Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутният борд?
Collapse
X
-
От гледна точка на политиците няма по-мазохистично дело от клатушкане на борда. Тогава ще ги наредят един по един пред Парламента и ще им удрят по няколко тояги на голо. Няма полиция, жандармерия или армия, която да ги отърве. Така, че аз си мисля, че всичко е предизборна игра и нищо повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеЗададох конкретен въпрос. Има или няма право служебното правителство да взима и гласува промени около борда? Разтягането на локуми не са ми силната страна, а и до колкото разбирам в публичното пространство все по-често започва да се спряга думата борд, което само по себе си не е добър сигнал.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
развалянето на борда има за цел да се обезцени лева.
тогава се обезценяват всички левови депозити. но за кредитите не се обезценяват може би ако има клаузи които ги обвързват с еврото.
така че ща загубят спестителите но не и банките.
целта е да се намали плащането на пенсиите като се обезцени лева. нещо което е неотложимо. и необратимо.
така че ако правителството вземе да тегли огромни суми на вътрешния пазар в левове. и след това обезцени лева тогава държавата ще връща обезценени левове и най големия бенифициент ще е държавата а пенсионерите ще духат супата.
тази игра се нарича състезание на обезценяване на валутите по цял свят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеДянков е финансовия ни министър, ако той не знае не виждам кой може да знае. Предполага се че поне той разполага с пълната информация за да може да сметне реалния курс в момента. Ако и той не можеше, тогава кой управлява държавата?
Да си го смята, лошо няма, обаче защо си позволява да изпуска такава важна информация когато не трябва?Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКакъв специалист е Дянков по валутни курсове ? Той откъде ще знае посоката - кое поскъпва, а кое поевтенява !
Да си го смята, лошо няма, обаче защо си позволява да изпуска такава важна информация когато не трябва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНе съм гледал интервюто, но не мисля че е възможно Дянков да каже такова нещо като 1:4 при падане. Мисълта ми е не че подобно нещо клати борда, а по-скоро че това е признание за нереалното ниво на фиксиране на курса към момента, т.е. признава се че в момента се ограбват износителите и се стимулират вносителите, заради нереалния валутен курс. Това е което повече ме притеснява, признанието за нереалния курс.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеЗададох конкретен въпрос. Има или няма право служебното правителство да взима и гласува промени около борда? Разтягането на локуми не са ми силната страна, а и до колкото разбирам в публичното пространство все по-често започва да се спряга думата борд, което само по себе си не е добър сигнал.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеБраво! Веднъж да си на правилната страна.
Точно към този актив мисля да преструктурирам свободни и ликивидни средставаМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВъвеждането на валутния борд беше финасово KnowHow , закупено от правителството на България за 800 000 долара. Премахването на този механизъм също представлява финансова разработка, която има тякаква стойност и би трябвало да се закупи. Съмнявам се, че някой от управляващите има необходимите знания как да стане този ход. Според мен това е основателна причина да не се занимават с борда, той не може да реши никакви проблеми и с времето действието му е станало фиктивно. Дянков е казал, че борда бил причина да се гони балансиран бюджет, защото не позволявал големи отклонения.. това не ми е ясно въобще - валутния борд е едно просто правило, което задължава централната ни банка да емитира толкова левове в обръщение, колкото евро притежава постоянно налично, за да не може притежателите на левове да решат в един момент да ги обменят в евро и банката да не може да приеме левовете , защото не може да ги изплати.
С какво в такъв случай валутния борд възпрепядства продажбата на ДЦК, и държавния бюджет да е в строг дефицит над 10% , но с тях той да се попълни и да си изпълни разплащанията ? Както може да е на голям профицит, така може и да е в голям дефицит борда.Last edited by Bones57; 11.03.2013, 11:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеАз въобще странича от идея във валута, що не купувате единствения актив, който е хедж срещу политически идиотизъм - златото.
Ако ще да пада какво и да е, злато е най-добрия възможен актив за избор. А и в момента е ниска цената му......
Не е препоръка за нищо
Коментар
Коментар