IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
    Какъв ли ще е въпроса на този референдум.
    "Съгласни ли сте да увеличим данъците"?
    [ ] ДА
    [ ] НЕ

Ще чакаме резултатите с нетърпение
    И втория въпрос :

"Искате ли да ви намалим пенсиите?"

[ ] НЕ
    [ ] НЕ

Коментар

• Какъв ли ще е въпроса на този референдум.
      "Съгласни ли сте да увеличим данъците"?
      [ ] ДА
      [ ] НЕ

Ще чакаме резултатите с нетърпение
      #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Гърция няма да плаща повече дори и един цент на никого до 5-ти юли. Мисля, че това е ясно на всеки.
        Мисля, че ти е ясно, че това означава дефолт?
        1,7 млрд. долара на 30 юни падежират към МВФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          В този ред на мисли - четох, че референдумът е на 5 юли. Какво става с плащането към МВФ на 30 юни? Има ли пари?
          Гърция няма да плаща повече дори и един цент на никого до 5-ти юли. Мисля, че това е ясно на всеки.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от The.Engineer Разгледай мнение
            Въпроса който ни засяга най-пряко, според мен е, при отписване на дълг или излизане на Гърция от еврозоната е ще се обезцени ли еврото и ако ще се обезцени с колко, или пък обратното. Има и други неща като колко ще ни излиза почивката и тнт, но това са по-второстепенни неща
            Според мен един фалит на Гърция до някъде ще е полезен за България, защото бизнес климата в Гърция ще стане по-неблагоприятен, а българския може да бъде алтернатива.
            Мечтай си. Гладната кокошка просо сънува. У България с тоя скъп ток, с тея високи данъци и при тоя кофти кредитен рейтинг, инвестори ще дойдат на кукуво лято.
            За курса на еврото предполагам, че до края на годината ще се задържи нисък около текущите нива. И едва към началото на следващата година може да се очаква евентуално повишаване.
            В краткосрочен план едва ли някой може да ти даде прогноза.
            Само че, моите предположения са без значение, защото курса не зависи нито от мен, нито от теб, нито дори от гърците.
            Стойността на евро/долар е въпрос предимно на политически договорки на Европейския съюз със САЩ.
            Затова най-добре звънни един телефон до ЕЦБ или до ФЕД и ги питай дали ще се обезцени еврото или ще поскъпне.
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Ципрас направи единственото правилно нещо. Безумие щеше да е ако това, което се влачи от 5 години бе продължило!
              В този ред на мисли - четох, че референдумът е на 5 юли. Какво става с плащането към МВФ на 30 юни? Има ли пари?

Коментар

Ципрас направи безумно нещо.
                Ципрас направи единственото правилно нещо. Безумие щеше да е ако това, което се влачи от 5 години бе продължило!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

От гледна точка на некачествената работна ръка съм напълно съгласен, но замисли се - едно е да шиеш парцалки, друго да правиш совалки. По-скоро комшиите се занимават с дейности, които куцо и сакато ще успее да схване и да върши без много брак.
                  Те и към момента не плащат данъци, така че хич не им трябва консултантска фирма... В Азия едва ли биха се изнесли гърците, а и биха загубили предимствата на това да правят бизнес в страна членка на ЕС.
                  Като завъртя някой сериозен бизнес ще ти звънна.

Паралелна валута за Гърция?
                  http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%B0%D1...%8F/a-18544574
                  Радвам се, че спомена шивачките. Имам познат, който точно от тази дейност направи милиони. В момента обаче ситуацията не е добре - има голям проблем с набирането на персонал. Проблема се дължи главно на заплатите (по-скоро подаяния), каквито реално плаща под законовия минимум. Не върви напоследък работата, понеже ако реши да увеличи заплащането, това ще удари много силно bottom-line-а на този така турдово-интензивен бизнес и ако това стане - италянците (където си пласира стоката) просто ще направят поръчка не към него, а към някой от Бангладеш. Не съм убеден, че развитието на БГ икономиката, базирано на ниско заплащане има бъдеще.

Но разбирам какво имаш впредвид - бизенес който изисква много ръчен труд, малко образование (може би) би намерил позитиви в отваряне на клон в България. Реално погледнато, ако това е достатъчен стимул - би трябвало вече да сме свидетели на малки цехове във всеки град с население 4 до 15 хиляди души. Това обаче не се случва, или поне не в толкова големи мащаби, каквито очакваме.
                  ..Знам ли...
                  #dagoduhatbednite

Коментар

Надявам се да си прав, но аз съм скептик.
                    Евтината работна ръка означава некачествена такава, слаба продуктивност и ниско образование. Аз мисля, че бизнеса, който се нуждае от такава работна ръка вече си е намерил мястото - било то в България, било то по Азия.
                    А за тоя 10% данък - това не е никакъв плюс, ако имаш бизнес - наеми ме за консултант. Ще те прекарам през една консултантска в някое местенце с нулев данък и ще изкараме една фалшива фактура за консултантски услуги от мен към теб за стойност колкото ти е годишната печалба. Стотинка данък няма да платиш. Ако ти е кеф- даже и на счетоводна загуба може да те докараме
                    От гледна точка на некачествената работна ръка съм напълно съгласен, но замисли се - едно е да шиеш парцалки, друго да правиш совалки. По-скоро комшиите се занимават с дейности, които куцо и сакато ще успее да схване и да върши без много брак.
                    Те и към момента не плащат данъци, така че хич не им трябва консултантска фирма... В Азия едва ли биха се изнесли гърците, а и биха загубили предимствата на това да правят бизнес в страна членка на ЕС.
                    Като завъртя някой сериозен бизнес ще ти звънна.

