IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stepcho Разгледай мнение
    да ясно но на мен ми трябва всякакво инфо за събития които са сава ли през годините а като сте търгували сте ги вижда ли
    Какво имаш предвид под събития? освен реклами в интернет и чат пат безмислени обучения за зарибяване( на които едвам откриват върху графиката една, две дивергенции да ни убедят че се печели лесно ) други събития няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
      никой няма да ти помогне тука сме само алчни и самодоволни копелета, които влизат да се фукат или да измъкнат някоя информация от останалите.
      Развитието на форекс пазара в България е следното:
      В България има няколко оператора, които търгуват като посредници с по големи европейски и американски оператори. Откупуват малки спредове от тях и хеджират разликата от нашите сделки с тях. Лапат си комисионната и ни се надсмиват
      да ясно но на мен ми трябва всякакво инфо за събития които са сава ли през годините а като сте търгували сте ги вижда ли

Коментар

• Първоначално изпратено от stepcho Разгледай мнение
        Здравейте
        Понеже пиша една тема в университета сварзана с капиталовите пазари в България но не мога да открия много материал за историческото развитие на форекса в България бихте ли ми помогнали с инфо за събития през годините свързани с форекс развитието в България.
        Надявам се някой да помогне
        никой няма да ти помогне тука сме само алчни и самодоволни копелета, които влизат да се фукат или да измъкнат някоя информация от останалите.
        Развитието на форекс пазара в България е следното:
        В България има няколко оператора, които търгуват като посредници с по големи европейски и американски оператори. Откупуват малки спредове от тях и хеджират разликата от нашите сделки с тях. Лапат си комисионната и ни се надсмиват

Коментар

• forex

Здравейте
          Понеже пиша една тема в университета сварзана с капиталовите пазари в България но не мога да открия много материал за историческото развитие на форекса в България бихте ли ми помогнали с инфо за събития през годините свързани с форекс развитието в България.
          Надявам се някой да помогне

Коментар

• Първоначално изпратено от philosopher Разгледай мнение
            Да добвя от 10 000 лв ги направих 30 000лв.
            При какъв риск мениджмънт ще търгуваш, т.е. с какви обеми, стопове, цели, лост и тн? Колко продължителна статистика на демо имаш и тествал ли си поне най- общо за минали периоди входа с най- удачен прилежащ стоп и таргет? Трябва да си отговориш поне на тия въпроси и на всички последващи, които неминуемо ще възникнат в процеса.

После преценяваш, колко от тия 10К реално ще ползваш (макс 20-30% бих предположил, ако си разумен) и, когато се почувстваш готов, вкарваш само тях. Загубиш ли 50% от внесеното, задължително спираш за по- продължителен "размисъл". За да се върнеш, където си бил, вече трябва да направиш 100%, а очевидно, че нещо куца. Отделно едва ли след до 50% лос ще имаш правилната преценка и е по- добре да "починеш" малко и да интегрираш новополученото знание, за да подобриш резултата. Мисли като: "ей сега ще избия", "ей сега ще върне", "ей сега ще му го върна (на пазара)", рядко дават резултат, особено щом сега започваш, а и по принцип.

Нужно е спокойствие. Покой - физически, мисловен, ценностен. Няма какво да си връщаш, няма какво да ти бъде връщано, вкараш ли веднъж пари, вече си ги загубил - въпрос на време е, статистически погледнато. Рано или късно всеки акаунт фалира и въпросът е, изтеглил ли си нещо преди това? След като въпросът е на време, само от теб зависи, да си го осигуриш - дай си време, напредвай полека и не изпадай в крайности, за да оцелееш достатъчно дълго.

Когато търгуваш, правиш качествена оценка на десетки до стотици хиляди ситуации в зависимост от периода, на който търгуваш и времето, което отделяш. В някои от тях ще откриваш качество, в други не. Всяко привързване към пари (спечелени или загубени), идея (мисъл, разбиране или усещане за посока или отиграване в по- общ смисъл), сделка, усещане или емоция вече са безсмислени и контрапродуктивни, след като веднъж вече парите са по сметката. Вътрешният покой, изчистеното от себе си съзнание, ти дава възможност да оцениш качеството на ситуацията, а не желанието ти (да направиш пари, да избиеш, да не загубиш, да си прав, да качи/падне, да изпиташ пак онова чувство и тн и тн), което създава псевдореалноста, неминуемо изграждана от всяко рацио.

