IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
    Бля бля що не гледаш дневната а да прецизираш входовете по 1 и 4 часа графика тъй по структурата ще имаш идея накъде ще е движението + може да наблюдаваш и подкрепите и съпротивите на по големите графици .. еврото е в рейндj по дневна и едва ли б и могло точно сега да се даде идея точно по дневна графика
    Котьо, с това отговарям и на теб, че станахте 2-ма, задаващи един и същ въпрос и вече ще се наложи да го формулирам.

    Защо да се затормозявам с по- малките периоди, за да гледам едно и също, показано по различен начин? Пазарът е фрактален и каквото го има на дневна, го има и на петминутна, но по- разгърнато и в повече барове. Разликата е в условно наложеното от човека ограничение на времето, което не съществува обективно извън съзнанието, т.е. е мисловно-априорна величина. Времето е нещо, което сме приели за удобство, за да организираме и структурираме логически концепции и последователности. Със същия условен успех бихме могли да използаме лунният календар с 28 дни в месеца или да приемем, че един ден има 48 часа, всеки от които по 30 минути.

    Ако трябва да го кажа по друг начин, предлагате ми индуктивен подход към нещо, което вече дедуктивно съм предположил като основен сценарий и не са ми нужни шизофреничните съмнения и колебания на по- малкия период и целодневното висене пред монитора.

    Бих слязъл на по- малък период, ако имах съмнения между няколко сценария и ми трябва допълнителна информация (вътрешни противоречия между тях, вкл и във времето), за да фаворизирам един, като отхвърля некачествените от гледна точка на текущата ситуация и разбирането ми за нея. В повечето случаи разнородната и не рядко противоречива информация от различните периоди е по- скоро объркваща.

    В случая обаче при очевиднен флаг (или както там ще наречем консолидацията от последните два дни на миналата седмица) едно подобно слизане на по- мака графика би могло да е подвеждащо, тъй като ще даде повече и в повечето случаи ирелевантна информация. Ненужно усложнение, до което бих прибягнал при повече от една еднакво вероятни хипотези. И без да го правим, флагът (или както го наречем) предполага, ново дънце с малко под предишното, което да купим, както и по една случайност се получи (виж картинката и обяснението по- долу). Фактът, че и двамата акцентирате върху това, покзва, че сте виждали повече от едно и близки или равни като качество бъдещи развития и съответната нужда от (както му се вика ) прецезиране. Или казано по- иначе и във връзка с предния ми пост - различният аспект на качеството в конкретната ситуация е породило различни версии на действителността и различни субекти (мнения, гледни точки), осъзнаващи я.

    Нека го разгледаме по- подробно: http://prikachi.com/images.php?images/319/6569319U.png

    Когато писах предния пост, беше формирана точка 2 и чаках дъно под нея, за контра на един такъв евентуален спад (вход по тренда на по- голям период) при хипотетична завършена фигура.

    В случая консолидацията си е като по учебник - 6 точки (статистически повечето консолидационни структури са формирани от 6 точки (върхове и дъна)), пробив на хоризонталната страна (само по себе си не е значим довод, но обикновено хоризонталната е слабата страна при тредпродължаващи фигури) и излизане от рейнджа по посока на предхождащото движение (пробив). Т.е. и едночасова категорично потвърждава подобен флагосващ сценарий, но като цяло ненужно упражнение - цялата ни нужна информация, за да направим правилно отиграване, се съдържаше и на дневна графика - трябва само търпение, докато формира ново дъно под точка 2 или ордер с малко по- широк стоп и късмет, за да се активира.

    Това е за ситуацията от края на миналата седмица, която като възможност е свършена. Сега правим горе-долу същото, но в малко по- друг контекст - очаквам ново дъно под текущото за деня (1,3325/35?), което да опитам да купя с 10 до 15 пипса стоп и първа цел 3380, където евентуално да разтоваря половината и да преместя стопа на 0, в случай, че нарисува някоя по- продължителна консолидация след гапа нагоре от тази, която ми се привижда и съответно има нови слизания надолу. Потвърждението ще е връщане над текущото дъно при ново такова. Времето до края на деня доста накъся и е възможно да остане за утре, което предполага и леко изменение на нивата, които евентуално ще търся за дъно, ако остане за утре.

    В случай, че не направи ново дъно под текущото за деня, ще се наложи да преразгледам становището си (общото). В случай, че ми удари стопа, би значило, че съм провел погрешно експеримента (частното), но новата информация ще ми помогне да преценя качествено обновената ситуация и след ревизия на общото да потърся нова "самоизява" (реализация на частното, на индивидуалното).