Паралелна валута за Гърция?
                    http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%B0%D1...%8F/a-18544574

Коментар

При фалит и връщане на драхмата в страната ще настъпи шок и ужас. Аз се надявам големи гръцки компании да дойдат у нас и да преместят бизнеса си. Географски сме на няколкостотин километра от столицата им, данък 10%, евтина работна ръка, кеф им сива икономика, кеф им прозрачен бизнес, корумпирани политици, с които може да се "върши" работа.
                      Надявам се да си прав, но аз съм скептик.
                      Евтината работна ръка означава некачествена такава, слаба продуктивност и ниско образование. Аз мисля, че бизнеса, който се нуждае от такава работна ръка вече си е намерил мястото - било то в България, било то по Азия.
                      А за тоя 10% данък - това не е никакъв плюс, ако имаш бизнес - наеми ме за консултант. Ще те прекарам през една консултантска в някое местенце с нулев данък и ще изкараме една фалшива фактура за консултантски услуги от мен към теб за стойност колкото ти е годишната печалба. Стотинка данък няма да платиш. Ако ти е кеф- даже и на счетоводна загуба може да те докараме
                      #dagoduhatbednite

Коментар

Аз с това не съм напъно съгласен. Евентуален фалит на Гърция по-споро би навредил на нашата икономика, според мен. Като гледам картата на Европа - богатите държави граничат с богати държави, колкото по-богати са съседите - толкова шанса и ти да си богат е по-благоприятен. Но това, естествено, е само лично мнение.
                        При фалит и връщане на драхмата в страната ще настъпи шок и ужас. Аз се надявам големи гръцки компании да дойдат у нас и да преместят бизнеса си. Географски сме на няколкостотин километра от столицата им, данък 10%, евтина работна ръка, кеф им сива икономика, кеф им прозрачен бизнес, корумпирани политици, с които може да се "върши" работа.От тази гледна точка за мен по-скоро фалитът е възможност за пълнене на хазната от данъци + откриване на работни места.
                        Last edited by andy2000; 27.06.2015, 13:44.

Коментар

Според мен един фалит на Гърция до някъде ще е полезен за България, защото бизнес климата в Гърция ще стане по-неблагоприятен, а българския може да бъде алтернатива.
                          Аз с това не съм напъно съгласен. Евентуален фалит на Гърция по-споро би навредил на нашата икономика, според мен. Като гледам картата на Европа - богатите държави граничат с богати държави, колкото по-богати са съседите - толкова шанса и ти да си богат е по-благоприятен. Но това, естествено, е само лично мнение.
                          #dagoduhatbednite

Коментар

Е все пак банкомата пуска банкноти. Скоро няма да има и опашки щото защото банкомата няма да работи.
                            Никой май не си спомня предишната гръцка криза. Тогава централните банки не се подготвяха за евентуална сериозна криза, както започнаха да се подготвят още преди месеци. Въпроса който ни засяга най-пряко, според мен е, при отписване на дълг или излизане на Гърция от еврозоната е ще се обезцени ли еврото и ако ще се обезцени с колко, или пък обратното. Има и други неща като колко ще ни излиза почивката и тнт, но това са по-второстепенни неща
                            Иначе банките ще работят, макар и ограничено, докато ЕЦБ ги финансира. И понеже тя не може да ги финансира повече по-вроятно е банкоматите да спрат да светят още в началото на другия месец
                            Те банкоматите сигурно са вече източени, а в понеделник дали ще ги заредят пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                              Те квито и са производители гърците ,ще залеят целия свят с продукцията си

Русия ще им налеее едни трилиони долари ,където ги имат в излишък ,и ще ги налеят в кредиторполучател който системно не иска да си връща дълговете ,е така за спорта да се оправят и да ги привлекат на тяхна страна Понеже тя Гърция е един огромен геополитически и икономически колос,центъра на вселената се върти около тях какъвто всъщност е и русия с нейната мижава 1 трилион и малко $ икономика
                              Хех, като казах фета се сетих че има доста българско сирене изнасяно като гръцка фета. Това не виждам как ще продължи ако ония я карат на драхми.

Коментар

Викаш края на другия месец?
                                Това е снимка от снощи. 2:30 през нощта ...

Ципрас направи безумно нещо.
                                Е все пак банкомата пуска банкноти. Скоро няма да има и опашки щото защото банкомата няма да работи.
                                Никой май не си спомня предишната гръцка криза. Тогава централните банки не се подготвяха за евентуална сериозна криза, както започнаха да се подготвят още преди месеци. Въпроса който ни засяга най-пряко, според мен е, при отписване на дълг или излизане на Гърция от еврозоната е ще се обезцени ли еврото и ако ще се обезцени с колко, или пък обратното. Има и други неща като колко ще ни излиза почивката и тнт, но това са по-второстепенни неща
                                Иначе банките ще работят, макар и ограничено, докато ЕЦБ ги финансира. И понеже тя не може да ги финансира повече по-вроятно е банкоматите да спрат да светят още в началото на другия месец
                                Last edited by The.Engineer; 27.06.2015, 13:24.

Коментар

Working...
                                X