IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко бързо еврото ще се срине?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    А тъй, за хедж става
    Щото КУ-то ще е до есента на 2016, поне до края му не виждам еврото да мръдне нагоре, а по скоро да жмуцне под 1 долар.Абе , говняна работа, телевизорите скочиха с едни 25%
    лудница тва кви пируети прай и после що не се занимавам с валути еми ей за тва ..... каже тоя някоя глупост и айдеее 100 напред 200 назад

не знам еврото и долара ама тея не си поплюват брате

The Chinese Buy Billboards Announcing The Renminbi As "The New World Currency"
    http://www.zerohedge.com/news/2015-0...world-currency

напрао с реклама по телевизията билобордовете и газ ей ти я новата световна валута .....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      то може да се вдигне и за месец еба ли го, но 3/5 год. абсурд до тогава ше е пак на 1.30 ама отде да знае човек, тва го ползвам само за хедж иначе комар не играя ...
      А тъй, за хедж става
      Щото КУ-то ще е до есента на 2016, поне до края му не виждам еврото да мръдне нагоре, а по скоро да жмуцне под 1 долар.Абе , говняна работа, телевизорите скочиха с едни 25%

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        То лонг убаво, ама за да си поеме въздух Европа истината е една - трябва й евтино евро. Може и под паритет да паднем с долара.Ти с лонга какъв хоризонт имаш предвид? 3 години ? 5 години ?
        то може да се вдигне и за месец еба ли го, но 3/5 год. абсурд до тогава ше е пак на 1.30 ама отде да знае човек, тва го ползвам само за хедж иначе комар не играя ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
          Вие за Еурото сте се притеснили - я кажете нещо за Лев->Еуро курса
          Паритет ше правиме ли или отиваме на петичка?
          ако пуснеме лева "слободно да плава" тогава не знам каков ше е курса евро лъва .....

Коментар

• ей са еврака както спи и ходи от сумай ти месеци само по пързалката, като нищо ше изпотрепе късите ..... а еврото съм го виждал бая големи зелени пръти може да прай, както и червени .....
            Никви паритети, парапети и перипети няма да има са малко това онова докато се мота и хвъррр пак на 1.20 ......

P.S. тва са само мои щуротии после да не ме карате на съд ако сте купили евро ....
            Last edited by michaelis; 05.03.2015, 17:07.

Коментар

EUR long никъде нишо няма да се срива .....
              E, па не е лошо малко да поотънее. Кво ни бърка.
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

То лонг убаво, ама за да си поеме въздух Европа истината е една - трябва й евтино евро. Може и под паритет да паднем с долара.Ти с лонга какъв хоризонт имаш предвид? 3 години ? 5 години ?

Коментар

Вие за Еурото сте се притеснили - я кажете нещо за Лев->Еуро курса
                  Паритет ше правиме ли или отиваме на петичка?

Коментар

• EUR long никъде нишо няма да се срива .....

Коментар

• Еврото удари 12-годишно дъно

Коментар

• Вдъхновителите на еврото са собствениците на долара.

Ако Европа не слуша, колапсът е сигурен.

Коментар

• на мен еврото ми се струва пре-продадено и си мисля че ще има изненадани.
                          като почнат хеджитата да ликвидират късите позиции ще стане интересно

Коментар

• Аз му давам 1 година да падне под паритет.
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
                              тея със швейцарския франка са ...... няма такива оптимисти, то човек трябва поне малко финансова култура да има. Как ще теглиш заем за 20 години и ще повярваш че 20 години тази валута няма да спокъпне нито един път?!!!!! Поне да ги бяха посъветвали да направят хеджиране. То и там се плащат лихви под вормата на суап, ама може да се окаже и положителен суапа.
                              По принцип си прав, но как ще обясниш на средностатистическия гражданин какво е хеджиране и суап Само ще го накараш да отиде при конкурентна банка, където ще чуе това, което иска - а именно - ако теглиш заем във франкове ще си на далаверка

А иначе за да не съм съвсем off по темата "Колко бързо еврото ще се срине?" - ето ви една съвсем хамалска и бакалска сметка- от Май 2014 до Февруари 2015 са 10 месеца (включително двата изброени месеца). За този период еврото падна от 1,40 до 1,11 или с 0,29. Това означава, че средно е губило по 0,029 на месец - кажи го 0,03 за по-лесно смятане. Ако продължи да пада със същата средна скорост ще му трябват 3-4 месеца до паритета. Т.е. тъй като сметката е хамалско-бакалска може да очакваме някъде в периода Май-Юли да видим паритет. Ако ФЕД вдигнат лихвите на долара може още през април да дръннем паритета.
                              Last edited by kashoooo; 04.03.2015, 15:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнение
                                Е да, така е - валутния риск съвсем не е за подценяване. Както стана с хората, теглили заем в швейцарски франкове - хем ми е жал за тях, хем си е донякъде тяхна вина.
                                тея със швейцарския франка са ...... няма такива оптимисти, то човек трябва поне малко финансова култура да има. Как ще теглиш заем за 20 години и ще повярваш че 20 години тази валута няма да спокъпне нито един път?!!!!! Поне да ги бяха посъветвали да направят хеджиране. То и там се плащат лихви под вормата на суап, ама може да се окаже и положителен суапа.

Коментар

Working...
                                X