IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Извинявам се на Матеев и останалите колеги за безпочвените съмнения, очевидно не съм бил прав и си посипвам главата с пепел! От др страна последният му пост ясно и точно показва как стоят нещата. Чудех се, защо от началото не започна от там, а се впусна в дискусия, която вместо да разрешава въпроса, само го усложнява? Е, стана ясно.

Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Та с този алгоритъм аз изтествах всички възможни акаунти на нашите сървъри - демо или реални, и не открих нито един, който да има макар и малък потенциал успешно да търгува дълго време без загуба на акаунта.

...

Та питате може ли да се печели от FOREX ????????????

Ами аз го видях с очите си. Един единствен акаунт от хиляди други, изтествани от жесток според мене алгоритъм.
    Ето едно балансирано и основано на факти мнение. Искам да попитам господата с обученията, дали не подлъгват хората? Знам, че от форекс може да се спечели, както и с какви усилия и първото, което бих изтъкнал, са рисковете. И в никакъв случай не бих го представял като бизнес или функция на интелекта. Това не се учи, нито се преподава - или го имаш или продаваш обучения.

Ако наистина искате да помогнете на някой, обяснете на клиентите си, че форекс е хазарт. Когато човек е честен пред себе си и подходи с ясното съзнание за характера на дейността си, има шанс тя да бъде успешна.

Ясно е, че вече (отново) темата се измества смислово. Желая успех на начинанието, макар и да съм скептичен (в следствие на челен опит), че това е възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      ...
      Независимо от това историята на сделките на пипсово ниво беше ВПЕЧАТЛЯВАЩА и такава наблюдавах за първи и последен път. Това всъщност ми даде криле и надежди в следващите 10 години да продължавам да мисля и да живея с илюзиите, че някога може би ще ми остане достатъчно свободно време да се заема по-сериозно с FOREX пазара и още един път да направя щурм, но от позицията на натрупаните нови познания.

Колкото до Николай Николаев - видяхме се за кратко след няколко години и той ми се похвали, че в реалния му акаунт вече има спечелени над 100 000 долара. Нататък не знам каква е историята, освен че подочух, че работи в западен брокер с 5 цифрена заплата в GBP.
      До колкото знам от самия Николай, преди брокера се е бил захванал с управление на чужди финанси, като се е справял доста добре, в последствие започнал работа за западния брокер, а към момента работи за един източен брокер и е все така, че и по- успешен.
      FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Матеев, не знам защо толкова зор си даваш да просвещаваш невежите, които дори нямат капацитета, да осъзнаят каква тъмна Индия им е по линия трейдинг.
        Винаги ми е било забавно когато се хули форекса трейдинга, когато % успеваемост на трейдърите е същият на всички пазари и фин. инструменти. Абсолютно същото е за инвеститорите .. но пък не съм чул да говорят за value investing, growth investing и т.н. като пирамиди, комари и т.н. ...
        Про трейдинга е семпло нещо от една страна - след като намериш някаква пазарна зависимост(следствие от общите и емоционални решения на всички пазарни играчи), се извежда определени правила, които на свои ред биват бектестнати, след това преработени с цел получаване на статистически и математически отговори - дали стратегията има положително очакване или не!
        Ако ИМА, тук вече идва по трудната част - да не кажа за 95% от всички трейдъри, това е невъзможно ... да се следва тази стратегия неотлъчно, а това да се случи трябва цялостна промяна на мисловната настройка, да не кажа програмиране на начина на мислене. Нашият мозък по дефиниция не става за трейдинг, както и за бизнес и предприемачество(не случайно процента на успелите предприемачи и бизнеси е същият като трейдинга, дори и по-малък) - просто защото нашият мозък е праволинеен заради cost effectiv-a си, т.е. ако почне да мисли във вероятности, то не знам какъв ресурс ще трябва да го захрани, но в трейдинга всичко е именно и само вероятности.
        Last edited by needtoknowmore; 24.10.2016, 20:10.
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• А сега след като вече престанахме да си мерим пи..ките, ще ви кажа и още едно интересно нещо, което е точно по темата:

Едно от нещата, които бях измислил още по времето на FOREX брокера, беше един алгоритъм, който анализираше вече направените сделки по някакъв акаунт. В този алгоритъм бяха заложени всички гафове, които един трейдер може неволно да допусне - Мартингейл, малко на брой сделки, единични печеливши и много на брой губещи, опити за печалба с управление на капитала, а не с експлоатиране на ПМО на пипсово ниво, и поне още 20-30 различни други критерии, които според мене неминуемо водеха до загуба на акаунта, въпреки че към днешна дата той изглеждаше измамно печеливш.

