IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

Ако има пирони вътре?
    Ако има, ще пие една студена биричка да охлади напрежението ! Ако няма ще пие две щастие и против уроки, да не му сложат следващия път.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Писано е доста по темата.Тавекс е най-добрата опция според мен.Успех.
      Също нелоша идея, но само ако човек има пари и за раздаване.
      Дзверил съм се и в Тавекс.
      Тия хора продават стограмката с 4-5 % над западните си колеги.
      Дори с 18 евро за доставката до нас тамошните дюкяни за жълтици са доста по-евтини, за сигурноста изобщо не повдигам въпрос....

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

Ако има пирони вътре?
        А ако имаш депозит утре и банката фалира? Или сутринта те блъсне кола?А падне ли голям метероит и комета съвсем зле става.............

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Ако има пирони вътре?
          Вся Власть Советам

Коментар

• "Пиши в продавалника че изкупуваш"
            Така цената ще е супер, но сигурността хич я няма.....
            Благодаря за идеята въпреки това!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чачо Разгледай мнение
              Здравейте!
              Нов съм тук, но отдавна се интересувам (чисто любителски!) от възможността да инвестирам някоя и друга стотинка в злато.
              Може ли някой да ми даде информация откъде в България може да се намери злато като за инвестиция (кюлчета) на стойност около 18 000 лева без да е зверски преоскъпено, като във ПИБ, например, и с някаква подобаваща сигурност за произхода?
              Благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чачо Разгледай мнение
                Здравейте!
                Нов съм тук, но отдавна се интересувам (чисто любителски!) от възможността да инвестирам някоя и друга стотинка в злато.
                Може ли някой да ми даде информация откъде в България може да се намери злато като за инвестиция (кюлчета) на стойност около 18 000 лева без да е зверски преоскъпено, като във ПИБ, например, и с някаква подобаваща сигурност за произхода?
                Благодаря предварително!
                Пиши в продавалника че изкупуваш
                Вся Власть Советам

Коментар

• Здравейте!
                  Благодаря предварително!

Коментар

• из интервю с рик рул

BNamericas: What is your approach to investment in mining?

Rule: The cardinal rule is, you're either a contrarian or you'll be a victim.

Mining investments are cyclical, capital intensive and volatile. That's either of use to you or you'll be used by it.

Industries that have the total cost of production in excess of the sales price of the product, that is industries in liquidation, are of interest to us because either the price of the commodity rises or that substance becomes unavailable to society.

We're attempting to have the courage to buy the best assets and companies that we can in sectors that are in liquidation when we buy them.

The second precept is that human performance is very preferentially distributed. We're followers of Pareto's Law, which is popularized as the 80:20 rule, suggesting 20% of the population generates 80% of the positive utility in any task.

What that suggests is that you do your very best to eliminate at least 80-90% of the issuers, and focus on those that are led and financed by serially successful entrepreneurs.

The third thing is you have to align yourself with tier 1 deposits. Too much time and effort is spent worldwide on small mines, the thesis being that you can use the cash generated from a small mine to grow a company without dilution - a wonderful story and almost always fiction.

Our experience has been that small companies can't afford the G&A to simultaneously have explorers, developers and producers under one roof.

Exploration companies that are unfortunate enough to discovery small mines almost invariably do generate cash flow - mostly negative!

And the explorers waste their time trying to fix a small mine, something they're bad at, rather than exploring for a big mine, which they might be good at.

Fourth, in earlier stage exploration, which we're extremely fond of, we either want to back the prospector-generator JV business model, under which teams use their technical and commercial acumen to develop exploration theses, and peg or option large pieces of land and then bring in other partners to do the heavy exploration lifting, retaining a carried interest.

Or we want to see the third dimension, which is a very nice discovery hole.

And fifth, we're much more willing to take political than technical risk. I prefer the risk to reward available to me in Congo as opposed to California. Congo offers better deposits and a social circumstance in which they can't do without mining, two attributes missing in more familiar terrain.
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                      Моя милост, която така ви омайва с празните си приказки и бяга от всякаква конкретика, да вземе така да се излъже, че на 9ти май да каже „следващите 3-4 долара следва да са дъното” и пазарът да намери дъно 33 минути по-късно и два долара по-ниско. Ех, дано да успея и по-конкретен да стана, но от това ще ми е трудно, ако трябва да съм честен.

И имайте предвид, че си позволявам за втори или трети път да превеждам това в моя защита. Забележете, че ако си позволя да споменавам тези неща по-често, отсреща ще ми се изправи вълната „спри да се самоизтъкваш”. Да, толкова ниско пада нивото на опониране при тях! Няма и да напомням за онези 7 или 8 точки с това какво съм казал аз и това, което почти дословно изкопира пазара. Ще се стигне пак до опонирането със „самоизтъкването”… а аз все няма да разбирам защо аргумент, който съм си изработил сам ще се принизява по този гнусен начин. Но какво ли разбирам аз..

