IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение

Абсолютно си прав за това.
    само да допълня че над 99% зануляват сметката си още първите няколко месеца.
    Това значи че един брокер ако не изнася позиции ще изплати печалба на 1% от трейдърите а ще обере всичките пари на 99% от трейдърите.
    На това муи се казва ливъридж.
    Това е реалната истина за нещата и за това нито един форекс брокер не изнася позция.
    Аз от години се опитвам да се сприятеля с някой брокер да ми каже как изнасят позиции и всичките бягат от мен само като чуят името ми.
    т.е. ако за 2016 годинина един брокер е хванал 100 балъка и е взел 100 по 10 000 това прваи един милион 1 000 000
    а е изплатил печалба на 1% от 100 т.е. на 1 човек 20 000 лева.
    Теб те гони обаче някакво странно психично разстройство - как до сега не си се сприятелил с нито 1 брокер, но пък знаеш, как никой брокер не изнасял?
    Аз знам брокери, които директно изнасят!
    А нищо не ти пречи си говориш с Матеев, по-голям авторитет(в тази тема) от кухнята на БГ брокерите от бивш собственик на брокер няма да намериш!

Само не разбрах как видиш ли ливъриджа е виновен за фалит? Аз защо използвам ливъридж и не само, че не фалирам, а и ми се увеличава сметката?
    Познавам 1 дузина като мен с капитал десетки/стотици пъти моят, където не само че не фалират, ами носят и доволна доходност на инвеститорите си - та как става това? Или викаш ливъриджа и брокера са някакви специални или световната конспирация е на тяхна страна?
    Last edited by needtoknowmore; 28.12.2016, 16:14.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Аз съм бивш собственик на брокер и вече 5 пъти обяснявам как повечето брокерите покриват, а ти пак продължаваш да плещиш врели некипели.

Започвам да пиша бавно и ти също го прочети бавно, дано най-после да го разбереш:

Брокерите покриват СУМАРНАТА КЛИЕНТСКА ПОЗИЦИЯ, но на по-едри и по-закръглени лотове. Например веднъж на всеки 10 кръгли лота тогава, когато цифрата се достигне. Веднъж дневно или преди някакви важни новини те покриват и по-дребна сумарна позиция, но пак закръглена на кръгли лотове (например на 1 кръгъл лот).

Някои брокери наистина изнасят на 100% всяка една клиентска сделка, но за това е необходим специализиран софтуер-бридж към платформата на покриващия брокер. По мое време обаче нямаше такива софтуерни бриджове, така че покриването се извършваше на ръка по описания по-горе алгоритъм.

Една малка тайна, която всъщност не е никаква тайна - брокерите имат възможност да поставят клиентите си в различни групи там на сървъра, и за всяка една група да настройват различно поведение на сървъра и различен метод на покриване. Доколкото това не противоречи на закона и на договора, сключен с всеки един от нас, нас като трейдери това ни най-малко не ни интересува.

Некоректните брокери наистина имат потенциалната възможност да настроят някоя група клиенти с по-кофти настройки от останалите групи, но това клиентите много бързо могат да го детектират. Например за накои клиенти или за много едри сделки могат да изключат автоматизираната търговия и да пренасочат такива сделки към дилинговия център, където жив човек трябва да ги потвърди или отхвърли. Това разбира се ще доведе до няколко секунди закъснение и трейдера веднага ще го забележи това. Въпросът е обаче дали това е нарушение на договора за търговия или не? Отворете си договора и проверете дали брокера ви е обещавал МОМЕНТАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ или не. И ако не ви го е обещавал, значи той е в правото си да забавя определени сделки по негово усмотрение.