Та с този алгоритъм аз изтествах всички възможни акаунти на нашите сървъри - демо или реални, и не открих нито един, който да има макар и малък потенциал успешно да търгува дълго време без загуба на акаунта.

Моите експерти, които бяха написани по това време, бяха единствените, които имаха потенциал за устойчиво развитие в бъдещето, но за съжаление тяхното пипсово ПМО беше от порядъка на 2-3 пипса, а спреда по него време на всички брокери беше на нивото 4 пипса и току що беше започнала модата да го свалят на 3 пипса. Тоест нямах стратегия, която да преодолее ПМО-то на брокерите и да остави поне нещо малко и за мене. Към днешна дата обаче, когато спреда е на ниво под 1.5 пипса, тези стари стратегии вече имат шанса да се реализират. Но не това е интересното .........

Интересното е, че малко преди да ме напусне, ръководителя на всички програмисти (Николай Николаев - гениален младеж с огромен потенциал) ми предложи да анализирам и неговия акаунт, с който той търгуваше от къщи всяка сутрин, преди да дойде на работа.

Пуснах моята програма върху историята на неговите сделки, и останах безкрайно впечатлен - моят алгоритъм за първи път попадаше на ВПЕЧАТЛЯВАЩА ИСТОРИЯ, която издържа на всички мои критични филтри, и която показа ПМО от средно 20 писа на сделка. НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ !!!!!

Та питате може ли да се печели от FOREX ????????????

Ами аз го видях с очите си. Един единствен акаунт от хиляди други, изтествани от жесток според мене алгоритъм.

Впечатляващото беше, че сделките баха хиляди, направени хаотично върху всяка една валутна двойка, която по него време я имаше в Metatrader-а на STS Finance. Тоест една и съща стратегия работеше ВЪРХУ ВСИЧКИ ВАЛУТНИ ДВОЙКИ без изключение. ПМО-то беше впечатляващо - 7-8 пъти по-добро от всичко, което го бях виждал до момента по хиляди чужди и мои акаунти. Та искам да ви кажа, че ето това е нещото, заради което си заслужава да не спиш цял един живот, мислейки си КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА?

Естествено го разпитах за стратегията и той накратко ми я разказа, без да съм обаче напълно сигурен дали ме е излъгал или не.

Накратко:
          1. Сделки се отварят само сутрин, докато човек си пие кафето, преди да отиде на работа.
          2. Сделки се отварят по всички инструменти тогава, когато зад гърба на позицията има поне 3 близки съпротиви от различни мащаби. Идеята е, че все някоя от тях ще издържи, и ще предизвика откат, достатъчен да се прибере някой друг пипс.
          3. След отваряне на позицията тя се заебава, като се оставя под контрола на един специално написан трейлинг стоп, разширяващ се във времето с увеличаване на печалбата на позицията.
          4. Вложения капитал във всяка една сделка е много малък - под 1%, като това позволява едновременно да има десетки активни позиции по всички инструменти.
          5. Както при отваряне на позицията, така и при принудително затваряне при някакъв гаф, са се използвали различни други правила, които не са подробно документирани, и които са били различни при различните сделки. Тоест - намесвал се е и СУБЕКТИВНИЯ ФАКТОР, заедно с присъщите му ЕМОЦИИ.

Независимо от това историята на сделките на пипсово ниво беше ВПЕЧАТЛЯВАЩА и такава наблюдавах за първи и последен път. Това всъщност ми даде криле и надежди в следващите 10 години да продължавам да мисля и да живея с илюзиите, че някога може би ще ми остане достатъчно свободно време да се заема по-сериозно с FOREX пазара и още един път да направя щурм, но от позицията на натрупаните нови познания.

