IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

EURCAD

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от
    Г-н Карлос,ако имате предвид реалната търговия,вероятно не сме колеги,защото аз наистина имам реален акаунт,докато Вие,макар и брилянтен теоретик,едва ли сте пипали реален акаунт някога.Вчерашната ми сделка беше разумна,а фактът,че общата ми позиция бе затворена на нулев стоп(тоест без загуба) просто е част от играта,в която е най-важно да не инкасираш загуби,защото именно загубите в крайна сметка зануляват акаунтите на 95% от трейдърите,нали така?
    Ако някой път си отворите реален акаунт,ще ми е много интересно,а предполагам и на други,да постнете тук някои конкретни Ваши сделки,за да преценим доколко претенциите ви на гуру имат покритие.
    Аз наистина се отказах от форекса,в смисъл,че това вече няма да ми е приоритет,но понякога е възможно да си пробвам късмета,така че форекса вече за мен е просто някакво хоби и няма да има нерви и напрежение,просто ще се пускам епизодичво за забавление.
    Евалата ти ги разби,аз като тиразправях пий си хапчетата и не се разправяй с тия,ти не та не

Коментар

• SC

Колега /не зная дали мога да те наричам така/, какви ги вършиш?!
      Имаш ли представа за какво става дума в тази пущина форекса?
      1. Съобщаваш първо, че си се отказал завинаги, което заслужава
      поздравления. После обаче се връщаш "само" с 2000 евро. Това
      твоето е безнадежден случай - зависимост от хазарта.
      Хайде направил си го, направил, но поне нататък да беше наясно
      как да постъпваш. А то:
      2. Отваряш позиция над 1.26, когато възходящия импулс започва да
      отслабва. Вместо да отвориш когато му е времето - на или под 1.25,
      да сложиш 200 пипса в торбата и да си счупиш краката от бягане.
      3. Абсолютно убеден съм, че не следиш, поне не достатъчно задълбочено
      долар/канадец. А това е по-важната, много по-важната ценообразуваща
      двойка за тази над която се мъчиш.Защо - оставям на тебе да решиш.
      4. Ако времето на постовете ти във форума е коректно, следва най-
      фамозното - курсът стига до 1.27+, след което започва низходящ импулс и
      тогава ти правиш добавка?!
      5. С тази добавка постигаш...по-висока средна цена в дълга позиция - мамо
      мила! То се правят добавки и когато си в посоката, но трябва да си наясно
      какво и как правиш. Два малко крайни примера за добавки, когато си в
      посоката. Когато терористите удариха Световния търговски център. И когато
      преди години спря за няколко часа токът в Ню Йорк, 50 милиона души останаха
      на тъмно, а десетки хиляди блокирани в метрото и асансьорите. Тогава затваряш
      очи, купуваш евро/долар с целия акаунт и неуморно реинвестираш /добавяш/
      свежите пари, които се изливат сякаш от небето в акаунта ти. Не забравяш обаче да
      направиш две крайно важни неща - да поставяш пълзяш стоп на подходящо отстояние,
      като непрекъснато го актуализираш с постоянно променящата се картина, а също да
      отвориш Блумберг или Си еН Би Си, които в този момент предават непрекъснато от
      мястото на събитието. Чакаш да излезе кметът на Ню Йорк по телевизията и да каже,
      че не се касае за терористичен акт. Тогава бързо и пъргаво затваряш позицията. Но
      възможно е да не успееш да я затвориш ръчно /така се случи с мене напр./, но си
      свиркаш - след секунда трейлинг стопът ще свърши тази работа. Такива случаи не са
      кой знае колко често, но са от типа "ден години храни". Много е важно в началото
      да реагираш до 15 - 20 секунди максимум, за да хванеш добра цена, пък и да избегнеш
      рекотировки. После действаш само с ордери, ръчно е почти невъзможно.
      6. Много още мога да говоря за изцепката ти, но стига толкова. Само ще те помоля, ако
      ще продължаваш да пишеш, да не хахаха-хаш на всеки пост, че грозничко изглежда
      отстрани. Не че човек няма право да се присмива на себе си, но е добре да го прави
      на ум.
      Last edited by Дон Карлос; 16.06.2010, 06:15.

