IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Прав е в това, че преди наличието на съответната нормативна база и съответни програми (ЕЦБ), събитието в Гърция щеше най-вероятно да отприщи бърза, мощна, унищожителна верижна реакция.
    След съответните мерки има наличен механизъм за париране и заразата няма да плъзне бързо. Толкова.
    Да не говорим, че защитата на конкретните банки ще зависи от характеристиките на активите им. Може да има и изненади.

Върху планината от дългове се прави надстройка. Материалът се взема от основите.
    При настоящата конфигурация дългове няма- нито в ЕЗ/докато си в клуба и не прекаляваш с глупостите/, нито в САЩ, те са заменени с опция за обезценка на валутите. Ако обезценката не е драстична тя дори е желан ефект. Остава риска от дебелите опашки, но явно са готови да го поемат пред алтернативата от депресия. Така че на този етап това, което имаме е единствено много шум за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Естествено, че ще е антисистемен играч. Един отговорен гръцки държавник няма как да не бъде против системата, която направи от Гърция неспасяем длъжник! Системата наливаше в Гърция все нови и нови заеми, за да предотврати нейния фалит и да прикрие системните недостатъци на ситемата!
      Сметката обаче е на масата .

Сътрапезниците могат да си я поделят както желаят .

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
        Никой няма да търпи безотговорен , антисистемен играч в екипа си .
        Естествено, че ще е антисистемен играч. Един отговорен гръцки държавник няма как да не бъде против системата, която направи от Гърция неспасяем длъжник! Системата наливаше в Гърция все нови и нови заеми, за да предотврати нейния фалит и да прикрие системните недостатъци на системата!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Прав е в това, че преди наличието на съответната нормативна база и съответни програми (ЕЦБ), събитието в Гърция щеше най-вероятно да отприщи бърза, мощна, унищожителна верижна реакция.
          След съответните мерки има наличен механизъм за париране и заразата няма да плъзне бързо. Толкова.
          Да не говорим, че защитата на конкретните банки ще зависи от характеристиките на активите им. Може да има и изненади.

Върху планината от дългове се прави надстройка. Материалът се взема от основите.
          Зараза няма да има . Програмата на ЕЦБ за изкупуване на активи е действаща , дори може да бъде увеличена на 80 милиарда месечно . Маляките блъфират без да са преценили добре ситуацията . Мисля че или ще клекнат тези дни или ще ги убият с камъни .

Коментар

Много си е прав човека .

Коментар

За Ципрас не бях чувал нищо преди да стане Премиер на Гърция. Варуфакис го зная от години и съм чел и гледал доста негови интурвюта. Предвиди преди години това, което става в момента с еврозоната и в частност с Гърция. Имам най-високо мнение за него като за икономист. Не разбирам, защо световният финансов олигопол се опитва да го демонизира? Казано е далеч прези Варуфакис - "Един дълг, който няма как да бъде платен, просто няма да бъде платен!"

Подритването на празната консервна кутия наречена Гърция продължи години наред в очакване на световното икономическо "възстановяване". Вече всички разбраха, че такова няма да има докато не бъдат изчистени планините от дългове. Затова е време сега да се реши принципният въпрос за еврозоната озаглавен "Грекзит"... Лошото за еврозоната е, че след Гърция ще последват други "...екзит-ти"!

Най-гадното на цялата история е, че доста отговорни фактори в еврозоната се гласят да накажат толкова свирепо Гърция в случай на напускане на еврозоната, че на никой друг кандидат за екзит и през ум да не му минава да я последва!!! Евро-атлантически ценности... кво да се праи?... хаха
              Прав си . Бих добавил само че не е демонизиран а преценен !

Никой няма да търпи безотговорен , антисистемен играч в екипа си .

Коментар

Мисля че ерозира уважението и остава само преподавател .

Което не е сигурно
                За Ципрас не бях чувал нищо преди да стане Премиер на Гърция. Варуфакис го зная от години и съм чел и гледал доста негови интурвюта. Предвиди преди години това, което става в момента с еврозоната и в частност с Гърция. Имам най-високо мнение за него като за икономист. Не разбирам, защо световният финансов олигопол се опитва да го демонизира? Казано е далеч прези Варуфакис - "Един дълг, който няма как да бъде платен, просто няма да бъде платен!"

