IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Greece's Varoufakis: Rather 'cut my arm off' than agree to current deal

Greece’s Finance Minister Yanis Varoufakis has pledged to resign if Greeks voted ‘Yes’ in Sunday’s referendum on the country’s bailout. He also said he would “prefer to cut my arm off” rather than sign the current deal with Greece’s creditors.

“Everybody in the government will do what we must do in order to respect the “Yes” vote of the Greek people, but there won’t be a “Yes” vote. I am quite confident that the Greek people have had enough of extending and pretending, like the rest of the world by the way,” Varoufakis said in an interview to Bloomberg on Thursday.

People got tired of “losing their dignity by signing agreements and making pledges that simply cannot be met. Because the financing is wrong,” he said.

http://rt.com/business/271285-greece...reditors-deal/
    Ей сега след рефендума ще може да ги видиш какви к...ви са Сириза след като минат на 180 градуса

Коментар

• Greece's Varoufakis: Rather 'cut my arm off' than agree to current deal

Greece’s Finance Minister Yanis Varoufakis has pledged to resign if Greeks voted ‘Yes’ in Sunday’s referendum on the country’s bailout. He also said he would “prefer to cut my arm off” rather than sign the current deal with Greece’s creditors.

“Everybody in the government will do what we must do in order to respect the “Yes” vote of the Greek people, but there won’t be a “Yes” vote. I am quite confident that the Greek people have had enough of extending and pretending, like the rest of the world by the way,” Varoufakis said in an interview to Bloomberg on Thursday.

People got tired of “losing their dignity by signing agreements and making pledges that simply cannot be met. Because the financing is wrong,” he said.

http://rt.com/business/271285-greece...reditors-deal/
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Вече не. Направо ги разстрелват.
        http://www.investor.bg/centralna-i-i...jenie--197925/

Коментар

• Македонец подписа чек на Ципрас за дълга

"Благодетелят" поставя условия за Егейско море, иска летище в Битоля

http://www.blitz.bg/news/article/346268

Коментар

• Не мога да проумея някои неща.

СИРИЗА са ми ясни,те не искат да дават ,а само да вземат.....Разбирам ги...
            Обаче Европа защо пак иска да дава не ми е ясно,че и се натиска......Усещам,че гърците ще подпишат,ще вземат парите пак.....ама няма да спазят задълженията си.....и пак всичко наново

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Че те Сириза не стават за нищо Хайде да се оправят без помощи като са толкова добри ама не - хем се молят като просяци хем се правят на велики. Доста приличат на тези нагли досадници които досаждат по улиците с " Бате дай 50 стинки"
              това го каза 50 пъти, дай друг лайт мотив или някой хаштаг
              Грешката им е, че се молят още ...да направят възможното да връщат високолихвените заеми на солидарното семейство на ЕС и ако може да остане и нещо малко като национална собственост, а не да разпродадат за жълти стотинки всичко, както направи и прави клекнала България

Коментар

• Че те Сириза не стават за нищо Хайде да се оправят без помощи като са толкова добри ама не - хем се молят като просяци хем се правят на велики. Доста приличат на тези нагли досадници които досаждат по улиците с " Бате дай 50 стинки"

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Цялата тази история в последните месеци около СИРИЗА и дълга е просто с една цел - да се внуши на хората, че Ципрас и неговото правителство не стават за нищо.
                  Вижда се и от самолет. Достатъчно е да прочетеш 2 реда от всяка плювня написана от родните НПО простейшъни.
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Световните сили готвят преврат в Гърция!
                    Германия и други европейски държави искат да сложат едно доста по-сговорчиво правителство от това на Ципрас

Германия и други европейски държави изобщо не искат компромис за това дали Гърция ще си плаща задълженията към кредиторите. Те не искат правителството на Ципрас да падне на колене, те искат да сменят тотално целия режим на управление в страната. Това пише журналистът от британския вестник "Гардиън" Саймс Милън.
                    Той допълва, че световното задкулусие не смята да пипа единствено военното управление на страната. Милитъри курса на Атина отдавна е решен не от Вашингтон, а от Берлин и Брюксел.

