IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Знаеш ли го правилото на 90-те.

90% от ритейла, който търгува с ливъридж продукти, губи 90% от парите си в рамките на 90 дни.

Това е майтапче, статистиката покзва, че нещата не са толкова зле. Но все пак в "индустрията" горе-долу така мислят за ритейла.

Иначе теоретично съм съгласен, че във всеки един момент шансът е 50/50 за краткосрочните спекулации.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

При равновероятни събития кой печели или губи? Теоретично вероятността е срещу търгуващия.
      а ти смяташ че за нас мишоците е винаги в ущърб така ли т.е. наще шансове се намаляват ? Не шанса пак си остава същия ....

Пример : вчера влизам в трейд IWM - Russel iShares ETF нисък IV Rank с дебитен спред Bear Put -143/+146 Nov 17 значи до Ноеври това ще излезе на пълна печалба ако е под 143 сега в момента е почти на 148 . Машинарията е сметнала как се движи тоя ETF във времето и каква волатилност има и ми съобщава,че при този трейд моя шанс е 39% само моя на страна, останалите 61% са загуба, що толкова малко защото то е вече на 148 аз му казвам не няма да е там а ще е под това, ако му бях казал до Ноември няма да е над 160 шанса щеше да е 98% в моя полза, защото аз вече съм на плюс 160 > 148 но и печалбата щеше да е никаква .....
      Също не е нужно да чакаш до края за пълната печалба, а може да си прибереш 50% или 25% от пълната печеливша сума с което шанса се увеличава в твоя полза ....

С две думи

голям залог -> малка печалба -> голям шанс
      малък залог -> голяма печалба -> малък шанс

Пример ТОТОто 6 от 49 : те дават печалба от 4 млн. лв. ако някой пусне фиш за 2 лв. Шанса за пълна печалба на това нещо е 1 : 14 млн. комбинации. Значи ако пуснеш 14 млн. фиша 6ца ще ти е гарантирана, да но 14 млн фиша х 2 лв стават 28 млн. лв което е > от 4 млн. лв. И кой печели дългосрочно в задачата ?!

С борсата същата работа иначе всичките с трилионите щяха да имат осмолиони ....

P.S. а за моя трейд никой не ме е карал насила или отнел парите това е изцяло мое решение, взето на базата на звездобройство ....
      Last edited by michaelis12; 29.09.2017, 10:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
        Относно фундамента...смятам, че в момента отново е повече от видимо колко брутална е разликата между фундамента и това, което се случва на пазарите. Несигурност, Китай, Южна Корея и Северна Корея са на прага на война, а златото пада докато капиталовите пазари са на исторически върхове. Понякога наистина се чудя как е възможно фундаменталистите да нямат очи за толокова очевидни неща.
        Почти целият фундамент е концентриран в една точка и тя е доходонстността по 10г. американски ДЦК. Предполагам няма да ми повярваш, но там са отразени представите на пазара за международното напрежение и ефекта му върху икономиката, инфлационните очаквания, очакванията за растеж на БНП за десетина години напред, бюджетния дефицит, разходи, пенсии, ефекта от изкуствения интелект, роботизацията, застаряването на населението и каквото още се сетиш.
        Last edited by Misho ILIEV; 29.09.2017, 02:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

ми ок айде точно от гледна точка на математиката го докажи че шанса ти е различен от 50/50 !! .... Аз незнам какво сложно има влиза човек в трейд и тва тръгва или не тръгва т.е. или нагоре или надолу това е прословутото 50/50 ......
          При равновероятни събития кой печели или губи? Теоретично вероятността е срещу търгуващия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Не искам да се заяждам, но твоят сценарий за 1500 и нагоре към края на тази година си беше по начало доста невероятен.
            Принципно все още е вероятен, но доста, доста по-малко. Заради този пробив, доста работа ще трябва да свърши златото, за да направи концепцията ми за мега ралито основна - дневно затваряне над 1410 например.
            Освен това, ралито не се отменя, а просто се отлага с няколко месеца...и пак, казвам ВЕРОЯТНО!...Защото металите обикновено знаят как да изненадват и човек определено трябва да е нащрек по всяко време.

Относно фундамента...смятам, че в момента отново е повече от видимо колко брутална е разликата между фундамента и това, което се случва на пазарите. Несигурност, Китай, Южна Корея и Северна Корея са на прага на война, а златото пада докато капиталовите пазари са на исторически върхове. Понякога наистина се чудя как е възможно фундаменталистите да нямат очи за толокова очевидни неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

От гледна точка на математиката това е доста подвеждаща основа за разсъждения, освен ако не е просто начин да онагледиш мисълта си. Не е заяждане или опит да фаворизирам определен подход към пазара.
              ми ок айде точно от гледна точка на математиката го докажи че шанса ти е различен от 50/50 !! .... всичките останали помагала като почнеш от Ветрила на Ган, Петкан, Фибоначи Свирачи, плъзгащи средни, моментуми, вътрешни информации и всякакви други подобни нещица не увеличават шанса той просто е такъв какъвто е .... Аз незнам какво сложно има влиза човек в трейд и тва тръгва или не тръгва т.е. или нагоре или надолу това е прословутото 50/50 ......
              Дори в много книги за трейдинг (ти също си чел такива предполагам) например на Александър Елдер, Trading in the zone на Дъглас май беше и други подобни го обясняват хората с монета. Тя има само 2 страни като я хвърлиш ще се падне или ези или тура (твоята посока или не) друго няма как да се падне. Като хвърлиш монетата 10 пъти гледаш колко пъти се пада ези и колко пъти тура .....
              Една стратегия се смята за печеливша е както си пишем тука с Бацов, когато ти от 10 трейда уцелиш 6 в твоя полза, той примерно цели 7. Но това не увеличава твоят шанс защото може да се падне и губеща серия т.е. кофти да загубиш 6 пъти и да спечелиш 4 от следващите 10 трейда .....

