If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Не разбирам защо хората чак сега се сещат да се редят на опашки пред банкоматите (защото в неделя банките не работят).
.
Защото средно-статистическия гражданин няма много представа от това какво ще се случи и няма реална преценка на ситуацията. Отгоре на всичко гърците вече сигурно за не знам кой път ги плашат с фалит и се е получил ефекта на лъжливото овчарче - гърците не вярваха (до новината за референдума), че може да ги оставят да глътнат вода
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/...t_bankiraneto/
Аз ако съм Гръцки гражданин в момента ще гледам да си дръпна и последните центове от банкомати или банкови клонове в съседна държава. Направо им се чудя на тези по Солун защо не са пред нашите банкови клоневе
Не разбирам защо хората чак сега се сещат да се редят на опашки пред банкоматите (защото в неделя банките не работят).
Отдавна беше ясно, че ще има bank run в Гърция.
Който е имал много пари отдавна ги е дръпнал, сега теглят предимно тези, които получават заплата по дебитната карта и живеят от заплата до заплата (нямат спестявания).
Но може и да има много, които имат спестявания, но са чакали до последния момент за да започнат да се паникьосват. Не е рядко явление парите на някой да са повече от съдържанието между ушите.
Винаги трябва човек да има пари извън банковата система - поне за един месец напред. Не се знае кога ще му откраднат документите и дебитните карти (а без тях не може да тегли от банковите си сметки) или ще настъпят други форс мажорни обстоятелства.
Европейците ще клекнат! Не могат да си позволят Гърция да фалира и да напусне зоната. Ципрас дано да не преиграе с картите иначе лошо. Това се казва покер за милиарди! Залогът е ALL-IN!
До другата неделя има 8 дена, от които 5 работни, хората няма да теглят само 300 EUR от банкомата, но и по-големи суми от гишетата, няма да има за всички вероятно.
На мен не ми е кеф. Единственото, за което ми е кеф са огромните къси позиции на приятел, на който извъртяха сополите в понеделник и цяла седмица ближи рани. Аз даже и позиции нямам
Само дето не плащането на 30-ти няма да е основание на ЕЦБ да спре финансирането на гръцките банки по ELA и това няма да доведе до затваряне на банките. Все пак е интересно до кога ще продължат тези опашки. В момента гръцките домoве сигурно са като чеинж бюра
Парите по ELA са почти изчерпани. ЕЦБ трябва пак да вдига тавана, което може и да не се случи.
господин Алексис Ципрас реши да се отрече от историческите си отговорности и да прехвърли тежестта на неуспеха си на гръцкия народ. Реши да има референдум, за първи път след 1974, в един съвсем кратък период (една седмица!), през която банките вероятно ще са затворени, партньорите ще са ядосани, а касите - празни.
------------------------------------------------------------------
Депутати от СИРИЗА внесоха запитване до министрите на финансите, вътрешните работи и административната реорганизация, в което твърдят, че на гръцко-българската граница се извършва масова контрабанда на стоки.
Според тях става дума за незаконен внос на дървесина, печки за отопление, цимент, алуминиева дограма, брашно, торове и други.
Като причина за възникването на проблема левите депутати посочват отпадането на проверките на гранично-пропускателните пунктове, както и непровеждането на кръстосани проверки на вносовете след приема на България в ЕС на 1 януари 2007.
Големи опашки има от вчера и пред бензиностанциите, където собствениците на автомобили бързат да напълнят резервоарите на автомобилите си.
Полицията е на крак заради движението пред банкоматите.
Всичко това го очаквах да се случи още преди 3-4 години. Не зная, защо толкова се забави? Някой явно си е бил въобразил, че е над законите на Природата?!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Само дето не плащането на 30-ти няма да е основание на ЕЦБ да спре финансирането на гръцките банки по ELA и това няма да доведе до затваряне на банките. Все пак е интересно до кога ще продължат тези опашки. В момента гръцките домoве сигурно са като чеинж бюра
господин Алексис Ципрас реши да се отрече от историческите си отговорности и да прехвърли тежестта на неуспеха си на гръцкия народ. Реши да има референдум, за първи път след 1974, в един съвсем кратък период (една седмица!), през която банките вероятно ще са затворени, партньорите ще са ядосани, а касите - празни.
------------------------------------------------------------------
Депутати от СИРИЗА внесоха запитване до министрите на финансите, вътрешните работи и административната реорганизация, в което твърдят, че на гръцко-българската граница се извършва масова контрабанда на стоки.
Според тях става дума за незаконен внос на дървесина, печки за отопление, цимент, алуминиева дограма, брашно, торове и други.
Като причина за възникването на проблема левите депутати посочват отпадането на проверките на гранично-пропускателните пунктове, както и непровеждането на кръстосани проверки на вносовете след приема на България в ЕС на 1 януари 2007.
Големи опашки има от вчера и пред бензиностанциите, където собствениците на автомобили бързат да напълнят резервоарите на автомобилите си.
Полицията е на крак заради движението пред банкоматите.
Коментар