IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко бързо еврото ще се срине?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Много смел изглежда Ципрас, да не би да има зад него Соросоиди, закупили credit default swaps (CDS) ??????

    Каменос сега би пак стоял извън играта, защото 2011 той извади на показ тогавашните игри на Сорос със CDS-те и Папандреу.

    ЕС определено поддържат действията на Соросоидте в Украйна, какво пречи и за Гърция да е в някоя такава игра, да припомня, рибата се лови в мътни води,

    Един друг полезен ход на Германия, е да се позволи на Гърция да печата свои облигации до 25 млрд, вместо прага до 15 млрд.

    Коментар


    • Че какво му е на еврото?
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
        Защо от долното ми мнение се виждат само два реда ? Или поне аз само толкова виждам ? А е доста по дълго...
        Слагай интервал преди и след запетайките.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Това беше шанс да се избегне срива на икономиките и конфронтацията, но него вече го пропуснаха. Ако си забелязал бях писал - като не може да стане много скъп ще стане много евтин.Този вариант е по лошия.
          Ти поне си честен и имаш прогнози и в двете посоки, без да залагаш в нито едната.
          Виж Любойл вече не пише откак втората му сричка се срина жестоко!
          И на двамата с аналоговия им наливах акъл, да влагат в имоти, ама единия се покри, другия стана по-умерен в прогнозите за жилищата.

          Коментар


          • Защо от долното ми мнение се виждат само два реда ? Или поне аз само толкова виждам ? А е доста по дълго...
            Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

            Коментар


            • analog

              Това беше шанс да се избегне срива на икономиките и конфронтацията, но него вече го пропуснаха. Ако си забелязал бях писал - като не може да стане много скъп ще стане много евтин.Този вариант е по лошия.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • тази дефлация е трамплин към хиперинфлация
                Ще има хиперинфлация, защото ЕЦБ се опитва да задържи инфлацията до 2% (вместо до повече проценти)?

                Тоест спасението от хиперинфлация според теб е печатането на повече пари?

                Тази хипотеза е много странна.

                Според мен хиперинфлация може да настъпи, защото когато дойде време за "изтегляне на ликвидността" (да се върнат дадените кредити) ЕЦБ няма да успее да си вземе напечатаните (или създадени в бази от данни на банките) евра обратно (за да ги извади от обращение).

                Разбира се, може и да няма хиперинфлация (както няма при долара - той губи стойността си бавно, а не като зимбабвийския долар).
                Два прости метода за легално намаляване на данъците

                Коментар


                • При някои пациенти мечтите за бърз край на света не секват.

                  Догодина петрола на €500

                  Коментар


                  • Аlexander

                    Еврото преживя звездни мигове, стойността му доста години постоянно се покачваше. Дори в момента то губи от тази стойност а не от стойнстта си при въвеждането му. Но ще загуби стойност и то с хиперинфлация, това е неизбежно при толкова голям износ на капитали. Всяка хиперинфлация е в резултат на прекомерен износ на капитали от дадена страна.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • НОРМАЛНО Е ПАРИТЕ ДА ГУБЯТ С ВРЕМЕТО СВОЯТА СТОЙНОСТ ! НЕ Е НОРМАЛНО ДА Я ПОВИШАВАТ. Повишаването на стойнстта на парите не е реално, тази дефлация е трамплин към хиперинфлация и бърза обезценка на парите, която също не нормално явление.
                      Еврото ще пострада защото централната банка му беше определила много нисък инфлационен таргет и го преследваше. 2% годишна обезценка е много ниско ниво на инфлация което затруднява кръговрата на парите в собствената икономика и те изтичат към външни икономики, които предвалагат по висока доходност на тези пари. Това е големия финансов проблем на Европа.
                      Тя разбира се ще преживее хиперинфлационната обезценка на еврото, дори ще преживее и последващи такива ако сега не се промени финансовия стериотип. ЕС е жизнен защото тези хора от толкова държави вече видяха че могат да живеят без граници и търговски ограничения, при условия на недопустимост и от морална гледна точка на анексиране на територии межу членуващите държави в съюза - В МИР.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • В бъдеще пенсионерите ще стават все повече, а работещите по-малко. До колко деца, пенсионери, държавни служители, адвокати, счетоводители, данъчни консултанти ще може да издържа един работещ?
                        Очевидно един работещ не може да издържа 1024 пенсионера. При сегашното ниво на технологиите.

                        Абсолютната истина....
                        Искам само да вметна и нещо друго,което в момента е актулано и се дискутира.
                        Въпроса с ТЕЛК-овете.Защо мислите че се дискутира толкова много в момента ? Знаете ли настина колко от тия няколктотин хиляди,получаващи пари всеки месец,наистина го заслужават,и колко от тях са здрави като бикове ?
                        Милиони отиват на вятъра.
                        Не може човек на 50 години с високо кръвно,да яде всеки ден луканка,да пите вино ,да пуши цигари от 5 лева,да работи частно и да взема 180 лева всеки месец от държавата,а пенсионер с 40 години стаж да взема 159 лева пенсия.
                        Да не говорим и за нечовешки раздутите заплати в редица държавни отрасли.
                        Пред очите ми са фишове на държавни служители, с нулев принос към всичко което става в тая държава.Четирицифрени заплати,бонуси,допълнителни средства от европроекти...
                        Казвам ви - страшно е хора...страшно се злоупотребява,и де факто в основата на всяка една схема стои бяла якичка,на отговорен държавен пост.
                        Аз бих почнал от София.Ако знаете колко хиляди апартаменти за по десетки и стотици хиляди евра са купени от кметове или общински съветници на малки провинциални градчета или села ? За техни деца или близки !
                        Ще съм благодарен ако някой от тоя форум ми обясни как кметица на село от 600 човека купува два апартамента в окръжен град,апартамент в София и прави влог от 50000 лева на внука си,без да има собствен бизнес !
                        Ето затова ще се срине еврото,а и не само то- заради многото хрантутници на кърмилка на яслите на различни държави.
                        Занете ли само издръжката на Брюкселските паразити колко милиарда евра е ?
                        Last edited by Аlexander; 31.01.2015, 07:43.
                        Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

