златен стандарт.
Коментар
-
Научнотехническия прогрес не се яде докато някой не го внедри. А за това трябва изпреварващо да се създадат нови мощности.
Тесла може и да надраска някакви чертежи и формули в тетрадката си, но докато Дженеръл Електрик не постори електрическа централа и фабрики за лампи - няма да има светлина по домовете.
Коментар
-
Това е шедьовър на конспиративната теория. Абсолютно слага каруцата пред коня
Коментар
-
Кризите в САЩ в края на 19 и началото на 20 век са продукция на хората искащи ЦБ която да контролират.Кризата от 1907 е била основния аргумент за създаване на ФЕД.Далеч не всички сенатори са били съгласни със създаването на частна централна банка.Решението е взето в коледната ваканция на Сената 1913 година.
Коментар
-
Не е така бедноста е намаляла поради научно-техническия прогрес.
Тесла може и да надраска някакви чертежи и формули в тетрадката си, но докато Дженеръл Електрик не постори електрическа централа и фабрики за лампи - няма да има светлина по домовете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеА как са спирали паниката? 1907 г. паниката я спират като правят "количестени улеснения"
Ню Йоркската клиърингова къща (Картелът, както го наричате) изпринтва тонове "clearing house loan certificates", зад които не е имало злато, а активи на банките - т.е. облигации. Същата работа като сега.
След това на Картела му взимат властта и от 1914г. няма "картел". Освен в конспиративните теории
Коментар
-
Ако мощностите си стоят константи и бедността ще е константна. Даже ще стават все по-бедни и по-бедни.
Коментар
Коментар