Колкото до Николай Николаев - видяхме се за кратко след няколко години и той ми се похвали, че в реалния му акаунт вече има спечелени над 100 000 долара. Нататък не знам каква е историята, освен че подочух, че работи в западен брокер с 5 цифрена заплата в GBP.
          Last edited by Mateev; 24.10.2016, 20:27.

Коментар

"По какво една графика на финансов инструмент се различава от същата графика, изгенерирана с генератор на случайни числа."

Иначе предполагам всички осъзнавате, че има ли разлика, то това означава, че тази разлика говори за вероятност, различна от 50 на 50. А след като има нещо, различно от 50 на 50, то това означава някаква макар и малка ЗАВИСИМОСТ, която може да се оттъргува по правилния начин и с правилния процент на вложения капитал (тука пак си е цяла теория, която пак се базира на теорията на вероятностите).
            Темата с вероятностите при форекса е интересна. На теория има 50% следващата посока да е нагоре и 50% да е надолу. Може обаче следващата котировка да бъде същата. Т.е. да няма движение. На практика обаче има някакво разпределение на поръчките, което прави вероятността за нагоре примерно да е по-голяма от тази за надолу. Това разпределение за валутния пазар няма как да го знаем. Реално никъде не го знаят.
            Съвсем на практика, направих леки тестове, които показаха, че вероятността за затварянето на 5М графика на е/$ да е същото е около 8%, а за нагоре и надолу бяха почти поравно. На някой ако му се занимава с темата, има матъериал за работа.

Що се отнася до текущата тема, някой ако се чуди дали се печели от трейдинг, по-добре да го ползва като хоби или да си намери друго такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
              Една от системните грешки в мисленето е склонността към прекалена самоувереност (и откриване на високо рискови позиции при спекулацията/инвестирането), която нараства например когато инвеститорът е имал скорошни печалби. Или даже успех в някаква друга област.

Особено опасно е когато човек се идентифицира с това, което прави.

Внимавайте успехът до момента да не ви заслепи.

Щом се интересувате от вероятности мисля, че ще са ви интересни книгите на Насим Талеб.

Законът за малките числа не прощава. Даже и опитни статистици се подвеждат.
              Добре, че ме подсети, че мога да се проваля. Ниския ми коефициент на интелигентност и 3-те ми висши образования не се бяха сещали за това, въпреки че провалите ми в този живот са 3 пъти повече от успехите.

Иначе да, прав си. Ако се проваля, така да е. Предполагам обаче си наясно, че вече съм доказал, че мога да контролирам капитала във всяко едно ново начинание, така че ако се проваля, просто ще го преместя от единия крачол в другия и ще пробвам с нещо друго.

Забравих да ти кажа - никога през живота си не съм ползвал кредит за каквото и да било, така че фалита ми ще е много труден. Дори и да остана без бизнес, пак ще мога да преживея следващите 100 години на гребена на вълната само от разпродажбата на това, което вече го имам в личен план, и за което вече съм си платил данъците.

Иначе не съм оженен за нито един бизнес и се старая емоциите да не ми пречат на бизнес делата. Така че споко - няма да остана на улицата.

Коментар

• Поздрави за откровеното и изчерпателно обяснение, макар че от моя гледна точка не разбирам защо трябва да се дават обяснения, на когото и да било за да се задоволи любопитството на хората.

Работата е там, че хората чуват (и възприемат) това което искат да чуят, всячески защитавайки гледната си точка (егото). Следващия хейтърски аргумент, който ще чуем „защо е невъзможно да се печели“ ще бъде „ти си спечелил, защото не си влагал емоции и не си следил позициите“ (подобно на демо печалбите). Истината обаче е че с времето и практиката човек придобива опит и рутина, които го научават на всички качества необходими за успех и на това поприще („needtoknowmore“ и „k_v_v_“ са дали полезна информация в тази посока).

Успех в начинанието с програмирането, макар че не съм убеден в предимствата на роботизираните системи.

