IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sorento Разгледай мнение
    Като отхвърляш статистиката,как може да определиш кое работи....
    Ясно е ,че една стратегия която е работила ..не е задължително пак да работи...затова са правилата..ако не работи я донастройваш,сменяш и т.н.
    И пак...:Колко от N сделки трябва да са положителни за да работи стратегията..?
    въпроса е колко броя сделки трябва да разгледаш, на колко инструмента трябва да тестваш
    броя положителни не е от значение, трабва да го погледнеш в контекста на колко печелиш, когато познаваш и колко губиш когато не познаваш
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Като отхвърляш статистиката,как може да определиш кое работи....
      Ясно е ,че една стратегия която е работила ..не е задължително пак да работи...затова са правилата..ако не работи я донастройваш,сменяш и т.н.
      И пак...:Колко от N сделки трябва да са положителни за да работи стратегията..?

Коментар

Как се определя печеливша стратегия...N броя сделки за определен период време... и колко от тях трябва да са положителни..?
        ММ спазват повечето...,RM и определени правила ...5%...по моему..
        незнам не съм открил още как става, някои имат още по-скандаални виждания по въпроса
        "backtest can only be used to reject a strategy, not to predict its success."

Коментар

• Как се определя печеливша стратегия...N броя сделки за определен период време... и колко от тях трябва да са положителни..?
          ММ спазват повечето...,RM и определени правила ...5%...по моему..

Коментар

.......
            Разликата между тия 95% и ония 5%...не е в това ,че едните са голяма работа и разбират пазара и бла бла...
            Просто спазват определени правила .Тези правила ОПРЕДЕЛЯТ начина им на търговия.Основните са ММ и едно друго ,което за мен е от особено значение..РИСК МЕНИДЖМЪНТ..
            Вземате най-тъпата стратегия на форекс,при правилно управление на тези двете неща ...при успеваемост 25-30 %...може да се печели.
            ......
            ако не ти е печеливша стратегията мъни мениджмънта само ще забави неизбежното

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Разбира се че съществува, но не трябва да го търсиш по име. Близко е до ума, че когато се въртят милиони и милиарди, то това ще се прави от фирма, а не от единичен човек. А фирми, които печелят от ФОРЕКС, има доста на брой. Най-известни сред тях са High Frequency фондовете. Търгуват предимно с автоматизирани търговски стратегии и печелят среднодневно по 50-100 милиона долара, че и нагоре.
              Матеев , я обади според тебе Архитекта милионерче ли е вече...?

Коментар

• Може разбира се да се печели от Форекс.От всеки вид комар мже да се печели,от залагания,игра на покер,и т.н...
                Ако търговията с акции на БФБ беше с лост 1:100 и там щеше да има много фалити,Buy and hold .... 1:1,и това ,че все някога ще се вдигне ....
                Има много сайтове,платформи ,където могат да се проследят сделките на определени хора и при желание да се ползват сигнали или да се дадат пари на управление.Има и брокери ,които го предлагат като услуга.Незнам определението за печеливш трейдър,но мисля че..няколко години са достатъчни.
                Та историята на един такъв трейдър,която може да се види с години назад,не го ли определя като печеливш...?!
                При залаганията има типстъри с доказана няколко годишна печеливша история.Това доказва ,че може да се печели от залагания.Прави ли го бизнес...ами не,остава си хазарт в чист вид.Същото е и с другото...,дали купуваш хартийки и мислиш ,че правиш бизнес ....или купуваш очакване,че някоя валута ще се покачи...се тая.
                Разликата между тия 95% и ония 5%...не е в това ,че едните са голяма работа и разбират пазара и бла бла...
                Просто спазват определени правила .Тези правила ОПРЕДЕЛЯТ начина им на търговия.Основните са ММ и едно друго ,което за мен е от особено значение..РИСК МЕНИДЖМЪНТ..
                Вземате най-тъпата стратегия на форекс,при правилно управление на тези двете неща ...при успеваемост 25-30 %...може да се печели.
                Друг е въпроса ,че рекламите и невежеството ни вкарват във филми ....с 500$ финансова независимост ....милиони...фараони ...и т.н.
                От друга страна,не може да се убеди един умен човек,че ...триъгълника хем е тренд потвърждаваща фигура ,хем има и обръщащ триъгълник...
                Човека иска доказателства ,ога точно че еднот или другото...за да има логика.....Да всеки търси здрава логика и като я няма,нещата са ясни...Логика има в правилата...и в това ,че при 30% познаване,накъде е триъгълника....може да се печели...
                Дълго стана...сори,ама е от водката...

Коментар

Разбира се че съществува, но не трябва да го търсиш по име. Близко е до ума, че когато се въртят милиони и милиарди, то това ще се прави от фирма, а не от единичен човек. А фирми, които печелят от ФОРЕКС, има доста на брой. Най-известни сред тях са High Frequency фондовете. Търгуват предимно с автоматизирани търговски стратегии и печелят среднодневно по 50-100 милиона долара, че и нагоре.
                  Матеев, сравняваш индивидуален комарджия, търгуващ със смешни суми през бъкет, с фонд. Има ли изобщо база за сравнение или пак си чешеш езика, дрънкайки общи приказки?

