Първоначално изпратено от Pivoley
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеЕто затова говоря. Аз лично предпочитам да имам възможността сам да си изкарвам необходимите доходи за всички тези "благинки", а не да чакам държавата да ми ги набавя.
А можеш ли сам да си изкараш за "благинката" ски лифт?
А - да си построиш Президентство?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТая игра не я ли играхме вече? Малоумен ли си?!...
Ако сравняваш Куба сравнявай я не с империята на хаоса изсмукваща богатството на целия свят след ВСВ. Сравнявай Куба с Хаити! Съседа на Куба, с когото тръгнаха от едно ниво преди 50 години! Куба е на светлинни години пред Хаити! Социализмът в Куба безусловно показа предимствата си пред капитализма в Хаити! Точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеЯко сте разводнили темата..., ама аз, с моят безобразен език – ще се включа...
„За какви хубави неща от времето на социализма говориш?”
На първо четене - мога да си спомня, че – като студент използвах 14-дневна карта за 9,50 лв.!!! – за почивка в студентски лагер – бунгала край Несебър. Хапката беше „на корем” – кИфтаци като шницели, яденето беше обилно и качествено /лели от градчето бяха готвачки/, морето – до бунгалата, всички удобства...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеИли Куба и САЩ.
Ако сравняваш Куба сравнявай я не с империята на хаоса изсмукваща богатството на целия свят след ВСВ. Сравнявай Куба с Хаити! Съседа на Куба, с когото тръгнаха от едно ниво преди 50 години! Куба е на светлинни години пред Хаити! Социализмът в Куба безусловно показа предимствата си пред капитализма в Хаити! Точка.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВъреки че работя и мисля....като капиталист наистина имам ляв уклон. Наистина смятам че трябва да се мисли повече за обикновенните хора защото в крайна сметка само това е важно. Смятам че ако всички са добре и аз ще се чуствам по добре.
Коментар
-
Яко сте разводнили темата..., ама аз, с моят безобразен език – ще се включа...
„За какви хубави неща от времето на социализма говориш?”
На първо четене - мога да си спомня, че – като студент използвах 14-дневна карта за 9,50 лв.!!! – за почивка в студентски лагер – бунгала край Несебър. Хапката беше „на корем” – кИфтаци като шницели, яденето беше обилно и качествено /лели от градчето бяха готвачки/, морето – до бунгалата, всички удобства...
На второ четене – пускам няколко снимки от състоянието на съоръжения, ски-влекове, лифтове, хижи и станции на Витоша, които „в ония времена” – работеха безотказно. ПОВЕЧЕТО са съборетини или не се използват.
http://snimki.be/store/1/171436023667.jpg
http://snimki.be/store/1/841436023580.jpg
http://snimki.be/store/1/451436023528.jpg
Значи, ако сме безпристрастни съдници – много средства са били заделяни, за да се създават нормални условия на живот на ония, които са бачкали... Тия средства, наистина – са били заделяни ОТ ТЕХНИТЕ ЗАРАБОТКИ /ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ/, т.е. – съществувала е уравниловка, която трудно е давала шанс на хората, с по-големи възможности – да се издигнат над „тълпата”..., все пак – всички имаха някакви работни места /в условията на същата тая уравниловка/...
Над „тълпата”, разбира се – се издигаха партийните величия и техните деца...
Ако – на трето четене – отбележим съборетините и стърчащите стени на разграбени /но нестопанисвани/ постройки, ако отчетем наличие на доста строежи по центровете на градовете, предназначени за партийни цели – то същите сега се използват, най-често с цел – задоволяване нуждите от помещения на държавни институции...Друго щеше да бъде, ако бяхме съборили /като остатък на тоталитаризма/ и тия сгради /президентство, МС, министерства, парламент, парт.дом, културни институции – в различни областни градове/, след което да ги построим отново...
Пътища, виадукти, надлези, подлези, киносалони /приватизирани вече в центровете на градовете/...
Предприятия, които произвеждаха продукция /за соц-страни, основно/, но все пак произвеждаха, т.е. – имаше търговия...
Тук маркирах някои положителни страни, както и доста отрицателни.../за безпристрастно съдещите/
Става въпрос за това, че бивши соц-страни продължиха да се развиват от нивото, което са достигнали някога. Ние – като последни варвари – тръгнахме да ликвидираме, рушим и продаваме на безценица... И защо??? Защото не сме можели да управляваме построеното и работещото... "Доводи", за да сринем /и да продължим да сриваме/...!
Едва ли става въпрос за тъга по минали времена...