    Някой сеща ли се, каква е текущата идея с очакване на ново дъно, което да бъде контрено? Питам в интерес на дискусията; би било чудесно, ако се получи такава.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Тато, погледни го на дневна и ми кажи, мяза ли ти на връх това? На мен ми прилича на началото на бичи флаг на/над тренд линия или друга подобна конфигурация (на Д1). Държа някакви къси, но повече за спорта. Ако съм прав, почти сигурно ще има някакво слизане надолу, колкото да изкара дългите със стопове под 3250 и да подлъже тези, които заповядват, да скъсят. Заповядващите не си чешат крастата с по 1-2-3 лота, ако случайно си вдигнал сайза.
      Бля бля що не гледаш дневната а да прецизираш входовете по 1 и 4 часа графика тъй по структурата ще имаш идея накъде ще е движението + може да наблюдаваш и подкрепите и съпротивите на по големите графици .. еврото е в рейндj по дневна и едва ли б и могло точно сега да се даде идея точно по дневна графика
      Pip master

      Коментар


      • Дръжте се!
        Мнението ми не е препоръка!!!

        Коментар


        • Тва чудо ако отиде на 1,34 и съм аут. Силни надежди за мощно потапяне.
          От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
            Ей го и другия хейтър.
            Очертава се днес индексите да са с исторически върхове - дакса вече го направи.

            Следобед ако го последват Дау и СиПи, то най-логично е след почивния ден в Япония да ги последва и Никкеи.

            При този сценарий - някои гапове ще се затворят, които и аз чакам с нетърпение, а други по-късно

            Това повече хейтърско ли е
            Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
              И на дакса ли

              Успех!!!
              Ей го и другия хейтър.
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                Хайде да пълним гаповете.
                Успехи.
                И на дакса ли

                Успех!!!
                Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

                Коментар


                • ALL AGAINST USD

                  Всички валути срещу долар

                  Коментар


                  • Хайде да пълним гаповете.
                    Успехи.
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      По въпрос 1 - никога не денся двойки, на които все виси лика на кралицата на банкнотите им, щот' т'ва е обречен танц и балъкът ще съм аз.

                      По въпрос 2 - всичко е възможно.

                      Успех!

                      П.П. Дано не си от "модела" - таргет Х - стоп еди колко си ...
                      Още съм новаче но ще обява какво се е случило Marandi

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
                        Привет,

                        На месечна съпротива сме/1.3385/,къси,стоп връх/1.3451/,очаквам пробив на
                        1.3104 със седмичния кендъл.Може и да не е така
                        Бе, кат' гледам гап-а по-добре задръж малко и си го хвани от 1.35 примерно надоле, ако удари.

                        Пасувай малко - иначе си уцелил зоната на съпротива дет' ще си боднеш стоп-а - ама ако го пробие - ко прайм? Ърмм ..?

                        П.П. Голям мерак да ви вземат кинтите батковците.

                        На мен ми увисна едно евро/долар на 1.3150 докат' го плющях напред-назад, ма съм го набил със стоп 1.38 и ме боли фара - то остана и него да мисля сега кат' мога го местя как си искам - ма не влизам още за нов селл.
                        Last edited by marandi; 16.09.2013, 06:46.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от VMMPETER Разгледай мнение
                          Здравейте приятели,
                          от няколко седмици съм на AUDCAD дълга и очаквам да продавам на 0.9782
                          както и GBPUSD да пробие 1.6000 на прав път ли съм
                          По въпрос 1 - никога не денся двойки, на които все виси лика на кралицата на банкнотите им, щот' т'ва е обречен танц и балъкът ще съм аз.

                          По въпрос 2 - всичко е възможно.

                          Успех!

                          П.П. Дано не си от "модела" - таргет Х - стоп еди колко си ...
                          Last edited by marandi; 16.09.2013, 06:29.

                          Коментар


                          • AUDCAD

                            Здравейте приятели,
                            от няколко седмици съм на AUDCAD дълга и очаквам да продавам на 0.9782
                            както и GBPUSD да пробие 1.6000 на прав път ли съм

                            Коментар


                            • Привет,

                              На месечна съпротива сме/1.3385/,къси,стоп връх/1.3451/,очаквам пробив на
                              1.3104 със седмичния кендъл.Може и да не е така

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение


                                Ако ми бяхте видяли физиономия като видях каква е стойността на E/U, щяхте да ми сложите снимката в "Бисери и вицове".
                                Не си само ти
                                Some people act stupid, some people don't act (ಠ_ಠ)

                                Коментар

                                Working...
                                X