Коментар

Ама разбира се, че може да се печели от валутни спекулации. Но ние тук не спорим за това.
                    Банки, фондове и другите финансови субекти имат пряк достъп и участват директно на валутните пазари.
                    Дребните оператори в бъкет-шоп, или тъй наречените трейдъри на какви пазари участват? - На никакви.
                    Когато отворят позиция нито купуват нещо, нито продават. Само се надлъгват с брокера, докато накрая оня им обере парите и си занулят сметките.

Затова никой нито познава нито е чувал за клиент на брокер забогатял от бъкет-форекс.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      За хора спечелили милиони и забогатели от лотарията съм чувал и веднага мога да се сетя за някой забогатял от лотарията - примерно леля Гошка, която я даваха по новините.
                      За съжаление за някой спечелил и забогатял от форекс нито мога да се сетя, нито съм чувал да има такъв случай.
                      Може ли да ми дадете пример за някоя световно известна личност, който е забогатял само от търговия при форекс-брокер. Съществува ли въобще такъв индивид някъде по цялата земя?

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

Кой е най-коректния брокер за акции, те при кой са ги навъртяли тия милиони?
                        е на мене бг брокер ми плати $35к, дзр с 10% маржин на гугъл
                        според някои тук те тва е форекс, според други не
                        аз чесно, не мога да разбера
                        между другото имахме сходна позиция през ю ес брокер-не дзр ми нещо като репо.., само маржина место 10, се падаше към 16-17% печалбата беше същата;
                        и накрая разликата беше че ония си платиха доларес, мене ме прее малко в курса нашия брокер

Коментар

Милионите са навъртени на БФБ. Някой и на вън.При възходящ трент /особенно от 2004 до 2008г/ повечето акции поскъпнаха от3 до 5,10 пъти ,При ползване на лостове/репа/ с 50 бона спокойно се стига 1млн.Сега също доста позиции поскъпнаха за последните години няколко пъти.За разлика от форекса тук брокерът не от такова значение.Брокерът ти предоставя платформа на която виждаш цялата информация която те интересува.И си търгуваш без негова намеса.От значение за теб е комисионната която плащаш.но като цяло те са близки при всички брокери.Няма как да ти пиша имена-ще ме изтрият/реклама/.Аз лично съм при най-големия в Бг.

Коментар

Напротив блъскам се от години, но съм далеч още от сделки с милиони, въпреки това мога да ти покажа сделка дори за €50к която са ми изпълнили с 50 пипса отколение (1/2 цент)
                            Всичко това доказва, че форекс е хазартна схема. Чета те по форумите от 12-13 години. Щом за това време не си изкарал милионите, но са те филвали с по 50 пипа отклонение... какво повече да говорим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

И аз това викам - всеки знае за няколко човека спечелили от лотарията, но за някой забогатял от форекс никой не е чувал. При търсене в гугъл на хора забогатели от форекс, също нищо не излиза.
                              Айде бе да не излиза, само че повечето работят за банки и хедж фондове. Тия от националната лотария на друг ги разправяй, болшинството от тях са статисти. как пък все печелят от най закътаните места в държавата. Според мен търкаш билетчета и ти, но това е чутовна глупост.

Ето ти един от миналото

https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Lipschutz

The foreign exchange markets took off about the same time Salomon Brothers were starting in the market. He was considered to be amongst the top five of all forex traders worldwide.[4] By 1985, Lipschutz was making $300 million per year for Salomon Brothers.[5]

Lipschutz was the principal trader for Salomon Brothers’ proprietary foreign exchange account from 1984 until he left in June 1990. In 1988, he was appointed a Director of Salomon Brothers, heading the Global Foreign Exchange Options Group and the New York Foreign Exchange Trading Desk. In 1989 he was named the Managing Director and Global Head of Foreign Exchange.[6]

Lipschutz participated in the development of both the exchange-traded and over-the-counter foreign exchange option markets.[citation needed] He has held a number of elected and appointed positions in the foreign exchange industry, including as a member of the Board of Governors of the Philadelphia Stock Exchange, as vice chairman of the Foreign Exchange Options Committee of that exchange, as a member of the Ad Hoc Federal Reserve Option Committee, as a member of the Advisory Committee of the Chicago Board Options Exchange and as a Director of the Philadelphia Board of Trade

Какви ли бонуси е взел според теб? Има и други но те търгуват и опции, фючърси и други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Познавам няколко човека които са направили милиони от акции и не се крият,но от форекс-никой.Така,че всичко за забогатели от форекс е несериозно.Малко като религията е-някой вярват ,че има Бог/ Исус.../,ама никой не го е видял.
                                Никой не отговори на въпроса-колко си изкарал от форекс.Трябва само една цифра да се напише.Имаше завоелиран отговор-ето един от акаунтите ми...на печалба е,ама другите може да са на "червено" или със синволични печалби.
                                Когато някой напише и може да докаже/лесно става/ поне 500 00лв печалба от форекс темата ще се затвори.

Коментар

Working...
                                X