IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от driverf1 Разгледай мнение
    Правилно.....,колежке.....,да не забравяме,че всичко започва от най-малката (времева ) графика.....,тиковата може да се използва единствено за скалпиране.....,правиш печалба от примерно 1.5-2.0 пипса и прибираш.....

Успех.....
    Абе хора с какви спредове търгувате, че си позволявате да играете на тикови и минутни?

Коментар

• И днеска бях пас.
      Седя и дрема, защото движенията ги отиграват 30 минути по-рано.
      Решил съм утре да пробвам да отворя на обратно и да видя какво ще стане
      Успех на всчики

Коментар

• Първоначално изпратено от ivaceda Разгледай мнение
        На тикова ли? Там не са ли микротрендченца?

Правилно.....,колежке.....,да не забравяме,че всичко започва от най-малката (времева ) графика.....,тиковата може да се използва единствено за скалпиране.....,правиш печалба от примерно 1.5-2.0 пипса и прибираш.....

Успех.....
        „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
        Джеси Ливърмор

Коментар

Може да вметнем една скобка.....,(зависи на колко времева графика търгуваш.....,защото тренд може да определим и на тикова графика.....).....,а,.....там е майсторлъка.....

Успех.....
          На тикова ли? Там не са ли микротрендченца?
          http://forex-trade-orb.blogspot.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
            Никак!

Гледам пазарните котировки и нищо не ми казват на къде е тренда...

Но като погледна месечната графика виждам, че тренда го определя фундамента - правителствени решения (или ако щеш - решения на централните банки)

Ето пример - EUR/USD - на месечна - изсипва се от 8-ми май 2014. А какво имаше тогава - изказване на Драги. А преди това се качваше - от кога - края на юли 2012. Изказвания на Бернанке и Драги... и т.н.

Следователно - тренда е фундамент.

Но докога продължава? Явно до следващ фундамент... Не знам кога ще е, само знам, че всеки тренд има тенденция да свърши

Това е много красиво изказване, а още по-красиви са рисунките които го онагледяват Но има една греда - че пазара стане ли флат, може да имаме я по-високо дъно, я по-висок връх и да си мислим, че още сме в тренд...

А приблизително 70% от времето пазара е точно флат (рейндж). Лесно могат да се преброят баровете (на дневна) които са били в ясно изразен тренд и да се види това.

По-ясно се определя тренда с една проста 20МА на дневна:

Ако цената е над нея и наклона на МА е нагоре - то имаме възходящ тренд и обратно В останалите случая е изчакване... което не е малко

Може да вметнем една скобка.....,(зависи на колко времева графика търгуваш.....,защото тренд може да определим и на тикова графика.....).....,а,.....там е майсторлъка.....

Успех.....
            „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
            Джеси Ливърмор

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
              Опитвам се да открия някаква новина за нея в гуугъла, но за сега без успех. Все ще разберем нещо през деня.
              Не знам къде търсиш? На мен ми отне 30 секунди

http://www.reuters.com/article/2015/...0W30OR20150301

http://orf.at/stories/2267206/2267207/

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                Този сайт
                http://www.spekulanti.com/industrii-...a_e_pred_falit
                сериозен ли е или и той е т*шак работа.
                Защото новината направо ме втрещи
                Успех на всички
                Опитвам се да открия някаква новина за нея в гуугъла, но за сега без успех. Все ще разберем нещо през деня.

Коментар

• Този сайт
                  http://www.spekulanti.com/industrii-...a_e_pred_falit
                  сериозен ли е или и той е т*шак работа.
                  Защото новината направо ме втрещи
                  Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                    Това върши ли ти работа "трендът е посоката на движение на пазарните котировки"
                    Никак!

Гледам пазарните котировки и нищо не ми казват на къде е тренда...

Но като погледна месечната графика виждам, че тренда го определя фундамента - правителствени решения (или ако щеш - решения на централните банки)

Ето пример - EUR/USD - на месечна - изсипва се от 8-ми май 2014. А какво имаше тогава - изказване на Драги. А преди това се качваше - от кога - края на юли 2012. Изказвания на Бернанке и Драги... и т.н.

Следователно - тренда е фундамент.

Но докога продължава? Явно до следващ фундамент... Не знам кога ще е, само знам, че всеки тренд има тенденция да свърши

Първоначално изпратено от bai Onzi Разгледай мнение
                    възходящ тренд има когато цената рисува по високи върхове от предходния и по високи дъна от предходното (и обратно по ниски за низходящ)
                    Това е много красиво изказване, а още по-красиви са рисунките които го онагледяват Но има една греда - че пазара стане ли флат, може да имаме я по-високо дъно, я по-висок връх и да си мислим, че още сме в тренд...

А приблизително 70% от времето пазара е точно флат (рейндж). Лесно могат да се преброят баровете (на дневна) които са били в ясно изразен тренд и да се види това.

По-ясно се определя тренда с една проста 20МА на дневна:

Ако цената е над нея и наклона на МА е нагоре - то имаме възходящ тренд и обратно В останалите случая е изчакване... което не е малко
                    Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

Този същия ако знае.....,вече щеше да е милиардер.....

и аз го търся да се запозная с него
                      доста бързо ще ми стане приятел
                      http://dimitarmilov.blogspot.com/

Коментар

Търся някакво определение за тренд...
                        възходящ тренд има когато цената рисува по високи върхове от предходния и по високи дъна от предходното (и обратно по ниски за низходящ)

Коментар

• Първоначално изпратено от swot Разгледай мнение
                          Някой знае ли еврото дали ще падне другата седмица

Този същия ако знае.....,вече щеше да е милиардер.....
                          Джеси Ливърмор

Коментар

• това е секретна информация
                            http://trader-idimitrov.blogspot.com

Коментар

• Някой знае ли еврото дали ще падне другата седмица

Коментар

Търся някакво определение за тренд...
                                Това върши ли ти работа "трендът е посоката на движение на пазарните котировки"

Коментар

Working...
                                X