IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американски акции и опции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпросната статия не я четах

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
    Въпросната статия се фокусира върху стартъпи главно. А стартъпът по подразбиране си е балон - влизаш плащайки в повечето случаи за активи, които имат потенциал да генерират някаква печалба някога, но не е ясно точно кога - плащаш за екип, плащаш за идея - все трудно оценими неща без дискретна материална стойност. Естествено, при такъв риск, премията ще е по-висока. В този ред на мисли тая статия е безсмислена - само цитира очевидното. От друга страна е вярно и че подобно на 99-та - доста dumb money напоследък гонят по улиците 20-годишни с тъпи идеи, за да се изсипят върху тях. Но не знам дали е балон, или е нормална функция на бурния ръст на мобилния пазар + огромния му бъдещ потенциал + евтиния кеш, който го има в изобилие.

При публичните компании не намирам аналогия, освен може би при 4-5 типично надценени компании - тесла, амазон и т.н - ето там вече може да се говори за балони и опасност. Но забележете, например, как facebook успя да пребори скептиците (за сега). Стартъп балонът, ако изобщо може да се нарече така, за мен не може да засегне публичния пазар негативно. Дори напротив - смятам, че едно спукване може да има положителен ефект върху публичните, защото парите ще се пренасочат към зоните с по-нисък риск и типчните заподозрени ще се повишат, а при някои от тях има още много място за ръст - например AAPL с 17-18 P/E, с един стадион кеш, с най-скъпия бранд и най-силната реклама от уста на уста (а и не само) в историята.

А който си мисли, че Snapchat не е ценен не е в час с нещата и не разбира синергиите с останалите услуги и приложения. Рекламният модел там е уникален и запълва огромна стара ниша, на която и предстои тотален колапс и преструктуриране - а именно телевизията. А в днешно време всяка компания с мобилно приложение имаща над 200 милиона активни потребители е ценна, тъй като синергията с Appstore на Apple е изключително мощна. Парите, които се въртят там са главозамайващи. Тези компании са новите Google, тъй като предлагат огромна рекламна платформа.

Но неща като Snapchat никога не трябва да се гледат изрязани от контекста - стойността им е нулева без него. То и youtube навремето изглеждаше налудничаво и не изкарваше и 5 стотинки, и Facebook не изглеждаше сериозно, но...

Но Кубан го знам какво говори, слушах го по снбс. Той е хитряга голяма трябва да знаете... като влезе в нетфлиск се уби да му вдига цената...Сега нищо чудно да е застанал на късо.

А за Снапчат и т.н си прав много.

Коментар

• Хайде да не си говорим за опции само...

Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
      тва отива на NASDAQ тема с некв обсти прикаzки

нито се поакzват идеи как да отиграете даден move, нито се zнае кво е тва опциа итн

Go figure,ама тва е инвестора синсе 2005

нема нисто, както каzа Бил Акман
      Хайде да не си говорим за опции само...)) Трябва да отворим още една тема....

Само да ти каза че не съм голям привърженик на повечето стратегии с опции защото много ми приличат на техническия анализ.

Продължавам да мисля че в момента е най добрия начин да не търгуваш.

Коментар

• Вярно е че всяко ново е добре забравено старо

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
        lv_max, мисля, че 81-99-та пазара е добра индикация какво ще се случи... Аз залагам на издуване на цените постепенно и напоително.

А технологичните балони са неизбежни - такава е природата на нещата - индустрията е в зората си. Ще има и кризи, и възходи, а динамиката на нещата е много различна от преди. Мисля, че в следствие на това, просто движенията на пазара ще са по-дълбоки, но пък и общия ръст на сектора ще е значителен за сметка на това.
        Вярно е че всяко ново е добре забравено старо, но все пак никога не е същото както казваш.
        Аз не съм имал удоволствието и честта да знам за какво става въпрос по време на технологичния балон но това което съм чел и съм се интересувал...показва че товага това е било мода, но светът не е бил готов за такъв технологичен напредък а просто е имало прекалено много мечти. Сега обаче е различно...всичко е технологии и всичко ще бъде технологии. Щом алибаба направи тази година по времето на промоциите повече оборот от черния петък в щатите правете сметка за какво става въпрос. Ако Бъфет е инвестирал в уаллмарт преди десетки години и тове е било ок....следващите 10 ки години пак ли ще е ок? Или ще е по ок да инвестираш в онлайн продажби? И понеже знам че си оптимист за здравеопазването...да те подкрепя...ако кока кола е било коол преди 20 години и печалбите и маржините са огромни ...дали пък следващите 20 кока кола ще е също толкова коол? Като всеки вече говори че от гледна точка на здравето кока кола не е чак толкова коол. Света се променя и е различен. Трябва да си сверяваме часовника често .