Като цяло ще ви посъветвам много внимателно да си прочетете договора за търговия, като особенно внимание обърнете на това, което в него е ПРЕМЪЛЧАНО. Иначе брокерите си изпълняват договорите стриктно и точно, но се чувстват свободни да правят това, което е премълчано. И от юридическа гледна точка те са прави. Все пак вие сте се подписали под този договор и ДОБРОВОЛНО сте се съгласили с клаузите в него. Така че нямате основание да имате претенции към брокера за нещо, което не сте го доуточнили в договора за търговия.
      Чшш... къде в договорите на БРОКЕРИТЕ КАТО БЕНЧ, ВАРЧЕВ, АДМИРАЛ ПИШЕ, ЧЕ ИМАТ РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СТАТУТИ НА сделки, след 10 сек, след 30 мин.!!?? !!?? И ако случайно почнеш да "скалпиш" започват да ти пипат изпълнението на сметките !!?? Всички са на нетна позиция един към друг в "СПРЕДА", НО ТОЙ СПРЕДА ПО СВЕТА НА БРОКЕРИТЕ ПРИ ЕВРО ДОЛАР ВЕЧЕ ПОД ЕДИН ПИПС!!??Справка Дукаскопи !!

Тиковете са лоши и се преправят в последствие, графичните им сървъри си имат и те проблемите !!! Въобще всеки си бълва котировки, но като ги сравниш, при едни са едни, при други, други и така!!!
      Български брокери не бъкет шопове няма !!! За това и има толкова недоволни!!

Няма и как по тоя начин да защитят клиентите си !! Както и най големите брокери обикновено има доста под 50% печеливши клиенти !!!

Един експерт при различните брокери вади различни резултати!!!
      Last edited by Птица; 28.12.2016, 16:07.

Коментар

......Аз от години се опитвам да се сприятеля с някой брокер да ми каже как изнасят позиции и всичките бягат от мен само като чуят името ми......
        Аз съм бивш собственик на брокер и вече 5 пъти обяснявам как повечето брокерите покриват, а ти пак продължаваш да плещиш врели некипели.

Започвам да пиша бавно и ти също го прочети бавно, дано най-после да го разбереш:

Брокерите покриват СУМАРНАТА КЛИЕНТСКА ПОЗИЦИЯ, но на по-едри и по-закръглени лотове. Например веднъж на всеки 10 кръгли лота тогава, когато цифрата се достигне. Веднъж дневно или преди някакви важни новини те покриват и по-дребна сумарна позиция, но пак закръглена на кръгли лотове (например на 1 кръгъл лот).

Някои брокери наистина изнасят на 100% всяка една клиентска сделка, но за това е необходим специализиран софтуер-бридж към платформата на покриващия брокер. По мое време обаче нямаше такива софтуерни бриджове, така че покриването се извършваше на ръка по описания по-горе алгоритъм.

Една малка тайна, която всъщност не е никаква тайна - брокерите имат възможност да поставят клиентите си в различни групи там на сървъра, и за всяка една група да настройват различно поведение на сървъра и различен метод на покриване. Доколкото това не противоречи на закона и на договора, сключен с всеки един от нас, нас като трейдери това ни най-малко не ни интересува.

Некоректните брокери наистина имат потенциалната възможност да настроят някоя група клиенти с по-кофти настройки от останалите групи, но това клиентите много бързо могат да го детектират. Например за накои клиенти или за много едри сделки могат да изключат автоматизираната търговия и да пренасочат такива сделки към дилинговия център, където жив човек трябва да ги потвърди или отхвърли. Това разбира се ще доведе до няколко секунди закъснение и трейдера веднага ще го забележи това. Въпросът е обаче дали това е нарушение на договора за търговия или не? Отворете си договора и проверете дали брокера ви е обещавал МОМЕНТАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ или не. И ако не ви го е обещавал, значи той е в правото си да забавя определени сделки по негово усмотрение.

