IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
    Дълга при ЕУР/УСД 1.1056 за 1.1168-1.1217. Не е препоръка за търговия.
    може ли да попитам защо основно с/у $ търгуваш ? някаква привързаност към еврото ли е или не получаваш сигнали за обратното. не съм чел много назад така че може и да бъркам.

Коментар

• Дълга при ЕУР/УСД 1.1056 за 1.1168-1.1217. Не е препоръка за търговия.

Коментар

• Днес е деня на пейролите, така че по внимателно. Често имат навика да правят шипове и в двете посоки, а брокерите разширяват спредовете на макс, и става голямо мазало!!
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнение
          Има си начини за отиграване и на новини, но това е за майстори, засега предпочитам да гледам отстрани.Това в 15,15 ч. е от добрите данни за ADP проучването за заетостта в частния сектор, което е предпоставка за много силни данни за безработицата в петък , и ако гърците не сътворят някое чудо до петък , може да видим силно движение на юг.Предварителните данни за резултата от референдума също ще влияе на пазара, така че всеки да си прави сметката!?

Тази седмица пейролите ще бъдат утре,а не в петък.Предполагам,че заради 4 юли.
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Има си начини за отиграване и на новини, но това е за майстори, засега предпочитам да гледам отстрани.Това в 15,15 ч. е от добрите данни за ADP проучването за заетостта в частния сектор, което е предпоставка за много силни данни за безработицата в петък , и ако гърците не сътворят някое чудо до петък , може да видим силно движение на юг.Предварителните данни за резултата от референдума също ще влияе на пазара, така че всеки да си прави сметката!?

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
              ами старая се да се ориентирам по графиката а по време на новини не е желателно да се търгува ...разбира се ако се търгува дългосрочно новините не пречат ...не всеки път когато излезе добра новина валутата се покачва излизат например по добри данни за долара а той пада или има само един шип нагоре надолу -колкото да подлъже и обере стопове а може и брокера да разшири спреда или и да те рекотира ...когато падне волатилноста тогава е по добре май и според мои наблюдения новината подкрепя текущият trend... ето днес в 15.15 имаше някакви новини еврото е в низходящ trend и в 15.15 проби надолу по време на новината
              По време на новини е доста рисковано. Направо си е хазарт!!

Коментар

• Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнение
                Trade, следя с интерес това, което постваш и се учудвам, че не се интересуваш от това, което поражда движението на даден актив.Аз също не задълбавам много във фундамента, но има трендопределящи събития като заседанията на Централните банки и лихвените проценти, безработицата, БВП, продажбите на дребно....., които дават добра представа за движението на една валута.В конкретния случай събитията в Гърция предизивикват резки движения в ЕUR/USD и другите кросове на еврото.Избягвам да ги отигравам даже, защото не знаеш с каква новина ще осъмнеш.Но ако само гледаш някои нервни пазарни движения без да си наясно....много трудно се търгува така за мен лично.

ами старая се да се ориентирам по графиката а по време на новини не е желателно да се търгува ...разбира се ако се търгува дългосрочно новините не пречат ...не всеки път когато излезе добра новина валутата се покачва излизат например по добри данни за долара а той пада или има само един шип нагоре надолу -колкото да подлъже и обере стопове а може и брокера да разшири спреда или и да те рекотира ...когато падне волатилноста тогава е по добре май и според мои наблюдения новината подкрепя текущият trend... ето днес в 15.15 имаше някакви новини еврото е в низходящ trend и в 15.15 проби надолу по време на новината
                Pip master

Коментар

• Гърция е готова да приеме всички условия на кредиторите !

