If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Нищо няма да стане, просто ще спрат да им дават заеми. Ако спрат да плащат, просто ще спрат да плащат и трябва да мине доста време преди да почнат да им дават заеми.Няма легален механизъм с който да бъдат санкционирани.
Докато взимат повече, защо да не плащат !? Най-добрите са в тая игра
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Нищо няма да стане, просто ще спрат да им дават заеми. Ако спрат да плащат, просто ще спрат да плащат и трябва да мине доста време преди да почнат да им дават заеми.Няма легален механизъм с който да бъдат санкционирани.
И така в наши дни на всеки т.нар. "грък" се пада средно по 50к евракис борч.
...
Абсурдно е дори да се надяваме, че гръкът ще извади 50к ойро и ще си плати. Абсурд!!! )
Който и европеец да си мисли, че гръкът ще се издължи приживе, значи има още много да научи )))
Не е препоръка... !!!
Какво би станало ако дълга се определи като омразен, доколкото разбирам има всички основания за това. Саксовете ще глътнат ли вода?? Или те умно се спасиха предоставяйки всичко на гърците
А твойта роля, каква точно е?
Всеки, който има мнение, още по-зле, ако то е аргументирано - да бълваш тролски с нищо значими реплики ли, а?
Аз съм човек, който си казва мнението. Нека сега да повторя, за да бъде съвсем ясно. Хората като вас са сред големите виновници за състоянието на България. Разликата, между мен и вас, е, че аз уважавам всички работещи хора. Да, парадоксално, това включва донякъде и вас троловете. Но вредата, която нанасяте е значителна. Аз не лъжа бедните хора и пенсионерите, че парите растат по дърветата, и не ги уча да чакат цял живот на готово. Не ги призовавам да бъдат като фалирала Гърция, и , че начинът да решат проблемите си, е да окрадат и да измамят другите. Няма по-добър изход от бедността, от работата. Гърция е като беден човек, който е избрал да реши проблемите си, чрез измами, лъжи, просия, кражби, трикове и хитруване на дребно, вместо с работа. В дългосрочен план, този път винаги води до плач и провал. Не смятам този пример за достоен. Дори примерът на България от 97-ма насам е по-достоен от това, при всичките си слабости. Ако Гърция в момента е като една просякиня, която седи с бебе на ръце и шише ракия край някой подлез, то да, България може би е чистачката на улицата, или продавачка от сергия за вестници. Може би просията е по-доходосна. Но ако всички бяха като Гърция, никога нищо нямаше да се направи. А за да има, трябва някой да направи.
Икономисти от цял свят осъдиха тази цел като наказателна, защото стремежът към нея неминуемо ще доведе до по-дълбока рецесия. Всъщност, дори ако дългът на Гърция се преструктурира отвъд всичко, което можем да си представим, страната ще си остане в депресия, ако избирателите там се ангажират с целта на "Тройката" в предсрочния референдум, който ще се проведе този уикенд.
По отношение на превръщането на голям първичен дефицит в излишък, малко страни са постигнали това, което гърците постигнаха в последните пет години. И, въпреки че разходите, в смисъл на човешко страдание, са изключително високи, последните предложения на гръцкото правителство доста се приближиха към това да отговорят на исканията на своите кредитори.
Нека сме наясно: почти никаква част от огромните средства, които са отпуснати на Гърция под формата на заеми, всъщност не са отишли за самата Гърция. Те са разходвани, за да изплатят задължения към кредитори от частния сектор - включително немски и френски банки. Гърция не е получила друго освен подаяния, но тя е платила висока цена, за да се запазят банковите системи на тези страни. МВФ и другите "официални" кредитори всъщност не се нуждаят от парите, които изискват. Дори ако се спазва обичайната им бизнес практика, парите, които Гърция ще върне на тези организации, ще бъдат използвани отново, за да се кредитира Гърция.