Като цяло ще ви посъветвам много внимателно да си прочетете договора за търговия, като особенно внимание обърнете на това, което в него е ПРЕМЪЛЧАНО. Иначе брокерите си изпълняват договорите стриктно и точно, но се чувстват свободни да правят това, което е премълчано. И от юридическа гледна точка те са прави. Все пак вие сте се подписали под този договор и ДОБРОВОЛНО сте се съгласили с клаузите в него. Така че нямате основание да имате претенции към брокера за нещо, което не сте го доуточнили в договора за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          Абе човек, как може да си толкова наивен бе?!
          Ето и малко елементарни разсъжения:
          - ако клиент спечели 10 000 лева от валутни разлики и форекс-брокера изнася позициите, брокерът нищо не печели.
          - обаче ако клиент загуби 10 000 лева от валутни разлики и ако брокерът не изнася позиции, то брокерът си прибира парите на нещастника в джоба.
          Оставям на теб да отгатнеш какво се получава, ако клиент спечели 10 000 от валутни разли7ки и брокерът не изнася позиции.
          Абсолютно си прав за това.
          само да допълня че над 99% зануляват сметката си още първите няколко месеца.
          Това значи че един брокер ако не изнася позиции ще изплати печалба на 1% от трейдърите а ще обере всичките пари на 99% от трейдърите.
          На това муи се казва ливъридж.
          Това е реалната истина за нещата и за това нито един форекс брокер не изнася позция.
          Аз от години се опитвам да се сприятеля с някой брокер да ми каже как изнасят позиции и всичките бягат от мен само като чуят името ми.
          т.е. ако за 2016 годинина един брокер е хванал 100 балъка и е взел 100 по 10 000 това прваи един милион 1 000 000
          а е изплатил печалба на 1% от 100 т.е. на 1 човек 20 000 лева.
          Last edited by mauricio84; 28.12.2016, 15:05.
          Форекс блог

Коментар

Добре, аз съм некомпетентния, щом казваш...
            А ти като си толкова компетентен защо не спечели от форекса?
            За какво му е на брокера да изнася позиции, след като не печели нищо от това?
            Ще ме цитираш ли къде съм казал, че не печеля от форекса?
            Брокера винаги печели дори и да изнася или не изнася - нарича се спред!
            Запознай се с темата и после пиши, както и другите в темата - защото само глупости, бисери и чули недочули конспирации ви се въртят.

Давам ти храна за размисъл - ако брокера е този, които фалира сметки, тогава защо степента на загуба на централизиран пазар е същата, като на форекс и на всеки друг пазар? Давам ти жокер - цената е една и съща за всеки играч и брокера директно те пуска на пазара, защо над 90% фалират от "трейдърите"?

Коментар

• Брокерите периодичо изнасят СРЕДНАТА КЛИЕНТСКА ПОЗИЦИЯ и остават непокрити само за кратък период от време, при това само за микросделки. Това всъщност е и принципа за окрупняване на сделките, започвайки от вашите 0.01 лота и стигайки до милиардите, които се въртят на най-високо ниво. Ако някой брокер не го прави това, значи вече трябва да е фалирал. Щом обаче се изхитри да живее повече от няколко месеца, то това автоматично означава, че вече е достатъчно нахитрял да се досети за описания начин на покриване.

Същото го правят и застрахователите - те пък си презастраховат средната клиентска позиция.

Не знам защо въобще можете да си помислите, че брокерите и застрахователите ги управляват олигофрени? Това не е вярно. Точно обратното е - те в повечето случаи са експерти в теорията на вероятностите и успешно си вадят хляба от това.

Иначе да, брокерите силно се изкушават да си натопят пръста в кацата с чуждите пари. Те ги виждат като на длан, и знаят, че могат да понаправят това онова, АКО НИКОЙ НЕ ГИ ВИДИ. Но нима всеки един човек не го прави същото? Вие спирате ли на Стоп, ако няма катаджия? Винаги ли карате извън града с 90 km/h? Плащате ли си честно и почтено данъците до последната стотинка? Никога ли не сте лъгали никого? Никога ли не сте крадили нищо (напр. работно време от работодателя)? Огледайте себе си и веднага ще разберете каква по принцип е ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ ...... И веднага ще осъзнаете, че всеки е склонен да съгрешава, ако си мисли, че НИКОЙ НЕ ГО ВИЖДА.