Ще ви разкажа накратко моята история, за да отговоря на въпросите, които възникват в резултат на моите постинги. Всичко си има логично обяснение, и то е следното:

В началото на пазарната икономика аз и още няколко колеги постигнахме значителен успех в търговия и след това и с производство на парфюмерия и козметика, а впоследствие и на електроника и на поне още 5-10 различни други сфери от бизнеса. Сдобих се с пари - повече, отколкото ми трябват. И тогава естествено възникна идеята за управление на тези пари, щото вместо да отлежават по банкови сметки с ниска или отрицателна лихва (в Швейцария беше така), да носят някакъв що-годе приличен доход.

И така навлязох във валутната търговия още по времето, когато нямаше Метатрейдер и когато сделките все още се извършваха по телефона. Така че поне в това отношение аз съм живата история на FOREX-а и неговото развитие в нашата страна, за което и аз самия допринесох.

Накратко - създадох фирмата СТС Финанс и наех на работа 20-те най-добри програмисти в страната. Целта - разработване на търговски стратегии и тяхното тестване, а след това - и тяхното експлоатиране. След около 2 години неуспешни опити и похарчени пари с много нули, осъзнах, че няма да я бъде, и тогава реших да мина от другата страна на бариерата - да създам FOREX брокер. И го създадох, като всъщност аз съм човека, който първи въведе Metatrader в България. Фирмата се развиваше добре и за нула време стана лидер в България като брокер, предлагащ FOREX търговия, а след нея CFD и всичко останало, както си му е реда.

И сигурно това щеше да е така и до ден днешен, ако не беше се появил Иво Прокопиев, който ми предложи такава сума за брокера, на която не можах да устоя. Та продадох брокера и останах "безработен" с една камара пари в банковата си сметка.

Следващите години се пробвах на пазара на фотоволтаичните централи (все пак съм електронен инженер по професия). Бях първия човек в България, който си направи такава, а след това бях проектант на стотици други централи и изпълнител на голяма част от тях. Името ми е с ранг на ГУРУ в този бранш, притежавам и единствения соларен форум в страната и всичко останало, както си му е реда. Поспечелих бая парички, но за съжаление бизнеса се обърка по причина държавата и нейните регулации, така че пак трябваше да си търся ново поприще.

И сега се дръжте, за да не паднете под масата. Захванах се с пчеларство ..... Не ме питайте защо..... Към днешна дата съм най-големия пчелар в България с над 2000 кошера. Пак притежавам най-големия пчеларски форум. Председател съм на двете най-големи пчеларски организации - Конфедерация на Българските Пчелари и Българска Пчеларска Развъдна Асоциация (занимава се майкопроизводство, което се лицензира от държавата, но много трудно).

И тука вече е отговора защо точно сега се активирах да се занимавам с FOREX и с търговски стратегии - ами че те винаги са ми били в кръвта, но все пак аз се нуждаех от регулярни доходи, за да плащам заплати на стотиците ( и дори хиляди) мои работници в различните ми бизнеси. А те са много - вижте в търговския регистър фирмите, започващи със СТС + още нещо.....

Та именно пчеларството ми осигури свободен ресурс от време - активната работа е през пролетния, летния и есенния сезон, а през зимния сезон няма работа, така че аз в момента имам няколко месеца време да се занимавам малко по-серизно с това, което винаги съм го мечтаел - измисляне (отдавна е измислено) и реализация на търговски стратегии, търуващи АВТОМАТИЧНО на FOREX пазарите.

Дали през тези години на пасивност съм търгувал?
                Да, търгувах, но инцидентно. Акаунта ми в Аплари си стоеше в единия ъгъл на екрана неотварян с месеци и дори с години, но от дъжд на вятър ръцете ме засърбяваха и чуквах някоя друга сделка. За целия период от 7-8 години едва ли има повече от 100-200 РЪЧНИ сделки. Интересното обаче е това, че над 90% от тях са печеливши, а Equity-то нарастна с повече от 3 пъти. И това при положение, че на Metatrader-a съм обръщал внимание само по 3-4 часа на година, при това в случайни моменти от време. Просто го отварям, разглеждам за 2-3 минути графиките, разцъквам сделката заедно със SL и TP и после го затварям и заебавам. Дори не се интересувам дали сделката е спечелила или загубила. Разбирам го чак на следващото отваряне след 3 или 6 месеца.

