IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко бързо еврото ще се срине?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    който е умен от ЕС и са му в евра е ок нашите бастуни мисля взимат от МВФ в долари ееееми честито .......
    Е да, така е - валутния риск съвсем не е за подценяване. Както стана с хората, теглили заем в швейцарски франкове - хем ми е жал за тях, хем си е донякъде тяхна вина.

Коментар

• Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнение
      Зависи дали дълговете са в евро (вътрешни) или в долари или франкове - тогава ще се увеличат драстично.
      който е умен от ЕС и са му в евра е ок нашите бастуни мисля взимат от МВФ в долари ееееми честито .......

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Това че еврото ще се обезцени 5 пъти не означава че ЕС ще спре да съществува ! Просто дълговете на европейците ще намалеят драстично.
        Зависи дали дълговете са в евро (вътрешни) или в долари или франкове - тогава ще се увеличат драстично.

Коментар

• Императорът

Това че еврото ще се обезцени 5 пъти не означава че ЕС ще спре да съществува ! Просто дълговете на европейците ще намалеят драстично.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            А защо си убеден, че ЕС въобще ще оцелее? За да се разпадне е нужно само едно нещо - на немецът да му писне да мъкне цяла Европа на гръб.
            абе то тва е нож с две остриета ЕС е добре да е заедно, но без американската пасмина. Иначе на Америте ше им е готино ако еврото изчезне, защото единствената заплаха остава юана после те с него не ги знам как ше се справят ама ше им е гот да няма нито една валута, която да им се репчи ...... а еврото определено им пречи не е като да им е уж приятно с него ......

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              А дано падне до толкова че да вземем повечко за черни дни С тези конфликтни точки по света, разделена Европа, рестрикции в Китай..... няма алтернатива засега на долара.
              Аз мисля че Китайската валута ще измести долара но след известно време не и в близко бъдеще. И аз вярвам че в един момент ще изгърми финансовата система и тогава ще се стигне до нов златен стандарт но кой знае кога ще е това. А човек цял живот да чака за краха на системата и нов златен стандарт ми се вижда глупаво. Взимаш си до 10% злато/сребро та ако стане нещо да имаш пари за семейството, а с другите въртиш бизнес, депозити, акции, пътувания............. абе живееш а не чакаш цял живот, че той живота няма да те чака годините си минават бързо

Успех на всички!!!
              да бе така е ти кво си мислиш, че баш всичко обръщам в злато ли ....... еее не сега е евтино и полека да купим там да има за след време де да знаем кво ше стане. Иначе на 2К е скъпотия, кой ше си купи на двойка ланец..... Малко разцъкване на борсата малко поработване малко това онова и квот стане, да нямам кристална топка в джеба .....

Коментар

• А защо си убеден, че ЕС въобще ще оцелее? За да се разпадне е нужно само едно нещо - на немецът да му писне да мъкне цяла Европа на гръб.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз залагам твърдо за бъдещето на Еврото. Да, имаме моментен срив, но в дългосрочен план ще си върне мощта. + това спадът на Еврото в момента е поради желанието на Драги да девалвира валутата, за да се справи с ниската инфлация. В момента, в който инфлацията се стабилизира ще се отслаби и натискът върху него. Ако този момента се забави във времето, Драги ще бъде сменен от Вайдеман, който ще напомпа Еврото по заръка на Меркел.

*не е препоръка

Коментар

а тъй императоре, покажи го тва на MZтката, че той все мери златото и той в долари кат равновесния и каат, че щяло да падне до 200$-300$ за унция ........
                    Обясни им на льомпелите, че с тоя долар ненам .... те си мислят, че долара ше е вечен .....
                    Ако бях един богослов, щях да смятам златцето като довод за съществуването на богът, заедно със змийското мляко.

Вечно, неразрушимо, безкрайно делимо, невероятно ковко и разтегливо - то радва душата: човекът има естествена склонност да му се кефи: очичките се оцъклят, мордата се разтяга в усмивка и пуска лиги, пръстчетата правят чисто конвулсивни сграбчващи движения.

Евала, който го е измислил.

Коментар

а тъй императоре, покажи го тва на MZтката, че той все мери златото и той в долари кат равновесния и каат, че щяло да падне до 200$-300$ за унция ........
                      Обясни им на льомпелите, че с тоя долар ненам .... те си мислят, че долара ше е вечен .....
                      А дано падне до толкова че да вземем повечко за черни дни С тези конфликтни точки по света, разделена Европа, рестрикции в Китай..... няма алтернатива засега на долара.
                      Аз мисля че Китайската валута ще измести долара но след известно време не и в близко бъдеще. И аз вярвам че в един момент ще изгърми финансовата система и тогава ще се стигне до нов златен стандарт но кой знае кога ще е това. А човек цял живот да чака за краха на системата и нов златен стандарт ми се вижда глупаво. Взимаш си до 10% злато/сребро та ако стане нещо да имаш пари за семейството, а с другите въртиш бизнес, депозити, акции, пътувания............. абе живееш а не чакаш цял живот, че той живота няма да те чака годините си минават бързо

Успех на всички!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Това повтарям и аз от ного-ного време, но малцина слушат.