ПС: Кой беше казал че валутите са непредвидими?. Ебах му майката на това евро....вчера не мислех че няма сила да го свалят толкова . Дойтче банк каза че до 2 години ще бъде 0.95. Като гледам май след един месец ще го свалят на толкова.

Коментар

• Понякога

Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
          тва отива на NASDAQ тема с некв обсти прикаzки

нито се поакzват идеи как да отиграете даден move, нито се zнае кво е тва опциа итн

Нетъргуването е най добрата търговия.

Коментар

• lv_max, мисля, че 81-99-та пазара е добра индикация какво ще се случи... Аз залагам на издуване на цените постепенно и напоително.

А технологичните балони са неизбежни - такава е природата на нещата - индустрията е в зората си. Ще има и кризи, и възходи, а динамиката на нещата е много различна от преди. Мисля, че в следствие на това, просто движенията на пазара ще са по-дълбоки, но пък и общия ръст на сектора ще е значителен за сметка на това.

Коментар

• Wastup, Snapchat

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Не ми давай пример с Епъл, а кажи нещо за Снапчат. Що струва 10 или 20 млрд долара? Колко профит прави на година? Уатсап-а що е 19 млрд долара, виж му профита преди да го вземе ФБ...
              Достатъчно е някой малоумен стартъп да гръмне и да повлече всичко. И да, с кеф ще си купя Гугъл и Епъл.
              Wastup, Snapchat и т.н са стратегически покупки. И ФБ не правеше профит в началото.
              Надявай се Апъл или Гугъл да падне много .... успех.

Коментар

• Епъл

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                Е той говори за апп балона щото там определено си има данни за това. И не е баш нов балон, то от няколко години е тоя тренд:

Ти въз основа на какво екстраполираш до публичните компании? Въз основа на това че искаш да купиш еФтино? А и то като тръгне да се пука ще си мислиш че света свършва и хич няма да ти е до купуване. Иначе като гледаш назад е лесно, викаш си "Ееех, що не напълних през 2009-та "
                Епъл има 40млрд печалба за миналата година и близо 200млрд кеш. За какъв балон можем да говорим там? Балон е Тесла, примерно.
                Епъл и някой други компании наистина са евтини особенно на фона на всички останали. Но като цяло - пазара е доста скъп. Балон е Тесла, Алибаба, Гопро, групон, зилло, ъелп, туитър, линкелид, амазон, и много много други.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Някой следи ли блога на Mark Cuban?
                  Ето едно интересно четиво, свързано с новия тех балон в САЩ.
                  Като се пукне ще е много сладко да се пазарува.
                  Набляга се основно на т.нар. "angel investing" и непубличните дружества, но за мен е валидно за целия сектор.

http://blogmaverick.com/2015/03/04/w...ubble-of-2000/

http://blogmaverick.com/2015/03/05/w...f-2000-part-2/
                  Аз на Cuban хич не му вярвам защото говори много глупости но в случая е прав, Само че какво означава прав? Това го знаят всички и без да го казва Кубан и според мен не става въпрос само за технологичния сектор. Всичко отива към балон но за това си има причина - многото евтини пари толкова години от сащ и сега от целия свят Нормално е като има много пари тези пари да отидат на пазара Другия опасен момент е че благодарение и на тези пари и евтините заеми, байбака на акции от компаниите стимулира значително повишаването на цената. Основния въпрос е - това ли са новите нива на акциите сега и за в бъдеще поради многото пари или това е действително балон който може да се спука? Ако вобще говорим за спукване...къде ще отидат вече напечатаните пари? И това не е ли твърде голям балон че да позволи някой да се спука? За да се спука балона - трябва да стане нещо с парите...или да отидат другъде или някой да ги изтегли от пазара по някаква причина. Аз обаче не виждам къде другъде да отидат.

