IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
    Мастъре , какви са тея глупотевини !?
    Стандартни
    Освен това могат да започнат и злато да си правят, както и да внасят пясък в Сахара

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Смислово си прав.
      Не само смислово! ЮРИДИЧЕСКИ съм прав! ЕЦБ-то е дала на Гръцкото ЦБ правото да печата евро ЗАВИНАГИ! Това дадено право не е обвързано със срок в който изтича или с условия при които се отнема!!!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        То ЕЦБ-то може да им спре правото, но Гръцкото ЦБ може да не си го даде това право! Кво им пречи да продължат да си печатат евро щом печатната машина е в мазето им? Да не би сега ЕЦБ-то да не печата по 80 милиарда евро на месец? Не си спомням да са питали някой да им даде това право? Имат си печатарската машна - печатат си!

По същата логика, Нибулина може да почне да печата Омразни долАри в мазето, вместо да ги купува от пазара, като дава по 50-60 драгоценни рубли за парче.
        Колко му е една доларова матрица да си спретнат....все пак за "строители на искандери и тополи" тва е фасулска работа.

Коментар

То ЕЦБ-то може да им спре правото, но Гръцкото ЦБ може да не си го даде това право! Кво им пречи да продължат да си печатат евро щом печатната машина е в мазето им? Да не би сега ЕЦБ-то да не печата по 80 милиарда евро на месец? Не си спомням да са питали някой да им даде това право? Имат си печатарската машина - печатат си!
          Мастъре , какви са тея глупотевини !?

Коментар

Каквото си платил това ще получиш. Производители, спедитори и прочие бизнес обслужващ стокооборота ще започнат да се разплащат в биткойни за една нощ!!!

Когато една банка фалира нито една гайка във фабриката взела заем от банката не изчезва. Тази гайка само сменя собстмевика си. ДОСЕГА банките бяха незаменими. Сега вече не е така и спокойно могат да си фалират. Има нов, много по-съвършен и безкрайно по-евтин начин за мигновено пренасяне на стойност на огромни разстояния!
            Смислово си прав.
            На практика ще възникне обществена ситуация, при която този механизъм няма да работи. Не твърдя, че знам достатъчно за него.
            Субективно становище.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              "Излизането" от ЕЗ, няма да стане, като "ги хванат за врата и ги изхвърлят", а просто ЕЦБ спира правото на гръцката нац. банка да печата евра (тяхната "квота").
              То ЕЦБ-то може да им спре правото, но Гръцкото ЦБ може да не си го даде това право! Кво им пречи да продължат да си печатат евро щом печатната машина е в мазето им? Да не би сега ЕЦБ-то да не печата по 80 милиарда евро на месец? Не си спомням да са питали някой да им даде това право? Имат си печатарската машина - печатат си!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                "Излизането" от ЕЗ, няма да стане, като "ги хванат за врата и ги изхвърлят", а просто ЕЦБ спира правото на гръцката нац. банка да печата евра (тяхната "квота"). След това разплащанията там може и най-вероятно ще си вървят в евро, до изчерпването му (по-скоро до осезателната му липса в достатъчни количества). Ако гръцката нац. банка не почне да "емитира" друго разплащателно средство, паричната маса ще се свие и икономиката ще стагнира допълнително.
                Отделно от това все пак трябва да се плащат заплати и пенсии на хрантутници, а като нямаш право да печаташ нещо, то.....печаташ квото можеш
                Кратко , ясно и точно !

Майстор си на късия разказ !

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Именно- подобен срив връща света към базисните ценности, а те не са притежанието на каквото и да е, а силата.
                  Имабо е такива моменти в човешката история. Не малко.
                  Как мога да ти възразя?!
                  А след като на младини прочетох "Повелителят на мухите", убеден съм, усещам го, че социалнияг регрес може да се случи много бързо, буквално от днес за утре
                  Да разлика от обратния процес.