Та това е всичко около мене и в него няма нищо загадъчно. Има само едно допълнение - всяка вечер докато лягам и заспивам аз всъщност разсъждавам на тема FOREX - какво се случва и защо. И от време на време на другия ден проверявам някоя идея на Excel или посредством набързо скалъпена програмка на C#. И всъщност мечтая за деня, в който ще се изчистя от всички останали ангажименти и ще се концентрирам върху това, което го мисля и мечтая цял един живот.

И ето че това време настъпи - имам на разположение цели 4 месеца до началото на март, през които ще работя интензивно за проверка на собствената ми концепция. Между другото съм готов за сътрудничество и с други хора, можещи да програмират на C# или MQL4/5. Бих си разказал и цялата концепция, но няма как това да стане във форума - все пак това ще са хиляди постинги.

Една малка подробност - много съм навътре в Теорията на вероятностите, и нейното знание го използвам навсякъде в живота си и в бизнеса си, и трябва да ви кажа, че много пъти тя ми е носила големи доходи или ме е спасявала от излишни разходи. Та ако започна да обяснявам концепцията си, първо ще трябва да започна с най-важните аспекти от тази теория и от изводите, които човек може да си направи, ако я познава. Тука в предишните постинги само загатнах за някои аспекти, но няма как да ги опиша всичките - просто са много.

Само за задоволяване на любопитвството ще ви кажа, че цялата ми концепция се базира на Теорията на вероятностите и на основния въпрос, който вече ви го написах:

"По какво една графика на финансов инструмент се различава от същата графика, изгенерирана с генератор на случайни числа."

Иначе предполагам всички осъзнавате, че има ли разлика, то това означава, че тази разлика говори за вероятност, различна от 50 на 50. А след като има нещо, различно от 50 на 50, то това означава някаква макар и малка ЗАВИСИМОСТ, която може да се оттъргува по правилния начин и с правилния процент на вложения капитал (тука пак си е цяла теория, която пак се базира на теорията на вероятностите).

В заключение:
                1. Имам много успехи в живота (финансови разбира се), които се базират на вземането на правилни решения в условията на недостиг на информация и с използване на познанията ми в областа на Теорията на вероятностите.
                2. Имам и реална търговия с реален акаунт, която колкото и смешно да звучи, ми е носила средно по 30-40% годишна доходност много години подред върху вложените пари при положение, че съм търгувал на майтап, а не сериозно.
                3. За разлика от други трейдери мога да се похваля, че част от спечеленото съм го изтеглил от оборот и съм го използвал за лични непечеливши цели - имоти, коли, апартаменти, къщи, екскурзии в чужбина и всякакви други простотии - все пак и аз съм човек.

Та какво повече искате от един живот и какви повече доказателства трябва да ви представя, за да ви убедя, че може би си струва човек да се замисли, когато изказвам някакви твърдения, колкото и налудничави да изглеждат на пръв поглед.

Да, не съм си изкарал всичките си пари от FOREX, но нима другите видове сделки в живота са по-различни? Та те имат същите параметри - вземане на решения в условията на недостиг на информация, посока, вложен капитал, прибиране на печалба или органичаване на загуба и т.н.

Коментар

...
                  Една от системните грешки в мисленето е склонността към прекалена самоувереност (и откриване на високо рискови позиции при спекулацията/инвестирането), която нараства например когато инвеститорът е имал скорошни печалби. Или даже успех в някаква друга област.

Особено опасно е когато човек се идентифицира с това, което прави.

Внимавайте успехът до момента да не ви заслепи.

Щом се интересувате от вероятности мисля, че ще са ви интересни книгите на Насим Талеб.

Законът за малките числа не прощава. Даже и опитни статистици се подвеждат.
                  Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                    Какво е това доверително управление? Това да не е нещо като схема на Понци дето отначалото всички са на печалба после отиват назагуба?
                    Не, вече съм губила пари с подобен тип управление.
                    Титуляр съм си на сметките.