Коментар

• тва отива на NASDAQ тема с некв обсти прикаzки

Коментар

• Въпросната статия се фокусира върху стартъпи главно. А стартъпът по подразбиране си е балон - влизаш плащайки в повечето случаи за активи, които имат потенциал да генерират някаква печалба някога, но не е ясно точно кога - плащаш за екип, плащаш за идея - все трудно оценими неща без дискретна материална стойност. Естествено, при такъв риск, премията ще е по-висока. В този ред на мисли тая статия е безсмислена - само цитира очевидното. От друга страна е вярно и че подобно на 99-та - доста dumb money напоследък гонят по улиците 20-годишни с тъпи идеи, за да се изсипят върху тях. Но не знам дали е балон, или е нормална функция на бурния ръст на мобилния пазар + огромния му бъдещ потенциал + евтиния кеш, който го има в изобилие.

При публичните компании не намирам аналогия, освен може би при 4-5 типично надценени компании - тесла, амазон и т.н - ето там вече може да се говори за балони и опасност. Но забележете, например, как facebook успя да пребори скептиците (за сега). Стартъп балонът, ако изобщо може да се нарече така, за мен не може да засегне публичния пазар негативно. Дори напротив - смятам, че едно спукване може да има положителен ефект върху публичните, защото парите ще се пренасочат към зоните с по-нисък риск и типчните заподозрени ще се повишат, а при някои от тях има още много място за ръст - например AAPL с 17-18 P/E, с един стадион кеш, с най-скъпия бранд и най-силната реклама от уста на уста (а и не само) в историята.

А който си мисли, че Snapchat не е ценен не е в час с нещата и не разбира синергиите с останалите услуги и приложения. Рекламният модел там е уникален и запълва огромна стара ниша, на която и предстои тотален колапс и преструктуриране - а именно телевизията. А в днешно време всяка компания с мобилно приложение имаща над 200 милиона активни потребители е ценна, тъй като синергията с Appstore на Apple е изключително мощна. Парите, които се въртят там са главозамайващи. Тези компании са новите Google, тъй като предлагат огромна рекламна платформа.

Но неща като Snapchat никога не трябва да се гледат изрязани от контекста - стойността им е нулева без него. То и youtube навремето изглеждаше налудничаво и не изкарваше и 5 стотинки, и Facebook не изглеждаше сериозно, но...
                      Last edited by Дебнем на замаушка; 06.03.2015, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        Не ми давай пример с Епъл, а кажи нещо за Снапчат. Що струва 10 или 20 млрд долара? Колко профит прави на година? Достатъчно е някой малоумен стартъп да гръмне и да повлече всичко.
                        На кой му пука за снапчат. Снапчат не са публични и са точно от типа за който Cuban говори. Няма как да повлекат каквото и да било. Прекалено са малки в сравнение с целия тек сектор. Там са инвестирАли хора с много кинти които са наясно че поемат голям риск. Като гръмне няма да стане нищо.
                        ZNGA вече гръмнА. 10 милиарда в киреча. Капка в морето

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          Е той говори за апп балона щото там определено си има данни за това. И не е баш нов балон, то от няколко години е тоя тренд:

Ти въз основа на какво екстраполираш до публичните компании? Въз основа на това че искаш да купиш еФтино? А и то като тръгне да се пука ще си мислиш че света свършва и хич няма да ти е до купуване. Иначе като гледаш назад е лесно, викаш си "Ееех, що не напълних през 2009-та "
                          Епъл има 40млрд печалба за миналата година и близо 200млрд кеш. За какъв балон можем да говорим там? Балон е Тесла, примерно.
                          Не ми давай пример с Епъл, а кажи нещо за Снапчат. Що струва 10 или 20 млрд долара? Колко профит прави на година? Уатсап-а що е 19 млрд долара, виж му профита преди да го вземе ФБ...
                          Достатъчно е някой малоумен стартъп да гръмне и да повлече всичко. И да, с кеф ще си купя Гугъл и Епъл.
                          Last edited by andy2000; 06.03.2015, 14:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Някой следи ли блога на Mark Cuban?
                            Набляга се основно на т.нар. "angel investing" и непубличните дружества, но за мен е валидно за целия сектор.

- Ше правя нов айфон апп, който ще промени света
                            - Супер, на ти 5 милиона

Коментар

• Някой следи ли блога на Mark Cuban?

Last edited by andy2000; 06.03.2015, 13:35.

Коментар

• държат ли се американските шитове или им се клатят краката !?
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X