Срам и позор е, че частните валути са ного по-стабилни и с по-реално покритие от дръжавните. Зад една акция на Мерцедес има океан от мерцедеси, както рекъл някой по-долу. Зад едно зелено какво има? - Червеният дирник на Обонго? А зад едно евро? - войнстващият душевноболнически феминизъм на редингова? Ами че реално една акция и на Атерата например струва ного повече и от еврото и от доларът, защото зад нея стои земя, годна да дава хлебец, а еврото само някоя умираща от глад суданска коза може да го изпасе.
                        И защо се печатат тия камари хартийка? - ами вероятно за да има с какво да гоят хрантутниците, които изброявате вие.

Иначе съм казвал, че само световна резервна валута, печатана съвместно от всички държави и 100% обезпечена със златце, сребърце, платинчичка, паладийчец, родийчец, иридийчец, може да бъде гарант за стабилност, но управляващите не искат това, защото ще им лъснат оцапаните ануси.

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                          Защо измервате цената на еврото в долари?

Не знаете ли, че доларът се обезценява? Ако еврото се колебае в определени граници (измервани в долари) това значи, че еврото се обезценява заедно с долара!

Аз се интересувам не от обезценяването на валутите една спрямо друга. По-интересно е каква ще бъде цената на валутите, измерена в кашкавал, зеле, моркови, пилета, свинско, картофи.

Сега примерно си купувам в една популярна верига магазини кашкавал по 9,95 лв/кг (внос от Германия), зеле по 0,79 лв на кг, пилета по 4,29 лв на кг. На каква цена ще ги купвам след 1 година, след 5 години, след 10 години, след 20 години (тогава изобщо може да няма евро)?

Защо някои хора са такива промити мозъци - измерват цената на еврото в долари вместо в пилета, кашкавал, зеле и други хранителни стоки? Има много бедни хора, които се изхранват с ядене на хляб. Колко ще струва еврото измерено в хляб?

Даже официалната пропаганда на Американската империя и Европейската империя не отричат съществуването на инфлация (те даже казват, че била полезна и целта им е да има инфлация, а не дефлация - т.е. цената на валутата, измерена в храна, ще пада т.е. ще се обезценява).

Въпросът е дали това ще бъде "нормална" инфлация (като американския долар, който е изгубил деветдесет и няколко процента) или хиперинфлация (като нигерийският долар)?

Ще се осмели ли някой да отрича, че цената на американския долар (измерена в храна) е паднала значително?
                          Това повтарям и аз от ного-ного време, но малцина слушат.

Срам и позор е, че частните валути са ного по-стабилни и с по-реално покритие от дръжавните. Зад една акция на Мерцедес има океан от мерцедеси, както рекъл някой по-долу. Зад едно зелено какво има? - Червеният дирник на Обонго? А зад едно евро? - войнстващият душевноболнически феминизъм на редингова? Ами че реално една акция и на Атерата например струва ного повече и от еврото и от доларът, защото зад нея стои земя, годна да дава хлебец, а еврото само някоя умираща от глад суданска коза може да го изпасе.
                          И защо се печатат тия камари хартийка? - ами вероятно за да има с какво да гоят хрантутниците, които изброявате вие.

Иначе съм казвал, че само световна резервна валута, печатана съвместно от всички държави и 100% обезпечена със златце, сребърце, платинчичка, паладийчец, родийчец, иридийчец, може да бъде гарант за стабилност, но управляващите не искат това, защото ще им лъснат оцапаните ануси.

Коментар

• В бъдеще пенсионерите ще стават все повече, а работещите по-малко. До колко деца, пенсионери, държавни служители, адвокати, счетоводители, данъчни консултанти ще може да издържа един работещ?
                            Очевидно един работещ не може да издържа 1024 пенсионера. При сегашното ниво на технологиите.
                            стана тя каквато стана, ще се види зор
                            http://trader-idimitrov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Но ще загуби стойност и то с хиперинфлация, това е неизбежно при толкова голям износ на капитали..
                              Не знам какви капитали изнасят , поработих доста в Германия - страховита икономика,като се почне от кравефермите,мине се през земеделието,производство на енергия,та се стигне до самолетите , тежкото машиностроене и високи технологии,които нямат аналог в света.Работех до Бьоблинген,и всеки минавах покрай безкрайния океан от Мерцедеси , които чакаха да бъдат експортирани.
                              Европа има страхотна,работеща икономика.
                              За мен лично проблема се крие в огромния брой нищо не правещи паразити , повечето от които свръхплатени.Дали ще са милионите всевъзможни мениджъри , евродепутати,чиновници от всякакъв ранг или обикновенни турчоля , цигани или огромна арабска прослойка - все тая.
                              Те като черна дупка засмукват финансите на Европа.
                              А джоб без дъно няма.
                              Спорим постоянно с приятели - кое е за предпочитане в чисто житейски аспект - :високите приходи,но и много високи разходи.или скромни приходи и минимум разходи.
                              Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Нов във форума

Здравейте,
                                Знам, че не му е тук мястото, но някой би ли ми казал как се открива нова тема във форума. Всеки ли може да открие такава?

Коментар

Working...
                                X