Та от тука и за брокерите - вероятно съгрешават на дребно, ако си мислят, че никой няма да го разбере това, но на едро не смеят, защото погледите на хиляди клиенти, пък и на регулиращите органи, СА ВПЕРЕНИ В ТЯХ.

Трейдерите могат много лесно да противодействат на дребните прегрешения на брокерите, ако играят с едри сделки от порядъка на 50-100 пипса, и ако никога не оставят видими каквито и да било отложени ордери. Вие трябва да си знаете стоповете и лимитите, но не ги показвайте на брокера. Това важи разбира се само когато започнете да търгувате на едро с по над 10-20 лота. Докато цъкате с по 0.1 лот вие сте просто едни дребни мушици, на които никой не объща внимание. Така че не се самовъзвеличавайте и не обвинявайте брокерите за собствените си търговски грешки. Докато сте дребни, играта на брокера спрямо вас ще е безкрайно честна, просто защото вие не съществувате за него. Той се интересува само от най-едрите си играчи, а всички дребни са просто едно СТАТИСТИЧЕСКО СТАДО, на което почти не се обръща внимание, защото от него не могат да се очакват никакви изненади.
              Last edited by Mateev; 28.12.2016, 05:30.

Коментар

• Да се включа и аз!

Брокерите печелят от изнасянето на позиции, защото един вид "препродават" позицията. Само че статистиката показва, че над 98% от форекс играчите губят парите си. Съответни всички форекс брокери се опитват да задържат общата експозиция от форекс сделките при тях. А изнасянето на експозиции най-често става, когато общата експозиция по дадена валутна двойка стане толкова голяма, че рискът вече става твърде голям. Тогава форекс брокерът изиграва ролята на STP правайдер, но само за конкретната експозиция.

Коментар

• Добре, аз съм некомпетентния, щом казваш...
                  А ти като си толкова компетентен защо не спечели от форекса?
                  За какво му е на брокера да изнася позиции, след като не печели нищо от това?
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Не съм наивен, ти просто си некомпетентен.
                    Ако приемем, че брокера не изнася(макар, че реалността е различна) ти ще си прав за тези 10к загуба, обаче нека да те по образовам малко по темата.
                    Брокерът няма 1 клиент!
                    Брокерът знае, че средно 90% губят!
                    Ако в хипотетичен вариант имаме 100 клиента 10 от тях спечелят средно по 10к, а 90 губят средно по 10к, Отгатни сам с колко е напред брокерът!

Ще ти дам още един безплатен урок, белким и другите "титани на мисълта" го осмислите:
                    Брокерът категоризира клиентите си - на системно губещи и системно печеливши - отгатни кои изнася и накрая с колко му се увеличава печалбата!

Коментар

• Абе човек, как може да си толкова наивен бе?!
                      Ето и малко елементарни разсъжения:
                      - ако клиент спечели 10 000 лева от валутни разлики и форекс-брокера изнася позициите, брокерът нищо не печели.
                      - обаче ако клиент загуби 10 000 лева от валутни разлики и ако брокерът не изнася позиции, то брокерът си прибира парите на нещастника в джоба.
                      Оставям на теб да отгатнеш какво се получава, ако клиент спечели 10 000 от валутни разли7ки и брокерът не изнася позиции.

