IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
    Ако сложиш една маймуна на някое голямо кръстовище и тя трябва да пресече без да я блъснат, би си мислила същото. В това хаотично движение, едните тръгват другите спират, някои завиват, после пак така, чист хазарт си е да уцелиш кога да тръгнеш за да не те сгазят. Замислете се сега как биха звучали тези мисли на някой професионален шофьор(съответно трейдър).

Аналогията ти напомня за маймунския капан - в кокосов орех се изрязва дупка достатъчно голяма за ръката на маймуната, но достатъчно малка за свития и юмрук. Вътре се поставя нещо вкусно, а орехът се фиксира.

Правилата за движение са едни и същи всеки ден. Не познавам много маймуни от типа, за който говориш, но и относително малко дете знае как да пресече оживено кръстовище. От друга страна се съмнявам, че можеш да регулираш с ясни и точни правила форекс търговята, подобно на кръстовище.

Убедил съм се, че повечето хора имат погрешна представа за хазарта и това им пречи да разпознаят форекс като такъв.

Коментар

• Тогава кажи до сега колко си спечелил.
      Според мен ти си изгърмял всичките си пари на форекса и си вътрешно с двата крака.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Ами какво е тогава? Залагането на пари на хаотични движения си е баш хазарт.
        Ако сложиш една маймуна на някое голямо кръстовище и тя трябва да пресече без да я блъснат, би си мислила същото. В това хаотично движение, едните тръгват другите спират, някои завиват, после пак така, чист хазарт си е да уцелиш кога да тръгнеш за да не те сгазят. Замислете се сега как биха звучали тези мисли на някой професионален шофьор(съответно трейдър).
        FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Ами какво е тогава? Залагането на пари на хаотични движения си е баш хазарт.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Форекс не е хазарт, със сигурност има хора, които губят редовно, има и такива които печелят редовно. Когато едно събитие се повтаря постоянно, то не е късмет. Познавам такива хора, които печелят значими пари в това начинание, 4 и 5 цифрени суми на месец. Обаче, много повече са такива, които губят десетки и стотици хиляди.
            И все пак, несериозно е да се твърди, че е хазарт. По принцип, некомпетентните мнения се хвърлят лесно за нещо което не познаваш, това е стандартно положение в поведенческата психология. Забелязвам, че повечето хора се държат точно така и този форум го доказва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

Със сигурност е така ...
              Зафащаш НОГО дебела тема...
              Напримерно, играл ли си на ротативка, "на ташак" ?
              Какъв беше резултата ?
              Знам добре как работи една ротативка ако имаш в предвид покер автомат?
              Знам какъв е софтуера на тези автомати и какви настройки може да се правят
              Може да се задеде какъв процент от парите да бъдат чиста печалба за собственика на машинката.
              Не мисля че сравненито е подходящо.
              Но самият факт че се прави сравнение между ротативка и форекс е поредното доказателство че форекс е чист хазарт.

Коментар

• Първоначално изпратено от ibaneco Разгледай мнение
                Здравейте, реших да Ви споделя резултатите на моят EURUSD експерт, резултатите са от началото на годината до днес! Прикачвам няколко снимки!

Initial deposit 600.00
                Total net profit 12518.18
                Gross profit 15530.76
                Gross loss -3012.58
                Profit factor 5.16
                Expected payoff 9.82
                Absolute drawdown 554.52
                Maximal drawdown 3747.90 (37.35%)
                Relative drawdown 93.45% (649.12)
                Total trades 1275
                Short positions (won %) 645 (98.14%)
                Long positions (won %) 630 (98.57%)
                Profit trades (% of total) 1254 (98.35%)
                Loss trades (% of total) 21 (1.65%)
                Ползвал ли си го а реална сметка?

Това е или грид или мартигейл. Изглежда опасен. Зануляване на сметката с този тип експерти обикновенно е неизбежно, въпроса е кога. В случая той почти я е занулил(ако вече не е в действителност )-Relative drawdown 93.45% (649.12).
                Но тези неща са видни и само от графиката. Трябва да се пазите от ботове с такива зелени спайкове в обемите.
                FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Познавам хора, които печелят от форекс.

Здравейте, реших да Ви споделя резултатите на моят EURUSD експерт, резултатите са от началото на годината до днес! Прикачвам няколко снимки!

Initial deposit 600.00
                  Total net profit 12518.18
                  Gross profit 15530.76
                  Gross loss -3012.58
                  Profit factor 5.16
                  Expected payoff 9.82
                  Absolute drawdown 554.52
                  Maximal drawdown 3747.90 (37.35%)
                  Relative drawdown 93.45% (649.12)
                  Total trades 1275
                  Short positions (won %) 645 (98.14%)
                  Long positions (won %) 630 (98.57%)
                  Profit trades (% of total) 1254 (98.35%)
                  Loss trades (% of total) 21 (1.65%)

Това са резултатите и на реална сметка.
                  http://www.myfxbook.com/members/buil...mt4com/1773386
                  https://forexexpertsmt4.com/
                  https://forceprofit.com/
                  https://expertsmt4.com/
                  Trades: 186
                  Pips: 893.8
                  Average Win: 4.85 pips / €4.55
                  Average Loss: -4.30 pips / -€0.39
                  Longs Won: (92/92) 100%
                  Shorts Won: (93/94) 98%
                  Best Trade(€): (Sep 02) 24.29
                  Worst Trade(€): (Aug 31) -0.39
                  Best Trade (Pips): (Aug 26) 35.0
                  Worst Trade (Pips): (Aug 31) -4.3
                  Avg. Trade Length: 16h 50m
                  Profit Factor: 2157.51
                  Standard Deviation: €4.72
                  Sharpe Ratio: 0.90
                  Z-Score (Probability): 4.95 (99.99%)
                  Expectancy: 4.8 Pips / €4.52
                  Attached Files
                  Last edited by ibaneco; 23.09.2016, 13:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                    Защо кажи каква е разликата ако не аз все някой ще я разбере
                    Форекса е нещо в което няма никакви правила и зависимости

