IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

EURCAD

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ManUtd

Драги колега, ако знаех кога ще изчезне еврото, Бъфет щеше да ми гледа номера
    на фанелката. GBP/AUD никога не съм го търгувал. GBP/NZD навремето ми беше
    "специалитет", много спечелих от него в много сделки, но между нас казано съм
    имал късмет, че се отървах жив, коварен крос. Съвет: не се занимавай с кросове,
    опасни са, особено свръх волатилните. А и трябва да правиш анализ на две двойки
    вместо на една. Вероятността да се подхлъзнеш е двойно по-голяма. Не че ги
    отричам, но са за много напреднали. Останалото е хазарт и късмет.
    Много ти благодаря за добрите думи, постове като твоя ми дават импулс да
    пиша. А то иначе повече хокане чета по свой адрес и то долнопробно каруцарско.
    Върви, че пиши после.

Желая ти успех!
    И не се сърди, че не мога да ти бъда полезен, но не ми е в стила да си измислям.

Коментар

• Опитите за хващане на падащи ножове е една от най-лошите стратегии, а на падащи мечове може би най-опасната. Изчакай си по-сериозни индикации за обръщане на тренда.
      Еврото за мен винаги е било политическа валута, а въвеждането й голяма глупост. Навремето с ПК в този форум водехме сериозни спорове по тази тема.

Коментар

• Дон Карлос, благодаря ти за ценните анализи, които споделяш.
        Освен, че са абсолютно правилни са и изключително добре аргументирани.
        Ако имаше повече съфорумници като теб, този форум щеше да е наистина полезен за всички нас, които прохождаме в този труден и хлъзгав пазар!

Би ли споделил кога точно очакваш да изчезне еврото и какво мислиш за едни дълги позиции в GBP/AUD и GBP/NZD за по 60-70 фигури?

Коментар

• eur/cad - продължение

Работата е там, че на евро/долар му предстои дълъг път надолу. Ако някой се
          съмнява, че кризата ще обхване и други страни от т.н. Еврозона, значи много се
          лъже. В крайна сметка валута евро въобще няма да има. В един пост, не помня в
          кой форум предвидих максимум още 15 фодини живот на еврото. Сега виждам, че съм бил много щедър. Постът е от 2006 година. Ето цитат от него:

Здравей! Европейските икономисти бюрокрация ли ги гони, що ли, но нещо хич
          ги няма. Май ще им се наложи да посвалят лихвите, че не ги чака нищо добро,
          ако продължават да се инатят. Видяла жабата, че коват вола и тя вдигнала крак,
          такава е тяхната работа. Безработицата е едно на ръка, но виждаш ли какво става
          във Франция? Стагнация, нулев растеж, инфлацията най-ниска за последните 17
          години. То това добре, ама да не са такива лихвите. И други някои страни не са
          цъфнали и вързали. А паричния съюз е такава смешка, че повече не може да бъде.
          Давам му още максимум 15 години живот, ако спешно не вземат необходимите
          мерки. То и сега например Италия е с единия крак навън, ще я последват и други.
          Не стават Европейски съединени щати по примера на Американските, манталитета
          е друг, интересите са толкова разнопосочни, че намирисва на баснята "Орел, рак
          и щука". Създаденият навремето по политически причини Общ пазар /антипод на
          СИВ/ съвсем механично прерасна в Европейски съюз. То самия съюз може и да
          просъществува, но на друга база /политическа, културна и пр./, но на икономическа
          едва ли, много се съмнявам. Така че, дните на еврото са преброени, въпрос на
          време е, ако не погледнат по-сериозно на нещата. Така мисля, може и да не съм
          прав.

13 ноември 2006 г.

Сега сигурно ще има грачене, но нека си грачат!

Коментар

• eur/cad

Здравейте!

Ако позволите и аз да кажа мнението си по темата.
            Никакъв тренд не може да започне, завърши или да се обърне в тази двойка -
            тя е крос и няма собстен живот. Зависи изцяло от евро/долар и
            щ.долар/канадски долар. Цената й във всеки един миг е равна на сумата,
            получена от умножението на посочените две двойки. А обемът на сделките в
            тях надхвърля многократно обема на сделките в евро/канадец. Което ше рече,
            че сделките в евро/канадец оказват незначително, пренебрежимо малко влияние
            върху цената на двойката - важни са сделките в мейджърите.
            Като цяло също съм на мнение за ръст в тази двойка, който може и да е значителен, което обаче съвсем не е много сигурно.
            Долар/канадец ще расте много, това не го поставям на съмнение. Дори наскоро
            в друг един форум препоръчах дългосрочна покупка под паритета и виждам
            15 - 20 фигури профит, след много колебания в цената, разбира се. Но целта оправдава средствата, особено за търговците, които умеят да се справят с
            колебанията и да извличат ползи от тях.
            Та това е основанието ми за ръст и в евро/канадец.
            Но...винаги има едно но.
            /следва/

Коментар

• Идеята за търсене на дъно е добра при тази двойка, но аз бих влизал дълъг само когато направи ново историческо дъно, а до там има още доста път. Входове под 1.20 ще считам за добра сделка. До тогава ще гледам отстрани...

