IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
    Уф, как и аз искам едни такива мародери да ми кътнат 25% от главницата и да ми намалят лихвата на 0,5%.
    кътнаха 25% от дълга на набълбуканите западни банки с гръцки дълг, част от него взиман на пазарите и с над 30% доходност и го преоформиха в институционален
    но рестото остана в някои гр. банки и най-вече в държавните гръцки пенсионни фондове, също пълни с подобни бондове
    И за лихвите - не е вярно, че дългът е с подобна лихва, структурата му е различна, по различни механизми и само много малка част е с лихва 0,5

Достатъчно е да видиш динамиката на дълга, за да ти светне какво са "опрощавали"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
      Което още веднъж показва, че когато някоя уж "дясна" партия не прилага десни мерки - икономии, финансова дисциплина, прекратяване на държавната разсипия и въобще мерки за ограничаване на бюджетния дефицит или т.нар. austerity, а вместо това се подхлъзва да води популистка лява политика на раздуване на държавните разходи и бюджетни дефицити, то потъването на страната е неизбежно.
      Съгласна съм
      Но ти можеш ли да намериш адекватен отговор
      защо тогава МВФ, ЕК и ЕЦБ - Тройката, говорят за лявото управление сега и от самото начало на управлението му - помниш, още 1те дни на февруари, ЕЦБ обяви, че спира да приема гръцки държавни и гарантирани от държавата книжа, вкл и по механизма ЕЛА, който всъщност трябва да приема точно такива....та, тръгна банковата истерия...

и в същото време искат връщането точно на тази уж, дясна НД в сигурна коалиция с лявата Пасок(официално декларирано) ...с хора, точно от годините, натрупали дълга, някои и с дела за кражби, корупция и взимани комисионни на западни фирми...
      Проблемът с делата ти е познат и от нашата действителност...
      Има и проблем, че изскачат много имена и на днес действащи европейски политици, заемали тогава други длъжности...

Какъв е твоя отговор?

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
        Уф, как и аз искам едни такива мародери да ми кътнат 25% от главницата и да ми намалят лихвата на 0,5%.
        Не съм чул да има такива условия в офертата на тройката.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Какви помощи? Тройката иска от Гърция ако има договор да дава повече отколкото получава. Това е "офертата" от мародерите.
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Хайде да се оправят без помощи като са толкова добри ама не
            Какви помощи? Тройката иска от Гърция ако има договор да дава повече отколкото получава. Това е "офертата" от мародерите.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Истината е че Гърция не можа да преглътне големия разход покрай Олимпиадата през 2004 г.От там нещата тръгнаха надолу.

The 2004 Olympics in Athens cost an estimated $18 billion-plus (although some experts put that number closer to $11 billion to $15 billion). This final cost was twice the original budget, and $1.2 billion of that budget was spent on just security measures. Since the Olympics ended, most of the sites have remained unused, with many of them completely falling apart.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                То, няма нормален човек, дето да Не се чуди, как така толкова години са били с бюджетни дефицити, част от тези години и под управлението на фамилната социалистическа фамилия Папандреос, макар големите дългове да са натрупани в годините на дясната Нова Демокрация, управлявала през 2004 - 2009та
                .
                Което още веднъж показва, че когато някоя уж "дясна" партия не прилага десни мерки - икономии, финансова дисциплина, прекратяване на държавната разсипия и въобще мерки за ограничаване на бюджетния дефицит или т.нар. austerity, а вместо това се подхлъзва да води популистка лява политика на раздуване на държавните разходи и бюджетни дефицити, то потъването на страната е неизбежно.
                Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                  Ми да им дадат и по 20 евро и 2 кебапчета и съвсем ще замязат на някои наши "съграждани"
                  До неделя ще са навити .

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Може да са решили да не пуснат кокала за нищо на света и да хвърлят армията срещу обикновените гърци. Тогава ще стане цирк ...
                    Това е германска пропаганда за настройване на гърците срещу Ципрас.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      Не мога да проумея някои неща.