И все пак искам да напомня каква ми беше идеята да пиша тук. Просто исках да опитам да покажа на колкото се може повече хора, че новините нямат абсолютно никаква връзка с това какво се случва на пазара. И за мой късмет напоследък ден след ден се случват все неща, които го показват. Виждате, че дори атентати и какви ли не сътресения остават игнорирани от Фондовите пазари. А нали осъзнавате, че просто, ако етапът беше друг и имахме предпоставки за дълбока корекция, нямаше да е абсолютно никакъв проблем спад от 2, 3, та и 4-5% да се обясни с терористичен акт. В такива ситуации фундаменталистите казват „пазарът не следва фундамента”. А аз казвам „пазарът никога не следва фундамента, просто понякога – фундаментът следва пазара”.

И за да има нещо по темата:
                      1. Златото е в прекрасна позиция за хедж. Дори се изкушавам да хеджирам повече от 70%, но няма да го направя. Хеджовете ще се разтоварват при достигане на таргет от евентуална корекция, която може би предстои или, разбира се, при пробив на основната съпротива. Предподчитам да разтоварвам хеджове на поне два или три транша.

2. Дау - таргетът е 22000. Основната подкрепа е 20950-21000, но има неща, които не ми харесват. Факт е, че основната ми прогноза за по-дъблока корекция не се случи. Индикаторите, които следя не изглеждат много силни. А това означава, че може да има и изненади, които биха се изразили в евентуални пробиви на 20950. Но дори да се случат обаче, просто бих ги използвал за дозареждане с нови траншове на по-ниски цени, което означава, че към момента решението ми за мен си е да не отварям агресивни дълги позиции.
                      Викаш да пуснем едни къси около 1290
                      Вся Власть Советам

Коментар

• Моя милост, която така ви омайва с празните си приказки и бяга от всякаква конкретика, да вземе така да се излъже, че на 9ти май да каже „следващите 3-4 долара следва да са дъното” и пазарът да намери дъно 33 минути по-късно и два долара по-ниско. Ех, дано да успея и по-конкретен да стана, но от това ще ми е трудно, ако трябва да съм честен.

И имайте предвид, че си позволявам за втори или трети път да превеждам това в моя защита. Забележете, че ако си позволя да споменавам тези неща по-често, отсреща ще ми се изправи вълната „спри да се самоизтъкваш”. Да, толкова ниско пада нивото на опониране при тях! Няма и да напомням за онези 7 или 8 точки с това какво съм казал аз и това, което почти дословно изкопира пазара. Ще се стигне пак до опонирането със „самоизтъкването”… а аз все няма да разбирам защо аргумент, който съм си изработил сам ще се принизява по този гнусен начин. Но какво ли разбирам аз..

И все пак искам да напомня каква ми беше идеята да пиша тук. Просто исках да опитам да покажа на колкото се може повече хора, че новините нямат абсолютно никаква връзка с това какво се случва на пазара. И за мой късмет напоследък ден след ден се случват все неща, които го показват. Виждате, че дори атентати и какви ли не сътресения остават игнорирани от Фондовите пазари. А нали осъзнавате, че просто, ако етапът беше друг и имахме предпоставки за дълбока корекция, нямаше да е абсолютно никакъв проблем спад от 2, 3, та и 4-5% да се обясни с терористичен акт. В такива ситуации фундаменталистите казват „пазарът не следва фундамента”. А аз казвам „пазарът никога не следва фундамента, просто понякога – фундаментът следва пазара”.

И за да има нещо по темата:
                        1. Златото е в прекрасна позиция за хедж. Дори се изкушавам да хеджирам повече от 70%, но няма да го направя. Хеджовете ще се разтоварват при достигане на таргет от евентуална корекция, която може би предстои или, разбира се, при пробив на основната съпротива. Предподчитам да разтоварвам хеджове на поне два или три транша.

2. Дау - таргетът е 22000. Основната подкрепа е 20950-21000, но има неща, които не ми харесват. Факт е, че основната ми прогноза за по-дъблока корекция не се случи. Индикаторите, които следя не изглеждат много силни. А това означава, че може да има и изненади, които биха се изразили в евентуални пробиви на 20950. Но дори да се случат обаче, просто бих ги използвал за дозареждане с нови траншове на по-ниски цени, което означава, че към момента решението ми за мен си е да не отварям агресивни дълги позиции.
                        Last edited by exxs; 05.06.2017, 14:38.

Коментар

• Владо, не съм казал, че лъжеш. Просто изказах съмнение. Дали има почва за него или не, не ме интерусува особено, така че параноя няма как да ме гони.