Коментар

• "Излизането" от ЕЗ, няма да стане, като "ги хванат за врата и ги изхвърлят", а просто ЕЦБ спира правото на гръцката нац. банка да печата евра (тяхната "квота"). След това разплащанията там може и най-вероятно ще си вървят в евро, до изчерпването му (по-скоро до осезателната му липса в достатъчни количества). Ако гръцката нац. банка не почне да "емитира" друго разплащателно средство, паричната маса ще се свие и икономиката ще стагнира допълнително.
                    Отделно от това все пак трябва да се плащат заплати и пенсии на хрантутници, а като нямаш право да печаташ нещо, то.....печаташ квото можеш

Коментар

Смислово това каза и Хърсев.
                      Механизъм няма.
                      Трябва да се сменят правилата, регламента.
                      Ванкел споменава, че в екстремна ситуация може да стане бързо.
                      И аз като теб усетих, че прагът ми на компетентност е достигнат и защитната система се е включила
                      Можем да разсъждаваме, но не съм сигурен дали си струва.
                      Те тези, дето им е работа, че и неприлични възнаграждения получават за това, говорят зедно изключващи се неща.
                      Ти остави че механизъм няма, ама аз не разбирам ЗАЩО трябва да се прави. Тук някой развиваше тезата, че гърците ще почнат да печатат драхми и да плащат с тях на хората, щото нямат евраци. Звучи смислено, ама това би си го направила самата Гърция а не че някой ще я изгони от ЕЗ а и на ЕЗ и дреме от това. Това на практика няма да е излизане от ЕЗ а паралелна валута някаква. По същата логика могат да им плащат в портокали например и при всички положения е много по-трудно и лошо за самата Гърция отколкото да намали пенсиите

Коментар

Въпросът е ти какво и как ще го получиш насреща?
                        Каквото си платил това ще получиш. Производители, спедитори и прочие бизнес обслужващ стокооборота ще започнат да се разплащат в биткойни за една нощ!!!

Когато една банка фалира нито една гайка във фабриката взела заем от банката не изчезва. Тази гайка само сменя собстмевика си. ДОСЕГА банките бяха незаменими. Сега вече не е така и спокойно могат да си фалират. Има нов, много по-съвършен и безкрайно по-евтин начин за мигновено пренасяне на стойност на огромни разстояния!

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                          Абе хора, аз не съм спец по евро и финанси и т.н. та.. питам най-добронамерено, някой може ли да ми каже ЗАЩО се смята, че ако Гърция фалира, тя трябва/ще напусне ЕЗ?
                          Аз не виждам какво би попречило да фалира и да си остане в ЕЗ.
                          Може ли някой да обясни СМИСЛЕНО! Моля без "Е как?" "Ми щото като фалира не и е мястото..." и други подобни
                          Смислово това каза и Хърсев.
                          Механизъм няма.
                          Трябва да се сменят правилата, регламента.
                          Ванкел споменава, че в екстремна ситуация може да стане бързо.
                          И аз като теб усетих, че прагът ми на компетентност е достигнат и защитната система се е включила
                          Можем да разсъждаваме, но не съм сигурен дали си струва.
                          Те тези, дето им е работа, че и неприлични възнаграждения получават за това, говорят зедно изключващи се неща.

Коментар

Елементарно, Уотсън. Преводи ще можеш да правиш само чрез биткойни, защото те не използват грам от сегашната банкова и финансова инфраструктура. Достатъчно е само да имаш Интернет връзка.
                            Срината финансова система, ама интернетът си работи. Добре, да кажем, че това става.
                            Да де, ама в резултат на тази транзакция с койните ще се случи заверка на нечия сметка, тук изненади няма, може да стнане.
                            Въпросът е ти какво и как ще го получиш насреща?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Притежанието на акции в могъщи компании не е обещание, но: реална собственост. Зад държавните пари - да: стоят обещания. Зад акциите стоят фабрики, патенти, производство, продукция - тоест реални неща. Смехотворно е, но частните валути са по-сигурни и реално обезпечени от държавните.
                              Импе, те стоят, ама не можеш да ги вземеш Тоест както банката те лъже че е там в мазето има едни активи с които ти е обезпечено лефчето, така и индустриалеца те лъже че тия фабрики, патенти машини стоят зад акциите ти.
                              Какво пречи на УС да разпродаде тези активи за пари и после да си ги раздаде като бонуси, докато ти си стискаш артията?
                              Стои таратанци. Стоят единствено добрите намерения на маджо, като и в банката стоят единствено добрите намерения на централната банка

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                                Няма нужда от ратификация защото ДФЕС и Лисабонския договор са такива .
                                Нямам готови в главата си детайли по ДЕС и ДФЕС. Кой, какво и докъде.
                                Явно става въпрос за тънки правни аспекти. Изненадан съм.

Коментар

Working...
                                X