Става въпрос за РАЦИОНАЛНО МИСЛЕНЕ И РАЦИОНАЛНИ /АДЕКВАТНИ/ ДЕЙСТВИЯ, произтичащи от рационалното мислене...Чехия, Полша.... правят точно това /и не грешат!!!/. Дали пък те – да не са си останали комунисти? Не думай!
Хайде бе, разправяй ми ги тия на моята шапка! Да си ги изберем, за да натъпчат гушите ОТНОВО! Още има какво да се разпарчадиса и ликвидира!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕ ти още не си бил роден или си ходил прав под масата, ддддедовия. Откъде може да знаеш освен от соросоидните учебници в училищата и университетите на "прехода"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВсяка крайност винаги е погрешна.
Така и капитализма,социализма и комунизма.
Въпроса е дали да минем като България от див социализъм към див капитализъм и да ебеме майката на всичко...или да запазим доброто от социализма и да вземем доброто от капитализма както правят Китай.
Та искам да кажа...че когато някой мисли социлистически или комунистически не е задължително да мисли за див социализъм или комунизъм. Лесно е да се анатемоса всеки строй на база на неразбрани принципи.
Малко вероятно е да успее и да му се позволи , но ако всяко правителсто мисли за народа си повече от колкото за "глобалните" интереси света има възможност да стане по добър. Аз адмирирам всеки подобен опит....и току виж всички са започнали да мислят в тази посока ако някой направи пробив.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеМастера го знам откакто беше млад новобранец тук във форума. Той е един от малкото които имат нещо в главата. Ако се абстрахираш от писанията му и отсееш какво да прочетеш, ще разбереш. Разбира се, за това трябва доста време.На мен не ми пречи да го похваля, и в същото време да го нарека палячо, щото както казах го знам откакто беше маааалко 'инвеститорче'
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеОт друга страна, му признавам че е страхотен дразнител. №1!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеВеликодушни Инхотеп....тоя тип има ама много има общо с мурзилките, путиноидите, руските тролове и рубладжиите.На мен не ми пречи да го похваля, и в същото време да го нарека палячо, щото както казах го знам откакто беше маааалко 'инвеститорче'
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВъреки че работя и мисля....като капиталист наистина имам ляв уклон. Наистина смятам че трябва да се мисли повече за обикновенните хора защото в крайна сметка само това е важно. Смятам че ако всички са добре и аз ще се чуствам по добре.
Една от причините да живея отчасти извън България е тази...незавсиимо кой колко пари има в голяма част обществото и обикновенните хора са по добре от тук и атмосферата е по различна. Не искам някой да ме гледа като извънземен и да завижда когато ме вижда каква кола карам - това се случва в България но е мнгоо рядко в нормална държава.
Не може всички да са умни и всички да успеят да са финансово независими и е подло ако някой е добре да обвинява другите че са глупави.
Казваш Гърците са виновни заради управляващите ги...а какво да кажем за България? Ти виновен ли си че всички те крадат а ти не можеш нищо да направиш?
Примерите за нещо средно са трудни...защото не съществуват толкова много поради факта че трудно се позоволяват от хората които искат да управляват света .
Да не би на края на годината или тримесечието да делиш печалбата с персонала?
май.. не, а?
Каква част даваш за социални нужди за персонала?
...
Изобщо възприемаш нещата много как да кажа... социалистически. Това подчертаното по-горе - с Мастера обменихме реплики за това, че 10% и по-малко са способни да си опазят парите в подобна на гърците ситуация. Да видя накъде накой от нас да ги нарича глупави?!? Напротив, но с няколко думи може да се каже само толкова:
Първоначално изпратено от ИмхотепХа! Прав си!
Но максимум 10% ако не и по-малко от хората могат или имат възможност да се предпазят, и са го направили. Останалите нямат възможност а дори няма и смисъл да правят нещо подобно. В подобна ситуация са обречени.)
Ти например имаш ли решение как тези 90% и повече да си запазят средствата?Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеМастера е друга работа. Нивото му няма нищо общо с мурзилките, путиноидите, руските тролове и рубладжиите.
Не му го казвам за да го обиждам, а за да знае как изглежда отстрани.
От друга страна, му признавам че е страхотен дразнител. №1!
Винаги го чета (ако не са му много дълги постовете), и се кефя на реакциите които предизвиква.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеМен така да ме разобличат.....ще си сложа край на живота по особено тарикатски начин......като южноамериканските революционери например
Не му го казвам за да го обиждам, а за да знае как изглежда отстрани.
От друга страна, му признавам че е страхотен дразнител. №1!
Винаги го чета (ако не са му много дълги постовете), и се кефя на реакциите които предизвиква.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар