IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
    Срещу тези хиени няма как да спечелите
    http://www.capital.bg/biznes/finansi...nipulaciia_na/

http://www.investor.bg/sasht/337/a/b...-pazar-195123/
    Първо, ти не знаеш кои са така мразенеите от теб хиени в целият пул от ордъри.
    Второ, не всички играят от единият отбор всяка от тях си има собствени трейдинг дескове, които играят в повечето случаи едни срещу друг.
    Трето, тези дескове са от хора и те работят по ясни методи и техники
    Четвърто,.HFTS е базиран отново на пазарни модели и биват създадени от хора, така че и това не е проблем.
    Пето, няма нужда да играеш срещу тях, а с тях но не с някоя банка, а с големите и това ясно си личи на пазара и когато решат да защитават или да продължат нещо то си личи.
    Шесто, както вече знаем от 3-то то може да спекулираш с малък риск, къде се намират големите - трейдинг десковете на институционалните, разполагат със същото като ритейл трейдърите - цената.

Може още да пиша, но няма смисъл докато човек не поеме лична отговорност, винаги ще има някой или нещо, което все да саботира.
    Last edited by needtoknowmore; 22.05.2015, 10:14.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Срещу тези хиени няма как да спечелите

И хиените душа носят

JPMorgan Trading Loss May Reach $9 Billion
      How did George Soros "break the Bank of England"?

Като ще си правим асоциации с жiвотинския свят, това е точно по темата https://youtu.be/CmVTHXAtoe8?t=121
      FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Срещу тези хиени няма как да спечелите

Коментар

• Първоначално изпратено от AVEX Разгледай мнение
          Колега, стига с обидите!
          Да ти обясня за маржина, за другите неща обясних достатъчно. Не че ми трябва по голям маржин от 1-200, но по това разбирам на какво дереже е Инвестиционния Посредник. Това са реални пари, които ги заемат от банки и ти ги дават да ги ползваш, ако си занулиш сметката губят и те! При резкия спад на Франка преди няколко месеца бяха пред Фалит много брокери и си намалиха Маржина до 1-50, 1-100, а някои си го задържаха на 1-500 и то за суми над 10 000 лева.
          За това ми е голям Маржин и все пак си се хубаво да е по-голям, в сайта съм описал защо
          Поздрави!
          Глупостите ги пишеш ти, заедно с бисерите както и това за ливъриджа - в САЩ наясно ли си какви са ливъриджитите. Наясно ли си, че след опредена сума маржина пада много под 100. Наясно ли си, че брокерите имат за цел да имат постоянни трейдъри, а те по дефиниция играят с малък обем така, че не им трябва маржин - маржин е само за някви wanna be-та, както и виждам теб точно маржина е нулева оценка за брокер. Всеки среден брокер може дори и 1:1к да осигури но кел файда? Хайде върни се и си конструирай правилно тезата, ти наясно ли си изискванията за tier 1 brokers? Направо бисери до бисер от теб се лее ... оценка на брокер спрямо ливъридж леле леле смях - я си направи една сметка топ брокерите имат ли 1:500 или са много заспали щом некви си азиатски no name брокерчета имат 1:500
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• К_В_В Това са блестящи четива( това и предишните ) и много ясно описват реалноста ... които успее да се пребори с психологическите си пречки е спечелил наполовина ...натрупването и опитът ще свършат другата работа ... аве някой не е ли виждал моят ментор Michaelис ..трябва отчет да му давам какво съм свършил през деня щот видиш ли той кат не печелил значи никoй друг не можел ... ще ми се пръсне главата 1.11 нивото много здраво ако не се бях спрял можеше да стане някоя беля кат тези от статията на К_В_В
            Pip master

Коментар

• Абе прав си и всико това е необходимо, но не достатъчно условие както казват математиците . Като цяло всички които правят пари от форекс са се занимавали минимум по 6-7 години някои и по повече. Лично аз спрях да губя и излязох на 0 едва когато се научих да си определям правилно очакванията. След това се захванах с фини оптимизации на стратегиите. Като цяло съветвам всички трейдъри да се научат да ползват поне ексел. Иначе ще блеят пред графиките 10 години и пак нищо няма да видят.

Коментар

• Последната част от статията ми "Правете пари без усилие !?! "
                Търговията на световните финансови пазари е ментална игра. Решенията ви могат и ще бъдат силно повлияни от психологическото ви състояние. Това е причината много успешни трейдъри, търгуващи на демо, да се провалят. Лошата новина е, че техническия аспект на трейдинга, макар сложен и комплексен, може да се овладее, ако положите нужните усилия и посветите нужното време. Обаче е възможно и никога да не достигнете нивото на психологическа устойчивост необходимо за класирането ви сред 10-те % успешни трейдъри.
                Повярвайте ми, това, с което се захващате може да е дори опасно - не само за вашите финанси, но и за здравето ви. Алчността и страха движат пазарите и вие неминуемо ще бъдете завладян от тях. Знам, че някои от вас, четейки тези редове си казват: „Това не се отнася за мен, аз не съм алчен, не съм страхлив“, повярвайте ми - такъв сте, такъв сте и няма да се познаете. Ще правите глупави грешки и неща, които сте си забранили десетки пъти и ще се питате: „Защо!?! Какво по дяволите правя“. Трейдингът е като криво огледало, което увеличава всичките ви лоши черти в десеторен размер и ясно ви ги показва.
                Ще се сблъскате с отчаянието след губеща позиция и еуфорията от печалбите. Трябва да знаете, че ще се возите на това емоционално влакче на ужасите доста дълго време.
                След като прекарате няколко месеца търгувайки (ако издържите толкова), вече ще знаете дали трейдинга е за вас. Не очаквайте да сте печеливши, успех ще е ако след половин година имате в сметката си същата сума, с която сте започнали. Повечето кандидат трейдъри зануляват първите си сметки и тогава идва момента на истината. Едни си казват: „от трейдинг не може да се печели“ търсейки оправдание, за да зарежат финансовите пазари, които са им причинили толкова болка и напрежение. Няма лошо да сте един от тези, просто вземете това решение и се върнете към обикновения си живот. Ако сте от другия тип, който не се отказва лесно, ще започнете да четете и да учите и ще знаете, че това е вашето призвание, ще си кажете: „Провалът не е вариант!“ Това е и стъпката, която е направил всеки market wizard. Джорж Сорос, Уорън Бъфет, Пол Тюдор Джоунс, Линда Рашке, Джеси Ливърмор, Лари Уилямс, Ал Брукс, Николас Дарвас и много други, те всички са започнали така и всичките до един са се проваляли в началото, някои са достигали до банкрут многократно, губили са цели състояния само, за да си ги върнат с лихви от пазара. Какво е общото между тях? Общото е, че не са се отказали.
                Взели сте решението да успеете полагайки нужните усилия, време е да преосмислите гледната си точка относно трейдинга. Сега е момента, в който трябва да осъзнаете, истината за трейдинга - това е дългосрочна игра. Трябва да станете майстори на риска, трябва да изградите здрава психика чрез практика, трябва да приемате загубите и печалбите безчувствено. Трябва да търгувате ден след ден, борейки се за малко по- голям брой печеливши спрямо губещи сделки. Ако не осъзнаете, че играта е дългосрочна, ще бъдете смачкан от психиката си. Няма да можете да държите достатъчно дълго време печелившите позиции и ще прибирате малки печалби, ще проявявате търпение само към губещите позиции, молейки се да станат отново печеливши. Запомнете професионалните трейдъри, не се надяват, не се молят, не се страхуват и никога не рискуват кариерата си с една сделка (всяка една сделка е рискува, защото никой не знае какво ще се случи в бъдеще).
                Професионалните трейдъри са хора, като вас и се борят с тези проблеми ежедневно. Можете да вземете пример за това колко е трудно като прочетете книгата на Николас Дарвас “How I Made 2000000 in the Stock Market“, който успява да се пребори с тези проблеми. Също така може да се запознаете с историята на легендарния трейдър Джеси Ливърмор, който печели невиждани богатства в началото на 20-ти век, разорявайки се само с една лоша позиция, излязла извън контрол. В тази позиция той нарушава всичките си правила. Години по късно той отново прави огромно състояние и се превръща в един от най-богатите хора в Америка. Въпреки уникалния си талант да печели, той така и неуспява да овладее психическия аспект на трейдинга и след като се разорява за пореден път се самоубива в кабинета си.

Ще се върна към началото на първата част на статията. „Можете да печелите колосални суми търгувайки на валутния пазар, полагайки усилие само за няколко минути на ден.“ Ако попитам някой от вас дали има проблем с това, да прави пари по този начин, всеки един ще отрече. Реалността обаче е друга. Всички ние сме възпитани, че трябва да работим, за да получим възнаграждение. Затова колкото и да ви е странно много хора се саботират подсъзнателно. Те не осъзнават, че е по-добре да не са пред графиките непрекъснато и когато са достигнали необходимото ниво на знания е достатъчно да хвърлят по един поглед на ден. Ако търгувате дългосрочно ви е необходимо единствено търпение, не е необходимо да правите повече, за да спечелите милиони, колкото и неестествено да ви се струва. При трейдинга за разлика от другите видове бизнес, често е по-добре да не правиш нищо, изчаквайки по-добра възможност, защото всяко грешно решение води до загуба на пари. Можете да използвате времето, в което не сте пред графиките, за да изучите нови техники и да усъвършенствате психиката си. Водете балансиран живот, забавлявайте се практикувайки различни хобита. Само така ще успеете да се преборите със стреса и ще сте способни да взимате най-правилните решения.
                Не забравяйте, истинският трейдър, никога не е постигнал целта, той знае, че винаги има какво още да научи и не спира да работи върху уменията и знанията си. Препоръчвам ви да изгледате внимателно това интервю на Дон Милър: https://www.youtube.com/watch?v=aqt8MOhfm20. Обърнете внимание на това какво казва човек, който печели милиони годишно чрез трейдинг. Той все още се учи, все още има проблеми и вижда предизвикателства. На въпроса колко време му е било нужно за да успее, той отговаря със скромност „близо десетилетие“, при това не за да е разгадал пазара, а просто да бъде системно печеливш.
                Търгувайте от гледната точка на това не какъв сте в момента, а какъв искате да бъдете. Мислете и действайте като професионален трейдър и неусетно ще се превърнете в такъв.
                Last edited by k_v_v_; 20.05.2015, 18:02.
                FinancialMarkets.Zone

Коментар

Колега, стига с обидите!
                  Да ти обясня за маржина, за другите неща обясних достатъчно. Не че ми трябва по голям маржин от 1-200, но по това разбирам на какво дереже е Инвестиционния Посредник. Това са реални пари, които ги заемат от банки и ти ги дават да ги ползваш, ако си занулиш сметката губят и те! При резкия спад на Франка преди няколко месеца бяха пред Фалит много брокери и си намалиха Маржина до 1-50, 1-100, а някои си го задържаха на 1-500 и то за суми над 10 000 лева.
                  За това ми е голям Маржин и все пак си се хубаво да е по-голям, в сайта съм описал защо
                  Поздрави!
                  Точно обратното е, големият левъридж обикновенно е признак за брокер маркет мейкър. Много брокери дават голям левъридж, защото клиентите им не не знаят да боравят с него и благодарение на него фалират за нула време. В САЩ максималния е 1:50 а в Япония 1:25. В Австралия 1:1000. Къде имат по-висока финансова култура?!?
                  В близките години най-вероятно и FCA ще въведе нови ограничения и максимален левъридж 1:100
                  FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                    Благодаря колега. Пак щях да го питам момчето, защото явно чете избирателно.
                    Аз именно за това поставих въпроса,защото много мразя тази "техника" да се мълчи няколко дена,че важния пост да остане назад,а после да се правят опити за духовити коментари на други постове.Ако е толкова мъж да приеме предизвикателството.Дори и да не го приеме, поне мъжки да каже:"Не,няма да го приема",а не да мълчи.
                    Last edited by chronos; 20.05.2015, 17:27.
                    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Колега, стига с обидите!
                      Поздрави!
                      То в САЩ от години е макс. 1:50, ама явно толкова им е "дережето" на американските брокери. А и в Европа със сметки над 100К едва ли някой брокер ще ти даде над 1:100, ама явно и на тях толкова им е "дережето".

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                        А ти вместо да се правиш на духовит,специално за него кажи кога ще приемеш предизвикателството.
                        Благодаря колега. Пак щях да го питам момчето, защото явно чете избирателно.

Коментар

Специално за теб ще направя един сайт с камиончета и колички, красив да се хареса на детската градина....)))) Не ги бях чел тези неща и се смея...))) Какво ги интересувало преуспелите Форекс-сеиржии...)))
                          А ти вместо да се правиш на духовит,специално за него кажи кога ще приемеш предизвикателството.
                          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Форекс търговия

Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                            Момчето е тръгнал с трици маймуни да хваща. Опитах се да му дам някакъв съвет, той започна да се държи нагло. Блогът му е озаглавен "безплатноотопление", мъдрят се някакви газови горелки в началото, а после форекс. Дори не си е направил труда да си регистрира домейн и да си направи или да му направят един приличен сайт с портфолиото. Демо сметки от "Варчев" и "Адмирал маркетс" и една реална от "Адмирал маркетс" с 15 сделки и " Търся инвеститори с над 30 000 лева сметки за управление". Смешно е да си мисли, че хората с капитали са наивници и доверяват така лесно парите си.
                            Специално за теб ще направя един сайт с камиончета и колички, красив да се хареса на детската градина....)))) Не ги бях чел тези неща и се смея...))) Какво ги интересувало преуспелите Форекс-сеиржии...)))
                            avex21

Коментар

• Форекс търговия

Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                              Че защо ти е ливъридж 1:500?

