IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще ви дам няколко жокера. Който не ги разбере, значи не е дорасъл до необходимото ниво.

Нека първо да приемем, че във всяка една точка от графиката бъдещото движение е непредсказуемо, защото вероятноста е точно 50% за направата на някаква фиксирана стъпка нагоре или надолу. Така е при графиките, генерирани с генератор на случайни числа. Така изглеждат нещата и за трейдерите, които си нямат хал хабер какво всъщност се случва и какво може да се очаква от последиците, случващи се благодарение на теорията на вероятностите.

Има ли обаче на графиката на цените някакви СПЕЦИАЛНИ ТОЧКИ, който не се държат по този начин? Ами има ги по простата причина, че много трейдери наистина ВЯРВАТ, че тези точки са специални. Тоест самата вяра на много хора ги прави тези точки от обикновени в СПЕЦИАЛНИ, около които чистата случайност (50%) се обърква и се появява МИНИМАЛНА ЗАВИСИМОСТ от порядъка на 1-2% (например 49 на 51%).

Кои са тези точки?

Ами всички трейдери ги знаят - съпротиви, подкрепи, тренд линии, фибоначита и всякакви други подобни глупости, измислени от някого, и ПОПУЛЯРИЗИРАНИ В ЛИТЕРАТУРАТА.

Тука е важен факта, че някои хора наистина вярват в тези простотии, и волно или неволно си съобразяват действията с тях, като по този начин от простотии ги превръщат в нещо РЕАЛНО РАБОТЕЩО.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      .......А твърдението, че пазарът е предвидим в зависимост от интелекта, издава безграничен наивитет. Само глупак може да твърди, че предсказването на бъдещето зависи от интелекта.......
      Всичко в този свят изглежда случайно, ако не познаваш зависимостите, които го управляват.

Движението на планетите случайно ли е? За тебе и за мене - да, случайно е, и аз бих загубил, ако залагах на техните орбити. Има обаче учени, които са наясно с Нютоновата механика на небесните тела (и с Айнщайновите корекции, свързани с относителноста), и тези учени могат успешно да прогнозират движението на всяко едно небесно тяло в зоната на тяхната видимост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Отговорът на въпроса от темата е ясен:
        Да, има много хора, които са спечелили от FOREX търговия, и аз познавам такива. Има дори хора, които цял живот само това са правили и нищо друго. Само с това са си вадили хляба и с нищо друго.
        Познавам хора, които регулярно печелят от спортни залози. Променя ли това хазартния характер на занятието?

А твърдението, че пазарът е предвидим в зависимост от интелекта, издава безграничен наивитет. Само глупак може да твърди, че предсказването на бъдещето зависи от интелекта... Горното ме кара да се запитам: Кой хакна акаунта на Матеев? Да си признава без бой.

Коментар

• Това е просто АГРЕСИВНА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ на дадения брокер. Нима същото не става и по телевизията - който и канал да включа, веднага започват да ме обливат с реклами за стоки, които аз не желая да си ги купувам.

С агресивната кампания брокера се мъчи да си разшири бизнеса. Той вече си е осигурил най-важното за този бизнес - ПОЛОЖИТЕЛНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ (в случая спреда), и сега иска да го натовари с колкото се може по-голям оборот, за да получи по-голяма СТАТИСТИЧЕСКА ПЕЧАЛБА от този оборот.

Нима и ти няма да направиш същото, ако разработиш търговска стратегия с 3-4% ПМО? Виждаш, че печели, уверен си, че така ще е и за в бъдеще, но нямаш достатъчно капитал, за да го вложиш да печели в това ПМО. Ами веднага ще започнеш да търсиш външни иневститори, за да вложат пари в твоя новосъздаден ВИСОКОРИСКОВ ФОНД.

Това е пазарната логика и ти също би направил така, ако имаше стратегия с ПМО (положително математическо очакване).

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Да, повечето хора си губеха всичките пари, но нима това не е така и във всички останали бизнеси - оцеляват и печелят само най-добрите, а всички останали стоят на дъното и си търсят виновник за собствената си глупост и некомпетентност.
            Виж сега последно време това започна да се рекламира по телевизията!
            В София има фирми в които има стотици хора ПЕРСОНАЛ които по цял ден седят на компютри и се обаждат на нищо неподозиращи хора по цял свят да си отварят сметки при тях.
            Тези всичките хора губят всичките си пари за много кратък срок от време
            В България форекса стана нещо като ало ало измамите.
            Миналия месец ходих в офиса на една фирма до окръжна болница
            В ТАЗИ ФИМРМА РАБОТЯТ КЪМ 100 ЧОВЕКА, КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ЗВЪНЯТ ПО ТЕЛЕФОНА ДА УБЕЖДАВАТ ХОРА ДА СИ ОТВАРЯТ СМЕТКИ
            ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е СПОРЕД ТЕБ
            Форекс блог

Коментар

• аз пак да попитам, когато човек е осъзнал(почвече или по-малко) с подробностите от предните два поста и други по темата, защо ще предпочете ритейл форекс пазара, пред търговията
              с акции, облигаци, опции и фючърси
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Когато човек ОСЪЗНАЕ, че от 100 симетрични сделки ще губи 48 или 49 от тях, и ще има положително математическо очакване от само 2-3%, тогава нещата си идват на мястото. Тогава, и само тогава той започва да разсъждава по правилен начин и да си управлява капитала по правилен начин. И успехите започват да идват в СТАТИСТИЧЕСКИ ПЛАН.