За Гърция остана един последен изход - болшевишка революция и спиране изплащането на дълговете. Троцки си имат, търси се Ленин. За Сталин немат капацитет.
Със злобари и комплексари няма как да се води диалог! За последно:
1. За книгата не съм писала абсолютно нищо!!! Не си трия постовете - можеш да си направиш справка, че е възможно и да си бил в някой делириум, когато си чел и да си останал в заблуда.
Писах единствено за сайта, който си направил!!!
Само за него и се аргументирах, още повече ме беше предизвикал с едни други твои приказки кой кого бил гонил от някаква си тема...
Но явно си - заклет интригант.
Оттам-нататък не ме интересуват знанията ти или възможностите ти!!!
Уважавам само хора, които знаят значението на думата достойнство и уважение - първо към себе си,после и към околните!
Това може и да е от пиенето при него - като си пийне човека и му идва някак си приказката, може би в повече.
И на мен ми се случваше преди време, но взех да се самоанализирам чрез висшето аз.
Не е препоръка... !!!
Нормално е рушката продажническа комуне школа да отказвате да приемете факти/аргументи. Ето ти една книга, намерена при Струма, която се води най-старата в Юръп.
Води се Златната книга и упорито се крие от БГ комунето Бож.Димитров, понеже е агенче на ДС.
----------------------------
Казах, че до 5-10 години БГ империя ще изплувате, където ви е било мястото винаги ( в топ 3 на Юръп ).
За съжаление подобни подлоги кат' тИбя ще трябва да ги избием, иначе нямаме шанс за развитие. Криете и нон-стоп унищожаваще БГ цивилизация, която е основен двигател на Европа.
Идел били терористи, талибаните тоже, а вие не се виждате, че сте същите. Ще ви спра!!
Поздрави!
Е психар ае земи се спри малко...БГ империя....каква БГ империя те гони бе....народа едвам свързва двата края...политиците не ги е.е за населението....тоя ми бращолеви глупости за Бг империя....
Икономисти от цял свят осъдиха тази цел като наказателна, защото стремежът към нея неминуемо ще доведе до по-дълбока рецесия. Всъщност, дори ако дългът на Гърция се преструктурира отвъд всичко, което можем да си представим, страната ще си остане в депресия, ако избирателите там се ангажират с целта на "Тройката" в предсрочния референдум, който ще се проведе този уикенд.
По отношение на превръщането на голям първичен дефицит в излишък, малко страни са постигнали това, което гърците постигнаха в последните пет години. И, въпреки че разходите, в смисъл на човешко страдание, са изключително високи, последните предложения на гръцкото правителство доста се приближиха към това да отговорят на исканията на своите кредитори.
Нека сме наясно: почти никаква част от огромните средства, които са отпуснати на Гърция под формата на заеми, всъщност не са отишли за самата Гърция. Те са разходвани, за да изплатят задължения към кредитори от частния сектор - включително немски и френски банки. Гърция не е получила друго освен подаяния, но тя е платила висока цена, за да се запазят банковите системи на тези страни. МВФ и другите "официални" кредитори всъщност не се нуждаят от парите, които изискват. Дори ако се спазва обичайната им бизнес практика, парите, които Гърция ще върне на тези организации, ще бъдат използвани отново, за да се кредитира Гърция.
Със злобари и комплексари няма как да се води диалог!
Нормално е рушката продажническа комуне школа да отказвате да приемете факти/аргументи. Ето ти една книга, намерена при Струма, която се води най-старата в Юръп.
Води се Златната книга и упорито се крие от БГ комунето Бож.Димитров, понеже е агенче на ДС.
----------------------------
Казах, че до 5-10 години БГ империя ще изплувате, където ви е било мястото винаги ( в топ 3 на Юръп ).
За съжаление подобни подлоги кат' тИбя ще трябва да ги избием, иначе нямаме шанс за развитие. Криете и нон-стоп унищожаваще БГ цивилизация, която е основен двигател на Европа.