Да наричаш това, което пиша "шикалкавене" е твое право, но моято позиция си остава, че или не си обективен, или нямаш понятие от нещата, които пиша. Помолих те да ми обясниш примера за шикалкавене, който ми даде. Защо не го направи? Каква е разликата между това, че сме вероятно сме по пътя към 22000 идните месеци и това, че мечките ще спят?

Списах набързо едно мнение, което пускам веднага след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение

Хайде сега. Параноята те гони. Моята случка с тавекс е стара история вече. Ако Тавекс имат друга версия на случилоо се са добре дошли да я споделят тука, форума е отворен и аз си пазя всички материяли по случая. Ако имаш съмнения отностно нещо обади им се и ги питай - проверяват ли верискан, мислят ли че има сериен номер в Кю Ара, поемат ли отговорност за кюлчетата които продават, пазят ли серийни номера, каква "гаранция" дават както рекламират на уебсайта си. Ще видиш че отговорите им са същите освен ако не са променили нещо последния месец. Аз от там естествено няма да купувам нищо повече. Всичко което написах си е вярно. Дори виждам че на сайта са преместили продуктите на ПАМП да са накрая да не се виждат много много.

Относно "другия профил", нормално е повече от един човек да забележи "предсказанията ти". Не виждам за какво спорим още след като съм дал конкретни примери за шикалкавене. Фактите са такива обаче има конкретни цитати които явно няма да обясниш. От тука на татък няма какво друго да обясняваш.
                            Физическо злато само от заложната или от златар бих купил на ланци и гривни никви наполеони никви кенгурута от доверени производители що вътре има пирони
                            Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                              Нека господинът да обясни разликата между това, че сме по пътя към 22000 това лято и алегорията, че мечките ще спят зимен сън през лятото и вероятно ще се разбудят есента или зимата..

Също изкам да изразя дълбокото си съмнение между връзаката на днешния ми критик и господина, който вчера вечерта изглежда само е започнал това, което днес доизгражда другия профил. Не мога да нямам подобно съмнение, тъй като непосредствено след като бях "обвинен", че работя в Тавекс, този господин, Владо, се появи с историята за фалшивото кюлче от тавекс...сякаш да се тества моя реакция и евентуално чрез нея да се докаже как работя в Тавекс и как следвам явно някакви материални интереси чрез това, което пиша тук. А сега, Владо е активен отново и то основно, за да ме плюе

Пак казвам, че изказвам просто своето дълбоко съмнение, но не и обвинение. Фактите са такива, каквито ги описах. Всеки може сам да си направи изводите.
                              Хайде сега. Параноята те гони. Моята случка с тавекс е стара история вече. Ако Тавекс имат друга версия на случилоо се са добре дошли да я споделят тука, форума е отворен и аз си пазя всички материяли по случая. Ако имаш съмнения отностно нещо обади им се и ги питай - проверяват ли верискан, мислят ли че има сериен номер в Кю Ара, поемат ли отговорност за кюлчетата които продават, пазят ли серийни номера, каква "гаранция" дават както рекламират на уебсайта си. Ще видиш че отговорите им са същите освен ако не са променили нещо последния месец. Аз от там естествено няма да купувам нищо повече. Всичко което написах си е вярно. Дори виждам че на сайта са преместили продуктите на ПАМП да са накрая да не се виждат много много.

Относно "другия профил", нормално е повече от един човек да забележи "предсказанията ти". Не виждам за какво спорим още след като съм дал конкретни примери за шикалкавене. Фактите са такива обаче има конкретни цитати които явно няма да обясниш. От тука на татък няма какво друго да обясняваш.

Коментар

• Нека господинът да обясни разликата между това, че сме по пътя към 22000 това лято и алегорията, че мечките ще спят зимен сън през лятото и вероятно ще се разбудят есента или зимата..

Също искам да изразя дълбокото си съмнение между връзаката на днешния ми критик и господина, който вчера вечерта изглежда само е започнал това, което днес доизгражда другия профил. Не мога да нямам подобно съмнение, тъй като непосредствено след като бях "обвинен", че работя в Тавекс, този господин, Владо, се появи с историята за фалшивото кюлче от тавекс...сякаш да се тества моя реакция и евентуално чрез нея да се докаже как работя в Тавекс и как следвам явно някакви материални интереси чрез това, което пиша тук. А сега, Владо е активен отново и то основно, за да ме плюе

Пак казвам, че изказвам просто своето дълбоко съмнение, но не и обвинение. Фактите са такива, каквито ги описах. Всеки може сам да си направи изводите.
                                Last edited by exxs; 05.06.2017, 14:12.

Коментар

Working...
                                X