IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• EUR/JPY скоро ке избухне ...

Коментар

• благодаря за съвета,ще те послушам и ще пасувам засега и без това времето е подходящо за разходка в парка

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        Ми да... я вижте GBP/AUD. Цели 30 фигури(!!!) за няколко месеца. Пък вие се мъчите с някакво EUR/USD, където ви правят на луди гъби с това нагоре-надолу и голямо гадаене. А те си го рейнджат около 1.30-1.33 и ви се смеят на наивността ви.
        Ако не си хванал поне 10-15 от тия 30 фигури и след суапа си на добра печалба, все едно нищо не каза и ни се "караш" за това, че си пропуснал възможност, а и ние барабар с теб. Ако е така, имаш моето разбиране и съчувствие. Факт е, че достатъчно адаптивните ще правят пари без значене от двойката (пазарът е един и подобно деление (еур/усд - гбп/ауд) е съвсем условно - същите причини, които са довели до 30 фигури движение някъде, са породили 3 фигури рейндж другаде). И в двата случая поенциалът е същия - и потенциалът да направиш пари и този да те излъжат. Да скачаш от двойка на двойка с мисълта, че някъде другаде тревата е по- зелена, е несериозно - изграждаш си самозаблуди и се опитваш да моделираш пазара, а не себе си. Вариантите са два - или отиграваш всичко и си навсякъде, прецъквайки графиките в транс и използвайки (най- вероятно) някаква простичка индикаторна система (едва ли ще си в състояние да правиш задълбочен анализ на множество валути) или следиш 2-3-4 инструмента и търгуваш само тях.

Иване, Даксито не бих го купувал преди 8540/70, а и дори там бих бил изключително внимателен. Ако влезе в зоната и нарисува някакъв обръщащ бар на малките графики, би имало резон да се опита с 10-15 пипа стоп. Там бих фаворизирал по- скоро покупките, макар като цяло да е трики на тия нива. Както писах и по- рано, очаквам нещо от порядъка на 8750/8950 за връх и определено не бих продавал текущо, но и покупките са рискови при разреденият високопланински въздух на върховете.

Еур/усд май от много умуване го изтървах. Вариантите ми сега са 2 (т.е. един с различна подредба на компонентите във времето):

1. Отиваме за ~1,3380 без преди това да пробива дъното от през нощта и с последващо ново падане (не е нужно да има ново дъно като цена, стига да тества долния край на рейнджа). Дебнем за този последен (предполагаем!) заход надолу, за да си купим с близко стопче.

2. Вариант с ново дъно преди 1,3380, който стана по- малко вероятен след последната спица и силният ЗЕВ. Понеже и времето ми накъся, го оставям на въображението ви.

Слагам ордери и ви пожелавам приятен ден!

Коментар

• Ами някои направо са си го казвали, че търгуват само EUR/USD. Щото била най-"майсторската" двойка за профита само. Другите двойки били ала-бала за аматьори.

Коментар

• някой да даде съвет за Даксито,че вече мн време го чакам да падне

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              Ми да... я вижте GBP/AUD. Цели 30 фигури(!!!) за няколко месеца. Пък вие се мъчите с някакво EUR/USD, където ви правят на луди гъби с това нагоре-надолу и голямо гадаене. А те си го рейнджат около 1.30-1.33 и ви се смеят на наивността ви.
              А дали само EUR/USD търгуват, че така бързо ги нахока

Та добро утро!
              И честит имен ден на именниците ... и на софиянци честит празник
              Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Тая сутрин купих малко паунд долар и си чакам профита.
                chef

Коментар

• еур/усд гапът е почти затворен сега върховете от 1.3320 ще подкрепят цента и вероятноста да атакува върха е голяма
                  Pip master

Коментар

• Ми да... я вижте GBP/AUD. Цели 30 фигури(!!!) за няколко месеца. Пък вие се мъчите с някакво EUR/USD, където ви правят на луди гъби с това нагоре-надолу и голямо гадаене. А те си го рейнджат около 1.30-1.33 и ви се смеят на наивността ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi7 Разгледай мнение
                      други животни, освен eur-usd не търгувате ли.тц тц тц
                      Бе, зле са, Адаш!

