Първоначално изпратено от michaelis21
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Last edited by michaelis12; 28.09.2017, 11:18.
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеАко се обобщи:
Мишо - 1150
Екс - 1500
б - 1450
ще е интересно да се види какво става до края на годината.
Ама де ли се буташ за конференсие хихихи ..
Това малкото ''б'' , предполагам , че е БАЦЕ с ГОЛЕМОТО его ...хахаха
Е, невярни са ти статистиката и обобщенията . Или пък преднамерени (как ли ми избра за таргет - 10-те %) .... Роскеееее
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеЕхххс , ще те призная за честен противник , ако на 1180 , напишеш с големи букви:
'' Ралито за което писах не се състоя , и ще се случи , когато БАЦЕ каже ""
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение.
Аз какво съм казал ДОТУК - стана ! То е :
1. Злато - Ръст до 1350 и надолу ! Възможно е и отиване до 1400 (20%) и......... Надолу ! 10% оставям за да иде до 1450 и ........Надолу.
Надолу-то е 1150/1180 :cool:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Това ще е много бавен процес. Доларът няма току-така да се маргинализира.
Всъщност аз наистина споря с Екската, но само за един единствен таргет. Той смята, че златото ще отива на 1500 до края на тази година. Моята увереност, че това няма да стане тази година варира от 95% до 99%.
Екската даваше 60-70% сигурност, че ще стигнем 1500, и още по-висока вероятност, ако минем 1306
Разбира се, че е тъпотия. Аз затова не давам таргети. Но Екската иска "конкретика" и обявява за тъпи всички, които нямат конкретни краткосрочни таргети. Ето за това споримLast edited by michaelis12; 28.09.2017, 09:46.
Коментар
-
Ако смяташ, че шансът при звездобройството е 50/50 значи сме на един акъл. Затова и не мисля, че с ТА дългосрочно могат да се правят сериозни пари.
При фундамента за вход избираш момент, когато активът е евтин. Или пък взимаш, защото си убеден в трайното дългосрочно предимство на една компания и пак гледаш, цената да не е супер висока.
Иначе не съм против ТА ако се използва заедно с фундамент, но съм против чистия ТА.
А с Екската не спорим за таргети. Единствения таргет, който съм дал е 1150 за края на годината и то само защото той силно настояваше да дам някакъв таргет. Съвсем условен таргет е, защото може и да се отложи за началото на 2018. Тезата на Екската е много проста, а именно, че аз съм абсолютно тъп, а той е гений на търговията.Last edited by michaelis12; 28.09.2017, 09:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеАко се обобщи:
Мишо - 1150
Екс - 1500
б - 1450
ще е интересно да се види какво става до края на годината.
ще дойде най-вероятно от спад на долара и засилване на инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеЕската незнам какво може да каже и какво нье не съм ви следил както казах нещо спорехте за некви таргети на злато
Екската даваше 60-70% сигурност, че ще стигнем 1500, и още по-висока вероятност, ако минем 1306
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеЕската незнам какво може да каже и какво нье не съм ви следил както казах нещо спорехте за некви таргети на злато, а тва само по себе си е тъпотия защото никой с точност не може да каже кое къде ще отиде в тоя ден и час.Last edited by Misho ILIEV; 28.09.2017, 02:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
не не е емоционална реакция бе Адаш тва си е действителността, то те самите отвърте го правят това нещо да не би да го искам аз ?!?! Ако падне САЩа лошо щот не може да си житкаме на борсата повече и световния ред ще се промени са незнам за България към по-зле ли ще отиде раотата или към по-добре, това няма как да го предвидим не другото .... Геополитиката разбира се че оказва влияние в дългосрочен план, краткосрочно няма смисъл, Бацов не ми верва ама то тва са факти които не съм писал, пророкувал или искал аз, това просто е реалността, че една резервна валута трае от порядъка на 60-110г. долара вече е към края ...... Е и паунда е бил резерв е са има ли го ?! изчезнал ли е, ми не е ей го там си е и се търгува с него, но не е главен резерв тва ше стане и с долара, кво толко има да се мисли ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
Не треа подценяваш звездобройството и аз го ползвам нищо, че не хваща дикиш всеки път на 100% .... с фундаменталата можеш да видиш някакъв тренд но не и цена за вход и изход ..... просто каткосрочно няма как с фундаментала ....