Идел били терористи, талибаните тоже, а вие не се виждате, че сте същите. Ще ви спра!!
Левски не е скочил много за да го нарекат така и никога не е бил обесван, но така пишат историците.Никога не ползвал фалшиви тескерета а само истински оригинални..И не е бил един единствен човек. Да оставим историята на мира , тя е написана така че да е четима също и удобна на спонсорите на издателите - ВИНАГИ.
тук живеят хора и в Германия
Може ли някой да каже как е там?
Не съм чувал за подобна практика, виж за пожарникарите са нормални хора с други професии тоест доброволци, нe плащат никакви данъци на държавата ако са пожарникари- това е за най нисшия състав- за водач на кола например и за офицерите - е те са си на щат.
Но за спортистите- ами всичко е възможно, ако има кой да се съгласи на този вариант
Ако беше си направила някога труда да попрочетеш срещу кого воюва БГ империя, щеше да знаеш, че т.нар. Византийска империя се дели на 3 периода.
През втория период т.нар. гърци ( то няма такова понятие тогава ), ама да кажем "елини", е определяно за варвари и езичници на Източна-Римска империя.
Та, тогава успяват да подменят латинския език с т.нар. гръцки, който е краден от етруските и приписан за "гръчки".
--------------------------------------------------------
П.П. Нормално е комунистическа подлога като теб с всички сили и средства да се бори, че Хистори на Европа ( в частност Балканите ) не е била, каквото е била, а се съчиняват басни от рушки, еврейски и гръчки мекерета.
Скъпа, бита карта си! ( няма проблем, че ми оплю книгата, която даже не си чела ).
Разбира се Московската школа никога няма да позволи, че БГ е ИМПЕРИЯ, а ще тъпчат главите на децата, че Византия била такава.
Давам ти 1 млн., ако ми изкараш някъде дума византиец преди 15 век, когато падат под Османско.
Що мълчиш като кифла?
Със злобари и комплексари няма как да се води диалог! За последно:
1. За книгата не съм писала абсолютно нищо!!! Не си трия постовете - можеш да си направиш справка, че е възможно и да си бил в някой делириум, когато си чел и да си останал в заблуда.
Писах единствено за сайта, който си направил!!!
Само за него и се аргументирах, още повече ме беше предизвикал с едни други твои приказки кой кого бил гонил от някаква си тема...
Но явно си - заклет интригант.
Оттам-нататък не ме интересуват знанията ти или възможностите ти!!!
Уважавам само хора, които знаят значението на думата достойнство и уважение - първо към себе си,после и към околните!
Левски не е скочил много за да го нарекат така и никога не е бил обесван, но така пишат историците.Никога не ползвал фалшиви тескерета а само истински оригинални..И не е бил един единствен човек. Да оставим историята на мира , тя е написана така че да е четима също и удобна на спонсорите на издателите - ВИНАГИ.
Сега дайте 3 пъти повече пари а ние "обещаваме" да приложим каквото искате някъде между 2016 и 2020 година - евентуално. Ако нещо ( а то ще се със сигурност ) се сговняса до тогава...пак ще преговаряме.
Т.е отлагане на излизането до 2016 година.
Чудесна тактика. Всички са наясно че Гърция с този дълг няма да я бъде и Гърците предлагат...дайте сега тези пари да отворим банките да се размине и ние като се подготвим за драхмата сами ще излезем от еврозоната.
По голямата част от Гърците трябва да осъзнаят едно много важно нещо. След "масовата" приватизация на ключови обекти с национално значение безработицата ще се увеличи драстично и контрола на Гърция върху държавата си ще бъде редуциран.
Всъщност искат да купят европейците за пари и като им дадат стратегически обекти.
Ако не е приватизацията - евала на Гърците.
Но според мен , с това пердложение в неделя ще се дискутира повече как безболезнено за двете страни Гърция да напусне еврозоната и да остане в ЕС по политически причини.
Коментар