Коментар

• Ще ви разкажа накратко моята история, за да отговоря на въпросите, които възникват в резултат на моите постинги. Всичко си има логично обяснение, и то е следното:

В началото на пазарната икономика аз и още няколко колеги постигнахме значителен успех в търговия и след това и с производство на парфюмерия и козметика, а впоследствие и на електроника и на поне още 5-10 различни други сфери от бизнеса. Сдобих се с пари - повече, отколкото ми трябват. И тогава естествено възникна идеята за управление на тези пари, щото вместо да отлежават по банкови сметки с ниска или отрицателна лихва (в Швейцария беше така), да носят някакъв що-годе приличен доход.

И така навлязох във валутната търговия още по времето, когато нямаше Метатрейдер и когато сделките все още се извършваха по телефона. Така че поне в това отношение аз съм живата история на FOREX-а и неговото развитие в нашата страна, за което и аз самия допринесох.

Накратко - създадох фирмата СТС Финанс и наех на работа 20-те най-добри програмисти в страната. Целта - разработване на търговски стратегии и тяхното тестване, а след това - и тяхното експлоатиране. След около 2 години неуспешни опити и похарчени пари с много нули, осъзнах, че няма да я бъде, и тогава реших да мина от другата страна на бариерата - да създам FOREX брокер. И го създадох, като всъщност аз съм човека, който първи въведе Metatrader в България. Фирмата се развиваше добре и за нула време стана лидер в България като брокер, предлагащ FOREX търговия, а след нея CFD и всичко останало, както си му е реда.

И сигурно това щеше да е така и до ден днешен, ако не беше се появил Иво Прокопиев, който ми предложи такава сума за брокера, на която не можах да устоя. Та продадох брокера и останах "безработен" с една камара пари в банковата си сметка.

Следващите години се пробвах на пазара на фотоволтаичните централи (все пак съм електронен инженер по професия). Бях първия човек в България, който си направи такава, а след това бях проектант на стотици други централи и изпълнител на голяма част от тях. Името ми е с ранг на ГУРУ в този бранш, притежавам и единствения соларен форум в страната и всичко останало, както си му е реда. Поспечелих бая парички, но за съжаление бизнеса се обърка по причина държавата и нейните регулации, така че пак трябваше да си търся ново поприще.

И сега се дръжте, за да не паднете под масата. Захванах се с пчеларство ..... Не ме питайте защо..... Към днешна дата съм най-големия пчелар в България с над 2000 кошера. Пак притежавам най-големия пчеларски форум. Председател съм на двете най-големи пчеларски организации - Конфедерация на Българските Пчелари и Българска Пчеларска Развъдна Асоциация (занимава се майкопроизводство, което се лицензира от държавата, но много трудно).

И тука вече е отговора защо точно сега се активирах да се занимавам с FOREX и с търговски стратегии - ами че те винаги са ми били в кръвта, но все пак аз се нуждаех от регулярни доходи, за да плащам заплати на стотиците ( и дори хиляди) мои работници в различните ми бизнеси. А те са много - вижте в търговския регистър фирмите, започващи със СТС + още нещо.....

Та именно пчеларството ми осигури свободен ресурс от време - активната работа е през пролетния, летния и есенния сезон, а през зимния сезон няма работа, така че аз в момента имам няколко месеца време да се занимавам малко по-серизно с това, което винаги съм го мечтаел - измисляне (отдавна е измислено) и реализация на търговски стратегии, търуващи АВТОМАТИЧНО на FOREX пазарите.

Дали през тези години на пасивност съм търгувал?
                      Да, търгувах, но инцидентно. Акаунта ми в Аплари си стоеше в единия ъгъл на екрана неотварян с месеци и дори с години, но от дъжд на вятър ръцете ме засърбяваха и чуквах някоя друга сделка. За целия период от 7-8 години едва ли има повече от 100-200 РЪЧНИ сделки. Интересното обаче е това, че над 90% от тях са печеливши, а Equity-то нарастна с повече от 3 пъти. И това при положение, че на Metatrader-a съм обръщал внимание само по 3-4 часа на година, при това в случайни моменти от време. Просто го отварям, разглеждам за 2-3 минути графиките, разцъквам сделката заедно със SL и TP и после го затварям и заебавам. Дори не се интересувам дали сделката е спечелила или загубила. Разбирам го чак на следващото отваряне след 3 или 6 месеца.

