Първоначално изпратено от nacheff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Collapse
X
-
Абе хора, аз не съм спец по евро и финанси и т.н. та.. питам най-добронамерено, някой може ли да ми каже ЗАЩО се смята, че ако Гърция фалира, тя трябва/ще напусне ЕЗ?
Аз не виждам какво би попречило да фалира и да си остане в ЕЗ.
Може ли някой да обясни СМИСЛЕНО! Моля без "Е как?" "Ми щото като фалира не и е мястото..." и други подобни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеСАЩ нямат никакво злато. Биткойнът е техния план "Б", когато светът започне да им връща трилионите долари обратно в опит да ги осребрят срещу някаква хамериканска собственост.
Притежаването на истински пари винаги е риск. Могат да ти ги откраднат. но пък останалото не е притежание на пари, а притежание на обещание на някой друг! Трябва да прецениш, кое е по-рисковото за конкретния случай. Рискът някой да ти открадне парите или рискът някой, който ти дължи пари да не си спази обещанието?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеСпорили сме, ама нямам лоши спомени или чувства.
Все не мога да те разбера, като как си го представяш в един свят, в който чисто хипотетично финансовата система се е сринала, каква работа ще ти свършат биткойните?
Е, ако отрежеш с ножовка парченце златце, може и да сложиш нещо в корема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКазал съм го многократно и пак ще повторя. Бягайте от всички фондови борси!
Все не мога да те разбера, като как си го представяш в един свят, в който чисто хипотетично финансовата система се е сринала, каква работа ще ти свършат биткойните?
Е, ако отрежеш с ножовка парченце златце, може и да сложиш нещо в корема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЩо пък биткойнове?
Иначе съм твърдо за златцето, сребърцето, платинчичката, паладийчецът - но притежаването им има съществен риск: може да те очешат.
Притежаването на истински пари винаги е риск. Могат да ти ги откраднат. но пък останалото не е притежание на пари, а притежание на обещание дадено от някой друг! Трябва да прецениш, кое е по-рисковото за конкретния случай. Рискът някой да ти открадне парите или рискът някой, който ти дължи пари да не си спази обещанието?Last edited by Forex Master; 18.06.2015, 13:18.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеСъмняваме сега да се договори нова програма. Като гледам какво става, за мен целта на Меркел не е Гърция да излезе от Еврозоната, а да бъде наритано гръцкото правителство. Така че, нищо чудно сега да се вземе единствено решение за удължаване на програмата с още 1 или 2 месеца, ЕЦБ да притисне още повече Гърция и да се стигне до контрол на капиталите. Меркел много добре си дава сметка, че клякане пред Ципрас и Варуфакис ще означава край на кариерата й. Тъй че, не я мисли за толкова глупова.
Ама ето че бабата се закучи и не отстъпва пущината... Ти да видиш и проклетия
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеРешение в тази посока - да, би могло. Ама ратификации и влизане в сила?!
И всичко това да се случи при хопотеза, че Г е още вътре. Те просто си сядат на ръцете.
Да, ще започнат драми, но тава ще бъде форма на насилие, а издигнатите и просветени човешки същества не приемат насилието и това да си голям и силен може да се обърне срещу теб, понякога.
Пълпо побъркване!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеМного бърже ще стане .
И всичко това да се случи при хопотеза, че Г е още вътре. Те просто си сядат на ръцете.
Да, ще започнат драми, но тава ще бъде форма на насилие, а издигнатите и просветени човешки същества не приемат насилието и това да си голям и силен може да се обърне срещу теб, понякога.
Пълпо побъркване!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКазал съм го многократно и пак ще повторя. Бягайте от всички фондови борси! Дръжте си парите САМО във физическо инвестиционно злато и сребро, както и в биткойни! Това е принципното положение. Не се опитвайте да събирате жълти стинки, които някой е разсипал по асфалта пред вървящ след вас валяк. Може и да съберете някоя друга, но рано или късно валякът ще ви размаже!
Запазете си капитала. Когато кризата свърши много хора ще са по-бедни. Така ако само си запазите капитала, вие ще сте много по-богати след края на кризата!
Иначе съм твърдо за златцето, сребърцето, платинчичката, паладийчецът - но притежаването им има съществен риск: може да те очешат.
Несправедлив си към инвестициите в ценни книжа... просто зависи дали го правиш за спекула или за пасивна доходност (дивидентец). На мен от 13-те книги в портфейлът ми, 10 ми носят дивидентец, а тежестта на другите три в портфейлът е смешно ниска. Знаеш ли колко ми дреме дали акциите на Трейдингът (напримерно) струват един Пънкар или трима Разбойници? Дори ако падне до два Разбойника, ще се радвам, защото ще мога сгодно да си купя още.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Казал съм го многократно и пак ще повторя. Бягайте от всички фондови борси! Дръжте си парите САМО във физическо инвестиционно злато и сребро, както и в биткойни! Това е принципното положение. Не се опитвайте да събирате жълти стинки, които някой е разсипал по асфалта пред вървящ след вас валяк. Може и да съберете някоя друга, но рано или късно валякът ще ви размаже!
Запазете си капитала. Когато кризата свърши много хора ще са по-бедни. Така ако само си запазите капитала, вие ще сте много по-богати след края на кризата!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеДоразписването не би ли следвало да се случи единодушно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеИма механизъм , не е разписан докрай в ДФЕС и Лисабонския договор .Но ако трябва ще го доразпишат .
Излизане от ЕЗ означава изключване и от ЕС което всъщност ще бъде болезнен процес за маляките и донякъде с летални последици .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеТази сутрин отново е нервно и се разпространяват всякакви хипотези от целия спектър. Май има безразборна стрелба в тъмното. Тази ситуация не е благоприятна за слагане на пари някъде.
Хърсев изложи една хипотеза в сутрешно тв студио, че Г ще фалира, но това няма да бъде съпроводено с излизане от ЕЗ.
Не се разви подробно тази хипотеза, а и не видях цялото предаване. Основният аргумент, който схванах е, че не съществува механизъм, буквално:
Това междувременно излезе и в нета, но линкът е забранен.
Не мога да схвана как ще функционират тези неща заедно.
Имаше и една друга линия на разсъждения, илизане от ЕЗ ще се случи заедно с излизане от ЕС.
Излизане от ЕЗ означава изключване и от ЕС което всъщност ще бъде болезнен процес за маляките и донякъде с летални последици .
Коментар
Коментар