СИРИЗА са ми ясни,те не искат да дават ,а само да вземат.....Разбирам ги...
                      Обаче Европа защо пак иска да дава не ми е ясно,че и се натиска......Усещам,че гърците ще подпишат,ще вземат парите пак.....ама няма да спазят задълженията си.....и пак всичко наново
                      по последната ти част ,
                      Изпълнението по мерките на съкращения с по 50% за заплати и пенсии са факт,
                      големи съкращения, приватизирани или концесионирани важни отрасли - също
                      Факт е и безработица близка до 30% и солидна емиграция на запад
                      Също и спада на икономиката с над 25%

Всъщност, плащат ...виж

Един интересен материал от началото на годината
                      http://jubileedebt.org.uk/reports-br...weeks-election
                      ...
                      И плащанията на заеми през последните 5 години

Greece government debt payments
                      2010 2011 2012 2013 2014

Principal
                      (minus payments covered
                      by new T-bill issuances)
                      €19.3bn €25.5bn €12.7bn €16bn €23bn

Interest
                      €13.2bn €15bn €9.7bn €7.2bn €7.6bn

Total
                      €32.5bn €40.5bn €22.4bn €23.2bn €30.6bn
                      €149.2bn

Who the Greek debt is owed to, end-2014
                      Amount owed
                      IMF €27 billion
                      EU €194.8 billion[2]
                      ECB €26 billion
                      Other €69.2 billion[3]
                      Total €317 billion
                      Last edited by съни(тя); 03.07.2015, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Greece's Varoufakis: Rather 'cut my arm off' than agree to current deal

Greece’s Finance Minister Yanis Varoufakis has pledged to resign if Greeks voted ‘Yes’ in Sunday’s referendum on the country’s bailout. He also said he would “prefer to cut my arm off” rather than sign the current deal with Greece’s creditors.

“Everybody in the government will do what we must do in order to respect the “Yes” vote of the Greek people, but there won’t be a “Yes” vote. I am quite confident that the Greek people have had enough of extending and pretending, like the rest of the world by the way,” Varoufakis said in an interview to Bloomberg on Thursday.

People got tired of “losing their dignity by signing agreements and making pledges that simply cannot be met. Because the financing is wrong,” he said.

http://rt.com/business/271285-greece...reditors-deal/
                        Абе,той професорчето хубаво се дуе,ама не знам защо ми се струва,че със същата тази ръка ще му се наложи да подпише още по-лоша за Гърция сделка,че другата седмица,ако банкоматите продължат да не пускат пара може да му отрежат и други части от тялото.
                        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                          Не мога да проумея някои неща.

СИРИЗА са ми ясни,те не искат да дават ,а само да вземат.....Разбирам ги...
                          Обаче Европа защо пак иска да дава не ми е ясно,че и се натиска......Усещам,че гърците ще подпишат,ще вземат парите пак.....ама няма да спазят задълженията си.....и пак всичко наново
                          То, няма нормален човек, дето да Не се чуди, как така толкова години са били с бюджетни дефицити, част от тези години и под управлението на фамилната социалистическа Пасок,
                          макар големите дългове да са натрупани в годините на дясната Нова Демокрация, управлявала през 2004 - 2009та, вкл. и с помощта на международни финансови компании и някои от днешните европреговарящи

И как са раздавани тези дългове, точно в периода на дясната НД, когато вече надскачат 100% БВП и работят с дефицитни бюджети и ...
                          тези практики, цитирани сега от немския Handelsblatt за абсурдни бонуси да са били въведени тогава...

Ето един доклад на МВФ от май 2010
                          http://www.imf.org/external/pubs/ft/...10/cr10110.pdf
                          Last edited by съни(тя); 03.07.2015, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                            http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/...a_referenduma/

Страната на развития комунизъм
                            Ми да им дадат и по 20 евро и 2 кебапчета и съвсем ще замязат на някои наши "съграждани"
                            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Ей сега след рефендума ще може да ги видиш какви к...ви са Сириза след като минат на 180 градуса
                              Може да са решили да не пуснат кокала за нищо на света и да хвърлят армията срещу обикновените гърци. Тогава ще стане цирк ...

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/...a_referenduma/

Страната на развития комунизъм

Коментар

Working...
                                X