EUR/JPY скоро ке избухне ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеМи да... я вижте GBP/AUD. Цели 30 фигури(!!!) за няколко месеца. Пък вие се мъчите с някакво EUR/USD, където ви правят на луди гъби с това нагоре-надолу и голямо гадаене. А те си го рейнджат около 1.30-1.33 и ви се смеят на наивността ви.
Иване, Даксито не бих го купувал преди 8540/70, а и дори там бих бил изключително внимателен. Ако влезе в зоната и нарисува някакъв обръщащ бар на малките графики, би имало резон да се опита с 10-15 пипа стоп. Там бих фаворизирал по- скоро покупките, макар като цяло да е трики на тия нива. Както писах и по- рано, очаквам нещо от порядъка на 8750/8950 за връх и определено не бих продавал текущо, но и покупките са рискови при разреденият високопланински въздух на върховете.
Еур/усд май от много умуване го изтървах. Вариантите ми сега са 2 (т.е. един с различна подредба на компонентите във времето):
1. Отиваме за ~1,3380 без преди това да пробива дъното от през нощта и с последващо ново падане (не е нужно да има ново дъно като цена, стига да тества долния край на рейнджа). Дебнем за този последен (предполагаем!) заход надолу, за да си купим с близко стопче.
2. Вариант с ново дъно преди 1,3380, който стана по- малко вероятен след последната спица и силният ЗЕВ. Понеже и времето ми накъся, го оставям на въображението ви.
Слагам ордери и ви пожелавам приятен ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеМи да... я вижте GBP/AUD. Цели 30 фигури(!!!) за няколко месеца. Пък вие се мъчите с някакво EUR/USD, където ви правят на луди гъби с това нагоре-надолу и голямо гадаене. А те си го рейнджат около 1.30-1.33 и ви се смеят на наивността ви.
Та добро утро!
И честит имен ден на именниците ... и на софиянци честит празникПарите не ме вълнуват. Те ме успокояват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi7 Разгледай мнениедруги животни, освен eur-usd не търгувате ли.тц тц тц
Кат' неква секта са с т'ва евро/долар
Коментар
-
Флаг на дневна може да е и от един единствен бар, който е по- добре изразен на М5, примерно, което не значи, че го няма на дневна или там е друго. Сега чакам нещо различно обаче, а не флаг. Да видим, дали ще се получи.
Предвид по кое време се случиха нещата, ще поизчакам до утре, преди да мъча позиции, но като цяло нещата остават непроменени - смятам да го купя това ново дъно. Да видим сутринта как ще изглежда задачата и ще потърсим решение и ниво. Дневният бар се зафирми доста мечо, но си трябва потвърждение. Както изглежда дъното за деня се останови в 1.3325/35 зоната, което обаче не е критерий за заемане на позиция, въпреки че ми беше таргет ниво за активната част от американската сесия... Ако се беше случило 3-5 часа по- рано, не бих се поколебал да купя. Сега пас и почивка.
Коментар
-
EUR/USD
Blq blq това е точно така за времето... само че един флаг на дневна ще му трябва значително по дълго време (изразено в дни ) за да се развие ти предполагаш че ще се образува втори флаг и ситуацията ще е същата както предходната но тук цената е близо до локален връх по дневна .. два флага + близост до съпротива ,която се явява седмична граница на рейндj + една трендлиния прокарана по дъната 08.02 и 08.14 едва ли е удачен момент за покупка и още нещо което ме навява че не трябва да се купува това е избухването на цената снощи (гапът ) които се образува (също така мисля че ще затворят гапа както писах по рано в един друг форум ) .. за мен възходящото движение е приключило . не е задължително да се образува флаг вероятноста да се образува кука и да отпраши нагоре съществува но това става при ясно изразен trend а не при сегашното корективно движение и сегашният седмичен рейдj .ако има флаг вероятноста да бъде провален е голяма .. ..разбира се със ако влезеш в позиция както пишеш може и да се измъкнеш защото сега около съпротивата не се знае какво ще се образува може рейндj,двоен връх и т.н и тъй като по горе писах че сме в седмичен рейндj би могло да се ползват подкрепите и съпротивите на рейндja за търговия а ти мислиш да купува6 и то точно на седмичната съпротива ...мисля си следното тази седмица има новини от ФЕД силен импулс надолу и седмичната съпротива ще си е свършила работата технически така ги виждам нещата ...сега че може да има шипове нагоре е вероятно но всичко зависи от хоризонта на този който търгува . мнението ми не е предпоставка за влизане в позиции ..трябваше да отбележиш че интрадея не ти допада и толкозPip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от philosopher Разгледай мнениеКолега blqblq, знаеш добре ,че 'времето' тече по различен начин в пространството така,че тука по фреймовете нещата остават ясни за сега..няма значение от периода.
Коментар
Коментар