                        Коментар


                        • Да, точно кошница от стоки (и услуги) имах предвид. Не е фатално, ако кашкавалът примерно поскъпне. Мога и да не ям кашкавал. Не е страшно, ако пилешкото поскъпне (примерно заради пилешкия грип). И гъшата х*йня не ми е проблем - може да не ям гъски. Вместо пилета и гъски може да ям агнешко. Ако морковите поскъпнат - ще ям ябълки. Или зеле. Цената на хляба пък изобщо не ме засяга - спрях да го ям.

                          Поскъпването на жилищата в София и Лондон примерно също не ми е проблем - мога да живея в друг град. Важното е да имам лесен достъп до лечебни заведения, да има инфраструктура (вода, ток, Интернет).

                          Високите цени на Google Glass също не са ми проблем - предпочитам настолен компютър.

                          Ако държавата (или недържавна благотворителна организация) подари на всеки гражданин (и негражданин) по един репликатор - като тези от Стар Трек - въпросът за стопяването на спестяванията (заради инфлацията) няма да е релевантен. Но за съжаление това няма да се случи.

                          Така че въпросът с ограбването на бъдещите пенсионери (сегашни спестители) чрез инфлация е до болка релевантен.

                          В бъдеще пенсионерите ще стават все повече, а работещите по-малко. До колко деца, пенсионери, държавни служители, адвокати, счетоводители, данъчни консултанти ще може да издържа един работещ? Колко процента от заплатата му ще заминават за плащане на данъци, други данъци, още данъци, данъчно облагане и разходи за правни консултации, консултации по данъчно планиране? Може ли тези разходи да станат повече от заплатата му? Примерно човекът изкарва 1000 лева, а трябва да плати данък 2000 лева (тегли кредит от банка за 2000 лева за да плати данъците (с които държавата плаща пенсии и заплати на държавни служители), а с 1000 лева си плаща храната)? Това реалистично ли е?

                          Очевидно един работещ не може да издържа 1024 пенсионера. При сегашното ниво на технологиите.

                          Но в бъдеще? Ще се увеличи ли производителността на труда толкова, че 5-10% от населението да произвежда достатъчно за да бъде преразпределено (от държавата и недържавни благотворителни организации) произведеното към останалите хора (пенсионери, държавни служители и т.н.)?
                          Два прости метода за легално намаляване на данъците

                          Коментар


                          • Когато говорим за тези неща обаче има няколко аспекта.

                            Първо някои стоки поевтиянват с течение на времето - защото просто се подобрява производителността на труда.

                            Отделно трябва да се говори за кошница от стоки.

                            И накрая стандарта на живот спрямо 1913 до спрямо 2013 се е подобрил.

                            Колко процента от доходите си през 1913 си давал за храна и колко процента сега?

                            Или по-скоро за някаква кошница, за която говорим.


                            Освен това влизат нови стоки, нови неща и пр. 1913 - автомобилът или пък телефонът не са били задължителни. Сега всеки иска да има автомобил, телефон, плазма.

                            Май по-скоро трябва да се вкарат тези неща в посока на жилище или наеми.

                            И накрая още нещо - дори и Япония, която вече 30 години се мота в някакво загубено десетилетие - дори и там се подобряват условията и стандарта на живот в някои аспекти - в други не.


                            Така че темата е много по-сериозна и не е свързана само с инфлацията.

                            Коментар


                            • Защо измервате цената на еврото в долари?

                              Не знаете ли, че доларът се обезценява? Ако еврото се колебае в определени граници (измервани в долари) това значи, че еврото се обезценява заедно с долара!

                              Аз се интересувам не от обезценяването на валутите една спрямо друга. По-интересно е каква ще бъде цената на валутите, измерена в кашкавал, зеле, моркови, пилета, свинско, картофи.

                              Сега примерно си купувам в една популярна верига магазини кашкавал по 9,95 лв/кг (внос от Германия), зеле по 0,79 лв на кг, пилета по 4,29 лв на кг. На каква цена ще ги купвам след 1 година, след 5 години, след 10 години, след 20 години (тогава изобщо може да няма евро)?

                              Защо някои хора са такива промити мозъци - измерват цената на еврото в долари вместо в пилета, кашкавал, зеле и други хранителни стоки? Има много бедни хора, които се изхранват с ядене на хляб. Колко ще струва еврото измерено в хляб?

                              Даже официалната пропаганда на Американската империя и Европейската империя не отричат съществуването на инфлация (те даже казват, че била полезна и целта им е да има инфлация, а не дефлация - т.е. цената на валутата, измерена в храна, ще пада т.е. ще се обезценява).

                              Въпросът е дали това ще бъде "нормална" инфлация (като американския долар, който е изгубил деветдесет и няколко процента) или хиперинфлация (като нигерийският долар)?



                              Ще се осмели ли някой да отрича, че цената на американския долар (измерена в храна) е паднала значително?
                              Два прости метода за легално намаляване на данъците

                              Коментар


                              • Спрямо кое да се срине?
                                Ако е спрямо долара то те са скачени потъващи съдове. Малко изплува единия да потъне другия.
                                Иначе е по-добрата валута от долара определено ама между лошо и много лошо по добре не

                                Коментар

                                Working...
                                X