IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Тези клаузи за превалутиране всъщност означават,че банките ще направят кредитополучателите си неплатежеспособни и после ще спечелят от неплатежеспособните си фалирали кредитополучатели..ако валутните курсове се развържат.
    И това няма да стане. И тях ще ги линчуват до синьо.

Коментар

• От гледна точка на политиците няма по-мазохистично дело от клатушкане на борда. Тогава ще ги наредят един по един пред Парламента и ще им удрят по няколко тояги на голо. Няма полиция, жандармерия или армия, която да ги отърве. Така, че аз си мисля, че всичко е предизборна игра и нищо повече.

Коментар

• aprilzi

Тези клаузи за превалутиране всъщност означават,че банките ще направят кредитополучателите си неплатежеспособни и после ще спечелят от неплатежеспособните си фалирали кредитополучатели..ако валутните курсове се развържат.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
          Зададох конкретен въпрос. Има или няма право служебното правителство да взима и гласува промени около борда? Разтягането на локуми не са ми силната страна, а и до колкото разбирам в публичното пространство все по-често започва да се спряга думата борд, което само по себе си не е добър сигнал.
          НЯМА!

Поздрави и успехи!
          NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• развалянето на борда има за цел да се обезцени лева.

тогава се обезценяват всички левови депозити. но за кредитите не се обезценяват може би ако има клаузи които ги обвързват с еврото.

така че ща загубят спестителите но не и банките.

целта е да се намали плащането на пенсиите като се обезцени лева. нещо което е неотложимо. и необратимо.
            така че ако правителството вземе да тегли огромни суми на вътрешния пазар в левове. и след това обезцени лева тогава държавата ще връща обезценени левове и най големия бенифициент ще е държавата а пенсионерите ще духат супата.

тази игра се нарича състезание на обезценяване на валутите по цял свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
              Дянков е финансовия ни министър, ако той не знае не виждам кой може да знае. Предполага се че поне той разполага с пълната информация за да може да сметне реалния курс в момента. Ако и той не можеше, тогава кой управлява държавата?
              Да си го смята, лошо няма, обаче защо си позволява да изпуска такава важна информация когато не трябва?
              Според мен идеята е да покаже "какво" може да стане ако се натиска за увеличаване на пенсии и заплати... само това! Контекста и на двете изказвания е такъв!
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Какъв специалист е Дянков по валутни курсове ? Той откъде ще знае посоката - кое поскъпва, а кое поевтенява !
                Дянков е финансовия ни министър, ако той не знае не виждам кой може да знае. Предполага се че поне той разполага с пълната информация за да може да сметне реалния курс в момента. Ако и той не можеше, тогава кой управлява държавата?
                Да си го смята, лошо няма, обаче защо си позволява да изпуска такава важна информация когато не трябва?

Коментар

• Какъв специалист е Дянков по валутни курсове ? Той откъде ще знае посоката - кое поскъпва, а кое поевтенява !
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Bones57

Само законодателната власт може. Трябва със закон - правило.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                      Не съм гледал интервюто, но не мисля че е възможно Дянков да каже такова нещо като 1:4 при падане. Мисълта ми е не че подобно нещо клати борда, а по-скоро че това е признание за нереалното ниво на фиксиране на курса към момента, т.е. признава се че в момента се ограбват износителите и се стимулират вносителите, заради нереалния валутен курс. Това е което повече ме притеснява, признанието за нереалния курс.
                      цък - пак казано в друг контекст!
                      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• .
                        Трябва да бъдат балансирани отношенията между кредитор и длъжник, посочи Хампарцумян. „Не забравяйте, че банките освен за раздаване на кредити, се грижат и за парите на депозитите ви. Нали не искате да ги дадем на някакви хора, които не искат да ги връщат“.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                          Зададох конкретен въпрос. Има или няма право служебното правителство да взима и гласува промени около борда? Разтягането на локуми не са ми силната страна, а и до колкото разбирам в публичното пространство все по-често започва да се спряга думата борд, което само по себе си не е добър сигнал.
                          До колкото съм останал с впечетелнието, служебното не може! Те не случайно готвят тези промени след като дойде редовното! Това разбира са спекулациите....
                          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            Браво! Веднъж да си на правилната страна.
                            Е старая да съм на правилната посока/страна, но явно не си забелязал, а и не парадирам.

Точно към този актив мисля да преструктурирам свободни и ликивидни средстава
                            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Въвеждането на валутния борд беше финасово KnowHow , закупено от правителството на България за 800 000 долара. Премахването на този механизъм също представлява финансова разработка, която има тякаква стойност и би трябвало да се закупи. Съмнявам се, че някой от управляващите има необходимите знания как да стане този ход. Според мен това е основателна причина да не се занимават с борда, той не може да реши никакви проблеми и с времето действието му е станало фиктивно. Дянков е казал, че борда бил причина да се гони балансиран бюджет, защото не позволявал големи отклонения.. това не ми е ясно въобще - валутния борд е едно просто правило, което задължава централната ни банка да емитира толкова левове в обръщение, колкото евро притежава постоянно налично, за да не може притежателите на левове да решат в един момент да ги обменят в евро и банката да не може да приеме левовете , защото не може да ги изплати.
                              С какво в такъв случай валутния борд възпрепядства продажбата на ДЦК, и държавния бюджет да е в строг дефицит над 10% , но с тях той да се попълни и да си изпълни разплащанията ? Както може да е на голям профицит, така може и да е в голям дефицит борда.
                              Last edited by Bones57; 11.03.2013, 11:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                                Аз въобще странича от идея във валута, що не купувате единствения актив, който е хедж срещу политически идиотизъм - златото.

Ако ще да пада какво и да е, злато е най-добрия възможен актив за избор. А и в момента е ниска цената му......

Не е препоръка за нищо
                                Браво! Веднъж да си на правилната страна.

Коментар

Working...
                                X