Коментар

• Trade, следя с интерес това, което постваш и се учудвам, че не се интересуваш от това, което поражда движението на даден актив.Аз също не задълбавам много във фундамента, но има трендопределящи събития като заседанията на Централните банки и лихвените проценти, безработицата, БВП, продажбите на дребно....., които дават добра представа за движението на една валута.В конкретния случай събитията в Гърция предизивикват резки движения в ЕUR/USD и другите кросове на еврото.Избягвам да ги отигравам даже, защото не знаеш с каква новина ще осъмнеш.Но ако само гледаш някои нервни пазарни движения без да си наясно....много трудно се търгува така за мен лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                      Няма какво да си свиркам. Ликвидноста е ниска. Риска не си струва, тъй като Европа се държат като пълни мишки и всяка седмица е последна. За 1.20 и нагоре е рано, това ще стане чак август според мен и то ако ФЕД отново не вдигнат лихвите . И въпросното вдигане няма да стане на база тренд линии подкрепи и съпротиви ,а от излизането на огромните къси позиции на фондове и играчи в евро.
                      значи въпросът от какво е породено едно движение на даден актив е без значение ... дали нагоре или надолу просто не е важно ...дали големи хедй-фондове ще закриват или откриват позициии ,дали някоя държава си попълва валутните резерви или пък някои си мултинационална компания купува дадена валута за да плати на някого си или пък ФЕД решил да вдигне лихвите -това са все маркет драивери които винаги са съществували и са движили цената нанякъде си ...ние нямаме вси4ката информация на света и не може да знаем кой кога ще се намеси на даден пазар с какви пари с какъв времеви хоризонт .. дори да знаем утре не се знае дали някои още по голям от него няма да се намеси и да го контрира ...на тези пазари има много субекти с различни интереси и различни търговски хоризонти и цели ...а кой как решава да влезе в позиция си е негова работа ... аз не знам какви са целите на големите спекуланти и не ме е грижа за тях ето защо се опитвам да разчета графиките ( не ДНЕВНИТЕ ) ...таргети от рода на 1.20 хич не ме интересуват ... за момента сме в рейндj 1.09 -1.15 а по нататък ще се види ...може да се образува двоен или троен връх около 1.15 и да се посети отново дъното 1.05 ... но засега информацията е недостатъчна ...трябва време.. а какво е породило този рейндj дали кризата в Гърция или лятна ваканция тоз въпрос само затормозява ...сега ми се 4 ини 4е утре може да посетим 1.10 ....ама по един такъв гаден начин с изцепка първо нагоре и после надолу ...но това са само предположения
                      Pip master

Коментар

• Бенча копират FXCM i Saxobanc.Горчивият опит с CHF е, че едно изненадващо решение на Централна банка, правителство....може да направи едно силно движение от 8-10 фигури и да фалират големи фондове и ИП.Застраховат се.А защо само Бенча?Всеки ИП си води собствена политика!

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                          има предизвестие на mailbox. дори и ми звънаха
                          http://www.benchmark.bg/news_item.php?id=160
                          А каква е причината да е само на Бенча, защото аз ползвам и други 2 платформи и там няма промяна?

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                            Привет на всички ! Мнението ми за пазара - 1:1 , а дори и по голямо поскьпване на долара и всичко това го виждам да се развие идните 6-8 месеца . Не е препорька , понеже според мен ако сте достатьчно добри ще има хляб и за дьлгите и за кьсите , но ккато цяло по безопасната позиция лично за мен е кьсото .
                            Да попитам нещо и колегите а реални сметки при бенча дали имат промяна на марджин нивата без каквото и да е предизвестие от тяхна страна ,аз лично осьмнах,от 1:200 на 1:50 ,обяснението е ясно,но все пак да питам.
                            Обратното броене започна...1.15-1.14-1.13-1.12-.1.11-......

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                              има предизвестие на mailbox. дори и ми звънаха
                              Благодаря ти , вероятно ми е убегнало ,таблетите не са удобни ,хаха :-)
                              Иначе да ,прави са ,в тази непредвидима ситуация са дльжни да си минимизират загубите в случай на гапове .
                              Мнението ми води до фалит !

Коментар

• има предизвестие на mailbox. дори и ми звънаха

Коментар

Working...
                                X