Коментар

То ти не си в час...
                        форекс не играя, затова и нищо не губя...
                        Преди около месецb EUR/USD беше около 1,12 сега спадна до около 1,04. Ако спекулирам с 50 000 единици и уцеля посоката можех да спечеля около 8000 лева за има няма 1 месец, които тъпия брокер трябва да извади от джоба си за да ми ги плати. Ако 3-4 човека направят същото като мене, тъпия брокер ще фалира след 1 седмица, защото няма откъде да вземе 30 хиляди лева за 1 месец , затова брокера ще върти, суче и ще маже с котировките само и само трейдърите да загубят, иначе той гори.
                        Тук направо умирам от смях - все едно някво дете в детската градина се опитва да обясня механиката на елементарните частици ...
                        Какво ще направи тъпият брокер? Ще закара от 1.12 на 1.13 и то точно на теб за да те удари и да не ти плати 8к печалба
                        Нали като видиш, че навсякъде цената е достигнала връх 1.12, а при теб е 1.13, той все едно си подписва фалита - точно за нула време цялата общност ще научи за него и толкова ...
                        Ти за специален ли се мислиш, че видиш ли брокера само от теб яде и още 3-4 ще го фалирате
                        Това, че ти и още 3-4, които си нямате понятие как се трейдва не значи, че няма да има примерно 3-4 които ще го купят от 1,12.
                        Технически дори всички клинети се сдушите и играете в една посока, точно за нула време (заради обема) ще ви Unwind-не на пазара.
                        Хайде стига тези митове и легенди за брокерите - като толкова ти е дерт вземи си някой ECN брокер избор голям FXCM, IC Markets и т.н. - давам ти гаранция, че по добри условия на ниво retail няма да намериш и пак ти давам гаранция, че ще фалираш

Това направо е за бисерите някой дилър ще седне за някаква мижава поръчка от 50к да те удря(той може те удари с макс 1 пип от стопа ти), като примерно има трейдъри, които пускат 10-20 лота.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

И двамата с Фрости, изобщо не сте в час с материята. Запознайте се малко повече, пък тогава си повтаряйте мантрата "измамния форекс"

Може ли да ни обясните как разбирате кой изнася и кой не и как точно и къде ви изнасят банките?
                          Най-важното може ли да обясните как точно това, че някой ти изнася поръчките(срещу 100-тина пъти по висока такса) ти дава много по голям шанс?

Само вие и липсата ви на знание са виновни за изгубените ви пари.
                          То ти не си в час...
                          форекс не играя, затова и нищо не губя...
                          Преди около месецb EUR/USD беше около 1,12 сега спадна до около 1,04. Ако спекулирам с 50 000 единици и уцеля посоката можех да спечеля около 8000 лева за има няма 1 месец, които тъпия брокер трябва да извади от джоба си за да ми ги плати. Ако 3-4 човека направят същото като мене, тъпия брокер ще фалира след 1 седмица, защото няма откъде да вземе 30 хиляди лева за 1 месец , затова брокера ще върти, суче и ще маже с котировките само и само трейдърите да загубят, иначе той гори.
                          Last edited by Frosty; 27.12.2016, 19:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

И двамата с Фрости, изобщо не сте в час с материята. Запознайте се малко повече, пък тогава си повтаряйте мантрата "измамния форекс"

Може ли да ни обясните как разбирате кой изнася и кой не и как точно и къде ви изнасят банките?
                            Най-важното може ли да обясните как точно това, че някой ти изнася поръчките(срещу 100-тина пъти по висока такса) ти дава много по голям шанс?

Все едно да тръгнат да реват "измамни букмейкъри" защото примерно Еврофутбол, Спротнингбет и т.н. играят срещу него(а не се отместили на срещу положен залог), и били измамници защото нашите заложили 1-ца пък мача свършил Х ... големи "измамници"!

Аз не разбрах какъв е този проблем - та хем българите нямат пари, хем са в безизходица и хем затриват малко състояние на пазарите?
                            Проблема не е брокера, борсата или пазарите, а в липсата на санитарно ниво на финансово култура, да не говорим за по сложни неща като контрол на импулсивността!

Коментар

така шанса е много по голям
                              проблема е че хората в България нямат пари и са в безизходица и така попадат на измамите на форекс брокерите

FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Като обучават студентите на форекс има ли поне един от тях да е спечелил

http://www.karollbroker.bg/bg/news/n...a-forex-pazara
                                Форекс блог

Коментар

Working...
                                X