Еската незнам какво може да каже и какво нье не съм ви следил както казах нещо спорехте за некви таргети на злато, а тва само по себе си е тъпотия защото никой с точност не може да каже кое къде ще отиде в тоя ден и час. Веднъж ше познае единия, следващия път другия, на третия път някой от "познавачите" ще бъде издрънчан щот шанса си е 50/50 ....
При фундамента за вход избираш момент, когато активът е евтин. Или пък взимаш, защото си убеден в трайното дългосрочно предимство на една компания и пак гледаш, цената да не е супер висока.
Иначе не съм против ТА ако се използва заедно с фундамент, но съм против чистия ТА.
А с Екската не спорим за таргети. Единствения таргет, който съм дал е 1150 за края на годината и то само защото той силно настояваше да дам някакъв таргет. Съвсем условен таргет е, защото може и да се отложи за началото на 2018. Тезата на Екската е много проста, а именно, че аз съм абсолютно тъп, а той е гений на търговията.Last edited by Misho ILIEV; 28.09.2017, 02:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
Геополитиката ,за която събираш информация от всевъзможни сайтчета и медийки (които надали имат за първостепенна цел да информират правдиво Михалис ) ,която очакваш в бъдеще време да доведе до събития , които ти си мислиш ( или си прочел , че някой друг си мисли ),че ще се случат на базата на твоя интерпретация на същата тази информация ?
Можеш да виждаш събитията в проекция 5-10 години НАПРЕД , на база геополитика в МОМЕНТА ? Дали са верни, а ? Къ мислиш ти ?
Алоууу , Збигнев ,
Да не пояснявам въобще , че говорим и за взимане на финансови решения , на база горната хумореска .
Не ми се спори , баце . Я си го карам ден за ден . Най много месец за месец .
При тАва положение , ми дреме за геополитиката , а също така , да ти Обяснъ , ми дреме как некой Михов , наричал нещо си ..
Попринцип , ти си си надул гайдата вече , щом знаеш след 10 год - що-кво ...
Чисти доларете , муаи всичко у злато и си билионерче след 10 годин .
Язе ше си карам по мойта , бавно по графиката .
П.П . Нищо не каза за двата ''Х'' - са
Като гледаме йената , викаш , да ни е ясно златото ...
Моо ли да сме толко щури да го не прайм , па ние това досега
Ама йената , йената , кой ше ни каже кък е , бацеееее
Леко само , така...за ориентирLast edited by michaelis12; 27.09.2017, 10:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеГеополитиката оказва влияние и краткосрочно и дългосрочно, но тези работи няма как да се предвидят.
А иначе, адаш, твоите предсказания за сгромолясването на САЩ са си просто една емоционална реакция. Приемаш желаното от тебе за истина. Това не е прагматична инвестиционна теза.
Щатите си ги мрази, обсъждай с приятели колко са гадни и т.н. Но не инвестирай на базата на очкаването, че ще рухнат след 3, 5 или 10 години.
Остави ги ти да броят звездите. Ексът от звездобройство отиде в канавката. Беше въпрос на време. Според мене БАЦЕ го чака същата участ. Но от 6 месеца БАЦЕ е цар на познаването с ТА. Нека се порадва на короната човека.
Ексито нищо по същество не може да каже. Затова ме напада на лична основа и с помощта на свободни съчинения. Няма и нужда да следиш, от нашия спор нищо полезно няма да нучишLast edited by michaelis12; 27.09.2017, 10:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеКак да не ползваш звездобройство нали с технически анализ действаш влизаш в сделка и излизаш от там благодарение на техниката не на фундаменталата, а тва според Михов е звездобройство ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеНе ви следим разприте на тебе Михов и Ексов не ви знам ко толко "делите" кат пазара е както винаги "ясна работата" ....
Коментар
-
Геополитиката оказва влияние и краткосрочно и дългосрочно, но тези работи няма как да се предвидят.
А иначе, адаш, твоите предсказания за сгромолясването на САЩ са си просто една емоционална реакция. Приемаш желаното от тебе за истина. Това не е прагматична инвестиционна теза.
Щатите си ги мрази, обсъждай с приятели колко са гадни и т.н. Но не инвестирай на базата на очкаването, че ще рухнат след 3, 5 или 10 години.Last edited by Misho ILIEV; 27.09.2017, 01:11.
Коментар
Коментар