Кат' неква секта са с т'ва евро/долар

Коментар

• други животни, освен eur-usd не търгувате ли.тц тц тц
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Флаг на дневна може да е и от един единствен бар, който е по- добре изразен на М5, примерно, което не значи, че го няма на дневна или там е друго. Сега чакам нещо различно обаче, а не флаг. Да видим, дали ще се получи.

Предвид по кое време се случиха нещата, ще поизчакам до утре, преди да мъча позиции, но като цяло нещата остават непроменени - смятам да го купя това ново дъно. Да видим сутринта как ще изглежда задачата и ще потърсим решение и ниво. Дневният бар се зафирми доста мечо, но си трябва потвърждение. Както изглежда дъното за деня се останови в 1.3325/35 зоната, което обаче не е критерий за заемане на позиция, въпреки че ми беше таргет ниво за активната част от американската сесия... Ако се беше случило 3-5 часа по- рано, не бих се поколебал да купя. Сега пас и почивка.

Коментар

• EUR/USD

Blq blq това е точно така за времето... само че един флаг на дневна ще му трябва значително по дълго време (изразено в дни ) за да се развие ти предполагаш че ще се образува втори флаг и ситуацията ще е същата както предходната но тук цената е близо до локален връх по дневна .. два флага + близост до съпротива ,която се явява седмична граница на рейндj + една трендлиния прокарана по дъната 08.02 и 08.14 едва ли е удачен момент за покупка и още нещо което ме навява че не трябва да се купува това е избухването на цената снощи (гапът ) които се образува (също така мисля че ще затворят гапа както писах по рано в един друг форум ) .. за мен възходящото движение е приключило . не е задължително да се образува флаг вероятноста да се образува кука и да отпраши нагоре съществува но това става при ясно изразен trend а не при сегашното корективно движение и сегашният седмичен рейдj .ако има флаг вероятноста да бъде провален е голяма .. ..разбира се със ако влезеш в позиция както пишеш може и да се измъкнеш защото сега около съпротивата не се знае какво ще се образува може рейндj,двоен връх и т.н и тъй като по горе писах че сме в седмичен рейндj би могло да се ползват подкрепите и съпротивите на рейндja за търговия а ти мислиш да купува6 и то точно на седмичната съпротива ...мисля си следното тази седмица има новини от ФЕД силен импулс надолу и седмичната съпротива ще си е свършила работата технически така ги виждам нещата ...сега че може да има шипове нагоре е вероятно но всичко зависи от хоризонта на този който търгува . мнението ми не е предпоставка за влизане в позиции ..трябваше да отбележиш че интрадея не ти допада и толкоз
                            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от philosopher Разгледай мнение
                              Колега blqblq, знаеш добре ,че 'времето' тече по различен начин в пространството така,че тука по фреймовете нещата остават ясни за сега..няма значение от периода.
                              Прав си, че времето е функция на пространството. Научен факт! И като такъв подлежи на доизясняване и промяна с промяната на научния контекст в течение на времето. В този смисъл не е абсолютна истина и ние няма как да боравим с него. Разни по- умни хора с повече възможности рано или късно ще привнесат и приложат това знание към пазарите, прекроявайки реалността, т.е. пазарите ще се променят според господстващата концепция, за да отговарят на нея!... Но това пак няма да е пазара, а определено разбиране за него... Парадокс, дилема?... Без значение, ако не е приложимо от гледна точка на мишлетата като нас.

Коментар

• Колега blqblq, знаеш добре ,че 'времето' тече по различен начин в пространството така,че тука по фреймовете нещата остават ясни за сега..няма значение от периода.
                                "Когато Бог надари хората с мозъци, той не им даде гаранция, че те ще функционират".... Ш. Монтескьо

Коментар

Working...
                                X