IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Кредити и заеми е имало и при златния стандарт.Аз не съм написал че няма да се създават мощности.Най-големия бум-Индустриалната Революция от 19 в. се е състояла успешно в условия на златен стандарт.
    Добре че откриват много злато в Аляска и на други места, че да се увеличи паричната маса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Част сме от заговора на Картела

Ей сега ще притичам до масонската ложа да ми дадат още наставления
      Ти точно си загадката на форума

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Именно. Неизяснено ми остава обаче друго. Защо е този бяс към златото. Ако бе така безобидно, едва ли щяхме да се занимаваме туканка...
        Мюлер вчера написа защо-масата трябва да повярва в новия символ на богатство и просперитет-фиат валутите.За тази цел от началото на 70-те постоянно са впрегнати всякакви знайни и незнайни гурута.Наложено е и голямо информационно затъмнение на тема злато.И не на последно място постоянно се забравя основнта роля на златото че е пари и се втълпява че е суровина.Трудно обаче се премахват 5000 години вяра.................

Коментар

Айде де........
          Мъка, мъка

Коментар

А какво ги бърка тези, които не вярват, че е така? Има си теми за акции и прочее. Но те са тук ... къде ги стяга чепика?
            Част сме от заговора на Картела

Ей сега ще притичам до масонската ложа да ми дадат още наставления

Коментар

А какво ги бърка тези, които не вярват, че е така? Има си теми за акции и прочее. Но те са тук ... къде ги стяга чепика?
              Айде де........

Коментар

Златото 5000 години е синоним на пари.В общество в което има пари е въпрос на свобода и предимство пред другите да ги имаш.Предимство да си избереш партньора.Предимство да осигуриш добър старт на потомството си.Предимство да правиш това което искаш така както искаш.Парите са вълшебната пръчица от приказките .Златото е синоним на богатство и най-чист израз на термина пари.Зад него седят 5000 години ВЯРА че е синоним на богатство и просперитет.

Коментар

Именно. Неизяснено ми остава обаче друго. Защо е този бяс към златото. Ако бе така безобидно, едва ли щяхме да се занимаваме туканка...
                  Златото 5000 години е синоним на пари.В общество в което има пари е въпрос на свобода и предимство пред другите да ги имаш.Предимство да си избереш партньора.Предимство да осигуриш добър старт на потомството си.Предимство да правиш това което искаш така както искаш.Парите са вълшебната пръчица от приказките .Златото е синоним на богатство и най-чист израз на термина пари.Зад него седят 5000 години ВЯРА че е синоним на богатство и просперитет.

Коментар

Кредити и заеми е имало и при златния стандарт.Аз не съм написал че няма да се създават мощности.Най-големия бум-Индустриалната Революция от 19 в. се е състояла успешно в условия на златен стандарт.

Коментар

Научнотехническия прогрес не се яде докато някой не го внедри. А за това трябва изпреварващо да се създадат нови мощности.

Тесла може и да надраска някакви чертежи и формули в тетрадката си, но докато Дженеръл Електрик не постори електрическа централа и фабрики за лампи - няма да има светлина по домовете.

Коментар

Това е шедьовър на конспиративната теория. Абсолютно слага каруцата пред коня
                        Въпрос на гледна точка.

Коментар

Кризите в САЩ в края на 19 и началото на 20 век са продукция на хората искащи ЦБ която да контролират.Кризата от 1907 е била основния аргумент за създаване на ФЕД.Далеч не всички сенатори са били съгласни със създаването на частна централна банка.Решението е взето в коледната ваканция на Сената 1913 година.
                          Това е шедьовър на конспиративната теория. Абсолютно слага каруцата пред коня

Коментар

Не е така бедноста е намаляла поради научно-техническия прогрес.
                            Научнотехническия прогрес не се яде докато някой не го внедри. А за това трябва изпреварващо да се създадат нови мощности.

Тесла може и да надраска някакви чертежи и формули в тетрадката си, но докато Дженеръл Електрик не постори електрическа централа и фабрики за лампи - няма да има светлина по домовете.

Коментар

А как са спирали паниката? 1907 г. паниката я спират като правят "количестени улеснения"

Ню Йоркската клиърингова къща (Картелът, както го наричате) изпринтва тонове "clearing house loan certificates", зад които не е имало злато, а активи на банките - т.е. облигации. Същата работа като сега.

След това на Картела му взимат властта и от 1914г. няма "картел". Освен в конспиративните теории
                              Кризите в САЩ в края на 19 и началото на 20 век са продукция на хората искащи ЦБ която да контролират.Кризата от 1907 е била основния аргумент за създаване на ФЕД.Далеч не всички сенатори са били съгласни със създаването на частна централна банка.Решението е взето в коледната ваканция на Сената 1913 година.

Коментар

Ако мощностите си стоят константи и бедността ще е константна. Даже ще стават все по-бедни и по-бедни.
                                Не е така бедноста е намаляла поради научно-техническия прогрес.

Коментар

Working...
                                X