Няколко пъти ми се случва едно и също нещо сега ще ти го обясня

Измислям печеливша стратегия.
                    Тествам я на демо работи и печели.
                    Пускам същото нещо на реална сметка и започва да губи!!!
                    Това ми се е случвало понеж 5-6 пъти.
                    Последната от тези стратегия я направих на робот т.е. експерт за МТ4
                    и при нея същото на демо печели на реална губи
                    Ти как си го обясняваш това????
                    Има нещо много гнило в цялата работа!
                    Мога да ти покажа подробни статистики за това дето го пиша.
                    Напротив има много правила и зависимости. Това, че някои хора(повечето) не могат да ги разберат си е техен проблем. Имаше една приказка за ракетата и космоса

Кажи каква ти е стратегията и ще се опитам да разбера къде е проблема.
                    Ако правиш едно и също на демо и реал, резултата ще е еднакъв.

Има вариант система, която работи на демо да не работи на реал единствено ако е базирана на арбитраж(между брокери, не инструменти) или скалпинг (с много малки таргети и стопове и много сделки). В тези случаи, ако си избрал брокер който не е читав, той има механизми с които да те прецака, преди да го прецакаш ти. В останалите случаи се връщаме на приказка за ракетата и космоса.

Тестването на роботите трябва да е само с качествено хистори и качество на тестовете 99.9% (90% също е ок, но само за определен тип ботове). Иначе няма как да очакваш същия резултат. Изключение(при някои брокери) отново правят скалперските системи с много и малки трейдове.

П.С.
                    Много ми е интересно как хем твърдиш, че във форекса няма правила и зависимости, хем си измислил 5-6 системи които работят на демо .
                    FinancialMarkets.Zone

Коментар

...
                      ...

Със сигурност е така ...
                      Зафащаш НОГО дебела тема...
                      Напримерно, играл ли си на ротативка, "на ташак" ?
                      Какъв беше резултата ?
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        Разликата е огромна ,но и да ти обяснявам,надали ще схванеш!!! :
                        Защо кажи каква е разликата ако не аз все някой ще я разбере
                        Форекса е нещо в което няма никакви правила и зависимости

Няколко пъти ми се случва едно и също нещо сега ще ти го обясня

Измислям печеливша стратегия.
                        Тествам я на демо работи и печели.
                        Пускам същото нещо на реална сметка и започва да губи!!!
                        Това ми се е случвало понеж 5-6 пъти.
                        Последната от тези стратегия я направих на робот т.е. експерт за МТ4
                        и при нея същото на демо печели на реална губи
                        Има нещо много гнило в цялата работа!
                        Мога да ти покажа подробни статистики за това дето го пиша.
                        Форекс блог

Коментар

Лотарията е хазарт той е регстриран като такъв.
                          Рекламира се като такъв.
                          Никой не кара никого да купува билети!

Проблема при форекса е, че форекса също е хазарт, но се предлага и рекламира като наука!

Толкова много книги с глупости са написани.
                          Рекламира се като нещо съвсем различно и така се лъжат хората.
                          Затова голяма част от хората които са изгубили големи суми на форекс не са комарджии а са учени лекари икономисти програмисти и т.н.
                          Разликата е огромна ,но и да ти обяснявам,надали ще схванеш!!! :

Коментар

Я пуснете една тема и за националната лотария.
                            Лотарията е хазарт той е регстриран като такъв.
                            Рекламира се като такъв.
                            Никой не кара никого да купува билети!

Проблема при форекса е, че форекса също е хазарт, но се предлага и рекламира като наука!

Толкова много книги с глупости са написани.
                            Рекламира се като нещо съвсем различно и така се лъжат хората.
                            Затова голяма част от хората които са изгубили големи суми на форекс не са комарджии а са учени лекари икономисти програмисти и т.н.
                            Форекс блог

Коментар

Я пуснете една тема и за националната лотария. Всеки път като съм в безнзиностанция или магазин някой си купува билетче, ама не съм видяк някой да спечели от тези хора
                              сигурен съм, че там процента на печелившите е много по малък отколкото при трейдинга с финансови инструменти
                              Прав си, но това е тема на друга дискусия. Иначе продавачите на надежда съм твърдо за, ако не да ги забранят, то поне да ги национализират.

Коментар

Я пуснете една тема и за националната лотария. Всеки път като съм в безнзиностанция или магазин някой си купува билетче, ама не съм видяк някой да спечели от тези хора
                                сигурен съм, че там процента на печелившите е много по малък отколкото при трейдинга с финансови инструменти
                                Също така на седмица се губят толкова пари от всички изтръкали фишчета, че направо тази загуба кумулативно е огромна от целят трейдинг ресурс на няколко хиляди трейдъри в БГ.

Също така да не забрави нашият будител да скача и срещу всички казина и букмейкъри ...

А да да не забравим и предприемачеството и бизнесът - за няколко години почти 90% си губят инвестицията ...
                                Last edited by needtoknowmore; 15.09.2016, 18:00.
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Working...
                                X