Първоначално изпратено от HEIMDAL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция в сребро
Collapse
X
-
Здравейте! Да кажем, че хипотетично искам да си купя около 2,5 кг сребро на филхармониини 1 oz монети от Естония това прави около 80 броя понеже нема ДДС, питането ми е от кой сайт, как се плаща, и като се плати колко точно е сигурно, че ще донесат, каквото обещават а не яйца в кутия...и понеже вече са платени квот такова... после така като се поръча с куриер има ли да кажем мито примерно или някакъв сюрпрайз данък, как се реализира самото плащане с обикновенна VISA карта може ли ако валутата и си е съвсем нормална карта с левове тука и колко би излязло като цена цялата манипулация с куриера с митата с доставката със всичките мурафети?
Като казвам колко би излязло давам допустимо откллонение 50 лв +/- ./Питам за да знам оправдано ли е да не е от тавекс и БГ покупката/
Последен въпрос, (малко субективен) добър ли е момента в момента за покупка или се очаква спад в смисъл не съм следил тренда просто искам да диверсифицирам малко фонда "пенсия", понеже хартията виждам как я яде инфлацията сиреньето поскъпва и труда ми поевтинява и си такова таковато положението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
В моментното състояни на света среброто и златото НЕ СА ИНВЕСТИЦИЯ.Те са СЪХРАНИТЕЛ на стойност.Съхранител на време труд и предишни успешни сделки и решения.
Ей това е. Така съм съгласен, донякъде .
А защо „донякъде”, се сещам всеки път, кага цената спадне. Както и да е, понякога пък, нараства. Просто, там нещата зависят от толкова огромни сили, че практически, контрол над тях, и правителства като американското, нямат/ Не и пълен/ . Виж, да си сринат валутата, решат ли, НП. Застраховка, ОК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Казвам, че не ми е по душа. А, за навлизане в подробности, имам места, които наистина зависят от мен, за които, имам определен контрол и които смятам, че са встрани от хазарта, на който сте се навървили. ТОВА казвам. Иначе, разбира се, имате право да си играете, детството продължава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Забележително! Вече 3000 години среброто се използва за съхранение на стойност, а ти днес го разжалва до картончетата Черепа. Респект на квадрат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А по душа ли ти беше долара 96, 97 година. Никой не си игра е със златото на детска градина, по - скоро е точно обратното високата му цена е свързана с човешки жертви и страдание.
Коментар
-
Казвам, че не ми е по душа. А, за навлизане в подробности, имам места, които наистина зависят от мен, за които, имам определен контрол и които смятам, че са встрани от хазарта, на който сте се навървили. ТОВА казвам. Иначе, разбира се, имате право да си играете, детството продължава...
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Начи, тук тънкият момент е, че не можеш да сравняваш литри с киловати. Това са различни пазари и действат по различен начин. Също е с въпросните инвестиции.
И изобщо, ако смяташ, че това е неизгодна и глупава инвестиция го кажи. Но го кажи аргументирано, с числа, таблици и графики. Така правят инженерите и вероятно финансистите.
Лакърдиите може да ги оставим за теми от рода "Какво ме кара да инвестирам" и "Човешката Сила- има ли то почва у нас".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА, не. Аз питам за случая, когато бих могул да направя напр. 20 - 30% за ден. Сещаш се, пазарът не е манастир, нито си самна него, напр.търсят се 200 кг „на всяка цена”, а там са моите 20, + още 100 тона на някакви си, с постоянен представител на борсата.
Схващаш ли тънкия момент?
И изобщо, ако смяташ, че това е неизгодна и глупава инвестиция го кажи. Но го кажи аргументирано, с числа, таблици и графики. Така правят инженерите и вероятно финансистите.
Лакърдиите може да ги оставим за теми от рода "Какво ме кара да инвестирам" и "Човешката Сила- има ли то почва у нас".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеАко те устройва цената, е ликвиден от днес за днес.
Схващаш ли тънкия момент?
Коментар
-
Бързо ликвиден актив ли е среброто, „от днес за утре”?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеИ последно свъръх печалба се прави , когато купиш нещо и хората те сметнат за глупак.
Коментар
-
Аминъ!
Прочее, идея нямам, що винаги съм разбирал инвестирането като ангажимент, с който създаваш повече стойност /която, естествено, преминава през стадия „цена”, някой ден, за да донесе печалба. Та, във връзка с този си мироглед, недоумявам някои работи, тук, писани относно среброто, както другаде, отн.златоо и т.н. Тъпчо съм, един вид. Питам, а отговори няма. Говоря за смислени.
Сега давай да говорим тук по темата, а алабалистиките да ги оставим за бг-мама и антиваксърските групи.
- 1 like
Коментар
Коментар