Първоначално изпратено от k_v_v_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеСоренто, много бързо се научи да пишеш относително грамотно и без многоточия вместо пунктоация. Нуждаещият се от образование използваше абсолютно същите думи и "доводи", за да лъже хората. Ще те върна няколко страници назад:
Направи ни елементарна демонстрацийка. Като не искаш да променяш мнението ми, поне се аргументирай. Колко ниско сте готови да паднете в тролщината си?
втори път ме хапеш на тема правопис.Опитвам се да пиша нормално,не ти стигна...продължаваш ?!
Нали не е форум по правопис ?
Виждам,че мнение различно от твоето те разстройва.Кара те да влагаш емоции.Нельзя.
Не съм чел цялата тема и въпросния господин,нямам честа да познавам.Нито него ,нито форумното му творчество.
Слагаш ме в някаква графа "вие"?!Ние кои сме?Аз отговарям за себе си.
Споделих мнение- приемаш го за тролване,защо?
Имаш мнение по въпроса,различно от моето.Хората сме различни.Не ме обвинявай,че имам користни цели.Нямам!
Демонстрации в нета има колкото искаш.Писах ,че трейдър ,типстър и.т.н. с 2-3 годишна плюсова история,за мен е печеливш.
Не разбрах,според теб как свързваш "FOREX" и "печели"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеСоренто, притеснява ме нелепото твърдение, че хазартна дейност като форекс подлежи на научаване. Ако е така, не е проблем да се научим да предсказваме числата от тотото.
Ще направя едно сравнение. Лято е ти си решил да се занимаваш с търговия с плодове. Сигурен си в способностите си, купуваш 1 тон портокали с банков заем. Не можеш да ги продадеш на цената, която си ги купил защото си платил и да ти го докарат. Продаваш ги скъпо ама никой не ги купува защото не им е сезона и хората искат дини. Накрая ги продаваш на безценица или ги хвърляш, че и си затънал с кредит. Това хазарт ли е или просто си некадърен и не познаваш пазара, от който искаш да печелиш?Last edited by k_v_v_; 03.08.2017, 08:52.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Соренто, много бързо се научи да пишеш относително грамотно и без многоточия вместо пунктоация. Нуждаещият се от образование използваше абсолютно същите думи и "доводи", за да лъже хората. Ще те върна няколко страници назад:
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко познаеш само посоката на движение в 7 от десет дена търговия ще го приема за успех.
- 1 like
Коментар
-
Не искам да променям мнението ти.Ок сме си така.
За теб е нелепо.За мен ,ако видя 2-3 годишна история на трейдър,аз лично го приемам за печеливш.Така ок ли е?,
Ако видиш 2-3 годишна хронология на залаганията на типстър,значи ли ,че той е печеливш?Last edited by sorento; 02.08.2017, 23:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Само,че забравяш едно нещо, че един да спечели друг трябва да загуби. Теоретично да приемем че целя пазар е от 100 човека, и ако 100 са добре подготвени с достатъчно пари дали ще станат нещата? Кой ще иска да купува нещо което всеки знае,че ще пада?
Като всеки един пазар, печелят най-хитрите и адаптивните, а всеки един ритейл трябва да се надява просто да уцели посоката на тези с големите пари.
"....Като всеки един пазар, печелят най-хитрите и адаптивните, а всеки един ритейл трябва да се надява просто да уцели посоката на тези с големите пари..."
Тука съм съгласен.С нищо не можеш да повлияеш на посоката,остава ти да се включиш с големите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Сам признаваш, че форекс е хазарт (справка по-долу), но после стигаш до налудното заключение, че всеки може да се научи да печели от хазартни игри. Ако това беше вярно, щяхме да познаваме хора, които в следствие на волево усилие системно печелят от лотария, тото, рулетка, зарове, форекс и тн. Хора интелигентни, дисциплинирани, без слабости и с добър правопис.
Може би не е точно хазарт,защото наистина има волево усилие и то не малко....Може би са различни видове,където има зависимости пряко свързани с човешкия фактор.За мен лично цялата тази индустрия около форекса си 100% бизнес.Самото залагане с използване на ливъридж ми прилича на хазарт.
Кое точно те притеснява?
Самата дума "хазарт" или това ,че може да се печели от такъв?
Коментар
-
Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнениеЗдравейте гледам сте изписали стотици страници в моята тема ако можеха да се превърнат думите в пари можеше да съм много богат!
Искам да споделя нещо което до сега не съм го писал никъде във форуми. Преди известно време направих робот т.е. експерт за MT4, който всеки ден да отваря по една позиция EURUSD с равноотдалечени таргет и стоп по 30 пипса.
Нормалното би било една такава система да има 50% печеливши позиции и 50% ГУБЕЩИ.
След 3 месеца се оказа че 80% са губещи и една 20% печеливши. Това много ме изненада, не е норамално.
Тогава обърнах логиката на робота да работи реципрочно за още по голямо мое учудване тенденцията се запази същата 80% са губещи и една 20% печеливши.
Това още повече противоречи на нормалната логика.
Ако някой има опит с такива неща нека сподели нещо.
Моля хора които нямат опит с роботи да не пишат предположения.
Поздрави
а и да отговоря на въпроса Познавате ли хора спечелили от форекс ?
Все още не познавам такъв човек!
Току що написах набързо един експерт със зададените от теб критерии и резултатите са следните:
Тест на дневна графика при спред 1 пипс, 30 пипса стоп и 30 таргет. Отварят се нови сделки в началото на всеки нов ден, при условие че няма вече отворена сделка в същата посока от предходните периоди.
Може да отваря едновременно къси и дълги или само едното... и така със тези параметри
от 2010 до днес печелившите сделки са 48,5%
Същия тест при спред 5 пипса - печелившите сделки са 41,8%
А при спред 0.1 пипса - печелившите сделки са 49,7%
Разбира се резултатите ще варират в зависимост от разликите в котировките на различните брокери. Но разликата в крайния резултат е малка. 0-5%
Ясно е и че колкото по малки са стопа и таргета, толкова по голямо влияние оказва спреда на вероятностите.
По принцип това са елементарни неща и всичко това може да се сметне и без да се правят тестове със експерти...... Има си формули и математически модели за изчисляване на вероятностите.
Но хората не вярват на математическите формули и искат "реално" доказателство. То все пак не е излишно де.
Ето още един пример - При същата стратегия като зададем таргет 5 пипса и стоп 100 пипса, при спред 1 пипс, печелившите сделки са 95%.
Ако искаш ще ти пратя експерта да го тестваш.(пиши на лични) В тоя форум май не могат да се качват файлове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sorento Разгледай мнение
Още повече...сигурен съм ,че всеки средно интелигентен човек може да се научи да печели....на Форекс.
От 100 човека ...100 могат да се научат....
Сигурен съм ,че 95 от тях няма да спазват правилата,много са причините...и човешки... слабости..
Останалите 5 ще ги спазват известно време ,ще печелят....и после или ще рухнат или ще решат .че не си струва...
Ако оцелее един от тях.....ще се впише в тия 5%....
Capisci...??
Като всеки един пазар, печелят най-хитрите и адаптивните, а всеки един ритейл трябва да се надява просто да уцели посоката на тези с големите пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнениеЗдравейте гледам сте изписали стотици страници в моята тема ако можеха да се превърнат думите в пари можеше да съм много богат!
Искам да споделя нещо което до сега не съм го писал никъде във форуми. Преди известно време направих робот т.е. експерт за MT4, който всеки ден да отваря по една позиция EURUSD с равноотдалечени таргет и стоп по 30 пипса.
Нормалното би било една такава система да има 50% печеливши позиции и 50% ГУБЕЩИ.
След 3 месеца се оказа че 80% са губещи и една 20% печеливши. Това много ме изненада, не е норамално.
Тогава обърнах логиката на робота да работи реципрочно за още по голямо мое учудване тенденцията се запази същата 80% са губещи и една 20% печеливши.
Поздрави
А само не разбрах как така определи 50% печеливши и 50% губещи? На този въпрос даже не държа да ми отговаряш, това доказва защо си такъв скептик и нещо все е объркано.
Коментар
-
Здравейте гледам сте изписали стотици страници в моята тема ако можеха да се превърнат думите в пари можеше да съм много богат!
Поздрави
advokatfilipova.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от sorento Разгледай мнениеПараметри (условия)...сигурен съм ,че всеки средно интелигентен човек може да се научи да печели....на Форекс.
Сигурен съм ,че 95 от тях няма да спазват правилата,много са причините...и човешки... слабости..
Останалите 5 ще ги спазват известно време ,ще печелят....и после или ще рухнат или ще решат .че не си струва...
Capisci...??
- 1 like
Коментар
-
Параметри (условия) може да се поставят всякакви...
Дроудауна не би трябвало да надвишава 20-25%....в най-тежкия случай...т.е. първо загубиш 70 поредни сделки...,
но ако загубиш 70 поредни и после спечелиш 30...да знаеш ,че има нещо сбъркано....не че ще загубиш...
Не е толкова трудно...всичко е математика,няма нишшшшту мистично....
Не питат хората за условия при създаване на система...а друго..
Да, познавам хора ,които печелят на форекс...познавам и други ,които печелят от залагания....
Още повече...сигурен съм ,че всеки средно интелигентен човек може да се научи да печели....на Форекс.
Capisci...??
Коментар
Коментар