IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добър вечер хора , кофти пазар последните дни принципно
    Щом не искат да го пускат надолу , най-важното за късите до тук беше
    да прибират навреме печалбите . Бухам къси до следващата седмица ,
    точно по това време и ако не видя нива под 1.3030 , работата е повече от ясна ,
    поне за мен Успех на всички !
    Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от r00t Разгледай мнение
      10 април 2013, 02.26 ч.

Днес и двата американски индекса, SP500 и DJIA направиха нови "all time high".
      Преди почти месец и DAX се беше устремил към нов връх, но го сполетя "кипърска корекция".
      На картинката по-горе съм показал корелацията между SP500, DJIA, DAX и EUR/USD за последните 10 години. Впечатление прави "ножицата" между кроса EUR/USD и индексите.
      В подобен случай, в края на 2005 и началото на 2006, индексите направиха нови върхове, докато EUR/USD изоставаше, а след това за по-малко от 3 месеца направи 9 фигури ръст, възстановявайки корелацията с индексите. Периодът, в който EUR/USD нарушаваше корелацията между индексите, продължаваше около година.
      В края на 2007 и началото на 2008, трите индекса и кроса EUR/USD направиха "all time high".
      Сегашната "ножица" между индексите и EUR/USD започна преди около година. След днешните върхове при американските индекси, дали и DAX скоро няма да покори върха?
      Въпросът е, дали не е време корелацията да се възстанови, т.е. дали не е време за един бичи тренд при EUR/USD от поне 10 фигури, спрямо сегашните нива.

Надявам се хората със знания и опит да кажат своето мнение, като предварително се извинявам за аматьорският си анализ.

Имам дълга позиция на EUR/USD от 1.28.
      От последния ми пост тук, DAX направи едно рали от 11%, покори върха и се е устремил към 9000 пункта. Еврото се е форсирало на полусъединител и чака само някой да освободи ръчната, за да излети и то...
      Основните ми позиции са дългосрочни, затова ще си позволя да направя една прогноза с краен срок 22 септември, т.е. до изборите в Германия.

Очаквам DAX да стигне нива до 9000 - 9500, преди да започне низходящият тренд. Пропуснах да се включа във възходящият тренд, но премине ли 9000, започвам да го продавам от 9000, през 200 пункта.
      Очаквам EUR/USD да тества 1.45 до септември. Тук стратегията ми е откриване на позиции от 3 стандартни лота през интервал от 200-250 пипса.
      От 4-ти април имам първа дълга позиция на EUR/USD от 1.28 , а от 25-ти април имам втора дълга позиция на EUR/USD от 1.30. Стопа на двете позиции е вече 1.3020. Имам buystop на 1.3250, при сработване - скрипт мести стоповете по трите позиции на 1.3090.

Благодаря на всички, които изказаха мнение относно предният ми пост и на тези, които биха коментирали този.
      You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
      Know when to walk away and know when to run

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        Здравейте.Аз не търгувам индекси и не искам да обиждам никого,но това шортене на дакса на принципа "абе,май му е много" ми се струва малко странно.Вярно е,че балоните се пукат изведнъж,ама докато го чакате да се пукне да не си пукнете сметките.
        Колега,
        Съгласен съм с всяка дума. Но да не збравяме че всичко е въпрос на тайминг, обем, търпение, размер на акаунта и не на последно място фактора лакомия.

Поздрави и успехи!
        NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Здравейте.Аз не търгувам индекси и не искам да обиждам никого,но това шортене на дакса на принципа "абе,май му е много" ми се струва малко странно.Вярно е,че балоните се пукат изведнъж,ама докато го чакате да се пукне да не си пукнете сметките.
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнение
            Тоя ластик, че се опъва - опъва се, ама ако поопънат още малко ще ми стане доста тежко. А вече имам чувство, че може да го разтягат още с тия пари дето ги вадят от нищото. Ама ще държа до последно пък ще видим.

Успех.
            При СиП има сериозно таргетиране на 1650.
            Дау трябваше да коригира още около първия ол тайм хай. От онзи момент
            е особено микробалонизиран. Ноооо пазар. Дакса отдавна се крепи на мускулите
            на рестриктивната политика на Меркел. Хитри и могъщи са немците. Но пътя към тоталното подчинение на еУропата няма да е съвсем гладко. Ще има още изваждане, но като цяло заслужават адмирации за разиграването на картите. Та те така. Като цяло ще има спускане и както винаги ще изненада много от участниците на пазара. А обяснения защо се случило така или иначе бол. Друг е въпроса докъде ще го отпуснат.

Поздрави и успехи!
            NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
              Колеги,

Опъват ластика сериозно при индексите, което
              според мен ще доведе до прилична корекция, породена най - малкото от
              прибиране на печалби и хедж. Игра на нерви. Ще видим.

Поздрави и успехи!
              ще гледаме
              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                Колеги,

Поздрави и успехи!
                Тоя ластик, че се опъва - опъва се, ама ако поопънат още малко ще ми стане доста тежко. А вече имам чувство, че може да го разтягат още с тия пари дето ги вадят от нищото. Ама ще държа до последно пък ще видим.

Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнение
                  Да, сериозен скок при USDJPY - риск-он плей, но няма да спре до тук.
                  аз campa на gbp/jbp и ако пробие 154.80 ще лети / петък ще е интересен за йената
                  Some people act stupid, some people don't act (ಠ_ಠ)

Коментар

• Колеги,

Поздрави и успехи!
                    NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от c1tss Разгледай мнение
                      и йената живна най накрая
                      Да, сериозен скок при USDJPY - риск-он плей, но няма да спре до тук.

Коментар

• и йената живна най накрая
                        Some people act stupid, some people don't act (ಠ_ಠ)

Коментар

• Да има някаква грешка на едноминутната ми графика за EURUSD и го дава като непрекъснат скок. Графиките с другите периоди са ок.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнение
                            Защо EURUSD скочи с 60 пипса изведнъж?
                            При мен няма такъв скок.
                            NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Защо EURUSD скочи с 60 пипса изведнъж?

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                то и СИПА, нямаше да мине 1600 но мисли за 1700
                                Дакса не го пипам,че ме бие но СИП си купувам при всеки,спад.
                                Къс СиП от 1625 и Дакс от 8210.

Поздрави и успехи!

P.S. Не е препоръка разбира се!
                                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Working...
                                X