Подритването на празната консервна кутия наречена Гърция продължи години наред в очакване на световното икономическо "възстановяване". Вече всички разбраха, че такова няма да има докато не бъдат изчистени планините от дългове. Затова е време сега да се реши принципният въпрос за еврозоната озаглавен "Грекзит"... Лошото за еврозоната е, че след Гърция ще последват други "...екзит-ти"!

Най-гадното на цялата история е, че доста отговорни фактори в еврозоната се гласят да накажат толкова свирепо Гърция в случай на напускане на еврозоната, че на никой друг кандидат за екзит и през ум да не му минава да я последва!!! Евро-атлантически ценности... кво да се праи?... хаха
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Това, че премиерът на Гърция е комунист е плюс за сегашното положение в което се намира държавата им. А Варуфакис е уважаван университетски преподавател, който е преподавал макроикономика в редица престижни университети на Запад!
                  Тоест комунист, който никога не е работил и не е изкарвал пари в реален бизнес и даскал са идеалните хора да измъкнат Гърция?
                  Аз пък смятам, че са си ги избрали да свършат мръсната работа и да подложат дупе на евреите.

Коментар

Това, че премиерът на Гърция е комунист е плюс за сегашното положение в което се намира държавата им. А Варуфакис е уважаван университетски преподавател, който е преподавал макроикономика в редица престижни университети на Запад!
                    Мисля че ерозира уважението и остава само преподавател .

Което не е сигурно
                    Last edited by vankel; 16.06.2015, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Мислиш че комунистчето Ципрас без един ден стаж в живота си и хазартния играч Варуфакис, който идва от Валв софтуер (компютърни игри), разбират повече?

Коментар

Днес в инвестора се натъкнах на статия:
                        Самоубийството на Гърция
                        Полезно е да се прегледа с цел запознаване с чисто оперативната картина и непосредствените вероятности за развитие.
                        Авторът на съжденията, някой си Калецки, доста смело твърди, че Ципрас и Варуфакис в голяма степен не знаят, а в още по-голяма степен не разбират важните неща от случващото се.
                        Дръзки и изненадващи твърдения!
                        Аз пък съм сигурен, че г-н Калецки е някой младеж - възпитаник на нЕкой моден скуул оф економикс и ярък привърженик на монетаризма. Ако това поне донякъде е вярно, то той е този, който категорично не е наясно със случващото се по света и в Гърция в частност.
                        Много си е прав човека .

Коментар

Днес в инвестора се натъкнах на статия:
                          Самоубийството на Гърция
                          Полезно е да се прегледа с цел запознаване с чисто оперативната картина и непосредствените вероятности за развитие.
                          Авторът на съжденията, някой си Калецки, доста смело твърди, че Ципрас и Варуфакис в голяма степен не знаят, а в още по-голяма степен не разбират важните неща от случващото се.
                          Аз пък съм сигурен, че г-н Калецки е някой младеж - възпитаник на нЕкой моден скуул оф економикс и ярък привърженик на монетаризма. Ако това поне донякъде е вярно, то той е този, който категорично не е наясно със случващото се по света и в Гърция в частност.
                          Не ми изглежда никак млад
                          Какво не ти харесва в статията му? Мислиш че комунистчето Ципрас без един ден стаж в живота си и хазартния играч Варуфакис, който идва от Валв софтуер (компютърни игри), разбират повече?

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                            Разбира се, че Европа НЯМА да пропадне без Гърция..., както няма да пропадне и без Испания..., без Ита..., без Порт.....
                            Обединена Европа е пътник... До 3-4 години еврото ще е спомен!

"Моторът" на Европа - германският износ съществува преди всичко, защото изнася продукцията си към държавите, които ти си споменал! Германия дава заеми на тези държави за да може последните да купуват произведеното в Германия. В момента, в който Германия си поиска тези заеми обратно спира и германският износ. И тука свършва приказката за "моторът" на европейската икономика!

Пирамидата съществува само заради огромната планина от дългове, която всеки момент ще се срути в океана и ще създаде огромно цунами помитащо всичко по пътя си!

Ако искате да имате бели пари пари за черни дни, посочил съм ги в по-долу в подписа си!

Коментар

• Днес в инвестора се натъкнах на статия:
                              Самоубийството на Гърция

Коментар

• "Междувременно англосаксонският икономически печат изглежда набляга особено на вероятността от налагане на ограничителни мерки за гръцката банкова система, подобни на онези по време на кризата през 90-те години в Югоизточна Азия, Аржентина, но и в Кипър през пролетта на 2013."

http://www.grreporter.info/evropeisk...te-banki/17417

Коментар

Working...
                                X