Първоначално изпратено от michaelis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко бързо еврото ще се срине?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеЗависи дали дълговете са в евро (вътрешни) или в долари или франкове - тогава ще се увеличат драстично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТова че еврото ще се обезцени 5 пъти не означава че ЕС ще спре да съществува ! Просто дълговете на европейците ще намалеят драстично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА защо си убеден, че ЕС въобще ще оцелее? За да се разпадне е нужно само едно нещо - на немецът да му писне да мъкне цяла Европа на гръб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеА дано падне до толкова че да вземем повечко за черни дни С тези конфликтни точки по света, разделена Европа, рестрикции в Китай..... няма алтернатива засега на долара.
Аз мисля че Китайската валута ще измести долара но след известно време не и в близко бъдеще. И аз вярвам че в един момент ще изгърми финансовата система и тогава ще се стигне до нов златен стандарт но кой знае кога ще е това. А човек цял живот да чака за краха на системата и нов златен стандарт ми се вижда глупаво. Взимаш си до 10% злато/сребро та ако стане нещо да имаш пари за семейството, а с другите въртиш бизнес, депозити, акции, пътувания............. абе живееш а не чакаш цял живот, че той живота няма да те чака годините си минават бързо
Успех на всички!!!
Коментар
-
Аз залагам твърдо за бъдещето на Еврото. Да, имаме моментен срив, но в дългосрочен план ще си върне мощта. + това спадът на Еврото в момента е поради желанието на Драги да девалвира валутата, за да се справи с ниската инфлация. В момента, в който инфлацията се стабилизира ще се отслаби и натискът върху него. Ако този момента се забави във времето, Драги ще бъде сменен от Вайдеман, който ще напомпа Еврото по заръка на Меркел.
*не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеа тъй императоре, покажи го тва на MZтката, че той все мери златото и той в долари кат равновесния и каат, че щяло да падне до 200$-300$ за унция ........
Обясни им на льомпелите, че с тоя долар ненам .... те си мислят, че долара ше е вечен .....
Вечно, неразрушимо, безкрайно делимо, невероятно ковко и разтегливо - то радва душата: човекът има естествена склонност да му се кефи: очичките се оцъклят, мордата се разтяга в усмивка и пуска лиги, пръстчетата правят чисто конвулсивни сграбчващи движения.
Евала, който го е измислил.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеа тъй императоре, покажи го тва на MZтката, че той все мери златото и той в долари кат равновесния и каат, че щяло да падне до 200$-300$ за унция ........
Обясни им на льомпелите, че с тоя долар ненам .... те си мислят, че долара ше е вечен .....
Аз мисля че Китайската валута ще измести долара но след известно време не и в близко бъдеще. И аз вярвам че в един момент ще изгърми финансовата система и тогава ще се стигне до нов златен стандарт но кой знае кога ще е това. А човек цял живот да чака за краха на системата и нов златен стандарт ми се вижда глупаво. Взимаш си до 10% злато/сребро та ако стане нещо да имаш пари за семейството, а с другите въртиш бизнес, депозити, акции, пътувания............. абе живееш а не чакаш цял живот, че той живота няма да те чака годините си минават бързо
Успех на всички!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова повтарям и аз от ного-ного време, но малцина слушат.
Срам и позор е, че частните валути са ного по-стабилни и с по-реално покритие от дръжавните. Зад една акция на Мерцедес има океан от мерцедеси, както рекъл някой по-долу. Зад едно зелено какво има? - Червеният дирник на Обонго? А зад едно евро? - войнстващият душевноболнически феминизъм на редингова? Ами че реално една акция и на Атерата например струва ного повече и от еврото и от доларът, защото зад нея стои земя, годна да дава хлебец, а еврото само някоя умираща от глад суданска коза може да го изпасе.
И защо се печатат тия камари хартийка? - ами вероятно за да има с какво да гоят хрантутниците, които изброявате вие.
Иначе съм казвал, че само световна резервна валута, печатана съвместно от всички държави и 100% обезпечена със златце, сребърце, платинчичка, паладийчец, родийчец, иридийчец, може да бъде гарант за стабилност, но управляващите не искат това, защото ще им лъснат оцапаните ануси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеЗащо измервате цената на еврото в долари?
Не знаете ли, че доларът се обезценява? Ако еврото се колебае в определени граници (измервани в долари) това значи, че еврото се обезценява заедно с долара!
Аз се интересувам не от обезценяването на валутите една спрямо друга. По-интересно е каква ще бъде цената на валутите, измерена в кашкавал, зеле, моркови, пилета, свинско, картофи.
Сега примерно си купувам в една популярна верига магазини кашкавал по 9,95 лв/кг (внос от Германия), зеле по 0,79 лв на кг, пилета по 4,29 лв на кг. На каква цена ще ги купвам след 1 година, след 5 години, след 10 години, след 20 години (тогава изобщо може да няма евро)?
Защо някои хора са такива промити мозъци - измерват цената на еврото в долари вместо в пилета, кашкавал, зеле и други хранителни стоки? Има много бедни хора, които се изхранват с ядене на хляб. Колко ще струва еврото измерено в хляб?
Даже официалната пропаганда на Американската империя и Европейската империя не отричат съществуването на инфлация (те даже казват, че била полезна и целта им е да има инфлация, а не дефлация - т.е. цената на валутата, измерена в храна, ще пада т.е. ще се обезценява).
Въпросът е дали това ще бъде "нормална" инфлация (като американския долар, който е изгубил деветдесет и няколко процента) или хиперинфлация (като нигерийският долар)?
Ще се осмели ли някой да отрича, че цената на американския долар (измерена в храна) е паднала значително?
Срам и позор е, че частните валути са ного по-стабилни и с по-реално покритие от дръжавните. Зад една акция на Мерцедес има океан от мерцедеси, както рекъл някой по-долу. Зад едно зелено какво има? - Червеният дирник на Обонго? А зад едно евро? - войнстващият душевноболнически феминизъм на редингова? Ами че реално една акция и на Атерата например струва ного повече и от еврото и от доларът, защото зад нея стои земя, годна да дава хлебец, а еврото само някоя умираща от глад суданска коза може да го изпасе.
И защо се печатат тия камари хартийка? - ами вероятно за да има с какво да гоят хрантутниците, които изброявате вие.
Иначе съм казвал, че само световна резервна валута, печатана съвместно от всички държави и 100% обезпечена със златце, сребърце, платинчичка, паладийчец, родийчец, иридийчец, може да бъде гарант за стабилност, но управляващите не искат това, защото ще им лъснат оцапаните ануси.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
В бъдеще пенсионерите ще стават все повече, а работещите по-малко. До колко деца, пенсионери, държавни служители, адвокати, счетоводители, данъчни консултанти ще може да издържа един работещ?
Очевидно един работещ не може да издържа 1024 пенсионера. При сегашното ниво на технологиите.http://trader-idimitrov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНо ще загуби стойност и то с хиперинфлация, това е неизбежно при толкова голям износ на капитали..
Европа има страхотна,работеща икономика.
За мен лично проблема се крие в огромния брой нищо не правещи паразити , повечето от които свръхплатени.Дали ще са милионите всевъзможни мениджъри , евродепутати,чиновници от всякакъв ранг или обикновенни турчоля , цигани или огромна арабска прослойка - все тая.
Те като черна дупка засмукват финансите на Европа.
А джоб без дъно няма.
Спорим постоянно с приятели - кое е за предпочитане в чисто житейски аспект - :високите приходи,но и много високи разходи.или скромни приходи и минимум разходи.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
Коментар