Та това е всичко около мене и в него няма нищо загадъчно. Има само едно допълнение - всяка вечер докато лягам и заспивам аз всъщност разсъждавам на тема FOREX - какво се случва и защо. И от време на време на другия ден проверявам някоя идея на Excel или посредством набързо скалъпена програмка на C#. И всъщност мечтая за деня, в който ще се изчистя от всички останали ангажименти и ще се концентрирам върху това, което го мисля и мечтая цял един живот.

И ето че това време настъпи - имам на разположение цели 4 месеца до началото на март, през които ще работя интензивно за проверка на собствената ми концепция. Между другото съм готов за сътрудничество и с други хора, можещи да програмират на C# или MQL4/5. Бих си разказал и цялата концепция, но няма как това да стане във форума - все пак това ще са хиляди постинги.

Една малка подробност - много съм навътре в Теорията на вероятностите, и нейното знание го използвам навсякъде в живота си и в бизнеса си, и трябва да ви кажа, че много пъти тя ми е носила големи доходи или ме е спасявала от излишни разходи. Та ако започна да обяснявам концепцията си, първо ще трябва да започна с най-важните аспекти от тази теория и от изводите, които човек може да си направи, ако я познава. Тука в предишните постинги само загатнах за някои аспекти, но няма как да ги опиша всичките - просто са много.

Само за задоволяване на любопитвството ще ви кажа, че цялата ми концепция се базира на Теорията на вероятностите и на основния въпрос, който вече ви го написах:

В заключение:
                      1. Имам много успехи в живота (финансови разбира се), които се базират на вземането на правилни решения в условията на недостиг на информация и с използване на познанията ми в областа на Теорията на вероятностите.
                      2. Имам и реална търговия с реален акаунт, която колкото и смешно да звучи, ми е носила средно по 30-40% годишна доходност много години подред върху вложените пари при положение, че съм търгувал на майтап, а не сериозно.
                      3. За разлика от други трейдери мога да се похваля, че част от спечеленото съм го изтеглил от оборот и съм го използвал за лични непечеливши цели - имоти, коли, апартаменти, къщи, екскурзии в чужбина и всякакви други простотии - все пак и аз съм човек.

Та какво повече искате от един живот и какви повече доказателства трябва да ви представя, за да ви убедя, че може би си струва човек да се замисли, когато изказвам някакви твърдения, колкото и налудничави да изглеждат на пръв поглед.

Да, не съм си изкарал всичките си пари от FOREX, но нима другите видове сделки в живота са по-различни? Та те имат същите параметри - вземане на решения в условията на недостиг на информация, посока, вложен капитал, прибиране на печалба или органичаване на загуба и т.н.
                      Last edited by Mateev; 24.10.2016, 17:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                        http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=1813

В момента вече е почти невъзможно да се намерят конкретни постове във фрий зоната, но който има време за губене, може да се порови в старите мнения на Матеев и да се убеди, че това е постановка. Достатъчно е да се запитаме, защо човек със сериозен бизнес и без ангажираност към форекс би стоял до 4 сутринта, за да списва статии, които в същността си са конспект на курс за начинаещи гемблъри?
                        Кажи ми сериозно, нима очакваш човек да не се промени след 12 години?
                        В крайна сметка, ако ще и Аврам бакалина да пише от този ник, това не променя стойността на описанието от него неща. Все едно кажеш, че даскала по математика е педофил и видиш ли 2 и 2 не е 4 ...
                        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

В момента вече е почти невъзможно да се намерят конкретни постове във фрий зоната, но който има време за губене, може да се порови в старите мнения на Матеев и да се убеди, че това е постановка. Достатъчно е да се запитаме, защо човек със сериозен бизнес и без ангажираност към форекс би стоял до 4 сутринта, за да списва статии, които в същността си са конспект на курс за начинаещи гемблъри?
                          Матеев или не нещата, които са написа и в тези дълги постове са много истински. Аз съм ги осъзнал преди години и базирам търговията си на тях
                          FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от 007XXL Разгледай мнение
                            Да, аз самият.
                            $19800 за 11 месеца, при стартов капитал $2500
                            Защо 007XXL не си е оставил E-mail-a. Как да му повярваме, след като иска да остане анонимен.