"Цялата тази история в последните месеци около СИРИЗА и дълга е просто с една цел - да се внуши на хората, че Ципрас и неговото правителство не стават за нищо. Световните сили просто влизат с шут в страната на принципа разделяй и владей", счита журналистът. И обяснява,че разтакаването с МВФ и Еврокомисията целят едно - да се стигне до предсрочни избори в страната и да се смени кабинета на СИРИЗА с такъв, който ще е доста по-послушен на световните сили.

Отговорните фактори от Евросъюза твърдят, че ще работят за интересите на гражданите на Португалия и Ирландия, които също като Гърция страдат от програми за финансови санкции. Според Гардиън обаче хората в Брюксел треперят най-вече от това, че хората от изброените две страни може да скочат срещу режима на ограничения и дългове, подобен на този в Атина .
                    "Точно поради тези причини Меркел и глупаците от Европейската централна банка искаха Гърция да си направи самонадеяно демократично правителство, което да скочи срещу икономиите. И така само да си сложи примката на шията " ,завършва анализа си изданието.
                    Last edited by съни(тя); 03.07.2015, 12:40.

Коментар

Не ми се обяснявай като ученичка... Просто е. Ако имаш рубли продай ми ги! Ако ли не, спри да драскаш глупотевини!
                      Форка, поеми си въздух, много си изнервен нещо , да не е заради катастрофата на Сириза?
                      Толкова си стресиран, че даже не си прочел, а аз ти отговорих ясно, ще повторя - НЯМАМ рубли.
                      Ти обаче не ми отговори имаш ли от тия "ненужни, нищо неструващи хартийки с мастило" $ , ,или BGN - да ми ги подариш? Или пък £ също
                      Last edited by Jimmy; 03.07.2015, 12:12.
                      Don't work hard, work smart!

Коментар

Не ми се обяснявай като ученичка... Просто е. Ако имаш рубли продай ми ги! Ако ли не, спри да драскаш глупотевини!
                        хехе, царят на глупостите се възмущава...
                        за какво са ти тия рубли, да не те е напънало...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                          Не, Форка, нямам рубли, ползвам тоалетна хартия, все пак тук не е Венецуела и се намира по магазините
                          (Всъщност - имам, за една бройка да излъжа - имам няколко банкноти рубли от по-стари емисии за колекцията ми от чуждестранни банкноти. Както имам и една банкнота от 100 трилиона зимбабвийски доларчета на вашия соц.-другар-социалист Мугабе )

А ти ако имаш от онези "нищо не струващи хартийки с мастило" $ или €, може да ми подариш Ако имаш, де.
                          Всъщност, може и BGN да ми подариш, ако имаш, де.
                          А защо казвам да ми ги подариш ли?
                          Защото знам, че според теб не струват нищо, та да те отърва от тях, да не ти заемат място. Ако имаш де.

Даже може да не ми ги подаряваш, може да ми ги дадеш на заем
                          Пък някой ден ако решиш, че искаш да ти ги въррна - ще се консултирам с твоите другари от Сириза - Ципурас и Фалиракис, дали е справедливо да ти ги връщам воъбще.
                          Ама ти едва ли ще настояваш да ти ги връщам, щото за какво са ти ненужни хартийки, нали Форка

Коментар

Ако имаш рубли продай ми ги! Ще ти платя в каквато искаш валута.
                            Не, Форка, нямам рубли, ползвам тоалетна хартия, все пак тук не е Венецуела и се намира по магазините
                            (Всъщност - имам, за една бройка да излъжа - имам няколко банкноти рубли от по-стари, излезли от обръщение емисии за колекцията ми от чуждестранни банкноти. Както имам и една банкнота от 100 трилиона зимбабвийски доларчета на вашия соц.-другар-социалист Мугабе )

А ти ако имаш от онези "нищо не струващи хартийки с мастило" $ или €, може да ми подариш Ако имаш, де.
                            Всъщност, може и BGN да ми подариш, ако имаш, де.
                            А защо казвам да ми ги подариш ли?
                            Защото знам, че според теб не струват нищо, та да те отърва от тях, да не ти заемат място. Ако имаш де.