P.S. не е проблем заяждане ала бала не се дразним са, просто защото и аз си мислех същото както теб, но попрочетох, обясниха ми погледнах поне съм рогач и Тома Неверни тествах и това е то
              Last edited by michaelis12; 28.09.2017, 20:39.

Коментар

разбира се че шанса остава 50/50 не само при ТА но и при фундаментала. Влизаш в няква сделка и има само две посоки или тръгва в твойта или наопаки, средно положение няма.
                От гледна точка на математиката това е доста подвеждаща основа за разсъждения, освен ако не е просто начин да онагледиш мисълта си. Не е заяждане или опит да фаворизирам определен подход към пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

е ..аз се шегувах , де
                  За това - не се шегувам - 80/20 , че ще напрай ново връхче ....
                  не тва е 50/50 .... но ако го гледам по тия вълните още 3та не е свършила евентуално след твойто връхче е 3 после една четворка надоле т.е. това 111 и още едно връхче към 114/115 и толкоз с яната после ненам дали ше е АВС надолу или обрат на тренда .....

Коментар

Втори път ми го казваш .
                    Познаваш Роска или знаеш името на Selena...
                    Знам името и фамилията на Selena. Роската не знам коя е.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                      Категоричният пробив на 1300 определено прави сценария, който описваше Баце много по-вероятен.
                      Не искам да се заяждам, но твоят сценарий за 1500 и нагоре към края на тази година си беше по начало доста невероятен.

Коментар

тука никва геополитика нема в случая, дали яната ше напрай ново връхче и ше върне пак надолу се ми е тая, стопове мопове също. Пускаш гледаш 50/50 става/нестава .... толкоз байка.
                        е ..аз се шегувах , де
                        За това - не се шегувам - 80/20 , че ще напрай ново връхче ....

Коментар

ok каза на колко са дъната , върховете и некакви мижави гапчета . Ама това нестига , брат , плюс даже геополитиката .
                          Отсега ти казвам че ще думнеш виртуалния стоп. Демек , по скоро прайм нов връх (твой стоп) , отколкото 111 .
                          Ама , дано ти върже .......
                          тука никва геополитика нема в случая, дали яната ше напрай ново връхче и ше върне пак надолу се ми е тая, стопове мопове също. Пускаш гледаш 50/50 става/нестава .... толкоз байкa

P.S. за тва дедо ти ги остави тия простотии със стопчетата и с връхчетата и каа "Яната до месец ше е под 114 и над 110 и готоо шанса моеш да го сметнеш къв е ...
                          Last edited by michaelis12; 28.09.2017, 18:41.

Коментар

всичко е възможно, аз видим дупка при йената на 107 и 103 и на жълтото има там на връхчето и там дет започна голямото движение 1080 някъде беше, ако искаш стопове там над върхара ако мине начи не сме ние и те така .... но дупките ше бъдат запълнени по-близките в близък план ...

p.s. и разбира се ше фнимаваш доста добре на яната какво се счучва на 111 като стигне до там ....
                            ok каза на колко са дъната , върховете и некакви мижави гапчета . Ама това нестига , брат , плюс даже геополитиката .
                            Отсега ти казвам че ще думнеш виртуалния стоп. Демек , по скоро прайм нов връх (твой стоп) , отколкото 111 .
                            Ама , дано ти върже .......

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                            Категоричният пробив на 1300 определено прави сценария, който описваше Баце много по-вероятен. Дотам, че от днес го приемам за основният ми и го поздравявам за добрата работа.
                            Към този момент процентно бих го определил като ок. 65% към 35% да се състои ралито, което описвах.
                            Това е прогнозата в малко по-дългосрочен вариант: 5-6 месеца да кажем.

По-краткосрочно /идните 2-4 седмици/ вероятностите са съвсем скоро да започне ново рали при металите. Този пробив на подкрепата обаче не ми оставя вариант да разглеждам предстоящото рали като корективно, като забележете, то дори може да направих нов връх - и да остане корективно!

В заключение:
                            Твърде вероятно е да видим ново дъно за златото - около 1150. По-конкретни таргети могат да се определят ведъж щом импулсът надолу започне. Но едва ли ще се случи директно пускане от тук. Преди това по-скоро ни очаква нов оттласък нагоре, който дори може да направи двоен връх или нов връх.
                            Оооо , thanks exxs !
                            По некой път се получава....
                            Last edited by БАЦЕ; 28.09.2017, 18:10.

Коментар

Е, добре , щом се види , пускаме една детска при йената за надоле на 112.65
                              Стоп -моп ще слагаш ли Що те така ''как се види'' мое да откараме и до 120 ..
                              (не казвам че ще стане - а че е възможно като развитие )
                              всичко е възможно, аз видим дупка при йената на 107 и 103 и на жълтото има там на връхчето и там дет започна голямото движение 1080 някъде беше, ако искаш стопове там над върхара ако мине начи не сме ние и те така .... но дупките ше бъдат запълнени по-близките в близък план ...

p.s. и разбира се ше фнимаваш доста добре на яната какво се счучва на 111 като стигне до там ....
                              Last edited by michaelis12; 28.09.2017, 17:39.

Коментар

Ми като ги гледаш накъде с яната ?!? ми надоле а голда нагоре за кратко или не се види ?!?
                                Е, добре , щом се види , пускаме една детска при йената за надоле на 112.65
                                Стоп -моп ще слагаш ли Що те така ''как се види'' мое да откараме и до 120 ..
                                (не казвам че ще стане - а че е възможно като развитие )

Коментар

Working...
                                X