За който не знае, казината, брокерите, застрахователите, заложните къщи и дори банките също работят с такова малко положително математическо очакване от порядъка на 2 до 4%, но това не им пречи да натрупват милиони или милиарди.

Просто трябва да се познава математическия апарат на вероятностните събития и да се разработи печеливша стратегия за оползотворяване на малките вероятности, работещи във ваша полза. Преди това обаче трябва да ги откриете, но това не е чак толкова трудно да се направи. Дори в тази тема има мнения, които носят безценна информация как това се прави, но те трудно могат да бъдат открити сред плявата от безсмислени постинги.

Коментар

• По въпроса дали движението на цените е предсказуемо или не също ще ви кажа верния отговор:

Да, за някои хора е ПРЕДСКАЗУЕМО, а за други - НЕПРЕДСКАЗУЕМО. Всичко зависи от интелектуалния потенциал и умствения багаж - да знаеш къде и какво да гледаш и какво да не гледаш. Да знаеш кога какво да правиш и какво да не правиш. Да знаеш колко да рискуваш във всяка една сделка и да познаваш дали постигнатия резултат се дължи на късмет или на добре планирано и доказано ПОЛОЖИТЕЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ.

Коментар

• Отговорът на въпроса от темата е ясен:
                    Да, има много хора, които са спечелили от FOREX търговия, и аз познавам такива. Има дори хора, които цял живот само това са правили и нищо друго. Само с това са си вадили хляба и с нищо друго.

Аз самият например имам акаунт в Алпари от 10 години и внесените тогава 3000 долара към днешна дата са 10 000.

Нещо повече - преди време притежавах FOREX брокер (СТС Финанс), който впоследствие го продадох на Иво Прокопиев. Така че много добре съм запознат с детайлите и от двете страни на бариерата. И трябва да ви кажа, че в брокера имаше много хора, акаунтите на които бяха с много добри печалби.

Да, повечето хора си губеха всичките пари, но нима това не е така и във всички останали бизнеси - оцеляват и печелят само най-добрите, а всички останали стоят на дъното и си търсят виновник за собствената си глупост и некомпетентност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lideri-Online Разгледай мнение
                      Аз съм печеливша и съм доволна вече пет месеца. Но не ме питайте как, защото ползвам доверително управление.
                      Какво е това доверително управление? Това да не е нещо като схема на Понци дето отначалото всички са на печалба после отиват назагуба?
                      Форекс блог

Коментар

• след 5 месеца пак ела да ни кажеш още ли си на печалба и спокойно няма да те питаме
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Аз съм печеливша и съм доволна вече пет месеца. Но не ме питайте как, защото ползвам доверително управление.

Коментар

• Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                            Форекса не е прост хазарт, прост хазарт е да отидеш в кваталната игрална зала и да изиграеш заплата си на ротативки.
                            Форекс е сложен хазарт, високо интелектуален хазарт, хазарт за ценители или може би бутиков хазарт. Трябва най-напред да четеш една две години разни неща и чак тогава да изгубиш парите си.
                            Аре не го обиждайте че бил прост аре мола мола!!!!!
                            Ха-ха-ха, точно казано.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                              И аз незнам защо продължават да обиждат форекса че е чист хазарт, прост хазарт и подобни определение.
                              Форекса не е прост хазарт, прост хазарт е да отидеш в кваталната игрална зала и да изиграеш заплата си на ротативки.
                              Форекс е сложен хазарт, високо интелектуален хазарт, хазарт за ценители или може би бутиков хазарт. Трябва най-напред да четеш една две години разни неща и чак тогава да изгубиш парите си.
                              Аре не го обиждайте че бил прост аре мола мола!!!!!

Един приятел от този форум ми каза че според него има една много голяма разлика между форекса и хазарта, и тове че
                              Хазарта е капан за глупаци, а форекса е капан за умници!!!
                              Това е много добре казано ти да не си някой писател?
                              Това си е комарджийска история с този форекс
                              Имаше една песен комарджия съм станал и т.н.
                              Номинирам те за най-оргинално мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                                Да бе, да и един мармот...
                                Чудя се дали някои от брокерските шефчетата/меринжеи пишат в тази тема?...

Коментар

Working...
                                X