Коментар

Ако се замислите, в този живот ВСИЧКО Е ИГРИ, които вие сте принудени да ги играете, искате или не. И ако не сте достатъчно подготвени за тях, повече от ясно е, че в тях ще сте ГУБЕЩАТА СТРАНА. Това важи дори и когато правите елементарни сделки - например да си купите сапун или цигари от магазина.

Колкото до FOREX-а - ами че всеки един жител на земята ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИГРАЕ НА FOREX пазара, без дори да го осъзнава това. Самият факт, че имате някакви левчета в джоба си или в банковата си сметка вече означава, че вие сте заели позиция по EURUSD например. И понеже не я управлявате тази позиция, търпите загуби, които други активни играчи на пазара ги прибират като печалба.

Купувайки златен пръстен например вие влизате в позиция по златото, Ако утре закъсате за пари и продадете пръстена, вие излизате от тази позиция. И в двата случая обаче вие сте направили сделката в неподходящото време от позицията на графиката на златото, като така сте позволили на някой друг да прибере някаква малка печалба най-малкото от спреда, а защо не и от курса.

Същото се случва когато си купувате/продавате някаква валута за да отидете на екскурзия например. Същото се случва ежедневно и във бизнеса, когато например дадена фирма продаде получената от стоката си валута, за да се сдобие със левчета за заплати на работниците. Въобще - на FOREX пазара има огромно количество НЕКОМПЕТЕНТНИ ИГРАЧИ, които с радост наливат спред, комисионни и курсови разлики в джобовете на активните валутни трейдери. Та това всъщност е източника на печалби на трейдърите - цялото останало население на земята, което притежава 1000 пъти повече пари от трейдерите и ги върти тези пари по неразумен начин в неподходящите моменти от време. И с това неразумно и често пъти ЕМОЦИОНАЛНО преобразуване на валути от една в друга населението на земята всъщност създава ВЯТЪРА, който ви го описах в предишните постинги. Трейдерите предизвикват само дребни ЛОКАЛНИ флуктоации и завихряния в потока на вятъра, но НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕГОВАТА ПОСОКА.

И сега добрата новина:
                              Този вятър трудно променя посоката си, така че ако успеем да го детектираме навреме, ние всъщност се сдобиваме с ПРОГНОЗА ЗА БЪДЕЩЕТО.
                              Искрено благодаря на Матеев за постовете.
                              Толкова смислени неща не бях чел никога по българските форуми. Спокойно може дя заключат темата, тъй като съм сигурен, че няма и да има по смислени. Каза ви се истината не само за трейдинга, а и за живота като цяло. Пак някои невежи, които дори не могат да осъзнаят собствената си некомпетентност продължават да хвърлят празни от смиъл не подплате твърдения, отказвайки дори да се замислят.
                              Като цяло не съм изненада, в света около нас винаги е преобладавало невежеството. Затова и винаги ще има хора, които са "по добре" и такива за които "гроздето е кисело", те се нуждаят от "киселото грозде", защото единствено чрез него в ума си, могат да продължат(оправдаят) посредствения си живот и безсмислено съществуване.
                              FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Mateev, прочетох внимателно всичко което си написал.
                                Казваш, че преди 10 години си си открил сметка с 3000 долара, сега били станали 10000.
                                Т.е. си спечелил 7000 за 10 години, или това прави 700 долара на година или 58 долара на месец.... Ха-ха... че заслужава ли си тоя труд за 58 долара на месец, дори и за беден човек. Какво пък остава за теб. Искам да те питам, след като си се научил как се изкарват пари от форекса, защо не вложиш 3 000 000 долара, предполагам не са проблем за теб.... и след 10 години да ти станат 10 000 000 долара и да не се занимаваш със 7-8 фирми, служители, НОИ, НАП и т.н. проблеми, проблеми.... Вместо да си седиш на плажа с лаптопче и да разцъкваш форекса.
                                Кажи ми, моля те, защо...
                                Last edited by d333; 24.10.2016, 01:42.

Коментар

Working...
                                X