Даже може да не ми ги подаряваш, може да ми ги дадеш на заем
                            Пък някой ден ако решиш, че искаш да ти ги въррна - ще се консултирам с вашите другари от Сириза - Ципурас и Фалиракис, дали е справедливо да ти ги връщам воъбще.
                            Ама ти едва ли ще настояваш да ти ги връщам, щото за какво са ти ненужни хартийки, нали Форка
                            Last edited by Jimmy; 03.07.2015, 11:57.
                            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Скандалните бонуси в Гърция: 25 евро за „подгряване на двигателя", 420 евро за измити ръце

Вестник показа списък с отрязани доплащания, който онагледи сладкия живот на гръцкия служител

Съкращаването бюджетните разходи в Гърция засегна и редица странни, а даже и куриозни бонуси, изплащани от държавата. В сряда балансиращата на границата на фалита държава, на фона на яростни улични протести, прие пакет антикризисни мерки. Те предвиждат икономисването на 28 милиарда евро за срок от 5 години. С 14,09 млрд евро трябва да се увеличат приходите в хазната, а разходите в бюджета да се намалят с 14,32 милиарда евро.Германският вестник Handelsblatt предлага списък от някои отрязани доплащания. Те ярко свидетелстват за това, как не лошо са си живели някои от гръцкия държавен сектор. Сега те се премахват от държавните разходи. Оказва се, че шофьорите на служебни автомобили, които управляват дизелови коли, получават по 25 евро на месец за „подгряване на двигателя".

Локомотивните машинисти, с отчитането на всички доплащания са си докарвали по 7 000 евро. Това не е пречило те да получават още 420 евро месечно за спазване на санитарната хигиена. Всеки четвърти железничар е получавал тези пари, за да си мие ръцете по няколко пъти на ден. А отпуската на работещите в сектора се е изчислявала, не знайно как и защо, сякаш деня има 28, а не 24 часа.

Добре са си живели и водачите на автобуси в Атина. Ежемесечно на тях се е доплащало по 310 евро, ако в течение на месеца не са закъснели нито едни път за работа. Но подобна практика е била разпространена и при някои държавни служители - имали са добавка към заплатата, за да идват навреме на работа.

Куриерите в министерствата и другите ведомства са получавали допълнително към заплатата по 290 евро, фактически за изпълнение на задълженията си - да пренасят документи от кабинет в кабинет.

А служителите в държавните учреждения са получавали бонуси, за това че са се занимавали с копирането на документи.

Още куриоз: на съдиите са доплащали към заплатата определени суми, за да не работят излишно бързо и усърдно.

Освен това стоматолозите към държавния застрахователен фонд IKA са получавали командировъчни, както и правото да покриват транспортните си разходи за сметка н а обществените средства. Въпреки, че както отбелязва Handelsblatt, повечето от медиците са работели без да напускат кабинетите си.

От агенция БЛИЦ.
                              Все пак това е Гърция. НАливани са яко пари, крадат големите риби, остават трохи и за малките. У нас това не може да се случи - тук се краде само от големите риби. Няма начин шефа на БДЖ да речем да сподели част от краденото с машинистите. Те не си ли откраднат сами нафта..

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                                Да, за (ваше) съжаление никой не ще рублите на руслямска държава
                                Ако имаш рубли продай ми ги! Ще ти платя в каквато искаш валута.

Коментар

Working...
                                X