Да пазара преди новина застива след новината тръгва в дадена посока и после жестоко обръща в обратна посока.

Само ми е чудно като си на седмични графики и търсиш дъно/връх що затваряш на няколко пипа печалба - спрямо това което си дал.
                              Явно си нямаш хабер как да гониш целите си ...

Иначе с това си писание потвърди и думите ми от по рано само някви семкаджийски суми може да намериш или тотални балъци. Явно си нямал взимане даване с инвеститор - да му кажеш ще печелиш колкото искаш няма риск, директно ще те отсфири.
                              Казах цената стои на едно място! За големия маржин ти отговорих защо ми е. не го бях чел това
                              avex21

Коментар

• Форекс търговия

Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                                Аз теб обиждал ли съм те?
                                Смятам знаеш, щом човек не може да отговори на прост въпрос, а прибягва до обиди е симптом за ниска култура. Да кажеш, че съм некултурен след като само серия от обиди наистина потвърждава шизофренията в теб.

Виждам, че ти е неимоверно трудно за теб да отговориш на въпросите ми, но имай някаква теза около която да защитаваш, защото човек с опит на секунда ще види размиване в писанията ти(не толкова шизофренични както по-долу търсиш 30к инвеститор, после не търсиш). Ето ти прост пример:

Явно или си нямал сметка за управление или си попаднал на някой истерик или толкова управляваш сметки - та не може някой да ти каже затваряй позициите на няколко пипса защото трябва да осребрим - нали ти е ясно колко е малоумен аргумента ти.

Въпроса ми беше пак на каква основа определяш изхода си, не е валиден аргумент ами обадиха ми се да кажат да затворя - пак малоумно е. Всеки про трейдър ще ти каже защо излиза еди си къде, а не ами така ми казаха. Казваш целта е фунцкия на 0.382% защото там е най-логичната корекция или предишна структура или каквото и да е от сорта може и да ме излъжеш, но не трябва да ми кажеш така ми казаха да затворя - за 3-ти път малоумно!

Аз нямам потребност да търся клиенти в БГ форум - ниска топка са ми! Също така не съм тръгнал да твърдя 100% успеваемост никакъв риск и печалба колкото си искате, когато почна да го правя ще има пълно инфо и когато искам по 30к БГ инвеститори то ще отговоря на абсолютно всички въпроси и то точно в този форум, защото тук има хора с опит и знания и ако задоволя техните въпроси, то мога да ползвам всичко писано тук като допълнителна референция - представи си го като мерило за знания и опит! Маркетинга явно не ти е силна страна!. Няма да пиша като обиди на хората с опит и да се държа като инфантил. А ако имаше малко понятие от оналйн бизнес щеше да знаеш(но не знаеш разбира се - разбрахме не си наясно с маркетинг, и с онлайн бизнес ако си това, което тъврдеше щеше да имаш много стойностен и лъскъв сайт, а не това ....), че Google ще индексира сайта ти симантично с форума при търсене, така че всеки потенциален твой "инвеститор" ако решиш да търсиш нещо за теб ще попадне тук и дано да ти харесва имиджа ти който си си изградил!

Да обобщим не ми отговори защо ти трябва 1:500 ливъридж, отговори ми защо затваряш на няколко пипа на една позиция защото така ти казали(ти си опасен - на мен някой ако ми каже такова нещо и ми се меси то е прекрачил десетки условия и на секундата е аут) говори отново че управляваш някакви семкаджийски сметки не ги прави инвеститори, инвеститор за нашите ширини ще дойде с 6 цифрена сума и на горе - дано някой ден да седнеш на маса с тях, но като те питат това, което аз те питах имай малко култура и не ги обиждай!

Дал съм ти много храна за размисъл - дано да направиш правилното!
                                Колега, стига с обидите!
                                Поздрави!
                                avex21

Коментар

Working...
                                X