Съобщение
Collapse
No announcement yet.
USD мнения...
Collapse
X
-
Дуу...само за месец затрих камара пари.Бахти,вече почвам да вярвам на Хелзинг а не на Голдбрайт.
Тук във форума четох една статия на един покойник,много мъдър българин,който обобщаваше,че няма по нелогична наука от икономическата в частност финанси.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Винаги съм се чудел по каква логика Щатския Долар става все по силен и по силен,правопропорционално на увеличението на държавния дълг на страната ?
Как еврото става по слабо,при положение ,че стожерите на Еврозоната бележат ръст в икономиката ? Отделно дългът на цяла Европа съвъкупно е по малък от този на САЩ,и процентно е намалял през последната година ?
Как най задлъжнялите държави в света ,с най голям дълг на глава от населението ,живеят по добре от тези,които са с най малко задължения ?
Всеки един Гражданин на UK дължи по 147000 долара,на Люксембург пък например - по 4 000 000...а всеки Българин или Сърбин дължи по около 4-5000 долара ,Руснак също.Процентно изразено спрямо БВП на съответната страна тия чиста също са доста по малки ?
Как в САЩ се живее по добре отколкото в страните на които тя дължи най много пари -Китай,Русия,Бразилия ?
В САЩ вече има 300 000 000 автомобила,последната година в света са произведени и продадени 110 000 000 милиона ,вече ако не си в океана, яйце да хвърлиш - върху кола ще падне...ПОТРЕБЛЕНИЕТО РАСТЕ !!!! ЗАПАСИТЕ НАМАЛЯВАТ а ЦЕНИТЕ ПАДАТ !
Как стават тия неща се питам.
Аз отдавна съм забелязал че закономерности в икономиката няма,няма златни правила,както и няма житейски истини и правила по принцип.
Печелел съм най много от нестатндартни решения,близките ми също.
Начинания,които в миналото бяха непечеливши в момента са хит !
И обратното - дейности,които навремето направиха хора милионери,в момента ги правят длъжници !
Не искам да цитирам !
Щом Бионсе ,Риана и още един,не си спомням името му черен рапър ,триото четох имало съвъкупно милиард долара печалба за миналата година ......Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Докато властите в САЩ имат пушки и закони, които задължават корпорациите и гражданите да плащат данъците си в долари - доларът няма да се обезцени до нула.
Така държавата създава изкуствено търсене на валутата си. Допълнително подкрепа оказват и едни други добри чичковци и лелки с пушки и самолетоносачи - извън територията на САЩ. Ако не си продаваш петрола за долари - значи си терорист, диктатор и следва да бъдеш свален с революция (в името на свободата, демокрацията и американските ценности*).
* Американски ценности - правото да забогатяваш чрез печатане на хартийки и увеличаване на числа в бази от данни.
P.S. Още нещо - изисква се и ниско качество на икономическото образование. Образованите американци не бих гласували за политиците, които предлагат антипазарни закони. Защото и те страдат от това. И повечето хора искат да бъдат честни - да не са граждани на държава, известна с лошата си и несправедлива политика.
(Сега* влязох в едни списъци на американските служби, които си нямат име и едва ли ще видя виза за САЩ - добре, че не горя от желание да ходя там.)
* В същност не сега, аз отдавна критикувам политиката на тези, които управляват колективната халюцинация САЩ.
** Това, че критикувам САЩ не значи, че не им ползвам доларите. Не отказвам плащане в долари и даже си ги държа известно време преди да ги обменя в друга валута.Last edited by vstoykov; 13.01.2015, 21:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеПрекалено много хора започнаха да възхваляват $ , което значи само едно - ще се прибират печалби за сметка на повярвалите ...
Друг е въпросът, че долара винаги може да ни изненада... и да спадне рязко, след което пак да се качи... колкото да изпържи "цацата"... или да се кръшне завинаги ей така най неочаквано...
Все пак си мисля, че в близко бъдеще няма да има големи изненади... и ще отиваме към паритет... особено след като Европа иска инфлация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеБез съмнение за кого и защо ?
За мен без съмнение няма да мине 1.15 , но със сигурност ще върне поне до 1.28
Прекалено много хора започнаха да възхваляват $ , което значи само едно - ще се прибират печалби за сметка на повярвалите ...
Сега е 1.18, за мене е по голям шанса да видим 1.10 отколкото 1.28.
Пък и да греша - не е за умирачка, нъл си имам афинитет към комодита..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеБез съмнение за кого и защо ?
Прекалено много хора започнаха да възхваляват $ , което значи само едно - ще се прибират печалби за сметка на повярвалите ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tsvetkov Разгледай мнениеБез съмнение възходът на щатския долар ще продължи и през тази година.
Прекалено много хора започнаха да възхваляват $ , което значи само едно - ще се прибират печалби за сметка на повярвалите ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandimitrov1024 Разгледай мнениетакъв сценарии виждам и аз
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеСпоре мен отива към паритет... може дори преди края на годината.
такъв сценарии виждам и азhttp://trader-idimitrov.blogspot.com
Коментар
Коментар