Коментар

• На 2680 си обирай крушите целувай ръка и бягай от тоя крос.... поне до края на август. Може да не ми отговаряш !
        ТЪРГУВАМ ПО ГЕОРГИ ВЕЛЕВ !
        ФАЛОУ МИ [url]http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIndividual.aspx?pid=5

Коментар

• За късмет не е нужно доливане - ако нямаш късмет, 2000 в кофата
          Съвсем си го ударил на хазарт!

Иначе добре дошъл обратно. Преди година бях пред отказване - не губех но реших че не си струва нервите. Слава Богу за седмица ми дойде верния акъл

Коментар

• Айде не се корай, пиши си глупостите , така или иначе на мен(и на още 100-тина четящи форума) не са ни били от полза. А за капитала да не си объркал неволно 5-цата ?????? - малко над 51К ли е или малко над 1К ?????? ... и с обемите като ги обявяваш внимавай !!!!!!!!!!! Казвал съм ти и друг път - работи в/у характера си

Първоначално изпратено от
            Колеги,случи се нещо наистина неочаквано,преди малко прочетох един пост на г.н Карлос,отправен специално към мен и този пост ме накара да прогледна ,да проумея една заблуда,с която съм живял през последните 5-6 години.Тази заблуда,колеги мои,е ,че ставам за форекс трейдър...За мое щастие,благодарение на това откровено обръщение на г-н Карлос към мен,сега вече разбрах,че форексът не е за мен и реших още тази вечер да се откажа ,за да не си загубя целия капитал,който в момента възлиза малко над 51 000 евро.Какво ще правя занапред още не съм решил,но първо ще си почина,после ще търся работа или някакъв бизнес ще замисля.На вас пожелавам много успефи в личен и професионален план и бъдете преди всичко здрави,за да може с радост да си харчите спечелените профити.Надявам се ,че ще запазите хубави спомени за мен...Преди да деинсталирам платформите ви поздравявам с тази песен:

http://www.youtube.com/watch?v=3lYokuV2iYU
            ТЪРГУВАМ ПО ГЕОРГИ ВЕЛЕВ !
            ФАЛОУ МИ [url]http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIndividual.aspx?pid=5

Коментар

Купих на 1.3230,техническата причина за покупка се вижда на картинката - долната линия на подкрепа,а целта е тест на горната,без стоп ми е позицията,с малък обем,за да може спокойно да добавям ако падне доста надолу.
              http://prikachi.com/files/1570201R.gif
              Задействан ордер бай-лимит на на 1.3030,почвам с усредняването,средна цена в момента 1.3130
              Нова добавка на 1.2830,средната ми цена е 1.2980,обцият обем на позицията е 20к (5к+5к+10к)
              Реших да рискувам и приложих агресивен ММ,добавих ок 1.4 лота към позицията на цена 1.2750,така общата позиция ми става 1.6 лота,а средната цена 1.2779,тоест нужни са ми само 30-тина пипса да върнем нагоре от текущите нива ,за да затворя на 1 пипс профит,да видим ще мина ли метър и тоя път!
              За всеки случай сложих и обратна поръчка под "двойното" дъно на ниво 1.2720

http://prikachi.com/files/1576557z.gif
              SC,много са опасни тия кросове срещу еврото,тръгне ли-пада като сопол,аз още ближа рани от EUR/AUD...

Коментар

• Имаме вече фундаментална причина за обръщане на даун тренда при е/кад .На часова имаме пробив на триъгалник в посока нагоре .Успехи на дългите шанса в момента е на тяхна страна според мен.

Коментар

Пичове,за ви се похваля,затворих дългата от 1.3475 на 1 пипс профит!!!За мой късмет успях да изляза на плюс от тоя капан,без да правя добавки,малко ме хвана шубето ,сега съм супер доволен,че успях да затворя на плюс,а сега току що отворих нова дълга на ниво 1.3330,да видим как ще се развият нещата,в тая двойка е доста спокойно ,в сравнение с еврото или канадецо,хахахах

Ех, SC, цялата олелия за един пипс ли стана)

От този пипс много неща можеше да научиш, но ти пак не разбра какво е тренд...

Не четеш какво ти пишат хората... Отделили са ти своето време, написали са някаква истина, ама ти не и не - ще бориш канадски вълци с дълги евро канадци)

Весел празник и успех!
                  Звукозаписно студио

Коментар

• Забравих да споделя това че стойноста на някакав актив е паднала много не е основание за покупка спомнете си Енрон ,българския лев през 1996 г. и компанията Лекс през 1994г.

