IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
    Трябва да си много бърз. Сигурно има моменти с мнимални разлики но те са в границите на няколко пипа - предполагам (не съм сигурен).
    Идеята е друга - когато големите спекуланти тръгнат да градят позиция във фючърсите - това е за дълъг период - седмици а често и за месеци. Следиш, че цената се качва, търгуваните обемите растат, опън интереса расте и тогава на графиката на спота чакаш си сигнал от системата която търгуваш да се закачиш и ти (задължително в посоката на фючърсите и нещо също важно - контрите са абсолютно забранени в този момент). Когато графиката на спота ти дава сигнал, но фючарсите не го потвърждават - решаваш дали да го вземеш и колко дълго да държиш позицията. Вероятността да се развие движение е малко вероятно - по добрия вариант тогава е вземаш и бързо бягаш, защото цената бързо връща (най-често).
    не съм тръгнал да правя арбитраж... просто се замислих, че тези съотношения, които гледаш би трябвало да са същите на валутните пазари

това, което си написал е точно така и превръща форекса в търговия с акции, която е много по-предвидима и е един от ключовете за успешна търговия. самият аз подобрих много търговията си след като осъзнах това нещо
    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
      ти май наистина не ме разбираш под инфо те интересува само какво количество... дали 1 000 000 или 1 155 788 паунд/йени да купиш от валутния пазар, които да отговарят на същата позиция през фючърсите за да не носиш валутен риск
      Ъъъъъъъъъъъ колко е размера на един контракт на фючърсите ли? Това ли имаш предвид?

Коментар

ясно е, че няма как да се включим. просто идеята ми е, че двата пазара са идентични защото ако се появи възможност за арбитраж, то някоя машина я прихваща
        Трябва да си много бърз. Сигурно има моменти с мнимални разлики но те са в границите на няколко пипа - предполагам (не съм сигурен).
        Идеята е друга - когато големите спекуланти тръгнат да градят позиция във фючърсите - това е за дълъг период - седмици а често и за месеци. Следиш, че цената се качва, търгуваните обемите растат, опън интереса расте и тогава на графиката на спота чакаш си сигнал от системата която търгуваш да се закачиш и ти (задължително в посоката на фючърсите и нещо също важно - контрите са абсолютно забранени в този момент). Когато графиката на спота ти дава сигнал, но фючарсите не го потвърждават - решаваш дали да го вземеш и колко дълго да държиш позицията. Вероятността да се развие движение е малко вероятно - по добрия вариант тогава е вземаш и бързо бягаш, защото цената бързо връща (най-често).

Коментар

ти май наистина не ме разбираш под инфо те интересува само какво количество... дали 1 000 000 или 1 155 788 паунд/йени да купиш от валутния пазар, които да отговарят на същата позиция през фючърсите за да не носиш валутен риск
          И аз мисля,че колегата не те разбра.
          Иначе в сайта на CME всеки може да си види колко валутни единици е всеки фючърсен контракт.
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

И това как точно ще го изчислиш - спота е нерегулиран пазар, от къде ще вземеш инфо
            Keep going ...

Коментар

И това как точно ще го изчислиш - спота е нерегулиран пазар, от къде ще вземеш инфо
              Че те фючърсите са си стандартизирани!Евровия фючърс,например, е 125к евро.Какъв е проблема?

Коментар

поиграваш си малко да изчислиш колко лота на валутния пазар е еквивалентен на този на фючърсния и воала

Коментар

ясно е, че няма как да се включим. просто идеята ми е, че двата пазара са идентични защото ако се появи възможност за арбитраж, то някоя машина я прихваща
                  Идентични са.Просто фючърсите отчитат суаповото число за съответния период.И да има възможност за арбитраж,става въпрос за пип-два максимум.За да има смисъл да арбитражираш трабва да го правиш много бързо и с голяма сума

Коментар

• разгледах повечко нещата и е средно яко дава някои насоки... още сега ще се регистрирам да разгледам
                    Keep going ...

Коментар

ммм сега се замислям, че ако е нетнета позиция на тези не е много яко... поне заради идеите, които аз имам. това, което ме интересува е позицията само на комършълите или само на големите спекуланти... нея има ли я?
                      Ами нема я, чак пък такива подробности...

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                        Опасявам се,че ако има някаква възможност за арбитраж,големите играчи я прихващат с машини,така че ритейлъри като нас няма къде да се включат
                        Keep going ...

Коментар

това, което си представям е следното... когато купуваш паунд/йена от валутните пазари, ти реално с йени купуваш паундове, което е същото като да купип паунд и да продадеш йени на фючърсния пазар... просто в момент, когато има голяма разлика м/у двата пазара и възможност за заемане на срещуположни позиции да касираш безрискова печалба...арбитраж

Конкретен пример...
                          паунд/йена е 160.00 да кажем на валутния

паунда на фючърса е 1.6396...това случайно ли е колкото е паунд/долар?
                          йената на фючърс е 0.97

поиграваш си малко да изчислиш колко лота на валутния пазар е еквивалентен на този на фючърсния и воала
                          Опасявам се,че ако има някаква възможност за арбитраж,големите играчи я прихващат с машини,така че ритейлъри като нас няма къде да се включат

Коментар

• ммм сега се замислям, че ако е нетнета позиция на тези не е много яко... поне заради идеите, които аз имам. това, което ме интересува е позицията само на комършълите или само на големите спекуланти... нея има ли я?
                            Keep going ...

Коментар

Не, но можеш да следиш всеки ден изменението на нетната спекулативна позиция (която е резултат от позициите на комършалите, хюдж спекулаторите и адърс).
                              еее това е много яко
                              Keep going ...

Коментар

Не те разбирам кое наслагваш. Примерно в момента British Pound B6H14 - 1.6396 (последна цена); British Pound B6M14 - 1.6364; Japanese Yen J6H14 - 0.96900; Japanese Yen J6M14 - 0.97000 - кое къде ще наслагваш? Наистина не те разбирам.
                                това, което си представям е следното... когато купуваш паунд/йена от валутните пазари, ти реално с йени купуваш паундове, което е същото като да купип паунд и да продадеш йени на фючърсния пазар... просто в момент, когато има голяма разлика м/у двата пазара и възможност за заемане на срещуположни позиции да касираш безрискова печалба...арбитраж

Конкретен пример...
                                паунд/йена е 160.00 да кажем на валутния

паунда на фючърса е 1.6396...това случайно ли е колкото е паунд/долар?
                                йената на фючърс е 0.97

Keep going ...

Коментар

Working...
                                X