Коментар

• Всички чакат ей това утре
              15:30 Равнище на безработица - Септември 7.3% 7.3% Силен
              15:30 Промяна в неселскостопанската заетост Септември 180K 169K Силен
              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Re: Относно евро/долар
                28 септември 2013, 12:56

Привет, Дидо,

предната седмица решението за запазване на стимулите от ФЕД изненада пазара. В добавка Меркел отново яхна метлата в Германия

Тая седмица чакаме дали УСА ще увеличат "тавана" на дълга, понеже започва новата фискална годишна политика от 1 октомври ( т.е. бюджета им ), а "тавана" на дълга ще го ударят около 17 октомври и ако не го вдигнат ще минат в процедура на фалит - т.е. принудителни отпуски на цялата администрация и т.н.

Това едва ли ще се случи, но импулсът на еврото вече е изчерпан ( понеже и ЕЗ и ЕС са много зле ) - но вероятно може да имаме още 1-2 седмици до 15 октомври на последен импулс на тая двойка като зоната 1.3630-1.3710 вероятно ще го спре.

Т.е. за месец октомври очаквам 1.3650 и после надолу рязко до 1.3310-1.3250.

Поздрави,

Андро
                ------------------------------------------------------

Имам си едно приятелче и когато мога помагам, макар че подобни сметки да ги направя са хамалски.

Той ги иска месец по месец, което малко ми е трудно, но ми е много готин и как да обясня, че ме затруднява при смятането - демек няма значение, понеже друг казус се бистри там за тая двойка. - ма технически много трудно се смята месец за месец - хихи
                ------------------------------------------------------------

Ето ви датата кога е писано края на септември ( черничкото ) - писано е за приятел - не знам кога точно ще имам време да пиша прогноза точно за е/д - двойка дет' не търгувам по принцип.

Но хората са важни - не двойките и затова смятах кат' абдал преди 20 дни - заради Дидо.

Успех!
                Last edited by marandi; 21.10.2013, 02:32.

Коментар

Имам 18 печеливши зделки за 3 месеца, и нито една загубена ,чудя се дали да не премина към реална сметка вече?
                  Демо акаунтите ги пуках от печалби... Реалното е доста по-различно обаче. Не знам защо така се получава, при условие че уж същата стратегия, същото съотношение като капитал и пари в сделка...
                  От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

Друго е реалното, моеш да вдигнеш кръвно!
                    chef

Коментар

Имам 18 печеливши зделки за 3 месеца, и нито една загубена ,чудя се дали да не премина към реална сметка вече?
                      Нали си философ бря ТАТОвото ич даже на са чуди
                      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Запитване

"Когато Бог надари хората с мозъци, той не им даде гаранция, че те ще функционират".... Ш. Монтескьо

Коментар

• Запитване

"Когато Бог надари хората с мозъци, той не им даде гаранция, че те ще функционират".... Ш. Монтескьо

Коментар

• Първоначално изпратено от poppopov Разгледай мнение
                            Момчета поне на графиката гап, в понеделник не виждам. Съгласен съм, че сентиментът е към еврото, но само на тази база, не препоръчвам откриване на позиция.
                            Сентиментът е селлнат, колега отдавна още от легендарното 1.3333333 .... - не съм влизал ся да го гледам, ама днес цял ден движеше 94% селл. Т'ва, ако е сентимент за покупка - си е интересно. По принцип пържат стоповете на цацата в момента.

Просто ко да гледам умрял маркет - по-добре да си пия ракойката да'е и да си шпрехам с приятелчета.

Предупредих колегите за 1.36 предупредих и за 1.37 и че сега не се влиза в тая двойка.

Чакаме - да им таковам и техническите анализи. Точно в такъв маркет на подобна двойка - не се влиза сега, щот' мо'е се увисне задълго време без значение посоката.

Па, с тия 20 пипа стоп лосс, дет' ги чета, че ви учат то си едно подухване - ма, да ви имам даскалите по Форекс да'е ... че пари ви искат за крус - нема такъв цинизъм.

П.П. Гап ще има - по-рано правехме по 2-3 фигури на ден - ся си цъкаме на гап-ове, щот' батковците вкараха термина ценова стабилност.

Е, па по-рано нямаше ценова стабилност - ма имаше по 5 гапа на година - ся вече ще броим сецмиците без гап.

Българчета сте и не искам да виждам набутани! ( че ще ви бия )
                            Last edited by marandi; 19.10.2013, 02:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Те тия офце така го направиха вече, че да денсим с гап, па през сецмицата да си чешем .... и да чакаме новия гап - да'е ... за изкъртване.
                              :
                              Момчета поне на графиката гап, в понеделник не виждам. Съгласен съм, че сентиментът е към еврото, но само на тази база, не препоръчвам откриване на позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                                Правилно. Няма оцелял скалпер, който още да пише във форума.А вярвай много бяха.
                                еми те по-старите форумци вече не пишат тук, кой казва, че вече не търгува на спот, кой по други причини... тук сме все новаците, демек ентусиасти с изключение на някои, разбира се

Коментар

Working...
                                X