Коментар

• Защо залагаш на една от най-слабите валути(EUR) с/у една от най-силните (CAD). Ще изхабиш мноооооого НЕРВИ, ПАРИ и ВРЕМЕ за да си докажеш и аз не знам какво.
                Много по-вероятно е EUR-то да си остане слаба валута, а CAD силна.
                Вероятността да уцелиш дъното, като PRICE и TIME също е минимална, може и да има reverse, ама не ми се върва, нали не върваш, че след толкова проблеми в Европа и КАНАДА с 2 години подред най-стабилната финансова система, големите ще започнат да купуват EUR.

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                  .. но би ли обяснил по-обстойно защо ще е "по-безрисково откъм движение" и защо суапа ще е по-добър след като минава двойно суапиране с брокерските надбавки към либор/либид?
                  В случая няма какво да обяснявам ! Всякакви отигравания срещу канадеца , в момента са архи-тъпи .....

СеЦката е решил да се занулява ...окей няма да му преча ( не съм имал и намерение , де ) . Но Връх не се лови като си на Върха .....респективно Дъно -- като си на Дъното . Друга е технологията , но не искам да влизам в полемики ...

Трейдингът не е ДПО " Септемврийче " , още по -малко пък профсъюзна организация , че да си решаваме колективно проблемите ......И всички да сме "еднакво" доволни и " равни " помежду си .
                  ================================================== ===

Това за което споменаваш ( двойното суапиране ) съществува и си прав в разсъжденията си .Но само толкова ...
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART
                    Първоначално изпратено от
                    на практика съм отдавна дълъг в тази двойка,понеже играя само дълъг usd/cad и дълго евро...
                    Това е по -добрата стратегия според мене ! По безрискова откъм движение ( едната двойка компенсира движението на другата ) . А и разходите по обслужване на позициите са по -малки >> 4 пипса + 3 пипса + положителен суап поне от едната двойка >> в зависимост от брокера
                    СПАРТ, от спреда ще спести някой пип като ползва мейджърите вместо кроса, но би ли обяснил по-обстойно защо ще е "по-безрисково откъм движение" и защо суапа ще е по-добър след като минава двойно суапиране с брокерските надбавки към либор/либид?

Коментар

• Първоначално изпратено от
                      .... така че смятам да намаля броя на двойките и да го давам по-скромно.
                      Ти така или иначе вече си принуден да го даваш по-скромно, като ти чета писаниците сметката ти е отъняла бая .... ама давай, лупкай докато можеш, след некой и друг ден пак ше долееш ... нали трябва да има папу и за такива новаци като мен
                      ТЪРГУВАМ ПО ГЕОРГИ ВЕЛЕВ !
                      ФАЛОУ МИ [url]http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIndividual.aspx?pid=5

Коментар

• Първоначално изпратено от
                        на практика съм отдавна дълъг в тази двойка,понеже играя само дълъг usd/cad и дълго евро...
                        Това е по -добрата стратегия според мене ! По безрискова откъм движение ( едната двойка компенсира движението на другата ) . А и разходите по обслужване на позициите са по -малки >> 4 пипса + 3 пипса + положителен суап поне от едната двойка >> в зависимост от брокера

Първоначално изпратено от
                        като мисля да мина в кроса вече и да градя там дълга позиция,очаквам целия май месец да сме нагоре в тази двойка,така че ще я измуза яко!
                        Докато тука движението за дълги си е на контра . Прибавяме и поне 10 пипса спред + леко положителен суап >> пак според брокера .

Коментар

• ОК ! Прав си ... Аз само споделих мнение ! Даже в случая ти препоръчвам стратегията на Ивайло ( Груев ) -->> Купувай максимално близо до дъното с близки стопове и минимални обеми >> .
                          Лично той учтиво я сподели снощи. И макар ,че не я одобрявам ти я препоръчвам , в случая , понеже виждам че си изкушен да купуваш евтино .

Коментар

• СеЦка , ако се каниш да ловиш дъно за дълги требва много да внимаваш . И около 1.3880 е добре да ги бегаш . Това движение днес в канадците е повече заради " уик нъмбъ " ( кофти GDP и тънка инфлация ) , но не се вързвай наплитко ....Повече вервай на BOC , а те бяха доста категорични наскоро ...

За мене целите са тъдява :

http://prikachi.com/files/1547462y.gif

Дето се вика : Никто тренд не отменял !

По -добре дръж осито за тест на паритета , отколкото да рискуваш дълги в евро/кад !

Коментар

• EURCAD

Пичове,отварям тема за тази двойка,защото отдавна я следя и чаках с неърпение първите важни индикации за край на невероятния низходящ тренд там,който е класика в жарна,точно като по учебник!На картинките виждаме,че точно днес пробихме двете важни тренд линии и имаме шанса да затворим над тях,което значи,че най-полсе този тренд се изчерпва и предстои поне сериозна корекция нагоре,eвентуално и обръщане на тренда,така че от другата седмица започвам да чакам удобен вход за дълги позиции!

http://prikachi.com/files/1547294m.gif
                              http://prikachi.com/files/1547295Z.gif
                            Working...
                            X