IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз въобще странича от идея във валута, що не купувате единствения актив, който е хедж срещу политически идиотизъм - златото.

Ако ще да пада какво и да е, злато е най-добрия възможен актив за избор. А и в момента е ниска цената му......

Не е препоръка за нищо
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      iivanoff, kefal,

Да, сериозно е. Не се бъзикам. Вчера беше при Росен Петров. Говори уж там как досега правителството се грижело за финансовата стабилност, колко много били направили... То било важно, щото АКО падел борда щяло да стане около 1:4...
      И мен ме учуди, че си позволи да го каже, но е факт, че го каза.
      Не съм гледал интервюто, но не мисля че е възможно Дянков да каже такова нещо като 1:4 при падане. Мисълта ми е не че подобно нещо клати борда, а по-скоро че това е признание за нереалното ниво на фиксиране на курса към момента, т.е. признава се че в момента се ограбват износителите и се стимулират вносителите, заради нереалния валутен курс. Това е което повече ме притеснява, признанието за нереалния курс.

Коментар

• Глупости големи, дори да вземат решение да го направят той валутния курс, ще вземе пазарно да се върне обратно, че и да избие рибата в обратната посока. Нека пробват, да видят как заемите , дълговете в лева ще станат неудържими от към ръст на тяхната стойност в евро после.
        D.Y.F-091066

Коментар

• А и много ми харесва, че ползваш правилния термин "ойро". одобрявам!
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от qqq
            Значи има инфо отвътре - айде на пързалката

ЛеФФ - ОЙро
            1:4

Можеше и по-зле да е
            Направо звучи странно добре.
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Bones57

Въвеждането на валутния борд беше финасово KnowHow , закупено от правителството на България за 800 000 долара. Премахването на този механизъм също представлява финансова разработка, която има тякаква стойност и би трябвало да се закупи. Съмнявам се, че някой от управляващите има необходимите знания как да стане този ход. Според мен това е основателна причина да не се занимават с борда, той не може да реши никакви проблеми и с времето действието му е станало фиктивно. Дянков е казал, че борда бил причина да се гони балансиран бюджет, защото не позволявал големи отклонения.. това не ми е ясно въобще - валутния борд е едно просто правило, което задължава централната ни банка да емитира толкова левове в обръщение, колкото евро притежава постоянно налично, за да не може притежателите на левове да решат в един момент да ги обменят в евро и банката да не може да приеме левовете , защото не може да ги изплати.
              С какво в такъв случай валутния борд възпрепядства продажбата на ДЦК, и държавния бюджет да е в строг дефицит над 10% , но с тях той да се попълни и да си изпълни разплащанията ? Както може да е на голям профицит, така може и да е в голям дефицит борда.
              D.Y.F-091066

Коментар

• iivanoff, kefal,

Да, сериозно е. Не се бъзикам. Вчера беше при Росен Петров. Говори уж там как досега правителството се грижело за финансовата стабилност, колко много били направили... То било важно, щото АКО падел борда щяло да стане около 1:4...
                И мен ме учуди, че си позволи да го каже, но е факт, че го каза.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                  Напечатали са повечко не за да ги обезценяват , а за да може повече хора да си ги притежават.
                  И к'ва е логиката да печатат пари без покритие за да може повече хора да ги притежават.Реалната стойност на 1 УСД в момента е няколко цента,ама тва никой не го разгласява нали.

П.с. Американците са тъпи !!!
                  Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?

Коментар

Вчера гледах по телевизията регионалната министърка. Каза, че АКО падне борда, еуро:лев ще стане около 1:4.
                    Ето: цък - контекста е друг!
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Как е, упражнявате ли се?
                      Ако падне борда нали не се надявате т.нар. олигарси да увиснат на западните банки, щото нямало клауза за превалутиране, може би? Нали имате предвид, че макар и държава от Третия свят тя е част от многолюдното що-годе интегрирано семейство? Нали осъзнавате, че сме 2013, а не 1997 г.?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                        С "Гущерите" предполагам визираш зелените пари. Пред тях не предстои ли обезценяване с оглед на напечатаните трилиони долари. Не е ли по-добре да се скриеш от евентуален риск зад йени или швейцарци. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него, само споделям
                        Напечатали са повечко не за да ги обезценяват , а за да може повече хора да си ги притежават.

Коментар

Вчера гледах по телевизията регионалната министърка. Каза, че АКО падне борда, еуро:лев ще стане около 1:4.
                          Сериозно?
                          В смисъл, не е нормално да има подобно изказване от страна на действащ министър. Въпреки че ако погледнете Стадарт, по-точно: Вземането на заем за увеличаване на най-ниските песнии и доходите на най-бедните ще разклати валутния борд ...
                          "Подобна стъпка би разклатила валутния борд веднага. Може би това е идеята на някои, които лансират тази идея. Идеята на валутния борд е, че във времето можеш да си позволиш малки отклонения от балансирани бюджети, но трябва да са малки. А България вече пета година все пак има дефицити. Ако се взема заеми, те ще увеличат дефицитите години напред - защото този заем трябва да се допълва всяка година, за да се изплащат пенсии. Това сериозно ще разклати борда", обясни финансист №1. На въпрос кой би спечелил от това Дянков каза: "Губят всички, които имат спестявания - това българите добре го знаят отпреди 15 г. Ще спечели една малка група олигарси, кредитни милионери, които са взели от банките големи кредити в левове, които ако се разклати борда, няма да се налага да изплащат. Ситуацията е идентична с тази през 1996-97 г., когато доста банки банкрутираха".
                          Дянков напомни, че при срива на финансовите институции на някои от кредитните милионери не им се наложило да си изплащат кредитите и станали доста големи
                          богаташи. "Това е единствената група, която може да спечели от разклащането на борда. Затова казвам, че отговорен политик не би го направил", каза още той.

, нещо много започна и Дянков да говори по темата, което не е добър знак. По-лошото е, че Дянков като че ли се оправдава предварително за падането на борда, а борда още не е паднал ...

Коментар

в какъв контекст е било казано ? - къде го има записано ?
                            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Вчера гледах по телевизията регионалната министърка. Каза, че АКО падне борда, еуро:лев ще стане около 1:4.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                                Не! Няма такива правомощия!

Поздрави и успехи!
                                Потвърдено ли е? Ако е така, много хора ще спят спокойно.

Някой друг да потвърди?

Коментар

Working...
                                X