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                      Здравей ,Дон Карлос,и аз мисля че при Е/Кад движенията се определят от движеията при Е/Д и Д/Кад .Преди време помня че скъси/ паунд долар на нива към 1.9 след пропадането мисля си направил няколко хиляди пипса .Ще бъде полезно за аудиторията да споделиш историята на тази сделка .Односно Е/Кад според мен и фундаментално и технически посоката е надолу докато не видим тренд обръщащи фигури при Д/Кад и Е/Дол на голям тайм фрейм.Успехи на знаещите и можещите!
                      Против тренд не се върви стара максима ,отново потвърдена ,Тренда е в сила докато не получим неоспорими данни за неговото обръщане ,а това са тренд обръщащите фигури двойно ,тройно дъно и обърната глава с рамене на големи тайм фреймове !

Коментар

• Опит за хващане на дъно или връх при крос с добавяне е най-сигурния начин за загубване на сметка. Хвани си някоя основна двойка и играй само нея, ако искаш да печелиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос
                          А то иначе повече хокане чета по свой адрес и то долнопробно каруцарско.
                          Върви, че пиши после.
                          Пуснато на: Вто Май 15, 2007 12:42 am

Първоначално изпратено от Rad
                          ...Прото и Спарт се дразнят не на друго, а на самия Дон Карлос, защото просто виждат твърдения, които са пълни глупости и за капак една камара сляпо следващи наивници...
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

В последно време обемите в този крос не са никак малки,даже последно време именно постоянните продажби в този крос доведоха до едновременното падане на eur/usd и usd/cad - много е просто да се сравнят дневните графики при трите двойки и да се види,че при eur/cad такъв перфектен низходящ канал не може да има ако тази двойка няма собствен живот,както твърди Донът.Такъв перфектен канал в дадена двойка може да се получи само от планирани продажби именно в тази двойка и в това няма нищо странно,дори тази двойка да не е мейджър,защото периодично,поради едни или други причини,даден крос може да итрае ролята на мейджър,така да се каже!
                            Инфо за обеми на форекс спорт ? При това в крос Айде по-сериозно градски ?

Крос може да важи например ако търговския оборот м/у държавите А и Б е висок или при сливания/поглъщания на големи компании между 2 държави... тук не виждам нищо подобно

Това не означава, че не може да те огрее..просто доводите за сделката са съмнителни.
                            Виж при евро/ауд има някакъв резон да се търси корекция по фундаментални причини. Първо защото фондовите борси влязоха явно в корективен цикъл, заради вдигането на МЗР в Китай и данъка, който се въведе в Австралия.

Успехи и като отвориш магазина свиркай да дойда да си купя нещо

Коментар

• vhk

Здравей, колега,

Тъкмо щях да си лягам вече /тук минава полунощ/, но видях поста ти и не мога да
                              не ти отговоря.
                              За "историческата" сделка паунд/долар съм писал много и достатъчно и който се
                              интересува, може да си намери написаното. Действително от нея спечелих
                              хиляди, дори десетки хиляди пипса. Работата е там, че докато течеше тази
                              сделка и още преди финала й се отказах от спот пазара и преминах към друг
                              вид валутна търговия, според мене на много по-високо ниво.
                              Желая ти успех!

ПП. Що се касае до евро/канадец, ситуацията наистина е неясна. И все пак
                              допускам, че ще се повиши и то доста. Ако например евро/долар падне с 20 фигури
                              а долар/канадец порасне също с 20 фиг., то евро/канадец ще се качи, тъй като
                              умножаваме порасналото число с по-голямо. Има и друго - предстоящото вдигане
                              на лихвите. Няма съмнение, че в САЩ ще растат по-бързо отколкото в Канада,
                              дори и тя да започне първа.

Коментар

• Здравей ,Дон Карлос,и аз мисля че при Е/Кад движенията се определят от движеията при Е/Д и Д/Кад .Преди време помня че скъси/ паунд долар на нива към 1.9 след пропадането мисля си направил няколко хиляди пипса .Ще бъде полезно за аудиторията да споделиш историята на тази сделка .Односно Е/Кад според мен и фундаментално и технически посоката е надолу докато не видим тренд обръщащи фигури при Д/Кад и Е/Дол на голям тайм фрейм.Успехи на знаещите и можещите!

Коментар

Working...
                                X